Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned lis 24, 2024 1:07 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5316 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 355  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamidioza
PříspěvekNapsal: sob zář 11, 2010 10:12 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
sad píše:
Pane Jardo , mám Cl na horní hranici / podle výsledku krve na prvky / , má smysl brát HCl ?

To je otázka, ono totiž braní kyseliny chlorovodíkové závisí na stavu žaludeční kyseliny a to nemá s tím výsledkem z krve prakticky žádnou souvislost. Vyzkoušejte si stav žaludeční kyseliny a pokud jí bude málo, tak určitě dodávat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamidioza
PříspěvekNapsal: ned zář 12, 2010 3:47 pm 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 7:41 pm
Příspěvky: 133
Pane Jardo , plynatost / prdíky / je projevem odumírání kvasinek nebo množení ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamidioza
PříspěvekNapsal: ned zář 12, 2010 7:22 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
sad píše:
Pane Jardo , plynatost / prdíky / je projevem odumírání kvasinek nebo množení ?

Tak to se bohužel rozlišit nedá a mohou to být obě varianty. Bohužel většinou jde o jejich bujení, ale to se takto neodhadne.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamidioza
PříspěvekNapsal: ned zář 12, 2010 7:30 pm 
Offline

Registrován: stř srp 25, 2010 12:45 pm
Příspěvky: 733
sad píše:
Pane Jardo , plynatost / prdíky / je projevem odumírání kvasinek nebo množení ?

Plynatost je normalni zalezitost, Podle mne ani moc nezalezi na mire, ale spis na tom estli sou v poradku streva a jejich symbioticka mikroflora kterou pojidanim probiotik podle mne nedosahnete. Dlouhodoba nemoc strev a zmena mikroflory znamena dost zasadni oslabeni metabolismu a vypluji casem ruzne nemoci, na ruznych uz pred nebo v prubehu nemoci oslabenych mistech.
Podle soucasnych poznatku sou plyny tvoreny mikroorgsnismy, jejich anaerobnim metabolismem, tzn. ze ty breberky kdyz nemaji kyslik, nepotrebuji ho nutne k zivotu ale zacnou produkovat z biomasy plyny, bohuzel nekdy se dost vymknou kvasinky kontrole... Ale primarni pricina neni v premnozene kvasince, ta je jen nasledkem nejakych patologickych pricin.

_________________
Doporucuji motorku, zenu +
[b]Video: http://www.youtube.com/watch?v=wQgPLMTVfGc
Knihy na ulozto.cz: Cerna labut, Nenechte sebou manipulovat, Mym marodum, Co_nam_telo_rika, Doba jedova 1, ZákladyMužskéhoŠovinismu
http://www.csfd.cz/zebricky/nejlepsi-filmy/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamidioza
PříspěvekNapsal: stř zář 15, 2010 10:44 am 
Offline

Registrován: sob črc 10, 2010 9:15 am
Příspěvky: 97
Jarda píše:
Tak to se bohužel rozlišit nedá a mohou to být obě varianty. Bohužel většinou jde o jejich bujení, ale to se takto neodhadne.

Včera som dostal aj podrobnejšie výsledky ohladom testu na kvasinky a minule som sa zmienil, že to bolo negatívne, no po spresení tam nakoniec bola 1. kolónia, ale vraj to sa považuje za normu, nie je to patologické a lieky sa na to nedávajú.
Vraj to je to normálne množstvo. Dávnejšie ked som bral sporanox, to bolo rovnaké a bolo mi povedané to isté, ale ja som trval na tom sporanoxe tak mi ho nakoniec dali ,no tvrdili, že je to zbytočné. Vraj toto nie je premnoženie candidy.

Neviem, čo si mám o tom mysliet.
Je to teda v norme alebo je treba proti nim zakročit?
Ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamidioza
PříspěvekNapsal: stř zář 15, 2010 2:45 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Mat1 píše:
Včera som dostal aj podrobnejšie výsledky ohladom testu na kvasinky a minule som sa zmienil, že to bolo negatívne, no po spresení tam nakoniec bola 1. kolónia, ale vraj to sa považuje za normu, nie je to patologické a lieky sa na to nedávajú.
Vraj to je to normálne množstvo. Dávnejšie ked som bral sporanox, to bolo rovnaké a bolo mi povedané to isté, ale ja som trval na tom sporanoxe tak mi ho nakoniec dali ,no tvrdili, že je to zbytočné. Vraj toto nie je premnoženie candidy.

Neviem, čo si mám o tom mysliet.
Je to teda v norme alebo je treba proti nim zakročit?
Ďakujem

V nějakém rozumném množství je kvasinka přirozenou součástí zdravé střevní mikroflóry a není nutné ji likvidovat, ovšem nesmí vám působit potíže.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamidioza
PříspěvekNapsal: čtv zář 16, 2010 12:02 am 
Offline

Registrován: sob črc 10, 2010 9:15 am
Příspěvky: 97
Jarda píše:
V nějakém rozumném množství je kvasinka přirozenou součástí zdravé střevní mikroflóry a není nutné ji likvidovat, ovšem nesmí vám působit potíže.

To je mi jasné, úplne zlikvidovat sa nedá.

Nedávnom sa mi stala zvláštna vec a to, že som si dal sladké ovocie a pri tej sladkej chuti ma naplo a musel som vyhodit aj to nič čo som mal v žalúdku. Jednoducho totálny odpor ku sladkému a to aj ku ovociu.
Ked si pomyslím na sladké je mi až zle.
Pripadám mi to ohromne zvláštne, na jednej strane neznášam sladké,(dokonca už mi pripadali sladké aj orechy!) a na druhej tá už spomínaná chut na obilniny.
To s tou chutou na obilie ste mi už vysvetlili minule, no čo znamená úplná absencia sladkej chute?
Ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamidioza
PříspěvekNapsal: čtv zář 16, 2010 6:39 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Mat1 píše:
To je mi jasné, úplne zlikvidovat sa nedá.

Nedávnom sa mi stala zvláštna vec a to, že som si dal sladké ovocie a pri tej sladkej chuti ma naplo a musel som vyhodit aj to nič čo som mal v žalúdku. Jednoducho totálny odpor ku sladkému a to aj ku ovociu.
Ked si pomyslím na sladké je mi až zle.
Pripadám mi to ohromne zvláštne, na jednej strane neznášam sladké,(dokonca už mi pripadali sladké aj orechy!) a na druhej tá už spomínaná chut na obilniny.
To s tou chutou na obilie ste mi už vysvetlili minule, no čo znamená úplná absencia sladkej chute?
Ďakujem

Patrně to znamená, že tělo stále bojuje s překyselením a proto nechce kyseliny i když obilí také představuje kyseliny, ale ne tak rychlé, prostě se do těla uvolňují pomaleji a třeba to pak lépe snášíte, ovšem zdravější je to ovoce a hlídal bych si stále pH.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamidioza
PříspěvekNapsal: čtv zář 16, 2010 1:02 pm 
Offline

Registrován: stř srp 25, 2010 12:45 pm
Příspěvky: 733
Mat1 píše:
To je mi jasné, úplne zlikvidovat sa nedá.

Nedávnom sa mi stala zvláštna vec a to, že som si dal sladké ovocie a pri tej sladkej chuti ma naplo a musel som vyhodit aj to nič čo som mal v žalúdku. Jednoducho totálny odpor ku sladkému a to aj ku ovociu.
Ked si pomyslím na sladké je mi až zle.
Pripadám mi to ohromne zvláštne, na jednej strane neznášam sladké,(dokonca už mi pripadali sladké aj orechy!) a na druhej tá už spomínaná chut na obilniny.
To s tou chutou na obilie ste mi už vysvetlili minule, no čo znamená úplná absencia sladkej chute?
Ďakujem

neznam presne vase problemy ale nejake podobne sem mel, na wikipedii se pise o castem stredoevropskem onemocneni s vyskytem az 30-40% v populaci!!!
Natudujte si:
http://en.wikipedia.org/wiki/Fructose_malabsorption

cituji:
"Fructose malabsorption, formerly named "dietary fructose intolerance," is a digestive disorder[1] in which absorption of fructose is impaired by deficient fructose carriers in the small intestine's enterocytes. This results in an increased concentration of fructose in the entire intestine.

Fructose malabsorption is found in approximately 30-40% of the population of Central Europe,[2] with about half of the affected individuals exhibiting symptoms[2] resembling irritable bowel syndrome."

Zkratka neni u tohoto onemocneni dobre se precpavat ovocem ci sladkymi potravinami se spatnym pomerem fruktozy ku glukoze, jako spatny je vypozorovany vahovy pomer ve kterem je vice fruktozy nez glukozy. Jsou tam vyjmenovany nevhodne ovoce.

Myslim ze podobnou malabsorpci at uz fruktozovou nebo jinou trpi hodne lidi a ani o tom nevi. A kdyz uz sme u toho tak se mdocela dlouho premyslel proc zrovna stredoevropani maji tuto anomalii, estli neco specifickeho naseho, jako zahradkareni, piti nadmiry piva, slivovice, svetky, nebo nejaka spolecenska psychologicka odchylka...anebo proste jen prirozena zdegenerovanost diky stredoevropske izolaci...

Dale bych chtel rozebrat dalsi odstavec:
Pathophysiology
Fructose is absorbed in the small intestine without help of digestive enzymes. Even in healthy persons, however, only about 25-50g of fructose per sitting can be properly absorbed. Persons with fructose malabsorption may absorb less than 25g per sitting (NB: Amount is arbitrarily determined according to investigation of fructose absorption in many individuals).[4] In the large intestine, fructose that hasn't been adequately absorbed osmotically reduces the absorption of water and is metabolized by normal colonic bacteria to short chain fatty acids and the gases hydrogen, carbon dioxide and methane. This abnormal increase in hydrogen is detectable with the hydrogen breath test.

The physiological consequences of fructose malabsorption include increasing osmotic load, providing substrate for rapid bacterial fermentation, changing gastrointestinal motility, promoting mucosal biofilm and altering the profile of bacteria. These effects are additive with other short-chain poorly absorbed carbohydrates such as sorbitol. The clinical significance of these events depends upon the response of the bowel to such changes; they have a higher chance of inducing symptoms in people with functional gut disorders than asymptomatic subjects. Some effects of fructose malabsorption are decreased tryptophan, folic acid[5] and zinc in the blood.[6]

Restricting dietary intake of free fructose and/or fructans may provide symptom relief in a high proportion of patients with functional gut disorders, but quality evidence may be lacking.[7]

Pise se v tom ze prave ta malabsorpce zpusobuje pokles absorpce tryptofanu, kys. listove a zinku. Kazda z techto latek je docela potrebna pro dlouhodobe zdravi.

_________________
Doporucuji motorku, zenu +
[b]Video: http://www.youtube.com/watch?v=wQgPLMTVfGc
Knihy na ulozto.cz: Cerna labut, Nenechte sebou manipulovat, Mym marodum, Co_nam_telo_rika, Doba jedova 1, ZákladyMužskéhoŠovinismu
http://www.csfd.cz/zebricky/nejlepsi-filmy/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamidioza
PříspěvekNapsal: čtv zář 16, 2010 5:13 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Petr 2 píše:
neznam presne vase problemy ale nejake podobne sem mel, na wikipedii se pise o castem stredoevropskem onemocneni s vyskytem az 30-40% v populaci!!!
Natudujte si:
http://en.wikipedia.org/wiki/Fructose_malabsorption

cituji:
"Fructose malabsorption, formerly named "dietary fructose intolerance," is a digestive disorder[1] in which absorption of fructose is impaired by deficient fructose carriers in the small intestine's enterocytes. This results in an increased concentration of fructose in the entire intestine.

Fructose malabsorption is found in approximately 30-40% of the population of Central Europe,[2] with about half of the affected individuals exhibiting symptoms[2] resembling irritable bowel syndrome."

Zkratka neni u tohoto onemocneni dobre se precpavat ovocem ci sladkymi potravinami se spatnym pomerem fruktozy ku glukoze, jako spatny je vypozorovany vahovy pomer ve kterem je vice fruktozy nez glukozy. Jsou tam vyjmenovany nevhodne ovoce.

Myslim ze podobnou malabsorpci at uz fruktozovou nebo jinou trpi hodne lidi a ani o tom nevi. A kdyz uz sme u toho tak se mdocela dlouho premyslel proc zrovna stredoevropani maji tuto anomalii, estli neco specifickeho naseho, jako zahradkareni, piti nadmiry piva, slivovice, svetky, nebo nejaka spolecenska psychologicka odchylka...anebo proste jen prirozena zdegenerovanost diky stredoevropske izolaci...

Dale bych chtel rozebrat dalsi odstavec:
Pathophysiology
Fructose is absorbed in the small intestine without help of digestive enzymes. Even in healthy persons, however, only about 25-50g of fructose per sitting can be properly absorbed. Persons with fructose malabsorption may absorb less than 25g per sitting (NB: Amount is arbitrarily determined according to investigation of fructose absorption in many individuals).[4] In the large intestine, fructose that hasn't been adequately absorbed osmotically reduces the absorption of water and is metabolized by normal colonic bacteria to short chain fatty acids and the gases hydrogen, carbon dioxide and methane. This abnormal increase in hydrogen is detectable with the hydrogen breath test.

The physiological consequences of fructose malabsorption include increasing osmotic load, providing substrate for rapid bacterial fermentation, changing gastrointestinal motility, promoting mucosal biofilm and altering the profile of bacteria. These effects are additive with other short-chain poorly absorbed carbohydrates such as sorbitol. The clinical significance of these events depends upon the response of the bowel to such changes; they have a higher chance of inducing symptoms in people with functional gut disorders than asymptomatic subjects. Some effects of fructose malabsorption are decreased tryptophan, folic acid[5] and zinc in the blood.[6]

Restricting dietary intake of free fructose and/or fructans may provide symptom relief in a high proportion of patients with functional gut disorders, but quality evidence may be lacking.[7]

Pise se v tom ze prave ta malabsorpce zpusobuje pokles absorpce tryptofanu, kys. listove a zinku. Kazda z techto latek je docela potrebna pro dlouhodobe zdravi.

Malosorpce, ta má většinou specifické projevy, které se dají dost obtížně přehlédnout. Projevuje se průjmy a příznaky z nedostatku vitaminů, minerálních látek, sacharidů, proteinů nebo tuků, které jsou provázeny hubnutím, slabostí, únavou, sníženou imunitou, chudokrevností, postižením kostí, nervů a pod. Sice by to v tomto případě bylo teoreticky možné, ale domnívám se, že půjde o jiný problém.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Plivací test-kde, Kaufmannova dieta
PříspěvekNapsal: pát zář 17, 2010 8:22 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Dostal jsem SZ že nelze nalézt dobře plivací test na kvasinky, tak tedy zde:


Naposledy upravil Návštěvník dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
3h7dza4l


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamidioza
PříspěvekNapsal: pon zář 20, 2010 1:17 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř dub 28, 2010 9:48 am
Příspěvky: 441
Jarda píše:
Obdivuhodné schopnosti, to se opravdu nenudíte, ale tak mě napadá, jak si stojíte s teplotou pod jazykem, přeloženo, jak jste na tom se stavem štítné žlázy. Bez funkční štítné žlázy vám teplo nebude, ani po kilu čili denně, tedy vytestovat teplotu a pokud bude nízká, tak šup do jódu a dorovnat deficit.

Týden jsem si měřila ranní tepolotu pod jazykem a bylo to 36,5 - 36,6, jednou 36,7. Pravidelně jím vločky nori, poslední měsíc lugolův roztok 8 kapek 1-2x denně. K tomu selen nebo paraořechy. Poslední dny mám skvrnu na zápěstí i po 4 hodinách pěkně viditelnou. Je ještě něco dalšího, co bych mohla udělat pro správnou funkci žláz?
I když mi chrchel kvasinky ze střev vyšel před 14 dni, pořád ji mám ve slině. Zdá se, že mi sedí pořád nahoře, stále smrkám a svědí mě oči. Nejspíš mám taky pořád zánět štítné žlázy. Jak lze nejlépe kandidu vyhnat z téhle oblasti? Zkoušela jsem koupel s mms a přitom si vodou z vany udělat néti, ale dost to pálí, tak mám strach, abych si nepoškodila sliznice.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamidioza
PříspěvekNapsal: pon zář 20, 2010 6:29 pm 
Offline

Registrován: stř srp 25, 2010 12:45 pm
Příspěvky: 733
Beladona píše:
Týden jsem si měřila ranní tepolotu pod jazykem a bylo to 36,5 - 36,6, jednou 36,7. Pravidelně jím vločky nori, poslední měsíc lugolův roztok 8 kapek 1-2x denně. K tomu selen nebo paraořechy. Poslední dny mám skvrnu na zápěstí i po 4 hodinách pěkně viditelnou. Je ještě něco dalšího, co bych mohla udělat pro správnou funkci žláz?
I když mi chrchel kvasinky ze střev vyšel před 14 dni, pořád ji mám ve slině. Zdá se, že mi sedí pořád nahoře, stále smrkám a svědí mě oči. Nejspíš mám taky pořád zánět štítné žlázy. Jak lze nejlépe kandidu vyhnat z téhle oblasti? Zkoušela jsem koupel s mms a přitom si vodou z vany udělat néti, ale dost to pálí, tak mám strach, abych si nepoškodila sliznice.

"Je ještě něco dalšího, co bych mohla udělat pro správnou funkci žláz?"

Je toho hodne:
1) dodrzovat pravidelny denni rezim v souladu s cirkadialnim rytmem, doslova chodit spat se slepicema a vstavat, dodrzovat pravidelne cas jidel, obcas zaradit pust, ale hlavne chodit pravidelne alespon 2x denne na cerstvy vzduch nejlepe do lesa, podel reky a na houby, ci jen tak lehce projit, v lete se obcas vykoupat v prirodni vode v rece ci rybniku nehlede na vizualni kvalitu a mirny obsah sinic, napr. lide v Indii se nekoupaji v rekach jen tak nazdarbuh, lidske telo ma tento zpusob ocisty zapsano v DNA a zkratka to potrebuje pro dlouhodobe zdravi, vic vysvetlovat neni treba to je proste empiricky potvrzeny fakt.
2) zkusit ranni otuzovani studenou vodou alespon krk a casem treba i cele telo, otuzovani je ale individualni zalezitost a me samozrejme vyhovuje postup ktery je asi neprijemnejsi i pro zacatecnika: Nejdriv teplou sprchu dle pomeru libosti/fakture za teplou vodu a pak koncetiny studenou a pak cele telo a hlavne cca 10-20 samostatne otuzovat krk. Stitna zlaza se vyskytuje hadej kde?
3) vyhybat se potravinam a zpusobu zpracovani ktery neni overeny po generace, jist sezoni ovoce a zeleninu, jist v klidu a pohode a obcas si po obede schrupnout anebo kdykoliv si telo rekne.
4) nelecit sekundarni problemy nemoci praskovanim, je to neprirozene, zbytecne a vlastne i skodlive, samotne telo ma samo o sobe nejdokonalejsi lecebne mechanismy s nejmensimi moznymi vedlejsimi nezadoucimi ucinky,
5) najit si kazdy den dostatek casu na svoje telo, naslouchat mu nejlepe porad a kdyz chce odpocivat tak mu dat odpocinek nebo o co si rekne, empiricky vyhodnocovat vse co do tela prijde a i formu v jake to vychazi, kvalitni stolice je zaklad. Mit v hlave poradek a nevytesnovat psychicke kliny komercnimi nesmysly, ktere akorat uzaviraji zhoubny kruh.
6) lidske telo je naprogramovane v DNA tak aby dokazalo vymlatit z prirozeneho okoli maximum, prirozne okoli je to co je zapsano v DNA, nedodavali se telu prirozene okoli zacne se telu neceho nedostavat, jde o komplexni zalezitost, konkretne o tech vlivech by bylo tema na dlouho. Zkratka je podstatny fakt ze lidska DNA je jako mor, je sama o sobe dokonala ikdyz posledni dobou diky civilizaci ztraci na dokonalosti. V prirode preziva jen nejsilnejsi druh, ktery se dokazal nejrychleji a nejlepe prizpusobit okoli, zpusoby prizpusobeni a evolucni zmeny kterymi je schopny ziskat ci uz jednou ziskal vyhodu ma zapsane v DNA na tzv. hluchych mistech (seda hmota DNA) o kterych se toho zatim moc nevi, pomalu se zacinaji rozkryvat. Mezi zviraty a lidmi neni v tomto smeru vyznamejsi rozdil. Teda jeden je ze lidska DNA se zda jednodussi nez DNA cerva. I lidska DNA podleha tlaku zmen okoli a pokud sou zmeny okoli prilis drasticke dochazi i v prubehu zivota jedince k nechtenym aktivacim useku DNA (genove prepinace), zmene useku (mutace), pokud sou tyto zmeny v kratkem prilis rychle metabolismus jedince se s tim tezko popere. Geneticky evolucni vyvoj cloveka zkratka jaksi nestiha kopirovat zmeny okoli, protoze zivot cloveka je delsi nez priroda zamyslela, kdyby zil kratce tak dochazi k rychlejsi variabilite diky krizeni DNA a k rychlejsimu prizpubovani. Je to jako problem s bakterialni antibiotickou rezistenci. Bakterie maji tak kratky zivot ze pokud nektera disponovana prirozenou imunitou prezije utok toxinu, jeji DNA se rychle prirozenou cestou duplikuje a vznikne imuni generace. Zkratka neprirozene chovani v neprirozenem okoli, tedy v rozporu s informacemi v DNA daneho jedince, zpusobuje metabolicke poruchy. Mozna by se to dalo vysvetlit snadneji a jasneji ale nenapadlo me jak to rict jinak.
7) vliv stravy-to je nadlouho
\"8)\" pokud clovek zije prirozene tak se domnivam ze i psychicka odolnost vuci stresum naroste, ale i tak je lepsi rozpoznat stresy a vychybat se jim nejlepe preventivne.
9) nejist dlouhodobe pravidelne radeji zadne jidlo, mysli mze jist porad ty vlocky taky neni vhodne, ale pokud na ne mate chut a pochutnate si na nich tak pravdepodobne telo rika ze mu to nevadi. Syndrom z prejedeni se z nejakeho jidla je docela dobry indikator jak si skladat jidelnicek a jist pestre.
10) uf sem vysilen, urcite by es nasly i dalsi faktory ale uz nemam sil.

_________________
Doporucuji motorku, zenu +
[b]Video: http://www.youtube.com/watch?v=wQgPLMTVfGc
Knihy na ulozto.cz: Cerna labut, Nenechte sebou manipulovat, Mym marodum, Co_nam_telo_rika, Doba jedova 1, ZákladyMužskéhoŠovinismu
http://www.csfd.cz/zebricky/nejlepsi-filmy/


Naposledy upravil Petr 2 dne pon zář 20, 2010 6:38 pm, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamidioza
PříspěvekNapsal: pon zář 20, 2010 6:36 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Beladona píše:
Týden jsem si měřila ranní tepolotu pod jazykem a bylo to 36,5 - 36,6, jednou 36,7. Pravidelně jím vločky nori, poslední měsíc lugolův roztok 8 kapek 1-2x denně. K tomu selen nebo paraořechy. Poslední dny mám skvrnu na zápěstí i po 4 hodinách pěkně viditelnou. Je ještě něco dalšího, co bych mohla udělat pro správnou funkci žláz?
I když mi chrchel kvasinky ze střev vyšel před 14 dni, pořád ji mám ve slině. Zdá se, že mi sedí pořád nahoře, stále smrkám a svědí mě oči. Nejspíš mám taky pořád zánět štítné žlázy. Jak lze nejlépe kandidu vyhnat z téhle oblasti? Zkoušela jsem koupel s mms a přitom si vodou z vany udělat néti, ale dost to pálí, tak mám strach, abych si nepoškodila sliznice.

Ty teploty jsou tak akorát, čili ještě překontrolujte stav skvrnou a pokud nezmizí za 8 hodin, tak máte jódu dost. Mě vydrží skvrna déle jak 48 hodin, ale stačí bohatě více jak 8 hodin. Jako další vhodné suplementy vyzkoušejte zinek, bór a měď, jsou protikvasinkové a řídí mnoho pochodů v těle, včetně funkce žláz. Velice dobrá je lichořeřišnice, kterou normálně koupíte jako semínka, ale jsou velice tvrdá. Je vhodné si je rozmixovat na prášek a toho pak třikrát denně před jídlem aplikovat rovnou kávovou lžičku. Dáte prášek do úst, trochu požvýkáte a spolknete, nebo i zapijete vodou. Je to sice docela hnusné, ale velice účinné a kvasinkám se tato fungicidní kytka opravdu nelíbí. MMS by vadit nemělo, ale rozhodně se nevyplatí to s ním přehánět.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamidioza
PříspěvekNapsal: pon zář 20, 2010 6:56 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Petr 2 píše:
"Je ještě něco dalšího, co bych mohla udělat pro správnou funkci žláz?"

Je toho hodne:
1) dodrzovat pravidelny denni rezim v souladu s cirkadialnim rytmem, doslova chodit spat se slepicema a vstavat, dodrzovat pravidelne cas jidel, obcas zaradit pust, ale hlavne chodit pravidelne alespon 2x denne na cerstvy vzduch nejlepe do lesa, podel reky a na houby, ci jen tak lehce projit, v lete se obcas vykoupat v prirodni vode v rece ci rybniku nehlede na vizualni kvalitu a mirny obsah sinic, napr. lide v Indii se nekoupaji v rekach jen tak nazdarbuh, lidske telo ma tento zpusob ocisty zapsano v DNA a zkratka to potrebuje pro dlouhodobe zdravi, vic vysvetlovat neni treba to je proste empiricky potvrzeny fakt.
2) zkusit ranni otuzovani studenou vodou alespon krk a casem treba i cele telo, otuzovani je ale individualni zalezitost a me samozrejme vyhovuje postup ktery je asi neprijemnejsi i pro zacatecnika: Nejdriv teplou sprchu dle pomeru libosti/fakture za teplou vodu a pak koncetiny studenou a pak cele telo a hlavne cca 10-20 samostatne otuzovat krk. Stitna zlaza se vyskytuje hadej kde?
3) vyhybat se potravinam a zpusobu zpracovani ktery neni overeny po generace, jist sezoni ovoce a zeleninu, jist v klidu a pohode a obcas si po obede schrupnout anebo kdykoliv si telo rekne.
4) nelecit sekundarni problemy nemoci praskovanim, je to neprirozene, zbytecne a vlastne i skodlive, samotne telo ma samo o sobe nejdokonalejsi lecebne mechanismy s nejmensimi moznymi vedlejsimi nezadoucimi ucinky,
5) najit si kazdy den dostatek casu na svoje telo, naslouchat mu nejlepe porad a kdyz chce odpocivat tak mu dat odpocinek nebo o co si rekne, empiricky vyhodnocovat vse co do tela prijde a i formu v jake to vychazi, kvalitni stolice je zaklad. Mit v hlave poradek a nevytesnovat psychicke kliny komercnimi nesmysly, ktere akorat uzaviraji zhoubny kruh.
6) lidske telo je naprogramovane v DNA tak aby dokazalo vymlatit z prirozeneho okoli maximum, prirozne okoli je to co je zapsano v DNA, nedodavali se telu prirozene okoli zacne se telu neceho nedostavat, jde o komplexni zalezitost, konkretne o tech vlivech by bylo tema na dlouho. Zkratka je podstatny fakt ze lidska DNA je jako mor, je sama o sobe dokonala ikdyz posledni dobou diky civilizaci ztraci na dokonalosti. V prirode preziva jen nejsilnejsi druh, ktery se dokazal nejrychleji a nejlepe prizpusobit okoli, zpusoby prizpusobeni a evolucni zmeny kterymi je schopny ziskat ci uz jednou ziskal vyhodu ma zapsane v DNA na tzv. hluchych mistech (seda hmota DNA) o kterych se toho zatim moc nevi, pomalu se zacinaji rozkryvat. Mezi zviraty a lidmi neni v tomto smeru vyznamejsi rozdil. Teda jeden je ze lidska DNA se zda jednodussi nez DNA cerva. I lidska DNA podleha tlaku zmen okoli a pokud sou zmeny okoli prilis drasticke dochazi i v prubehu zivota jedince k nechtenym aktivacim useku DNA (genove prepinace), zmene useku (mutace), pokud sou tyto zmeny v kratkem prilis rychle metabolismus jedince se s tim tezko popere. Geneticky evolucni vyvoj cloveka zkratka jaksi nestiha kopirovat zmeny okoli, protoze zivot cloveka je delsi nez priroda zamyslela, kdyby zil kratce tak dochazi k rychlejsi variabilite diky krizeni DNA a k rychlejsimu prizpubovani. Je to jako problem s bakterialni antibiotickou rezistenci. Bakterie maji tak kratky zivot ze pokud nektera disponovana prirozenou imunitou prezije utok toxinu, jeji DNA se rychle prirozenou cestou duplikuje a vznikne imuni generace. Zkratka neprirozene chovani v neprirozenem okoli, tedy v rozporu s informacemi v DNA daneho jedince, zpusobuje metabolicke poruchy. Mozna by se to dalo vysvetlit snadneji a jasneji ale nenapadlo me jak to rict jinak.
7) vliv stravy-to je nadlouho
\"8)\" pokud clovek zije prirozene tak se domnivam ze i psychicka odolnost vuci stresum naroste, ale i tak je lepsi rozpoznat stresy a vychybat se jim nejlepe preventivne.
9) nejist dlouhodobe pravidelne radeji zadne jidlo, mysli mze jist porad ty vlocky taky neni vhodne, ale pokud na ne mate chut a pochutnate si na nich tak pravdepodobne telo rika ze mu to nevadi. Syndrom z prejedeni se z nejakeho jidla je docela dobry indikator jak si skladat jidelnicek a jist pestre.
10) uf sem vysilen, urcite by es nasly i dalsi faktory ale uz nemam sil.

Máte pravdu a o naší pomalé schopnosti upravovat DNA, vztažmo k šokujícím a převratným změnám ve stravování a životě lidí, jsem zde již psal mnohokrát, ale lidé se mylně domnívají, že nějakých 50-100 let na to stačí. To je samozřejmě těžký omyl a opravdu nestačí, bude to ještě trvat velice dlouho, než naše DNA bude umět ty veškeré moderní vymyšlenosti, pokud je bude vůbec někdy umět.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5316 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 355  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz