bia píše:
Dobrý den pane Zajíček,
mám na Vás dotaz, jestli si prosím najdete chviličku. Jsem ráda, že jsem objevila Vaše stránky,
a s teorií, kterou zde píšete naprosto souzním. Došla jsem do bodu, kdy už vím, že se sebou
vážně něco musím udělat, lépe řečeno se stravou. Nemám vážné problémy, ale za to řadu menších a tudíž bych chtěla
zdravou životosprávou a vyčištěním najet pomalčkou na zdravější stravu.Už si měřím ph moči,které je 5 to pro mě bylo jasný potvrzení, které jsem tušila, že je něco špatně.
A teď k otázce, přeměna nelze ihned,ale pomaloučku a proto začínám u odšťavnovače, ale nemohu
najít ten správný, který by odšťavňovač jak ovoce, zeleninu i zelené listy. Nemáte prosím nějaký typ? Nebo opravdu pořádit jeden na ovoce a druhý na zeleninu a listy?
A druhá otázka jak mohu nahradit bílkoviny? Pravidelně sportuji už 8let a přísun bílkovin si myslím, že potřebuji.
Jsem krevní skupina 0. Píšete na vašich stránkách, že maso tak max 2týdně a v jiné dny mohu nahrazovat tofu či něčím
jiným (mléčné výrobky také neprospívají jak píšete)? Syrová vejce do sebe zatím nedostanu, ale bílky si pravidelně dělám bez tuku dělané na pánvi.
Budu moc ráda pokud si najdete chviličku a omlouvám se jestli už tento dotaz někade zazněl na vašich stránkách, ale zatím jsem nic takového nenašla, jsem v začátcích.
Děkuji moc a přeji pěkný den
To není teorie, ale normální zdravé stravování a styl života. Přeměna se pomalu dle mého názoru dělat nedá, chce to koňům utáhnout opratě na doraz a povolit se dá vždy, opačně to jde opravdu ztuha. O odšťavovačích je toho zde již napsáno docela dost a univerzálně dobrý skutečně není. Vždy to má nějakou vadu, buď něco neumí dokonale, nebo má neakceptovatelnou cenu, případně vysokou poruchovost a podobně. Já vlastním dva, jeden dvouhřídelový velice kvalitní a drahý Angel Juicer a pak běžnou starou odstředivku Moulinex. Využíváme oboje, ale pokud bych kupoval pouze jeden, tak bych šel znovu do toho Angela, protože je nezničitelný a umí prakticky vše s velice dobrou výtěžností. Co chcete nahrazovat, bílkovin je všude dost i v ovoci a zelenině, natož v luštěninách a semínkách, proč tedy maso, sojové šmejdy a mléčné chemické směsi z obchodní sítě. Vejce si dělejte kvůli lecitinu určitě celá, případně spíše pouze žloutky, ale syrová čerstvá vejce to je naprosto něco jiného. Určitě jsem toho zde již většinu probíral a něco i mnohokrát, ale asi už je toho zde opravdu dost.