Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 7:55 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 664 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 45  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Měření teploty
PříspěvekNapsal: stř zář 01, 2010 9:06 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Kdo si myslí že měření obejde "počesku" tím co mu vyhovuje(v podpaždí), možná mu pomůže změnit názor na méně pohodlné měření teploty v ústech toto:

V návodu k německému přesnému galiovému teploměru(SRN, cena okolo 90kč, viz lékarna.cz) píšou:

1) NORMÁLNÍ teplota pro měření v podpaždí je 36,7
2) ......-"-....................................v ústech.....37,0
3) ......-"-...............................v konečníku......37,6

Minimálně takto vidíme, že hodnoty teploty měřené v různých částech těla se dost liší...a že je potřeba nedělat si všechno po svém, ale řídit se doporučeními pana Jardy....abychom se nakonec dostali při měření v ústech přes kýžených 36,6 v ústech při braní Lugolu nebo jiných forem jódu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Měření teploty
PříspěvekNapsal: stř zář 01, 2010 9:34 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
muflon píše:
Kdo si myslí že měření obejde "počesku" tím co mu vyhovuje(v podpaždí), možná mu pomůže změnit názor na méně pohodlné měření teploty v ústech toto:

V návodu k německému přesnému galiovému teploměru(SRN, cena okolo 90kč, viz lékarna.cz) píšou:

1) NORMÁLNÍ teplota pro měření v podpaždí je 36,7
2) ......-"-....................................v ústech.....37,0
3) ......-"-...............................v konečníku......37,6

Minimálně takto vidíme, že hodnoty teploty měřené v různých částech těla se dost liší...a že je potřeba nedělat si všechno po svém, ale řídit se doporučeními pana Jardy....abychom se nakonec dostali při měření v ústech přes kýžených 36,6 v ústech při braní Lugolu nebo jiných forem jódu.

No poslouchat mě nikdo nemusí, nejsme ve škole, ale pokud bude člověk měření provádět jinak, musí zase sledovat jinou teplotu a navíc je zde potíž s vyšší nepřesností v jiných místech na těle, než pod jazykem, kde vlastně při zavřených ústech měříte teplotu krevního řečiště, což je jedna z nejstabilnějších hodnot.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Ryby a Jód
PříspěvekNapsal: stř zář 01, 2010 10:29 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Jen se podělím o mail co mi přišel ze Zdravé výživy Hronov:

Udajně zdravé ryby

Víte, že lososi, které kupujeme v obchodech, se chovají na rybích farmách a že lososi z farem obsahují oproti rybám z volných vod mnohokrát více škodlivin a zároveň výrazně méně omega 3 mastných kyselin ? V rybách z chovů na farmách je také výrazně více rakovinotvorných dioxinů. Obsah nebezpečných polychlorovaných bifenilů (PCB) je až osmkrát vyšší.
Obsah omega 3 mastných kyselin je naopak výrazně nižší a v důsledku používání jiných krmiv, než jaké by si vybrali v moři, je v jejich mase i horší poměr jednotlivých mastných kyselin. Vyzdvihovaný rybí tuk je tak znehodnocen. A protože se na farmách v důsledku vysoké koncentrace ryb ve velkém množství objevují nemoci i paraziti, je nutno přidávat antibiotika a další nebezpečné látky. Dále jsou do krmiva přidávána umělá barviva astaxanthin a anthaxanthin, aby maso bylo lososově oranžové, jinak by totiž v podmínkách takovýchto chovů bylo bledé a šedavé. Cituji z nařízení Komise (ES) č. 2316/98, příloha I: E 161g, Kantaxantin, (C40H52O2): Losos, pstruh. Použití je povoleno pouze od 6 měsíců stáří. Směs kantaxantinu s astaxantinem je povolena za předpokladu, že celkový obsah směsi nepřekročí 100 mg/kg kompletního krmiva. Vzhledem ke stále znečištěnějším mořím obsahují ryby více nebezpečných látek, například těžkých kovů, zejména rtuti. Zahraniční zdravotní orgány, a dokonce i náš Státní zdravotní ústav proto radí těhotným matkám nekonzumovat určité druhy mořských ryb, protože rtuť poškozuje dětský mozek. O těchto doporučeních u nás běžní spotřebitelé velmi často nevědí, a dokonce to nevědí ani budoucí maminky. Problematické mohou být i nebezpečné bakterie listerie, které mohou způsobit potraty nebo poškození lidského plodu. Sladkovodní ryby zase neobsahují jód a obsah zdravých tuků a omega 3 mastných kyselin je výrazně nižší než v rybách mořských. Ze škodlivin se v jejich mase objevují například nebezpečné zpomalovače hoření, protože z řek se na mnoha místech staly stoky a zlepšení díky zavádění čistíren odpadních vod přichází pomalu.

Mořské ryby, které nejsou z moře

A ještě jeden velký podvod na nás v obchodech číhá. Jmenuje se pangasius. Obvykle se objevuje v regálu s mrazenými mořskými rybami a jako mořská ryba je někde i uváděn v reklamních letácích. Je to ale ryba sladkovodní, čili neobsahuje omega 3 mastné kyseliny ani jód či vitamin D. Chová se na sladkovodních farmách obvykle v asijských zemích s nízkou hygienickou úrovní, a protože to je ryba všežravá, je krmena i zbytky a odpadky. Jde o rybu podřadné kvality, která moře nikdy neviděla. A aby toho nebylo málo, producenti některé ryby, zejména filé, tzv. glazují. Glazura je z vody a některých chemikálií a rybí maso obalí. Někdy tvoří i polovinu hmotnosti, takže místo ryby kupujete hodně drahou vodu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ryby a Jód
PříspěvekNapsal: čtv zář 02, 2010 6:43 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
muflon píše:
Jen se podělím o mail co mi přišel ze Zdravé výživy Hronov:

Udajně zdravé ryby

Víte, že lososi, které kupujeme v obchodech, se chovají na rybích farmách a že lososi z farem obsahují oproti rybám z volných vod mnohokrát více škodlivin a zároveň výrazně méně omega 3 mastných kyselin ? V rybách z chovů na farmách je také výrazně více rakovinotvorných dioxinů. Obsah nebezpečných polychlorovaných bifenilů (PCB) je až osmkrát vyšší.
Obsah omega 3 mastných kyselin je naopak výrazně nižší a v důsledku používání jiných krmiv, než jaké by si vybrali v moři, je v jejich mase i horší poměr jednotlivých mastných kyselin. Vyzdvihovaný rybí tuk je tak znehodnocen. A protože se na farmách v důsledku vysoké koncentrace ryb ve velkém množství objevují nemoci i paraziti, je nutno přidávat antibiotika a další nebezpečné látky. Dále jsou do krmiva přidávána umělá barviva astaxanthin a anthaxanthin, aby maso bylo lososově oranžové, jinak by totiž v podmínkách takovýchto chovů bylo bledé a šedavé. Cituji z nařízení Komise (ES) č. 2316/98, příloha I: E 161g, Kantaxantin, (C40H52O2): Losos, pstruh. Použití je povoleno pouze od 6 měsíců stáří. Směs kantaxantinu s astaxantinem je povolena za předpokladu, že celkový obsah směsi nepřekročí 100 mg/kg kompletního krmiva. Vzhledem ke stále znečištěnějším mořím obsahují ryby více nebezpečných látek, například těžkých kovů, zejména rtuti. Zahraniční zdravotní orgány, a dokonce i náš Státní zdravotní ústav proto radí těhotným matkám nekonzumovat určité druhy mořských ryb, protože rtuť poškozuje dětský mozek. O těchto doporučeních u nás běžní spotřebitelé velmi často nevědí, a dokonce to nevědí ani budoucí maminky. Problematické mohou být i nebezpečné bakterie listerie, které mohou způsobit potraty nebo poškození lidského plodu. Sladkovodní ryby zase neobsahují jód a obsah zdravých tuků a omega 3 mastných kyselin je výrazně nižší než v rybách mořských. Ze škodlivin se v jejich mase objevují například nebezpečné zpomalovače hoření, protože z řek se na mnoha místech staly stoky a zlepšení díky zavádění čistíren odpadních vod přichází pomalu.

Mořské ryby, které nejsou z moře

A ještě jeden velký podvod na nás v obchodech číhá. Jmenuje se pangasius. Obvykle se objevuje v regálu s mrazenými mořskými rybami a jako mořská ryba je někde i uváděn v reklamních letácích. Je to ale ryba sladkovodní, čili neobsahuje omega 3 mastné kyseliny ani jód či vitamin D. Chová se na sladkovodních farmách obvykle v asijských zemích s nízkou hygienickou úrovní, a protože to je ryba všežravá, je krmena i zbytky a odpadky. Jde o rybu podřadné kvality, která moře nikdy neviděla. A aby toho nebylo málo, producenti některé ryby, zejména filé, tzv. glazují. Glazura je z vody a některých chemikálií a rybí maso obalí. Někdy tvoří i polovinu hmotnosti, takže místo ryby kupujete hodně drahou vodu.

Na tento podvod zde upozorňuji dost dlouho a každému radím, mořské, dovozové ryby nejíst a pokud nějaké ryby jíst, tak jíst ryby chycené v řece, optimálně nějakým fandou rybářem, který je sám nejí a nyní je takových tichých bláznů habaděj. To je totiž nejspolehlivější cesta k normálnímu, čerstvému rybímu masu, ale ani to není nic, co bych doporučoval jako každodenní jídlo. Obchodním sítím je potřeba se vyhýbat obloukem, protože kde se točí prachy finančníků, tam se na lidské zdraví kašle a jde pouze o prachy, které jsou vždy na prvním místě. Totéž se samozřejmě týká jakékoliv jiné potraviny a jediná cesta je přejít zase k samoprodukci, nebo nakupovat od dobře známých malých producentů, protože ti o zákazníka velice stojí a nedovolí si prodávat šmejd.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: TEPLOMĚRY-Vlivy na přesnost
PříspěvekNapsal: sob zář 04, 2010 8:37 am 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Tak sem se změřil pro zkoušku oběma teploměry najednou(v ústech, na stranách jazyku, tedy pod jazykem).

Výsledky mne velmi překvapily. Rtuťový:36,4 a Galiový:36,7
Jeden dílek bych chápal, ale tři je už dost velký rozdíl!! \":shock:\"

Oba teploměry jsou Made in Germany(SRN). Měl sem za to že jen elektronický ukazujou jinak, ale že rtuťovým se dá důvěřovat....

Na Rtuťovém píšou povolená odchylka:0,1 stupeň
Na Galistanovém(Galiovém) povoleno také : +0,1

Tak si to nějak přeberte...nebo otestujte.
----------------
\":idea:\" ALE pak mi to nedalo a v rámci objektivity jsem to vzápětí zkusil znova. a přidržel lehce rukou oba teploměry tak, aby lehce tlačily pod jazyk a byly s jazykem v lepším kontaktu...

A ejhle...: výsledek: Rtuťový 36,6 a Galiový 36,7

Takže není potřeba plašit \":wink:\" ....a zahazovat rtuťové...ale galiovým bych možná věřil trochu víc, to je otázka názoru.

PODSTATNĚJŠÍ JE ABY BYL CO NEJLEPŠÍ KONTAKT S CÉVKAMI POD JAZYKEM, ABY MĚŘENÍ BYLO POKUD MOŽNO NEJPŘESNĚJŠÍ CO DOKÁŽETE ZE SVÉHO TEPLOMĚRU VYŽDÍMAT... \":!:\"

Zkuste sami zda bude rozdíl tak jak jste měřili doposavad a pak vyzkoušejte vychytávku s lehounkým tlakem jedním prstem na teploměr zhora, aby lehce tlačil zespoda na jazyk a jakoby jazyk "nadzvihoval".


Naposledy upravil muflon dne sob zář 04, 2010 9:46 am, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob zář 04, 2010 8:54 am 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Jak brát(nebrat) jód po překonání 36,6 pane Jardo?

\":?:\" Vynechat Lugol a brát už jen kelp a párkrát týdně jíst řasy např.Dulse(obsah i železo..!), nebo Nori...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TEPLOMĚRY-Vlivy na přesnost
PříspěvekNapsal: sob zář 04, 2010 9:26 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
muflon píše:
Tak sem se změřil pro zkoušku oběma teploměry najednou(v ústech, na stranách jazyku, tedy pod jazykem).

Výsledky mne velmi překvapily. Rtuťový:36,4 a Galiový:36,7
Jeden dílek bych chápal, ale tři je už dost velký rozdíl!! \":shock:\"

Oba teploměry jsou Made in Germany(SRN). Měl sem za to že jen elektronický ukazujou jinak, ale že rtuťovým se dá důvěřovat....

Na Rtuťovém píšou povolená odchylka:0,1 stupeň
Na Galistanovém(Galiovém) povoleno také : +0,1

Tak si to nějak přeberte...nebo otestujte.
----------------
\":idea:\" ALE pak mi to nedali a v rámci objektivity jsem to vzápětí zkusil znova. a přidržel lehce rukou oba teploměry tak, aby lehce tlačily pod jazyk a byly s jazykem v lepším kontaktu...

A ejhle...: výsledek: Rtuťový 36,6 a Galiový 36,7

Takže není potřeba plašit \":wink:\" ....a zahazovat rtuťové...ale galiovým bych možná věřil trochu víc, to je otázka názoru.

PODSTATNĚJŠÍ JE ABY BYL CO NEJLEPŠÍ KONTAKT S CÉVKAMI POD JAZYKEM, ABY MĚŘENÍ BYLO POKUD MOŽNO NEJPŘESNĚJŠÍ CO DOKÁŽETE ZE SVÉHO TEPLOMĚRU VYŽDÍMAT... \":!:\"

Zkuste sami zda bude rozdíl tak jak jste měřili doposavad a pak vyzkoušejte vychytávku s lehounkým tlakem jedním prstem na teploměr zhora, aby lehce tlačil zespoda na jazyk a jakoby jazyk "nadzvihoval".

Na to tlačení na teploměr bacha, to by nemuselo dobře dopadnout a zlomit si rtuťový teploměr v ústech, by určitě nebylo nic příjemného.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob zář 04, 2010 9:29 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
muflon píše:
Jak brát(nebrat) jód po překonání 36,6 pane Jardo?

\":?:\" Vynechat Lugol a brát už jen kelp a párkrát týdně jíst řasy např.Dulse(obsah i železo..!), nebo Nori...

Ono to zpočátku dost lítá, tak nepanikařit a spíše vyzkoušet tu skvrnu na zápěstí, postup jsem zde již psal a většinou je potřeba stále dodávat. Srovnání jódu trvá většinou několik měsíců, rozhodně se to nedá srovnat za pár dní ono to dost dlouho trvá, než se tkáně jódem dostatečně nasytí. Pak není problém to nějakou mořskou řasou udržet, případně dodat Lugol třeba pouze jednou týdně.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jód
PříspěvekNapsal: ned zář 12, 2010 9:30 pm 
Offline

Registrován: sob lis 14, 2009 10:07 pm
Příspěvky: 109
Ráda bych se zeptala, zda jsou nějaké podmínky pro užívání Lugolova roztoku, například zda se nesmí s něčím kombinovat či brát nalačno apod? děkuji moc. I


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jód
PříspěvekNapsal: pon zář 13, 2010 6:55 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Inka píše:
Ráda bych se zeptala, zda jsou nějaké podmínky pro užívání Lugolova roztoku, například zda se nesmí s něčím kombinovat či brát nalačno apod? děkuji moc. I

Tak, zde žádná omezení neznám, jde vlastně o roztok jódu ve vodě a možná je vhodné ho pro vyšší využitelnost aplikovat s trochou kyseliny chlorovodíkové, což sám dělám.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jód
PříspěvekNapsal: pon zář 13, 2010 9:24 pm 
Offline

Registrován: čtv čer 03, 2010 2:10 pm
Příspěvky: 435
Jaká je výhoda v chemickém roztoku oproti přírodnímu zdroji - mořským řasám?

_________________
You cannot solve a problem with the same thinking that created it.” – Albert Einstein


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jód
PříspěvekNapsal: pon zář 13, 2010 10:07 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Kometa píše:
Jaká je výhoda v chemickém roztoku oproti přírodnímu zdroji - mořským řasám?

Obrovská koncentrovanost, která umožňuje deficit srovnat výrazně rychleji. Jinak ty řasy musíte jíst jako hlavní jídlo a to se vám asi nebude líbit. Ty se dají používat u zdravého člověka jako udržovací zdroj, tam to opravdu dobře funguje.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jód
PříspěvekNapsal: pon zář 13, 2010 11:02 pm 
Offline

Registrován: čtv čer 03, 2010 2:10 pm
Příspěvky: 435
To máte pravdu, těžko snáším rybinu a vyžaduje to pro mě značné přemáhání. Info pro ostatní, ať neuděláte stejnou chybu jako já: Nekupujte si Nori od CountryLife, ale od Sunfoodu. Od CL jsou takové podivně rybinově lesklé a hlavně mnohem víc páchnou.

_________________
You cannot solve a problem with the same thinking that created it.” – Albert Einstein


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jód
PříspěvekNapsal: úte zář 14, 2010 8:36 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Kometa píše:
To máte pravdu, těžko snáším rybinu a vyžaduje to pro mě značné přemáhání. Info pro ostatní, ať neuděláte stejnou chybu jako já: Nekupujte si Nori od CountryLife, ale od Sunfoodu. Od CL jsou takové podivně rybinově lesklé a hlavně mnohem víc páchnou.

Mnohem lepší chuť mají vločky Dulse, ale jsou o dost dražší.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jód
PříspěvekNapsal: pon zář 27, 2010 7:47 am 
Offline

Registrován: pát srp 27, 2010 7:04 pm
Příspěvky: 10
Teplotu pod jazykem mám 36,2-36,4 z čehož jsem usoudil, že mám málo jódu v těle. Z předchozích příspěvků jsem pochopil, že při nedostatek jódu je dobré použít lugolův roztok, ale v kombinaci se selenem a bórem.
Mám několik dotazů:
1. jak se provádí test na vnitřní straně zápěstí? Kápnu kapku lugolu, utřu nebo neutřu? a čekám za jak dlouho zmizí?
2. jak dávkovat lugolův roztok?
3. jak užívat selen? tabletky?
4. mám kyselinu boritou od pana Jardy, ale také nevím, jak dávkovat?
Zatím užívám roztok chloridu hořečnatého v 1,5l PET láhvi, dají se do toho přidat další užitešné přísady (HCl, lugol, chlorid draselný, atd.)?

Leccos se tu už probíralo, ale nikde jsem to nenašel v ucelené formě. děkuji


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 664 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 45  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz