Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv pro 26, 2024 7:06 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2971 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 199  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Minerály, vitamíny a enzymy
PříspěvekNapsal: úte zář 28, 2010 1:30 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28425
Bydliště: Poděbrady
Petr 2 píše:
Tady neco z prvnich vlastovek neco o strevni mikrobialni symbioze. nekdy se mi zda ze vyzkumnici premysli alespon v necem podobne.
http://www.vtm.cz/aktuality/viry-misto-otisku-prstu

Každý člověk má ve střevech velice individuální soubor zvířátek a zdravotní stav s tímto souborem bezprostředně souvisí. Již mnohokrát jsem to zde psal a naše tělo přirovnával k pytli na bakterie.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minerály, vitamíny a enzymy
PříspěvekNapsal: stř zář 29, 2010 12:14 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Kvuli mnozstvi zbytků hnojiv a to zvláště na bázi dusičnanů, je podle mne ke každé kvůli "neutralizaci" rakovinotvorných sloučenin z hnojiv v zelenině nebo ovoci vhodné si vzít i Céčko...(lépe vyřešeno to mají ti co berou Céčko s dlouhodobým vstřebáváním nebo to vyřeší tak že přidávají k sypanému Céčku řasu, šípek mletý(oplodí) nebo rozmix.rajče s Céčkem....to udrží déle jak hodinu Céčko v těle....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Céčko+Kalinat, Céčko+řasy
PříspěvekNapsal: stř zář 29, 2010 7:08 pm 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 7:41 pm
Příspěvky: 133
Jarda píše:
Na tom já nic nevymyslím, pokud není průjem, tak ho vaše tělo prostě potřebuje a měl by jste ho dodat, bez ohledu na velikost dávky.

Zjistit množství C - beru ho 3x denně po jídle nebo je lepší najednou / pro zjištění průjmu / nebo je to jedno ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Céčko+Kalinat, Céčko+řasy
PříspěvekNapsal: stř zář 29, 2010 8:10 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 06, 2009 6:56 pm
Příspěvky: 445
sad píše:
Zjistit množství C - beru ho 3x denně po jídle nebo je lepší najednou / pro zjištění průjmu / nebo je to jedno ?
Sežeň si práškový vitamín C a vyzkoušej "C sprchu" ze které se dá lehce zjistit kolik C opravdu potřebuješ. Osobně jsem to testoval tady:
Host píše:
Tak jsem tu "C-sprchu" testl s práškem a je to celkem rychlovka. Po probuzení jsem dal zinek a půl hodiny na to horčík jako každé ráno. Mezitím jsem se vytrusil a pak zavodnil cca 0,5 litrem vody, abych neriskoval nějaké křeče atp. Proceduru jsem dělal tak, že jsem dal 5g C do 2dcl vody a vypil. Po 15 minutách zase až do 3. dávky kdy mě to dohnalo na WC. Podle Jaffeho se má pokračovat až do úplně vodové stolice (jako u šanky) což přišlo při 5. dávce a pak ještě se zpožděním znovu, takže teoreticky už po té 4. Celkem jsem dal 25g a proceduru ukončil. Pak jsem do sebe napral pár cherry rajčat a banánů, abych zbytky C udržel v těle. Sprchu je možné opakovat 1x týdně takže na protáhnutí trubek ideální "mini-šanka" \":-)\"
Vypočteš pak 3/4 z celkové přijaté dávky do momentu kdy tě to dohnalo na WC a to je tvůj denní standard (samozřejmě pokud bys měl vysoký denní příjem C i z jiných zdrojů ve stravě/doplňcích atd. a byly by průjmy tak ubereš). Pokud máš zájem o celou 300 stránkovou knihu o vitamínu C v PDF tak mi pošli zprávu na profil, někam ti to pověsím a můžeš vesele študovat...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minerály, vitamíny a enzymy
PříspěvekNapsal: stř zář 29, 2010 9:34 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28425
Bydliště: Poděbrady
muflon píše:
Kvuli mnozstvi zbytků hnojiv a to zvláště na bázi dusičnanů, je podle mne ke každé kvůli "neutralizaci" rakovinotvorných sloučenin z hnojiv v zelenině nebo ovoci vhodné si vzít i Céčko...(lépe vyřešeno to mají ti co berou Céčko s dlouhodobým vstřebáváním nebo to vyřeší tak že přidávají k sypanému Céčku řasu, šípek mletý(oplodí) nebo rozmix.rajče s Céčkem....to udrží déle jak hodinu Céčko v těle....

Určitě je to možné, ale stejnou službu udělá jakýkoliv jiný antioxidant, případně chelace, nebo vysoká teplota, při které tělo reziduální svinstva vypotí, čili máte více možností.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Céčko+Kalinat, Céčko+řasy
PříspěvekNapsal: stř zář 29, 2010 9:36 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28425
Bydliště: Poděbrady
sad píše:
Zjistit množství C - beru ho 3x denně po jídle nebo je lepší najednou / pro zjištění průjmu / nebo je to jedno ?

Jedno to není, vždy je vhodnější rozložená dávka, než dávka nárazová, ta vyvolá průjem zbytečně brzo a nemusíte se ani na svoji dávku dostat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minerály, vitamíny a enzymy
PříspěvekNapsal: stř zář 29, 2010 10:25 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned dub 26, 2009 7:59 pm
Příspěvky: 535
O vitamíne C je zaujímavá kniha tu:
http://www.badatel.sk/documents/Vitamin_C-liecba.pdf


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minerály, vitamíny a enzymy
PříspěvekNapsal: ned říj 03, 2010 3:12 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
VITALWASSER - Vitálna voda
http://zdraviemms.mypage.cz/thema/chlorela-v-prasku

Výživový doplnok "vitálna voda" obsahuje rozpustené minerály v iónovej forme. Voda pomáha telu optimálne hospodáriť s minerálmi, vyrovnávať straty minerálov a stará sa vďaka obsahu cenných minerálov o dobrý pocit zdravia. Vedci celé desaťročia pátrali po príčine dlhovekosti etnika Hunzov, ktorí patria medzi národy s najvyššou priemernou dĺžkou života na zemi a žijú v neprístupných osadách vysoko v himalájskych vrchoch. Hunzovia netrpia na rakovinu, ani na žiadne degeneratívne ochorenia. Vedci okrem iného zistili, že ich strava a pitná voda obsahuje nesmierne množstvo minerálov. Pijú mliečne zakalenú vodu z ľadovca, ktorú Hunzovia považujú za elixír mladosti. Táto voda spočiatku podobná čistej destilovanej vode naberá do seba na svojej ceste koloidné minerály plné energie. Fyzikálne vlastnosti tejto vody z ľadovca sa podstatne líšia od našej pitnej vody. Vďaka nízkemu povrchovému napätiu táto voda lepšie zachytí výživné látky (minerály a stopové prvky) a transportuje ich až do jednotlivých buniek a zároveň z nich odvádza škodlivé látky. V koloidnej podobe dokáže telo najlepšie vstrebať minerálne látky a stopové prvky.

Odporúčané dávkovanie: Na prípravu "vitálnej vody" rozpustíte 1 lyžicu (cca 10 g) prášku v 1 litri vody z vodovodu a dobre zamiešate. Hotový pripravený nápoj je podobný prírodnej minerálnej vode a obsahuje koloidné minerály, ktorých vstrebateľnosť je až 98%. Z jedného balenia pripravíte 50 litrov vitálnej vody.

Obsah: 500 g
Cena: 13,00 €
----------------------
Nejspíš himalájská solanka bude stačit, navíc není zřejmé jak to vyrábí a upravujou.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minerály, vitamíny a enzymy
PříspěvekNapsal: ned říj 03, 2010 3:34 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Marhulové jadierka, vitamín B17

http://zdraviemms.mypage.cz/thema/chlorela-v-prasku

V priebehu roku 1950 po niekoľkých rokoch výskumu, oddaný biochemik Dr. Ernest T. Krebs, ml., izoloval nový vitamin, ktorý označil číslom B-17 a pomenoval 'Laetrile'. Ako roky plynuly, tisíce ľudí začalo byť presvedčených, že Krebs konečne objavil úplnú kontrolu nad všetkými rakovinami a toto presvedčenie dnes zdieľa oveľa viac ľudí. V roku 1950 Ernest Krebs mohol mať len malú predstavu o tom do akého osieho hniezda ide pichnúť.....(pokračování viz odkaz)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Céčko-prirodni a synteticke
PříspěvekNapsal: ned říj 03, 2010 3:50 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Najväčší prirodzeným zdrojom vitamínu C je slivka Terminalia ferdinandiana, austrálskymi domorodcami nazývaná “billygoat plum” (obsahuje 5 000mg vitamínu C v 100 g.) Aj Malpighia glabra (višňa acerolová), ktorej domovom je Južná Amerika, Západná India a Karibská oblasť, oplýva množstvom vitamímu C (do 4 500 mg v 100 g ovocia). Najvyšší obsah vitamínu C majú z domácich plodín šípky (1 200 mg v 100 g plodu) a rakytník rešetliakový (450 mg v 100 g).
Navyše, obsahujú všetky plody ešte bioflavonoidy rozmanitého zloženia a koncentrácie, ktoré významne zvyšujú účinnosť vitamínu C, preto sa odporúča ďalšie dávky vitamínu C vždy, keď je to možné, zajedať nejakým ovocím.

Ako vidíte, vitamín C môžeme prijímať v rôznych formách, často veľmi chutných a estetických.
To však nášmu telu ešte stále nestačí, a tak by sme ho mali po väčšinu dní doplňať aj vo vhodných doplnkoch výživy,v rozmedzí od 1-3g.Deti okolo 200-500mg denne.

Napriek zjavne rozšírenému, (pomerne vágnemu a väčšinou emocionálne podfarbenému), odporu k “chémii” treba priznať jedno:

"Neexistuje nijaký rozdiel medzi prírodným a synteticky vyrobeným vitamínom C a aj naše telo by si ho syntetizovalo, keby to dokázalo"".

Sú to absolútne rovnaké molekuly, rozdiely sa môžu objaviť jedine v sprievodných látkach, najmä v bioflavonoidoch, ale tie aj tak prijímame zo skonzumovaného ovocia. Aj využitie vitamínu C je rovnaké bez ohľadu na to, či je jeho pôvod prirodzený, alebo syntetický.
Preto neexistuje nijaký dôvod na jeho odmietnutie, veď to, že nám je k dispozícii, je úžasný výdobytok.

Treba však pripomenúť, že skladovaním a úpravou ovocia či zeleniny sa vysoký podiel prírodného vitamínu C stráca, preto by sa ovocie i zelenina mali dostávať na stôl čo najčerstvejšie.
Výnimku tvorí cvikla, v ktorej sa obsah vitamínu C niekoľkomesačným skladovaním zdvojnásobuje.

Další zajímavosti o Céčku:
http://zdraviemms.mypage.cz/thema/chlorela-v-prasku

Jaké ztráty vit.C jsou běžné:

část cituji:
Každé 3 hodiny, čiže denne 5 krát sa musíme postarať o doplnenie vitamínu C, aby sme mali bunky zväčša dobre zásobované.
Potravou to nie je ľahká úloha.
Vám sa to darí?

Niekoľko všeobecne známych zdrojov vitamínu C a ich potrebné množstvo:
Vitamín C :
denne
500 mg = 5 kg pomaranču z hypermarketu
1000mg= 10 kg pomaranču z hypermarketu
denne
500 mg = 5 kg citrónu denne z hypermarketu
1000mg= 10 kg citrónu denne z hypermarketu
denne
500mg = 4 kg kivi denne z hypermarketu
1000mg= 8 kg kivi denne z hypermarketu
denne
500mg= 25 kg kyslej uhorky
1000mg= 50 kg kyslej uhorky
denne
500 mg = 6,25 kg surových zemiakov vo februári = 62,5 kg varených zemiakov vo februári 1000mg= 12,5 kg surových zemiakov vo februári = 125 kg varených zemiakov vo februári

Nie len situácia s vitamínom C je katastrofálna. Preštudujte si nasledujúcu tabuľku, a porozmýšľajte, koľko druhov vitamínu je v ČERSTVO nazbieraných rastlinách a koľko obsahuje ČERSTVO získané surové mäso, a koľko toho zostáva, kým sa to dostane na Váš tanier.
Čo ako intenzívne poškodzuje vitamíny v našich potravinách?
Vysvetlenie: lúh = strata vymývaním počas umývania a varenia, teplo = skladovanie pri izbovej teplote, varenie, pečenie, ohrievanie, pasterizovanie, zmrazenie, iné tepelné úpravy, svetlo = akékoľvek svetlo, oxidácia = pôsobením vzduchu, kontakt s kovmi pri spracovaní alebo aj skladovaním v kovovej nádobe.

Kyselina Lúh Teplo Svetlo Oxidácia
Vitamín A - - - ++ ++
Vitamín B1 - ++ ++ - +
Vitamín B2 - + - ++ -
Vitamín B3 (niacín) - - - - -
Vitamín B5 (kys.pantoténová) + + ++ - -
Vitamín B6 - - + ++ -
Vitamín B7 (biotín) - - - - -
Vitamín B11(kys.listová) - - ++ + -
Vitamín B12 - - - + -
Vitamín C - ++ + + ++
Vitamín D - - - + ++
Vitamín E - - - + ++
Vitamín K - - - ++ -
Dôležité je poznamenať, že podľa lekárskej vedy zaoberajúcej sa vitamínmi , vitamíny B je potrebné dostať do organizmu komplexne, lebo rozpad rovnováhy vitamínov B má vážne následky. Nedostatok vitamínov B je častou príčinou problémov ako sú srdcovo-cievne ochorenia (vysoký tlak, infarkt, krvácanie do mozgu), žalúdočný vred, tráviace problémy zapríčinené nervozitou.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minerály, vitamíny a enzymy
PříspěvekNapsal: ned říj 03, 2010 4:24 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Nedostatok minerálov
http://zdraviemms.mypage.cz/thema/chlorela-v-prasku

Po II. svetovej vojne používanie umelých hnojív sa stalo všeobecným javom.

Umelé hnojivá neobsahujú všetky minerálne látky a stopové prvky ktoré nazbierané rastliny vysali z pôdy, preto sa obsah minerálnych látok a stopových prvkov v pôde každým rokom znižuje.

Poľnohospodári počas tisícročiach aplikovali rotáciu osevného postupu, aby obmenou zasadených rastlín nevyčerpali zásoby pôdy. Úrodné pôdy sú dnes už katastrofálne vyčerpané.

Prirodzene aj v nich pestovaným rastlinám chýba rad minerálnych látok a stopových prvkov.

Umelé hnojivá obsahujú iba tri hlavné zložky vo veľkom množstve: sodík, fosfor a draslík (NPK). Trh očakáva od poľnohospodárstva pekné poľnohospodárske produkty vo veľkom množstve za možnú najnižšiu cenu. Nikto nemá vo zvyku opýtať sa koľko minerálnych látok a stopových prvkov obsahujú ponúknuté zemiaky v obchode. A tu sú výskumné výsledky Poľnohospodárskej Univerzity Gödöllő (Maďarsko) o tom, ako sa vyvíjal obsah minerálnych látok a stopových prvkov v niektorých poľnohospodárskych produktoch v Maďarsku v rokoch od 1966 do 1990:

Pokles
Zostatok

Pšenica
50%
50%

Jačmeň
62,3%
37,7%

Kukurica
81,4%
18,6%

Druhy repy
25,0%
75,0%

Zemiaky
14,3%
86,7%

Pravdepodobne situácia nie je iná ani na Slovensku. Ak by niekto vedel zaobstarať údaje zo Slovenska, prosím pošlite nám ich, ďakujeme.

Mäso zvierat, ktoré kŕmia krmivo s nižším obsahom minerálnych látok a stopových prvkov, bude obsahovať tiež menej minerálnych látok a stopových prvkov.

Ľudský organizmus nie je schopný vytvoriť nijakú minerálnu látku ani stopové prvky. Všetky minerálne látky a stopové prvky zohrávajú nenahraditeľnú, životne dôležitú úlohu v našom organizme.

Priemerný dospelý človek spotrebuje každých 40 dní približne toľko potravy a nápojov (nepočítame vodu), koľko je jeho váha. Organizmus 65 ročného človeka už spotreboval 50 000 kg potravy a nápojov.

Takže Vami za 65 rokov spotrebovaných, 50 000 kg potravín a nápojov obsahujú oveľa menej minerálnych látok a stopových prvkov, ako 50 000 kg spotrebovaných Vašimi rodičmi alebo starými rodičmi. Môže to mať vážne následky na každodenné vyživovanie našich buniek. Ovplyvňuje každodenné vyživovanie buniek naše zdravie a naše choroby?
Čo si myslite?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Céčko-prirodni a synteticke
PříspěvekNapsal: ned říj 03, 2010 9:16 pm 
Offline

Registrován: stř srp 25, 2010 12:45 pm
Příspěvky: 733
muflon píše:
Najväčší prirodzeným zdrojom vitamínu C je slivka Terminalia ferdinandiana, austrálskymi domorodcami nazývaná “billygoat plum” (obsahuje 5 000mg vitamínu C v 100 g.) Aj Malpighia glabra (višňa acerolová), ktorej domovom je Južná Amerika, Západná India a Karibská oblasť, oplýva množstvom vitamímu C (do 4 500 mg v 100 g ovocia). Najvyšší obsah vitamínu C majú z domácich plodín šípky (1 200 mg v 100 g plodu) a rakytník rešetliakový (450 mg v 100 g).
Navyše, obsahujú všetky plody ešte bioflavonoidy rozmanitého zloženia a koncentrácie, ktoré významne zvyšujú účinnosť vitamínu C, preto sa odporúča ďalšie dávky vitamínu C vždy, keď je to možné, zajedať nejakým ovocím.

Ako vidíte, vitamín C môžeme prijímať v rôznych formách, často veľmi chutných a estetických.
To však nášmu telu ešte stále nestačí, a tak by sme ho mali po väčšinu dní doplňať aj vo vhodných doplnkoch výživy,v rozmedzí od 1-3g.Deti okolo 200-500mg denne.

Napriek zjavne rozšírenému, (pomerne vágnemu a väčšinou emocionálne podfarbenému), odporu k “chémii” treba priznať jedno:

"Neexistuje nijaký rozdiel medzi prírodným a synteticky vyrobeným vitamínom C a aj naše telo by si ho syntetizovalo, keby to dokázalo"".

Sú to absolútne rovnaké molekuly, rozdiely sa môžu objaviť jedine v sprievodných látkach, najmä v bioflavonoidoch, ale tie aj tak prijímame zo skonzumovaného ovocia. Aj využitie vitamínu C je rovnaké bez ohľadu na to, či je jeho pôvod prirodzený, alebo syntetický.
Preto neexistuje nijaký dôvod na jeho odmietnutie, veď to, že nám je k dispozícii, je úžasný výdobytok.

Treba však pripomenúť, že skladovaním a úpravou ovocia či zeleniny sa vysoký podiel prírodného vitamínu C stráca, preto by sa ovocie i zelenina mali dostávať na stôl čo najčerstvejšie.
Výnimku tvorí cvikla, v ktorej sa obsah vitamínu C niekoľkomesačným skladovaním zdvojnásobuje.

Další zajímavosti o Céčku:
http://zdraviemms.mypage.cz/thema/chlorela-v-prasku

Jaké ztráty vit.C jsou běžné:

část cituji:
Každé 3 hodiny, čiže denne 5 krát sa musíme postarať o doplnenie vitamínu C, aby sme mali bunky zväčša dobre zásobované.
Potravou to nie je ľahká úloha.
Vám sa to darí?

Niekoľko všeobecne známych zdrojov vitamínu C a ich potrebné množstvo:
Vitamín C :
denne
500 mg = 5 kg pomaranču z hypermarketu
1000mg= 10 kg pomaranču z hypermarketu
denne
500 mg = 5 kg citrónu denne z hypermarketu
1000mg= 10 kg citrónu denne z hypermarketu
denne
500mg = 4 kg kivi denne z hypermarketu
1000mg= 8 kg kivi denne z hypermarketu
denne
500mg= 25 kg kyslej uhorky
1000mg= 50 kg kyslej uhorky
denne
500 mg = 6,25 kg surových zemiakov vo februári = 62,5 kg varených zemiakov vo februári 1000mg= 12,5 kg surových zemiakov vo februári = 125 kg varených zemiakov vo februári

Nie len situácia s vitamínom C je katastrofálna. Preštudujte si nasledujúcu tabuľku, a porozmýšľajte, koľko druhov vitamínu je v ČERSTVO nazbieraných rastlinách a koľko obsahuje ČERSTVO získané surové mäso, a koľko toho zostáva, kým sa to dostane na Váš tanier.
Čo ako intenzívne poškodzuje vitamíny v našich potravinách?
Vysvetlenie: lúh = strata vymývaním počas umývania a varenia, teplo = skladovanie pri izbovej teplote, varenie, pečenie, ohrievanie, pasterizovanie, zmrazenie, iné tepelné úpravy, svetlo = akékoľvek svetlo, oxidácia = pôsobením vzduchu, kontakt s kovmi pri spracovaní alebo aj skladovaním v kovovej nádobe.

Kyselina Lúh Teplo Svetlo Oxidácia
Vitamín A - - - ++ ++
Vitamín B1 - ++ ++ - +
Vitamín B2 - + - ++ -
Vitamín B3 (niacín) - - - - -
Vitamín B5 (kys.pantoténová) + + ++ - -
Vitamín B6 - - + ++ -
Vitamín B7 (biotín) - - - - -
Vitamín B11(kys.listová) - - ++ + -
Vitamín B12 - - - + -
Vitamín C - ++ + + ++
Vitamín D - - - + ++
Vitamín E - - - + ++
Vitamín K - - - ++ -
Dôležité je poznamenať, že podľa lekárskej vedy zaoberajúcej sa vitamínmi , vitamíny B je potrebné dostať do organizmu komplexne, lebo rozpad rovnováhy vitamínov B má vážne následky. Nedostatok vitamínov B je častou príčinou problémov ako sú srdcovo-cievne ochorenia (vysoký tlak, infarkt, krvácanie do mozgu), žalúdočný vred, tráviace problémy zapríčinené nervozitou.

Spoustu vitaminu rady B si spravne fungujici, vyvazena a tedy prirozena strevni mikroflora vytvari rozkladem potravy a i samotnym metabolismem mikroorganismu vznikaji vitaminy (symbioticke latky), jejich cinnost je prirozena a lidske telo je na jejich symbiotickou spolupraci a vymenu metabolitu geneticky pripraveno, tudiz se domnivam ze nedostatek vitaminu minimalne rady B, zrejme i dalsich zpusoben poruchami mikroflory ci metabolismu, zdravy clovek si je schopen vitaminy ziskavat a vyrabet sam, farmaceuticti producenti samozrejme tvrdi neco jineho...
Staci si neco nastudovat o tom jak se vyrabeji vitaminy, zde si muzete nastudovat v pdf:
http://www.ulozto.cz/5570364/mikroii-mi ... ologie-pdf
Muj nazor je takovy ze umelym prijmem tech vitaminu si clovek muze spis uskodit protoze nevyzpytatelne zasahuje prave jak prirozeneho metabolismu lidskeho tak do metabolismu symbiotickych mikroorganismu a muze porusit jejich rovnovahu, nebo jejich spravne spektrum. Nerikam ze ve vsech pripadech ale mam takove tuseni a osobni zkusenosti ze vliv suplementace vitaminama je mizivy.

_________________
Doporucuji motorku, zenu +
[b]Video: http://www.youtube.com/watch?v=wQgPLMTVfGc
Knihy na ulozto.cz: Cerna labut, Nenechte sebou manipulovat, Mym marodum, Co_nam_telo_rika, Doba jedova 1, ZákladyMužskéhoŠovinismu
http://www.csfd.cz/zebricky/nejlepsi-filmy/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minerály, vitamíny a enzymy
PříspěvekNapsal: ned říj 03, 2010 10:04 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28425
Bydliště: Poděbrady
muflon píše:
Marhulové jadierka, vitamín B17

http://zdraviemms.mypage.cz/thema/chlorela-v-prasku

V priebehu roku 1950 po niekoľkých rokoch výskumu, oddaný biochemik Dr. Ernest T. Krebs, ml., izoloval nový vitamin, ktorý označil číslom B-17 a pomenoval 'Laetrile'. Ako roky plynuly, tisíce ľudí začalo byť presvedčených, že Krebs konečne objavil úplnú kontrolu nad všetkými rakovinami a toto presvedčenie dnes zdieľa oveľa viac ľudí. V roku 1950 Ernest Krebs mohol mať len malú predstavu o tom do akého osieho hniezda ide pichnúť.....(pokračování viz odkaz)

Jedná se o kyanid a je na rakovinu velice účinný, zajímavé info je zde http://www.lecba-rakoviny.estranky.cz/c ... azi-z-webu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minerály, vitamíny a enzymy
PříspěvekNapsal: pon říj 04, 2010 12:24 am 
Offline

Registrován: čtv čer 03, 2010 2:10 pm
Příspěvky: 435
Poslední dny mám hodně chuť na slané. Nemůže to být způsobené přebytkem draslíku? Jím dost ovoce, piju šťávy, občas pečené brambory, luštěniny...

_________________
You cannot solve a problem with the same thinking that created it.” – Albert Einstein


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Minerály, vitamíny a enzymy
PříspěvekNapsal: pon říj 04, 2010 6:31 am 
Offline

Registrován: stř srp 25, 2010 12:45 pm
Příspěvky: 733
Kometa píše:
Poslední dny mám hodně chuť na slané. Nemůže to být způsobené přebytkem draslíku? Jím dost ovoce, piju šťávy, občas pečené brambory, luštěniny...

NO ja posledni dobou taky vic solim nez obvykle, zrejme se s prichodem zimy zvysuje vylucovani sodiku moci nebo jinych mineralu a telo si o ne rika. Urcite bych tento signal neignoroval a zkusil trochu vic zasolit, kdyz nepomuze tak by nemelo moc uskodit.

_________________
Doporucuji motorku, zenu +
[b]Video: http://www.youtube.com/watch?v=wQgPLMTVfGc
Knihy na ulozto.cz: Cerna labut, Nenechte sebou manipulovat, Mym marodum, Co_nam_telo_rika, Doba jedova 1, ZákladyMužskéhoŠovinismu
http://www.csfd.cz/zebricky/nejlepsi-filmy/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2971 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 199  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz