Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 6:32 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Byl by umírněnější postup?
PříspěvekNapsal: úte kvě 26, 2009 2:20 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 26, 2009 11:52 am
Příspěvky: 2
Zdravím Vás,
se zájmem jsem pročetl (v rámci možností) vaše stránky a je zde spousta velmi dobrých poznatků a návodů. Ovšem protože je většina společnosti v takzvaném "plastovém" režimu, tak je těžké pro mnohé akceptovat některé vaše poznatky a zřejmě se k tomu dokopou až "5 minut po dvanácté". V našem státě máte různé skupiny lidí. Ta největší - "běžní konzumenti" - doplácejí na svou důvěřivost v média, reklamu a taktéž na svou pohodlnost. Na vše jim stačí realizovat se při nákupu v supermarketech, kde pod heslem "akční cena a nejlevnější cena" nakoupí to nejškodlivější, co jen je možné a ještě z toho mají radost. Tato většina se jen tak předělat nedá a mysím, že každý člověk je zde s jistým záměrem, takže někomu řídit osud ani nelze. Ovšem z této skupiny lidí se čas od času oddělí pár jedinců, kteří se najednou v tom hypermarketu zastaví, zamyslí se a zjistí, že je to v háji, protože vše, co se tam prodává, je vlastně nejedlé.. Toto jsem si jednoho dne též uvědomil a hned druhý dotaz byl - "co teda mám jíst?" S popěvkem na rtech (éčka, sbírá éčka ... v tom je ta léčka ..) jsem obešel regály a uvědomil si, že život (takový ten ryze konzumentský) vlastně skončil.. V životě člověka jsou jisté chvíle, které můžeme nazvat osudovými křižovatkami. Jednoho krásného dne si člověk uvědomí průser ohledně potravin (ne proto, že by tehdy četl vaše, či jiné podobné stránky, ale prostě poddvědomě, protože tělo není hloupé a dává nám spoustu signálů. Napřed takových těch "pohodových", později pak tvrdších a razantnějích), další uvědomění následuje v tom, že ten dotyčný zjistí, že vše, jak žije a hlavně čím se stravuje, patří do horroru a ne do běžného života. Toto se stalo i mně. Po uvědomění si, že "žrádlo z hypermarketu je jedna éčková supermbomba kořeněná dusitanovými solemi" jsem se dal do pátrání po netu, abych postupně vyzkoušel něco jiného a hlavně zdravějšího. Takže zde popíšu příběh tuctového "plasťáka", který se snaží postupně najít cestu "ke světlu".

Do věku 23 let to byl standartní život na vesnici, kdy máte k dispozici jak dostatek pohybu při domácích pracích, tak i domácí stravu založenou na vepřovém a drůbežím mase, bramborech, sem tam zeleninový salát a tak podobně. Od 23 do dnešního věku (40) je to "standartní kancl-byznys" - stres už při vstávání do práce, cesta (byť autem) taková, že někdy by i Fittipaldi záviděl (klasická nestíhačka), v práci na svačinu bílé pečivo + salámy, tlačenka, šunka, nebo to samé s bílým rohlíkem, či sladké pečivo. Pak oběd - z vývařovny, která v rámci úspor samozřejmě nakupuje to nejlevnější a nejpodřadnější, co jen jde, vše se dělá nekvalitně na přepáleném oleji.. Po obědě (a i po svačině) neustálá chuť na něco sladkého. Odpoledne cesta domů, člověk je totálně "vyflustlý", otrávený, bez energie. Následuje doma "zdravá a vydatná" večeře v podobě třebas špaget po milánsku, či vařené klobásy a bílého chleba s hořčicí a tak podobně. Domácí práce už nejsou tak markantní, takže pohybu se nedostává. Zásada, že "večer se jdu na hodinu projít" se změní po večeři v takové to - "ale tam je dnes škardě, nechám to na zítra .." (zítra zas bude ale pršet ... atd.) Voda na pití výhradně bublinková a slazená, nejlépe aspartamem (ta přece nemá kalorie, že?), ale nejlépe aspoň kofola. Ta zažene tu chuť na sladké .. A tak jednoho krásného dne, po 17-ti letech takového sedavého života a "perfektní" stravy a návyků k tomu, jsem se jednoho krásného rána probudil a zjistil, že nějak špatně dýchám. Následovala konzultace u obvoďáka a odběr krve a další vyšetření. Výška 175, váha 115 kilo. Zřejmě jen díky tomu, že jsem "magor z dědiny" a posledních pár let jsem zkoušel shodit nějaké to kilo svérázným způsobem (třebas jízda na kole do práce a zpět (36 km), nebo několikahodinové tůry po rodných horách, či večerní "tajné" běhaní (nakonec jsem sice shodil na 75 kilo, ale špeky téměř zůstaly a spálil jsem si svalovou hmotu ..) následované občasným půlročním úletem v posilovně a též pitím šťáv z ovoce a listové zeleniny, ale tak nějak ve velkém a hned, takže to déle jak týden nadšení nevydrželo (po jednom večerním jednorázovém vypití 2 litrů grepové šťávy jsem měl mžitky před očima rozostřené vidění snad 3 hodiny) jsem neměl v krvi ani cukrovku, ani štítnou žlázu a dokonce ani cholesterol, ale "pouze" vysoký tlak 140/99, na který jsem dostal předepsaný mycardis půl tablety denně. Jnomže ve 40-ti brát prášky, to už přešla veškerá legrace. S povzdechem jsem dopil poslední "Obamovku" (Mattoni-Negroni) a smutně přemýšlel, co dále. JAK změnit stravu. Což o to - doma to nebyl problém, ale co v práci? Našel jsem východisko v "diet-menu" - jídlo, které vozí pro takové ty "vyžrance", jako jsem já, je to 3+2 jídla na celý den, je to rozmanité, připravované vesměs na páře. A tak váha konečně začala jít dolů. Ovšem potíže s dýcháním, jak jsem zjistil, nebyly náznakem infarktu, ale zastydlé rýmy, která se ozývala. (Zde je krásný příklad, jak tělo dokáže mozek donutit k činnosti, stačí jen pohrozit náznakem těžší nemoci. Kdybych si totiž uvědomil, že je to "jen" rýma a průdušky, tak bych se tíž dokopal ke změně způsobu života) Ale protože jsem i přes úbytek váhy stále nervní a v mírné depresi, s neustálými opakovanými záněty nosohltanu dále popoháněn v rozjímání nad svým stavem, tak mne napadlo to, co jsem už několikráte zkoušel - šťávy. A tentokrát v rozumném množství 2x - 3x denně, z toho ráno ovocná a před obědem a večeří zeleninová a to v množství půl litru na jednu dávku (litr až litr a půl denně celkově). Vtomto pokračuju už pátý den a musím uznat, že v té šťávě je opravdu snad vše potřebné. Pokudmá někdo pocit, že půl litru šťávy z ničeho nedostane, tak ať si vezme - 5 středních mrkví, čtvrt středního celeru, půl papriky, kousek petržele, 2 mladé cibule i s natí, dva dílky česneku, jednu malou červenou řepu, asi tak 6 cm díl z okurky salátovky - a hned je to půl litru, ani se to nezdá. Dával jsem ještě i kousek bílé ředkve, ale nesedla mi. Zde je dotaz - k čemu je bílá ředkev a co ovlivňuje? Po pěti dnech pití těchto šťáv před jídlem (před obědem jen o víkendu) se cítím psychicky mnohem více v pohodě. Ovšem samozřejmě vím, že díky super-stylu života je potřeba důkladnější očista, ale tady je blok - nejen, že mi "nesedne" hydrocolon právě z hlediska jiných osob v okolí, také mám zatím obavy i z Sankhapraksalany. A to je právě další a rozsáhlejší dotaz na Vás - Je možné pro nás, "plasťáky", kteří už trošičku konvertují na zdravější způsob života - vymyslet a popsat podrobnější způsoby, co se týká pročištění méně razantními způsoby a také například i popsáním receptů jídel? Jasně - na vašich stránkách recepty jsou, ale asi by více lidí uvítalo právě jednu ucelenou stránku ohledně začátečníků. Vy už jedete ve vašem režimu 25 let, ale ti, co začínají, se hned tak nedokážou vzdát všech "těch dobrot", na které byli zvyklí a je možné, že umírněnější postup by vyhovoval víc, než razantní obrat všeho, na co byli zvyklí. Vidím to i podle sebe. Před rokem bych se do tohoto nepustil už jen pro tu razantnost, ale dnes, díky postupné zvídavosti, tomu pomalu přicházím na chuť, ovšem dostat se do vašeho stavu - to je podle mne velmi ukázněná a těžká práce. Ale i ta se dá postupně zvládnout. Takže pokud znáte nějaký recept na pročištění mírnější formou, byť třebas dlouhodobější, budu za něj rád ( například třebas hodně strouhané zeleniny na večer, a tak podobně) A to samé s jídelníčkem. Pochopil jsem, doufám správně, že ráno se má pít nejlépe před snídaní ovocná šťáva a v poledne před oběděm a večer před večeří zeleninová šťáva. Je jasné, že jen málokdo ze začátečníků dokáže hned razantně přejít na syrovou stravu a mletá semínka, či jiné potraviny, ale naopak většina z nich je závislá na systému stravování, v jakém jedou po léta. Je možné doporučit právě třebas zeleninovou šťávu před oběděm a k tomu třebas menší porci masa bez přílohy se zeleninou navrch k tomu? Postupné nahrazování sladkostí právě šťávami a zmenšení porcí (byť vařených a pečených jídel) bez příloh a se zeleninou by mělo přece jen výrazně pomoci, i když to samozřejmě není to pravé ořechové. Ale aspoň takhle, než vůbec. Co myslíte? (Teď jen doufám, že mi nevynadáte.) Co se týká vaření potravin (třebas rýže) solení, nebo naopak jen naložení obilovin do vody za účelem nabobtnání a změknutí - na tohle by to chtělo více receptů. Předem za ně moc děkuji. Rád bych reagoval na PC a TV smog - zde hraje velkou roli psychologický faktor. Ze své dlouholeté zkušenosti vím, že pokud například PC berete jak "kamaráda" a máte na něj vzpomínky jen ty nejlepší, pak díky psychické obraně i dlouhodobé užívání třebas 10 hodin denně nemá valný vliv na zdraví. Pokud ale berete tento nástroj jako pracovní záležitost a nutné zlo, pak vám garantuji, že i u sebelépe nastaveného PC a monitoru s jakýmkoliv filtrem budete mít do půlroku problémy jak fyzického, tak psychického rázu. Ověřeno v praxi .. Předem děkuji za odpovědi ohledně pročištění a receptů. Přeji hezký den.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Byl by umírněnější postup?
PříspěvekNapsal: úte kvě 26, 2009 9:26 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
RAD píše:
Zdravím Vás,
se zájmem jsem pročetl (v rámci možností) vaše stránky a je zde spousta velmi dobrých poznatků a návodů. Ovšem protože je většina společnosti v takzvaném "plastovém" režimu, tak je těžké pro mnohé akceptovat některé vaše poznatky a zřejmě se k tomu dokopou až "5 minut po dvanácté". V našem státě máte různé skupiny lidí. Ta největší - "běžní konzumenti" - doplácejí na svou důvěřivost v média, reklamu a taktéž na svou pohodlnost. Na vše jim stačí realizovat se při nákupu v supermarketech, kde pod heslem "akční cena a nejlevnější cena" nakoupí to nejškodlivější, co jen je možné a ještě z toho mají radost. Tato většina se jen tak předělat nedá a mysím, že každý člověk je zde s jistým záměrem, takže někomu řídit osud ani nelze. Ovšem z této skupiny lidí se čas od času oddělí pár jedinců, kteří se najednou v tom hypermarketu zastaví, zamyslí se a zjistí, že je to v háji, protože vše, co se tam prodává, je vlastně nejedlé.. Toto jsem si jednoho dne též uvědomil a hned druhý dotaz byl - "co teda mám jíst?" S popěvkem na rtech (éčka, sbírá éčka ... v tom je ta léčka ..) jsem obešel regály a uvědomil si, že život (takový ten ryze konzumentský) vlastně skončil.. V životě člověka jsou jisté chvíle, které můžeme nazvat osudovými křižovatkami. Jednoho krásného dne si člověk uvědomí průser ohledně potravin (ne proto, že by tehdy četl vaše, či jiné podobné stránky, ale prostě poddvědomě, protože tělo není hloupé a dává nám spoustu signálů. Napřed takových těch "pohodových", později pak tvrdších a razantnějích), další uvědomění následuje v tom, že ten dotyčný zjistí, že vše, jak žije a hlavně čím se stravuje, patří do horroru a ne do běžného života. Toto se stalo i mně. Po uvědomění si, že "žrádlo z hypermarketu je jedna éčková supermbomba kořeněná dusitanovými solemi" jsem se dal do pátrání po netu, abych postupně vyzkoušel něco jiného a hlavně zdravějšího. Takže zde popíšu příběh tuctového "plasťáka", který se snaží postupně najít cestu "ke světlu".

Do věku 23 let to byl standartní život na vesnici, kdy máte k dispozici jak dostatek pohybu při domácích pracích, tak i domácí stravu založenou na vepřovém a drůbežím mase, bramborech, sem tam zeleninový salát a tak podobně. Od 23 do dnešního věku (40) je to "standartní kancl-byznys" - stres už při vstávání do práce, cesta (byť autem) taková, že někdy by i Fittipaldi záviděl (klasická nestíhačka), v práci na svačinu bílé pečivo + salámy, tlačenka, šunka, nebo to samé s bílým rohlíkem, či sladké pečivo. Pak oběd - z vývařovny, která v rámci úspor samozřejmě nakupuje to nejlevnější a nejpodřadnější, co jen jde, vše se dělá nekvalitně na přepáleném oleji.. Po obědě (a i po svačině) neustálá chuť na něco sladkého. Odpoledne cesta domů, člověk je totálně "vyflustlý", otrávený, bez energie. Následuje doma "zdravá a vydatná" večeře v podobě třebas špaget po milánsku, či vařené klobásy a bílého chleba s hořčicí a tak podobně. Domácí práce už nejsou tak markantní, takže pohybu se nedostává. Zásada, že "večer se jdu na hodinu projít" se změní po večeři v takové to - "ale tam je dnes škardě, nechám to na zítra .." (zítra zas bude ale pršet ... atd.) Voda na pití výhradně bublinková a slazená, nejlépe aspartamem (ta přece nemá kalorie, že?), ale nejlépe aspoň kofola. Ta zažene tu chuť na sladké .. A tak jednoho krásného dne, po 17-ti letech takového sedavého života a "perfektní" stravy a návyků k tomu, jsem se jednoho krásného rána probudil a zjistil, že nějak špatně dýchám. Následovala konzultace u obvoďáka a odběr krve a další vyšetření. Výška 175, váha 115 kilo. Zřejmě jen díky tomu, že jsem "magor z dědiny" a posledních pár let jsem zkoušel shodit nějaké to kilo svérázným způsobem (třebas jízda na kole do práce a zpět (36 km), nebo několikahodinové tůry po rodných horách, či večerní "tajné" běhaní (nakonec jsem sice shodil na 75 kilo, ale špeky téměř zůstaly a spálil jsem si svalovou hmotu ..) následované občasným půlročním úletem v posilovně a též pitím šťáv z ovoce a listové zeleniny, ale tak nějak ve velkém a hned, takže to déle jak týden nadšení nevydrželo (po jednom večerním jednorázovém vypití 2 litrů grepové šťávy jsem měl mžitky před očima rozostřené vidění snad 3 hodiny) jsem neměl v krvi ani cukrovku, ani štítnou žlázu a dokonce ani cholesterol, ale "pouze" vysoký tlak 140/99, na který jsem dostal předepsaný mycardis půl tablety denně. Jnomže ve 40-ti brát prášky, to už přešla veškerá legrace. S povzdechem jsem dopil poslední "Obamovku" (Mattoni-Negroni) a smutně přemýšlel, co dále. JAK změnit stravu. Což o to - doma to nebyl problém, ale co v práci? Našel jsem východisko v "diet-menu" - jídlo, které vozí pro takové ty "vyžrance", jako jsem já, je to 3+2 jídla na celý den, je to rozmanité, připravované vesměs na páře. A tak váha konečně začala jít dolů. Ovšem potíže s dýcháním, jak jsem zjistil, nebyly náznakem infarktu, ale zastydlé rýmy, která se ozývala. (Zde je krásný příklad, jak tělo dokáže mozek donutit k činnosti, stačí jen pohrozit náznakem těžší nemoci. Kdybych si totiž uvědomil, že je to "jen" rýma a průdušky, tak bych se tíž dokopal ke změně způsobu života) Ale protože jsem i přes úbytek váhy stále nervní a v mírné depresi, s neustálými opakovanými záněty nosohltanu dále popoháněn v rozjímání nad svým stavem, tak mne napadlo to, co jsem už několikráte zkoušel - šťávy. A tentokrát v rozumném množství 2x - 3x denně, z toho ráno ovocná a před obědem a večeří zeleninová a to v množství půl litru na jednu dávku (litr až litr a půl denně celkově). Vtomto pokračuju už pátý den a musím uznat, že v té šťávě je opravdu snad vše potřebné. Pokudmá někdo pocit, že půl litru šťávy z ničeho nedostane, tak ať si vezme - 5 středních mrkví, čtvrt středního celeru, půl papriky, kousek petržele, 2 mladé cibule i s natí, dva dílky česneku, jednu malou červenou řepu, asi tak 6 cm díl z okurky salátovky - a hned je to půl litru, ani se to nezdá. Dával jsem ještě i kousek bílé ředkve, ale nesedla mi. Zde je dotaz - k čemu je bílá ředkev a co ovlivňuje? Po pěti dnech pití těchto šťáv před jídlem (před obědem jen o víkendu) se cítím psychicky mnohem více v pohodě. Ovšem samozřejmě vím, že díky super-stylu života je potřeba důkladnější očista, ale tady je blok - nejen, že mi "nesedne" hydrocolon právě z hlediska jiných osob v okolí, také mám zatím obavy i z Sankhapraksalany. A to je právě další a rozsáhlejší dotaz na Vás - Je možné pro nás, "plasťáky", kteří už trošičku konvertují na zdravější způsob života - vymyslet a popsat podrobnější způsoby, co se týká pročištění méně razantními způsoby a také například i popsáním receptů jídel? Jasně - na vašich stránkách recepty jsou, ale asi by více lidí uvítalo právě jednu ucelenou stránku ohledně začátečníků. Vy už jedete ve vašem režimu 25 let, ale ti, co začínají, se hned tak nedokážou vzdát všech "těch dobrot", na které byli zvyklí a je možné, že umírněnější postup by vyhovoval víc, než razantní obrat všeho, na co byli zvyklí. Vidím to i podle sebe. Před rokem bych se do tohoto nepustil už jen pro tu razantnost, ale dnes, díky postupné zvídavosti, tomu pomalu přicházím na chuť, ovšem dostat se do vašeho stavu - to je podle mne velmi ukázněná a těžká práce. Ale i ta se dá postupně zvládnout. Takže pokud znáte nějaký recept na pročištění mírnější formou, byť třebas dlouhodobější, budu za něj rád ( například třebas hodně strouhané zeleniny na večer, a tak podobně) A to samé s jídelníčkem. Pochopil jsem, doufám správně, že ráno se má pít nejlépe před snídaní ovocná šťáva a v poledne před oběděm a večer před večeří zeleninová šťáva. Je jasné, že jen málokdo ze začátečníků dokáže hned razantně přejít na syrovou stravu a mletá semínka, či jiné potraviny, ale naopak většina z nich je závislá na systému stravování, v jakém jedou po léta. Je možné doporučit právě třebas zeleninovou šťávu před oběděm a k tomu třebas menší porci masa bez přílohy se zeleninou navrch k tomu? Postupné nahrazování sladkostí právě šťávami a zmenšení porcí (byť vařených a pečených jídel) bez příloh a se zeleninou by mělo přece jen výrazně pomoci, i když to samozřejmě není to pravé ořechové. Ale aspoň takhle, než vůbec. Co myslíte? (Teď jen doufám, že mi nevynadáte.) Co se týká vaření potravin (třebas rýže) solení, nebo naopak jen naložení obilovin do vody za účelem nabobtnání a změknutí - na tohle by to chtělo více receptů. Předem za ně moc děkuji. Rád bych reagoval na PC a TV smog - zde hraje velkou roli psychologický faktor. Ze své dlouholeté zkušenosti vím, že pokud například PC berete jak "kamaráda" a máte na něj vzpomínky jen ty nejlepší, pak díky psychické obraně i dlouhodobé užívání třebas 10 hodin denně nemá valný vliv na zdraví. Pokud ale berete tento nástroj jako pracovní záležitost a nutné zlo, pak vám garantuji, že i u sebelépe nastaveného PC a monitoru s jakýmkoliv filtrem budete mít do půlroku problémy jak fyzického, tak psychického rázu. Ověřeno v praxi .. Předem děkuji za odpovědi ohledně pročištění a receptů. Přeji hezký den.

Bílá ředkev obsahuje silice se sirnou složkou, zapříčiňující štiplavou chuť, vitamín, C, B a mnoho dalších cenných látek. Jako choleretikum se užívá vnitřně 100-200g čerstvé hlízy na den, rozděleně do několika porcí. Pokud vylisujete šťávu, je denní dávka 100-150g. Po 4-5 dnech se užívání na 2-3 dny přeruší. Ředkev mírně dráždí játra, a tím vyvolává zvýšenou sekreci žluče. Nepoužívá se při chorobách jater, v akutním stadiu žlučníkového záchvatu a při žlučových kaméncích, ji lze podávat jen v malém množství a krátkodobě.
Vás, "plasťáky", kteří už trošičku konvertujete na zdravější způsob života, určitě lze pročistit méně razantními způsoby, ale je to pomalá a vleklá cesta. Málo kdo, je tak důsledný, že ji vydrží a proto uvádím právě tyto, relativně razantní metody. Popsat tyto postupy takto nelze, to je více, než na jednu knihu a to po mě nechtějte, nemíním zemřít u počítače. Nicméně nejjednodušší je přerušované, krátkodobé hladovění a úprava stravy, nutná k zajištění acidobazické rovnováhy, třeba pravidelná večerní, velká porce, čerstvého okurkového salátu, což upraví pH a současně velice zlepší defekaci. Je to jednoduché, ale docela to funguje, pokud navíc vždy jeden den v týdnu, budete jíst a pít jenom vodu, nejlépe destilovanou.
Pití šťáv, jste pochopil správně a máte pravdu, že udělat pro sebe i málo, je pořád mnohem více, než nic a za takovýto názor, Vám určitě nadávat nebudu, to je spíše na malé bezvýznamné plus. Počítač nelze brát jako kamaráda, je to mimořádný vysavač energie a tím pádem velice škodlivý přístroj, bohužel se dnes bez něho člověk neobejde, ale zde platí čím méně, tím lépe.
Postupně pracuji na dalších stránkách a recepty budou jednou z nich, nyní se v tomto duchu bohužel rozepisovat nemohu, to je na moc dlouho, čili je několik možností, buď vyčkáte, nebo se sejdeme a můžete se ptát, případně zavoláte telefonem, nebo použijete Skype.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: pár dotazů
PříspěvekNapsal: stř kvě 27, 2009 2:51 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 26, 2009 11:52 am
Příspěvky: 2
Okurkový salát na pročištění je dobrá informace. Předpokládám že moc nedochucovat a množství třebas půl okurky nastrouhat bude stačit na jednu porci? Trošku soli a octa na dochucení použít, nebo zkusit šťávu z citronu + ... no místo soli mne nic nenapadá, ani místo cukru. Zřejmě jen postrouhat a neřešit .. Ohledně energetizace potravin mne zaujala informace o hořčičném semínku - bylo by možné jej přidávat (vcelku, nebo drcené?) i do čerstvé šťávy? Bude to mít energetizační smysl? A nebo co se dá k energetizaci potravin nejlépe použít? Včera jsem tak přemýšlel, co lze využívat vůbec z vařených potravin (na páře), zda lze vůbec něco. Třebas rýže? Těstoviny z žitné mouky? Jáhly? Jak vidíte, tak tohle bude vrtat hlavou spoustě "plasťáků". A když třebas něco uvařím, tak co dát místo kečupu například? Napadlo mne, že asi nejlepší by bylo rozmixovat rajčata s přídavkem bazalky a jiných bylinek. Co sůl? Vím, že čím méně, tím lépe, ale asi mořská. Ta se dost špatně shání, taková ta "nedotčená". Vše, na co narazím, tak je chemicky upravováno a nebo když je netknutá, tak má 99 procent NaCl.. Jenže kdysi dávno jsem narazil na pravou mořskou sůl a tam bylo úplně jiné složení, z čehož chlorid sodný bylo nějakých 60 procent a zbytek byly různé jiné soli. Třeba poradíte, kde se dají sehnat tyto "bílé jedy" apoň v přírodní podobě. Ohledně olejů - musím prostudovat. Hladovka jeden den - časem to nebude problém, zřejmě bude nejlepší každé pondělí. Hladovka znamená - pít pouze vodu, nebo se smí i šťávy? Ohledně jídla - nějak mám vnitřní pocit, že systém, ve kterém jedete a který učíte ostatní - je velmi správný. Zatím ještě pojedu v tom diet-menu s tím, že budu vyřazovat mléčné kraviny (snad mimo tvarohu) a jakmile budete mít stránku s recepty, tak budu zkoušet a časem najedu na mnohem lepší stravu dle Vašich instrukcí. Ve všední dny bych to chtěl dodržet a o víkendy, kdy není radno si moc nasírat přítelkyni a její kuchařské umění, tak budu jíst co nejmenší porce se šťávou jako předskokanem + hodně zeleniny. I když přítelkyně se snaží vařit rozumněji od té doby, co jsem se dal na hubnutí. Rád bych se zeptal, co připravovat dětem? Mají 6 a 9 let, takže zatím se jim moc vysvětlit leccos nedá, ale aspoň že mají rádi zeleninu .. Sami si řeknou o mrkev apapriku, nebo rajče. Jak je "navigovat" správnějším směrem? Předem děkuji za odpovědi.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: pár dotazů
PříspěvekNapsal: stř kvě 27, 2009 7:54 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
RAD píše:
Okurkový salát na pročištění je dobrá informace. Předpokládám že moc nedochucovat a množství třebas půl okurky nastrouhat bude stačit na jednu porci? Trošku soli a octa na dochucení použít, nebo zkusit šťávu z citronu + ... no místo soli mne nic nenapadá, ani místo cukru. Zřejmě jen postrouhat a neřešit .. Ohledně energetizace potravin mne zaujala informace o hořčičném semínku - bylo by možné jej přidávat (vcelku, nebo drcené?) i do čerstvé šťávy? Bude to mít energetizační smysl? A nebo co se dá k energetizaci potravin nejlépe použít? Včera jsem tak přemýšlel, co lze využívat vůbec z vařených potravin (na páře), zda lze vůbec něco. Třebas rýže? Těstoviny z žitné mouky? Jáhly? Jak vidíte, tak tohle bude vrtat hlavou spoustě "plasťáků". A když třebas něco uvařím, tak co dát místo kečupu například? Napadlo mne, že asi nejlepší by bylo rozmixovat rajčata s přídavkem bazalky a jiných bylinek. Co sůl? Vím, že čím méně, tím lépe, ale asi mořská. Ta se dost špatně shání, taková ta "nedotčená". Vše, na co narazím, tak je chemicky upravováno a nebo když je netknutá, tak má 99 procent NaCl.. Jenže kdysi dávno jsem narazil na pravou mořskou sůl a tam bylo úplně jiné složení, z čehož chlorid sodný bylo nějakých 60 procent a zbytek byly různé jiné soli. Třeba poradíte, kde se dají sehnat tyto "bílé jedy" apoň v přírodní podobě. Ohledně olejů - musím prostudovat. Hladovka jeden den - časem to nebude problém, zřejmě bude nejlepší každé pondělí. Hladovka znamená - pít pouze vodu, nebo se smí i šťávy? Ohledně jídla - nějak mám vnitřní pocit, že systém, ve kterém jedete a který učíte ostatní - je velmi správný. Zatím ještě pojedu v tom diet-menu s tím, že budu vyřazovat mléčné kraviny (snad mimo tvarohu) a jakmile budete mít stránku s recepty, tak budu zkoušet a časem najedu na mnohem lepší stravu dle Vašich instrukcí. Ve všední dny bych to chtěl dodržet a o víkendy, kdy není radno si moc nasírat přítelkyni a její kuchařské umění, tak budu jíst co nejmenší porce se šťávou jako předskokanem + hodně zeleniny. I když přítelkyně se snaží vařit rozumněji od té doby, co jsem se dal na hubnutí. Rád bych se zeptal, co připravovat dětem? Mají 6 a 9 let, takže zatím se jim moc vysvětlit leccos nedá, ale aspoň že mají rádi zeleninu .. Sami si řeknou o mrkev apapriku, nebo rajče. Jak je "navigovat" správnějším směrem? Předem děkuji za odpovědi.

Píšete to správně, čím míň do toho namícháte, tím lépe. Bohatě stačí trochu citrónové šťávy, nebo jablečného octa, cukr určitě ne a solit co nejméně, třeba keltskou solí. Semínka používejte vždy co nejjemněji rozemletá, celá z Vás vyjdou zase celá a to je vlastně nemusíte jíst. Pokud projdete diskuzi, tak jsou tam recepty na velice chutné semínkové kakao, nebo ořechové mléko. V obou případech se jedná, o chuťově vynikající, energetickou bombu. Vařit, co nejméně a docela berné jsou jáhly, pohanka a celozrnná rýže. Osobně si, jako zálivku na saláty, dělám různé, velice ostré, syrové omáčky, jako příklad, klíčený hrášek, olivový olej, česnek, cibule, avokádo, rajče, ostrá paprika, bazalka, kurkuma, trocha vody a mixovat. Ideální je tříchlapová, to je taková, že když to jeden jí, tak ho u toho dva musí držet, aby to s ním nepraštilo. Mořská sůl v nouzi a pouze nebělená, ale dneska jsou éčka nacpaná naprosto všude. Dobrou sůl, dostanete pouze ve speciálních internetových obchodech, v běžném obchoďáku asi těžko. Oleje pouze panenské a výborný typ, na dodavatele za skvělé ceny, je také ve fóru. Opravdová hladovka, je destilovaná voda a nic jiného, šťávy jsou tekutá potrava, to není hladovka. Přežírat se každý víkend, je dost často, já se přežírám, tak 15 dní v roce a to pouze v situacích, kdy se tomu opravdu vyhnout nedá. Pokud se třeba na svatbě, budu domáhat krouhaného zelí, tak tam budu za vyšinutého magora a to se raději normálně přežeru jako ostatní. Nasírat přítelkyni, je opravdu stejně nerozumné, ale každý víkend, je docela dost často, čerstvá šťáva před špatným jídlem, je velice dobrá a hodně zlepší trávení. Stravování dětí, je nutné bez vysvětlování, pouze osobním příkladem, obdivuji tupost některých rodičů, kteří si nadívají teřich salámem a dítě při tom přesvědčují, jak je nezdravý a že dítě proto musí jíst zeleninu. Moje desetiletá dcera, jí samozřejmě doma správně, protože jí to připadá naprosto normální a ve školní jídelně jí nesprávně, ale docela to je schopna třídit a tomu extrémně nevhodnému jídlu, se sama vyhýbá. Většinou děti zaberou na sladké a tak vyhovují, ořechová mléka, ořechové kakao, ovocné saláty a přesnídávky, dobré jsou syrové obilné kaše z naklíčeného obilí a pasta z rozinek, nebo datlí, celozrnná rýže s ovocnou zálivkou a mnoho dalších dobrot.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Byl by umírněnější postup?
PříspěvekNapsal: pon zář 27, 2010 9:19 pm 
Offline

Registrován: úte srp 31, 2010 2:36 pm
Příspěvky: 26
každý večer jsem začala pít kefír z tibet. houby, mám si dát okurkový salát před nebo až po kefíru?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Byl by umírněnější postup?
PříspěvekNapsal: úte zář 28, 2010 2:06 pm 
Offline

Registrován: čtv čer 03, 2010 2:10 pm
Příspěvky: 435
Mám jedinou poznámku - a to k očistě střeva. Na vitariánském diskuzním foru jsem hodně řešila svojí pleť, ptala jsem se, jak jí zlepšit. Ovšem jako reakce mi stále posílali slovo "klystýr, klystýr, klystýýýýr!". Protože také nejsem uplný fanda těchto věcí, zaplatila jsem si kůru hydrokolonu. Ne že by to bylo kdovíjak příjemné, ale celé dětství mě doma učili, že pro krásu se musí trpět. A když se na to člověk kouká trošku s nadhledem, jako lékařskou proceduru, a zakáže si zbytečné hysterčení, jde to v pohodě přežít. Takže se prostě zbytečně neobávejte, přežilo to tolik lidí, přežijete to i vy \</div

_________________
You cannot solve a problem with the same thinking that created it.” – Albert Einstein


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Byl by umírněnější postup?
PříspěvekNapsal: úte zář 28, 2010 8:46 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
tina píše:
každý večer jsem začala pít kefír z tibet. houby, mám si dát okurkový salát před nebo až po kefíru?

To máte jedno a jde to i naráz, dokonce se jedná o celkem dobrou kombinaci.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Byl by umírněnější postup?
PříspěvekNapsal: úte zář 28, 2010 8:50 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
[quote="Kometa":1p4gz799]Mám jedinou poznámku - a to k očistě střeva. Na vitariánském diskuzním foru jsem hodně řešila svojí pleť, ptala jsem se, jak jí zlepšit. Ovšem jako reakce mi stále posílali slovo "klystýr, klystýr, klystýýýýr!". Protože také nejsem uplný fanda těchto věcí, zaplatila jsem si kůru hydrokolonu. Ne že by to bylo kdovíjak příjemné, ale celé dětství mě doma učili, že pro krásu se musí trpět. A když se na to člověk kouká trošku s nadhledem, jako lékařskou proceduru, a zakáže si zbytečné hysterčení, jde to v pohodě přežít. Takže se prostě zbytečně neobávejte, přežilo to tolik lidí, přežijete to i vy \</div

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Byl by umírněnější postup?
PříspěvekNapsal: stř zář 29, 2010 8:56 pm 
Offline

Registrován: úte srp 31, 2010 2:36 pm
Příspěvky: 26
Jarda píše:
To máte jedno a jde to i naráz, dokonce se jedná o celkem dobrou kombinaci.

tak to mám radost, kombinace mi moc chutná \":)\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Byl by umírněnější postup?
PříspěvekNapsal: pát čer 10, 2011 1:03 pm 
Offline

Registrován: pát čer 10, 2011 12:50 pm
Příspěvky: 3
Zdravím všechny, co si tohle přečtou...

Chtěla jsem se zeptat, co mi provede porce 100-200 g bílé řepy naráz, když nemám problémy se žlučníkem (i když jeden léčitel, co aplikuje jehličky do ucha mi při vyšetření skrz atopický ekzém řekl, že ho mám od oslabeného žlučníku, ale žlučník mě nikdy nijak netrápil - nebo trápil, ale myslela jsem, že je to něco jiného... \":)\" ) ani snad další choroby, které jste popsal, ale zato trpím právě atopickým ekzémem (= problém s játry - nebo spíš střevy a žaludku?) ?

Vzpomněla jsem si, že jsme ji doma jedli nakrájenou na kolečka jen tak, a tak jsem si jí s chutí dala a řekla si, že si o ní tady něco zjistím a pak jsem narazila na tohle...
Citace:
Bílá ředkev obsahuje silice se sirnou složkou, zapříčiňující štiplavou chuť, vitamín, C, B a mnoho dalších cenných látek. Jako choleretikum se užívá vnitřně 100-200g čerstvé hlízy na den, rozděleně do několika porcí. Pokud vylisujete šťávu, je denní dávka 100-150g. Po 4-5 dnech se užívání na 2-3 dny přeruší. Ředkev mírně dráždí játra, a tím vyvolává zvýšenou sekreci žluče. Nepoužívá se při chorobách jater, v akutním stadiu žlučníkového záchvatu a při žlučových kaméncích, ji lze podávat jen v malém množství a krátkodobě.

Zatím se cítím dobře, ale doopravdy bych nerada tělu ubližovala po tom, co jsem to prakticky doteď dělala... \":?\"

Předem díky za odpověď.

Helena


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Byl by umírněnější postup?
PříspěvekNapsal: sob čer 11, 2011 7:34 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Helena K. píše:
Zdravím všechny, co si tohle přečtou...

Chtěla jsem se zeptat, co mi provede porce 100-200 g bílé řepy naráz, když nemám problémy se žlučníkem (i když jeden léčitel, co aplikuje jehličky do ucha mi při vyšetření skrz atopický ekzém řekl, že ho mám od oslabeného žlučníku, ale žlučník mě nikdy nijak netrápil - nebo trápil, ale myslela jsem, že je to něco jiného... \":)\" ) ani snad další choroby, které jste popsal, ale zato trpím právě atopickým ekzémem (= problém s játry - nebo spíš střevy a žaludku?) ?

Vzpomněla jsem si, že jsme ji doma jedli nakrájenou na kolečka jen tak, a tak jsem si jí s chutí dala a řekla si, že si o ní tady něco zjistím a pak jsem narazila na tohle...
Citace:
Bílá ředkev obsahuje silice se sirnou složkou, zapříčiňující štiplavou chuť, vitamín, C, B a mnoho dalších cenných látek. Jako choleretikum se užívá vnitřně 100-200g čerstvé hlízy na den, rozděleně do několika porcí. Pokud vylisujete šťávu, je denní dávka 100-150g. Po 4-5 dnech se užívání na 2-3 dny přeruší. Ředkev mírně dráždí játra, a tím vyvolává zvýšenou sekreci žluče. Nepoužívá se při chorobách jater, v akutním stadiu žlučníkového záchvatu a při žlučových kaméncích, ji lze podávat jen v malém množství a krátkodobě.

Zatím se cítím dobře, ale doopravdy bych nerada tělu ubližovala po tom, co jsem to prakticky doteď dělala... \":?\"

Předem díky za odpověď.

Helena

To já nevím a není jiná možnost, než to vyzkoušet, pokud o takový pokus stojíte, což bych já osobně nedoporučoval, protože případné potíže za to nestojí. Prostě ji používejte v malých dávkách a postupně zvyšujte, což se dá dobře regulovat a nepříjemnosti nemohou nastat. Jíst ji jako potravinu, je naprosto něco jiného, než vypít větší množství čerstvé šťávy a srovnávat se to tedy nedá.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Byl by umírněnější postup?
PříspěvekNapsal: úte srp 21, 2012 8:35 pm 
Offline

Registrován: úte srp 21, 2012 8:00 pm
Příspěvky: 2
Dobrý den,
je mi 35, BMI24.
Nejsem nijak zvlášť nemocná, netrpím žádnými opakujícími se problémy. Už ale delší dobu jsem stále velmi unavená, únava se vůbec nezlepšuje, trvá to určitě víc než půl roku. Mám docela náročné zaměstnání, pohybuji se v té vyšší hladině vedení docela velké společnosti, mám dvě děti (MŠ a ZŠ), mám spoustu dalších aktivit, kterých jsem se nechtěla říct jako scházení s rodinou, s přáteli (žádné "bujaré pitky", jsou to lidi, které mám ráda a ráda se s nimi vidím), udržování webu pro místní organizaci, zastoupení ve školské radě, sport atd.
Celou dobu si říkám, že se musím naučit najít si čas i sama na sebe, na odpočinek, začala jsem zase číst knížky, lehnout si na chvíli k tv, alespoň chvíli nic nedělat, nemyslet, že musím ještě udělat to a to a to. Musím říct, že se mi to moc nedaří, nicméně vždycky alespoň jedno odpoledne z pracovních dnů se snažím celé strávit doma a "nikam nemuset odjet". Snažím se, na vytvoření času sama pro sebe musím zapracovat já sama, to vím, nikdo mi neřekne, čeho se mám vzdát.

Chtěla bych upravit stravu, myslím si, že se stravuji docela špatně.
Ráno krajíc chleba + máslo + salám nebo sýr nebo marmeláda
Oběd pečivo opět "s něčím"
Večeře polévka nebo nějaké to doma uvařené jídlo (i když nejíme takovou tu klasickou českou stravu, ale různé těstoviny a podobně rychle připravené porce)
Mezitím jím ovoce a zeleninu, dle srovnání s Vámi to není žádné závratné množství, nicméně ve srovnání s průměrem české populace je to určitě hodne.

Celé odpoledne dnes pročítám tyto stránky. Ráda bych tento životní styl vyzkoušela, ale bojím se že takto zdravě jíst nezvládnu. Když budu upřímná, mám obavy z toho, že vliv mého okolí mě hned zase vtrhne zpět do původního životního stylu.
Nemyslím si, že by celá moje rodina začala jíst tímto způsobem, přestože manžel je v tomto docela vstřícný. Kladu si otázku - vydržím to? Jakým stravováním začít, abych to ustála déle než týden? Opravdu takovým šokem - skočit do toho rovnými nohami?

Se svou únavou už musím něco udělat, už to nelze dál přehlížet a každý večer si říkat, že zítra už mi bude líp...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Byl by umírněnější postup?
PříspěvekNapsal: úte srp 21, 2012 9:42 pm 
Offline

Registrován: úte srp 21, 2012 8:00 pm
Příspěvky: 2
moba píše:
Dobrý den,
je mi 35, BMI24.
Nejsem nijak zvlášť nemocná, netrpím žádnými opakujícími se problémy. Už ale delší dobu jsem stále velmi unavená, únava se vůbec nezlepšuje, trvá to určitě víc než půl roku. Mám docela náročné zaměstnání, pohybuji se v té vyšší hladině vedení docela velké společnosti, mám dvě děti (MŠ a ZŠ), mám spoustu dalších aktivit, kterých jsem se nechtěla říct jako scházení s rodinou, s přáteli (žádné "bujaré pitky", jsou to lidi, které mám ráda a ráda se s nimi vidím), udržování webu pro místní organizaci, zastoupení ve školské radě, sport atd.
Celou dobu si říkám, že se musím naučit najít si čas i sama na sebe, na odpočinek, začala jsem zase číst knížky, lehnout si na chvíli k tv, alespoň chvíli nic nedělat, nemyslet, že musím ještě udělat to a to a to. Musím říct, že se mi to moc nedaří, nicméně vždycky alespoň jedno odpoledne z pracovních dnů se snažím celé strávit doma a "nikam nemuset odjet". Snažím se, na vytvoření času sama pro sebe musím zapracovat já sama, to vím, nikdo mi neřekne, čeho se mám vzdát.

Chtěla bych upravit stravu, myslím si, že se stravuji docela špatně.
Ráno krajíc chleba + máslo + salám nebo sýr nebo marmeláda
Oběd pečivo opět "s něčím"
Večeře polévka nebo nějaké to doma uvařené jídlo (i když nejíme takovou tu klasickou českou stravu, ale různé těstoviny a podobně rychle připravené porce)
Mezitím jím ovoce a zeleninu, dle srovnání s Vámi to není žádné závratné množství, nicméně ve srovnání s průměrem české populace je to určitě hodne.

Celé odpoledne dnes pročítám tyto stránky. Ráda bych tento životní styl vyzkoušela, ale bojím se že takto zdravě jíst nezvládnu. Když budu upřímná, mám obavy z toho, že vliv mého okolí mě hned zase vtrhne zpět do původního životního stylu.
Nemyslím si, že by celá moje rodina začala jíst tímto způsobem, přestože manžel je v tomto docela vstřícný. Kladu si otázku - vydržím to? Jakým stravováním začít, abych to ustála déle než týden? Opravdu takovým šokem - skočit do toho rovnými nohami?

Se svou únavou už musím něco udělat, už to nelze dál přehlížet a každý večer si říkat, že zítra už mi bude líp...

Pročetla jsem část diskuze u "Příklad denního jídelníčku", nemusíte ztrácet čas s odepisováním, je tam spousta odpovědí na mé otázky, pokud na něco narazím, ozvu se. Myslím, že do toho půjdu. \":wink:\"
Díky moc.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Byl by umírněnější postup?
PříspěvekNapsal: úte srp 21, 2012 9:54 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
moba píše:
Dobrý den,
je mi 35, BMI24.
Nejsem nijak zvlášť nemocná, netrpím žádnými opakujícími se problémy. Už ale delší dobu jsem stále velmi unavená, únava se vůbec nezlepšuje, trvá to určitě víc než půl roku. Mám docela náročné zaměstnání, pohybuji se v té vyšší hladině vedení docela velké společnosti, mám dvě děti (MŠ a ZŠ), mám spoustu dalších aktivit, kterých jsem se nechtěla říct jako scházení s rodinou, s přáteli (žádné "bujaré pitky", jsou to lidi, které mám ráda a ráda se s nimi vidím), udržování webu pro místní organizaci, zastoupení ve školské radě, sport atd.
Celou dobu si říkám, že se musím naučit najít si čas i sama na sebe, na odpočinek, začala jsem zase číst knížky, lehnout si na chvíli k tv, alespoň chvíli nic nedělat, nemyslet, že musím ještě udělat to a to a to. Musím říct, že se mi to moc nedaří, nicméně vždycky alespoň jedno odpoledne z pracovních dnů se snažím celé strávit doma a "nikam nemuset odjet". Snažím se, na vytvoření času sama pro sebe musím zapracovat já sama, to vím, nikdo mi neřekne, čeho se mám vzdát.

Chtěla bych upravit stravu, myslím si, že se stravuji docela špatně.
Ráno krajíc chleba + máslo + salám nebo sýr nebo marmeláda
Oběd pečivo opět "s něčím"
Večeře polévka nebo nějaké to doma uvařené jídlo (i když nejíme takovou tu klasickou českou stravu, ale různé těstoviny a podobně rychle připravené porce)
Mezitím jím ovoce a zeleninu, dle srovnání s Vámi to není žádné závratné množství, nicméně ve srovnání s průměrem české populace je to určitě hodne.

Celé odpoledne dnes pročítám tyto stránky. Ráda bych tento životní styl vyzkoušela, ale bojím se že takto zdravě jíst nezvládnu. Když budu upřímná, mám obavy z toho, že vliv mého okolí mě hned zase vtrhne zpět do původního životního stylu.
Nemyslím si, že by celá moje rodina začala jíst tímto způsobem, přestože manžel je v tomto docela vstřícný. Kladu si otázku - vydržím to? Jakým stravováním začít, abych to ustála déle než týden? Opravdu takovým šokem - skočit do toho rovnými nohami?

Se svou únavou už musím něco udělat, už to nelze dál přehlížet a každý večer si říkat, že zítra už mi bude líp...

To máte pravdu a líp určitě nebude, tomu věřte. Organizmus vydrží co vydrží a pak se prostě začne pomalu ale jistě rozpadat a je tedy pouze otázkou času, kdy změny stejně budete muset udělat. Navíc čím více je budete odkládat o to větší úsilí bude třeba vynaložit na návrat k plnému zdraví a ne vždy se vše opravit také dá. Ono to ani není o nějakém velkém nasazení a neuvěřitelných změnách, které se vám ani nezdají logické, cela finta je v malých krocích a třeba již jenom půlhodinová denní večerní procházka může udělat opravdu velkou změnu. Pokud ji navíc doplníte lepším pitným režimem a snědením jedné salátové okurky denně, zase se něco změní, to je cesta, ne dva dny na zeleném lupení a pak šílené přežrání bůčkem na základě abstinenční reakce, kterou neustojíte, což většina lidí ví předem a přesto to stále zkouší. Navíc si nechte v laborce udělat homocystein a jak bude nad 8, tak máte co řešit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Byl by umírněnější postup?
PříspěvekNapsal: pát zář 07, 2012 11:48 pm 
Offline

Registrován: pát zář 07, 2012 8:39 pm
Příspěvky: 2
mrkni na www.svz.szm.sk, tam je tiez vela uzitocnych informacii. a namiesto klystiru sa da urobit ocista criev pomocou horkej soli (resp. Glauberova sol), tri dni po sebe. pri kratkych postoch dobre posluzi stava z kyslej kapusty (kysane zeli), alebo odvar z listu senny


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz