Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je stř lis 27, 2024 7:12 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5316 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 355  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamidioza
PříspěvekNapsal: úte čer 23, 2009 8:49 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Mat píše:
Ten cesnak bol už v rej hlavičke nejaký nažltlý. To,že je taký som zistil ked som tie strúčiky lúpal.
Bol nejaký zvláštny, tak dúfam, že som nepojedol nejaký skazený. Zjem denne asi 2 strúčiky ráno, potom do šalátu 4
a na večeru 4. Dávam si tie navačšie. Dúfam, že je to ok. Okrem toho jem aj cibulu.

No je to už celkem dost, ale pokud Vám to nedráždí střeva tak to nijak nevadí, normální obecně doporučitelná dávka je tak 3 stroužky denně, ale musím přiznat, že někdy sním celou hlavičku a nic mi to nedělá. Pokud byl ten česnek jako sklovatý, tak se někomu povedlo ho zapařit, například v igelitovém pytlíku a to zrovna dobře není, ale zase tak moc to pro jednou nevadí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamidioza
PříspěvekNapsal: stř čer 24, 2009 7:09 am 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 669
Šalát bez cesnaku si neviem ani predstavit. Dávam tam aj iné koreniny - kurkuma,aníz,fenikel,bazalka,paprika,oregano...
Dávam si tam aj cibulu, pór ked je po ruke(ten má fantastickú jemne cibulovú chut).
Vždy to získa prfektnú chut a v spojení s tým olejom repkovým ev. olivovým je to hotová pochútka. Nemenil by som za knedlo vepřo zelo.
Keby som ten cesnak dal do chladničky(pre istotu), tak by to hádam nevadilo?
Ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamidioza
PříspěvekNapsal: stř čer 24, 2009 7:50 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Mat píše:
Šalát bez cesnaku si neviem ani predstavit. Dávam tam aj iné koreniny - kurkuma,aníz,fenikel,bazalka,paprika,oregano...
Dávam si tam aj cibulu, pór ked je po ruke(ten má fantastickú jemne cibulovú chut).
Vždy to získa prfektnú chut a v spojení s tým olejom repkovým ev. olivovým je to hotová pochútka. Nemenil by som za knedlo vepřo zelo.
Keby som ten cesnak dal do chladničky(pre istotu), tak by to hádam nevadilo?
Ďakujem

Vidíte jak tomu přicházíte na chuť, ono přirozené jídlo je opravdu něco jiného, než ty šlichty moderní gastronomie.
Česnek do ledničky nepatří, ten se skladuje na suchém místě při běžné pokojové teplotě a za těchto podmínek se nijak nekazí. Pokud by se skladoval dlouho, tak nejlepší je někde na průvanu ideálně venku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamidioza
PříspěvekNapsal: stř čer 24, 2009 5:17 pm 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 669
Este sa spýtam ku tej ryži.
Možem do nej pridat kari a omastit ju olivovým resp. repkovým olejom alebo ten olej mám dat iba do šalátu a ryžu nechat tak iba uvarenú?
Mimochodom to lanové semeno je lepšie tak ako ste mi napísali. Vypil som to pred obedom mal som zel. šalát a pohanku.
Ked som to do šalátu iba zamiešal, tak sa to tam stratilo.
Dá sa rovnaký postup opakovat aj pri ovocnom šaláte?
Este ma napadla jedna vec. Tie rozmleté slnečnicové semená zapíjam uhorkovo-mrkvovou stavou O,5l zapijem 60g.
Dá sa to zapit aj inou ako mrkvovou, resp. mrkvovo-uhorkovou? Myslím nejakou ovocnou.
Dakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamidioza
PříspěvekNapsal: stř čer 24, 2009 6:45 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Mat píše:
Este sa spýtam ku tej ryži.
Možem do nej pridat kari a omastit ju olivovým resp. repkovým olejom alebo ten olej mám dat iba do šalátu a ryžu nechat tak iba uvarenú?
Mimochodom to lanové semeno je lepšie tak ako ste mi napísali. Vypil som to pred obedom mal som zel. šalát a pohanku. Ked som to do šalátu iba zamiešal, tak sa to tam stratilo.
Dá sa rovnaký postup opakovat aj pri ovocnom šaláte?
Este ma napadla jedna vec. Tie rozmleté slnečnicové semená zapíjam uhorkovo-mrkvovou stavou O,5l zapijem 60g.
Dá sa to zapit aj inou ako mrkvovou, resp. mrkvovo-uhorkovou? Myslím nejakou ovocnou.
Dakujem

Nevadí ani jeden zmíněný postup, ale na uvolnění vitamínů rozpustných v tuku je vhodné dát alespoň trochu oleje i na salát.
Pokud Vám to bude chutnat, tak proč ne, ale zase to s tím semínkem nepřežeňte, to by mohlo být docela nebezpečné. Má obrovské množství lignanů a ve větším objemu mohou lignany vyvolat krvácení.
Slunečnice se netluče s žádnou šťávou, klidně ji zapíjejte podle chuti, ale mnohem lepší je emulgovaná přímo do šťávy jako mléko.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamidioza
PříspěvekNapsal: stř čer 24, 2009 7:17 pm 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 669
To som rád a dakujem za tip.
Tekvicové a sezamové semeno sa dá tiež zapit zeleninovou aj ovocnou?
Dnes som nevytrel dosucha mlynčeka vytvorila sa tm tenká vyrstvička hrdze. Taký typický hnedočervený povlak.
Dá sa to nejako šetrne odstránit. Asi by som nemal používat abrazívne čistiace prostriedky?
Mám strach, že sa tá hrdza prenesie do tých semien. Som ale hlupák \":oops:\"
Ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamidioza
PříspěvekNapsal: stř čer 24, 2009 8:39 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Mat píše:
To som rád a dakujem za tip.
Tekvicové a sezamové semeno sa dá tiež zapit zeleninovou aj ovocnou?
Dnes som nevytrel dosucha mlynčeka vytvorila sa tm tenká vyrstvička hrdze. Taký typický hnedočervený povlak.
Dá sa to nejako šetrne odstránit. Asi by som nemal používat abrazívne čistiace prostriedky?
Mám strach, že sa tá hrdza prenesie do tých semien. Som ale hlupák \":oops:\"
Ďakujem

Veškerá semena a ořechy je dokonce vhodné zapíjet čerstvou šťávou z ovoce, nebo zeleniny, mnohem lépe se tráví.
S tím bych se nezabýval, železo nakonec chybí skoro každému a takto ho lze také dodat i když to optimální postup asi není.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamidioza
PříspěvekNapsal: čtv čer 25, 2009 6:43 am 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 669
Ok, ked to zapijem cca o 12.00. Tak čakám 4 hodiny a potom sa navečeriam. Neviem či to robím správne, ale raz ste mi napísali, že by sa tie semená nemali jest do zeleniny tak preto nechávam ten odstup. Je to teda ok?
Ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamidioza
PříspěvekNapsal: čtv čer 25, 2009 7:17 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Mat píše:
Ok, ked to zapijem cca o 12.00. Tak čakám 4 hodiny a potom sa navečeriam. Neviem či to robím správne, ale raz ste mi napísali, že by sa tie semená nemali jest do zeleniny tak preto nechávam ten odstup. Je to teda ok?
Ďakujem

Je to ok, ale ten odstup není nutný tak dlouho, bohatě stačí cca 2 hodiny. Odstup cca 4 hodiny, je vhodný mezi konzumací ovoce a zeleniny, protože to se tráví celkem dlouho, šťáva se tráví cca 15 min, čili 2 hodiny je odstup nanejvýše dostačující.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamidioza
PříspěvekNapsal: čtv čer 25, 2009 11:48 am 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 669
Ale ked si dám ovoci na ranajky tak stačí počkat 30 min nie a potom sa najest. Čítal som, že ovoci, ked sa je na prázdny žalúdok tak hne prechádza do čreva a tam sa aj tráví. Trvá to vraj pol hodinu. Niektoré druhy ale dlhšie napr banán 1 hod.
Ten odstup 4 hod platí ked jem na obed šalát a na večru by som chcel ovocie tak vtedy musia uplynút tie 4 hodiny, ak som pochopil správne. Alebo sa mýlim?
Ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamidioza
PříspěvekNapsal: čtv čer 25, 2009 3:57 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Mat píše:
Ale ked si dám ovoci na ranajky tak stačí počkat 30 min nie a potom sa najest. Čítal som, že ovoci, ked sa je na prázdny žalúdok tak hne prechádza do čreva a tam sa aj tráví. Trvá to vraj pol hodinu. Niektoré druhy ale dlhšie napr banán 1 hod.
Ten odstup 4 hod platí ked jem na obed šalát a na večru by som chcel ovocie tak vtedy musia uplynút tie 4 hodiny, ak som pochopil správne. Alebo sa mýlim?
Ďakujem

Netuším, co jste kde četl, ale můj názor je jednoznačný, jakákoliv čerstvá šťáva z ovoce i zeleniny se stráví za cca 15 - 30 min a jakékoliv nevařené jídlo, ať již ovoce, nebo zelenina se stráví za cca 2 - 4 hodiny. Jídla vařená se tráví mnohem déle, je běžné uvažovat s časem od 6 do 8 hodin, v extrémním případě i více jak jeden den, což platí hlavně pro naprosto nepřirozené potraviny, z nichž naprosto nejhorší je vývar z masa a kostí. Takováto substance se v přírodě, za celou dobu vývoje člověka, nikdy nevyskytovala a naše tělo ji bere jako naprosto nepřirozenou látku s kterou si prostě poradit neumí. Tato "potravina" je také zdrojem naprosté většiny potíží s žaludkem a její pravidelná konzumace je opravdu velice nebezpečná.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamidioza
PříspěvekNapsal: čtv čer 25, 2009 5:35 pm 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 669
To že ovocie zostáva v žalúdku iba 30 min a potom putuje rovno do čreva som sa dozvedel z viacerých zdrojov, dokonca aj H Diamond to tvrdí. Nečakal som, že ovoci zostáva v žalúdku 2 a viac hodín. Aby som si to ujasnil, ked teda jem ovocie cca 600g ako doporučujete na ranajky okolo 10.00 tak obed mám mat kedy o 12.00 alebo až o 14.00?
A večeru zasa o 4h teda o 18.00 alebo ako teda?
Nevadí, ked mám v žalúdku jedlo (zelenina+pohanka,alebo ryža) a o 3 hodiny jem znovu?
Podla Diamonda vhodne kombinované jedlo iba zo zeleniny zostáva v žalúdku 2hodiny, varené jedlo bezmasité 3hodiny a jedlo z masa 4 hodiny. Akékolvek jedlo zle kombinované napr kura a cestovina 8 a viac hodín.
Mohli by ste mi napísat kedy asi ranjkujete,obedujete a večeriate Vy, aby som mal konečne v tom jasno.
Ja osobne jem tak ako som to vyššie napísal o 10.00 ranajky obed cca 12.00(jem asi hodinu) večera 16.00. Je to ok?
Ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamidioza
PříspěvekNapsal: čtv čer 25, 2009 6:31 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Mat píše:
To že ovocie zostáva v žalúdku iba 30 min a potom putuje rovno do čreva som sa dozvedel z viacerých zdrojov, dokonca aj H Diamond to tvrdí. Nečakal som, že ovoci zostáva v žalúdku 2 a viac hodín. Aby som si to ujasnil, ked teda jem ovocie cca 600g ako doporučujete na ranajky okolo 10.00 tak obed mám mat kedy o 12.00 alebo až o 14.00?
A večeru zasa o 4h teda o 18.00 alebo ako teda?
Nevadí, ked mám v žalúdku jedlo (zelenina+pohanka,alebo ryža) a o 3 hodiny jem znovu?
Podla Diamonda vhodne kombinované jedlo iba zo zeleniny zostáva v žalúdku 2hodiny, varené jedlo bezmasité 3hodiny a jedlo z masa 4 hodiny. Akékolvek jedlo zle kombinované napr kura a cestovina 8 a viac hodín.
Mohli by ste mi napísat kedy asi ranjkujete,obedujete a večeriate Vy, aby som mal konečne v tom jasno.
Ja osobne jem tak ako som to vyššie napísal o 10.00 ranajky obed cca 12.00(jem asi hodinu) večera 16.00. Je to ok?
Ďakujem

Zase si ke stravování nepořizujte stopky, tady nejde o nějaké přesně definovatelné časy a je klidně možné, že to, co dosud děláte, Vám prostě funguje a pak to špatně není. Různé zdroje se v časovém údaji rozcházejí a já, pokud nechci nikomu způsobovat zbytečné potíže, mám vyzkoušené tyto odstupy mezi jednotlivými potravinami. V těch časech se zase tolik nerozcházíme a vzhledem k tomu, že organizmus každého člověka reaguje jinak, lze tyto drobné odchylky ignorovat.
Já osobně vstávám nejdéle v 5,00 hodin, poté vypiji cca 1,5 - 2 litry šťávy, vždy co 30 min, tak 0,5 litru. Snídám v 7,30 - 8,00 hodin, obědvám 12,00 - 12,30 a večeřím 17,00 - 18,00 hodin. Spát chodím většinou ve 22,00 - 24,00 a tento režim tělu zcela vyhovuje.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamidioza
PříspěvekNapsal: pát čer 26, 2009 7:42 am 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 669
To máte celkom skorý režim, vstávat tak skoro. Pokial Vám to vyhovuje tak je to snád ok.
Včera dávali v správach jednu zaujímavú reportáž, že našli nebezpečnú pleseň v obilí.
Jedzte obilniny sú zdravé... \":!:\" \":?:\"
Dnes som mal jednu negatívnu skúsenost s jablkami. Na pohlad krásne, ale ked som ho už skoro celé dojedol, tak vnútri pri jadrovníku bola akási hnedá škvrna, ktorá vyzerala presne tak ako ked je jablko udreté ibaže bola vo vnútri. Najhoršie je, že som to zistil už ked som ho takme celé zjedol. Bol to začiatok nejakej mykózy sposobený zrejme zlým skladovaním.
Rozkúsal som aj cesnak 1 velký strúčik, tak snád som to aspon trochu eliminoval. Myslíte že som ohrozil velmi tú ličbu candidy týmto počinom? Už som dobral tie antimykotiká, ale na jazyku mám stále jemný povlak. Liečba sa vraj prejaví neskor po dobratí, ale nemal ten povlak už zmiznút?
Ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamidioza
PříspěvekNapsal: pát čer 26, 2009 11:02 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Mat píše:
To máte celkom skorý režim, vstávat tak skoro. Pokial Vám to vyhovuje tak je to snád ok.
Včera dávali v správach jednu zaujímavú reportáž, že našli nebezpečnú pleseň v obilí.
Jedzte obilniny sú zdravé... \":!:\" \":?:\"
Dnes som mal jednu negatívnu skúsenost s jablkami. Na pohlad krásne, ale ked som ho už skoro celé dojedol, tak vnútri pri jadrovníku bola akási hnedá škvrna, ktorá vyzerala presne tak ako ked je jablko udreté ibaže bola vo vnútri. Najhoršie je, že som to zistil už ked som ho takme celé zjedol. Bol to začiatok nejakej mykózy sposobený zrejme zlým skladovaním.
Rozkúsal som aj cesnak 1 velký strúčik, tak snád som to aspon trochu eliminoval. Myslíte že som ohrozil velmi tú ličbu candidy týmto počinom? Už som dobral tie antimykotiká, ale na jazyku mám stále jemný povlak. Liečba sa vraj prejaví neskor po dobratí, ale nemal ten povlak už zmiznút?
Ďakujem

No, že by mě to zrovna vyhovovalo to se říci nedá, ale dokážu se donutit.
Plíseň v obilninách je normální stav, spíše je výjimkou, když zaplísněné nejsou.
To máte zase jinou kulturu plísně, je jich více než 500 druhů a souvislost s candidou to s největší pravděpodobností nemá, to už by jste musel mít sakra smůlu, aby z tak velkého výběru, který příroda nabízí na Vás vyšla zrovna candida.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5316 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 355  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz