Mat píše:
To že ovocie zostáva v žalúdku iba 30 min a potom putuje rovno do čreva som sa dozvedel z viacerých zdrojov, dokonca aj H Diamond to tvrdí. Nečakal som, že ovoci zostáva v žalúdku 2 a viac hodín. Aby som si to ujasnil, ked teda jem ovocie cca 600g ako doporučujete na ranajky okolo 10.00 tak obed mám mat kedy o 12.00 alebo až o 14.00?
A večeru zasa o 4h teda o 18.00 alebo ako teda?
Nevadí, ked mám v žalúdku jedlo (zelenina+pohanka,alebo ryža) a o 3 hodiny jem znovu?
Podla Diamonda vhodne kombinované jedlo iba zo zeleniny zostáva v žalúdku 2hodiny, varené jedlo bezmasité 3hodiny a jedlo z masa 4 hodiny. Akékolvek jedlo zle kombinované napr kura a cestovina 8 a viac hodín.
Mohli by ste mi napísat kedy asi ranjkujete,obedujete a večeriate Vy, aby som mal konečne v tom jasno.
Ja osobne jem tak ako som to vyššie napísal o 10.00 ranajky obed cca 12.00(jem asi hodinu) večera 16.00. Je to ok?
Ďakujem
Zase si ke stravování nepořizujte stopky, tady nejde o nějaké přesně definovatelné časy a je klidně možné, že to, co dosud děláte, Vám prostě funguje a pak to špatně není. Různé zdroje se v časovém údaji rozcházejí a já, pokud nechci nikomu způsobovat zbytečné potíže, mám vyzkoušené tyto odstupy mezi jednotlivými potravinami. V těch časech se zase tolik nerozcházíme a vzhledem k tomu, že organizmus každého člověka reaguje jinak, lze tyto drobné odchylky ignorovat.
Já osobně vstávám nejdéle v 5,00 hodin, poté vypiji cca 1,5 - 2 litry šťávy, vždy co 30 min, tak 0,5 litru. Snídám v 7,30 - 8,00 hodin, obědvám 12,00 - 12,30 a večeřím 17,00 - 18,00 hodin. Spát chodím většinou ve 22,00 - 24,00 a tento režim tělu zcela vyhovuje.