Mat píše:
Ok, tak ich mám opat konzumovat vtedy, ked sa budem cítit subjektívne lepšie, dobre som pochopil?
Avokáda sa snád vzdávat nemusím, alebo?
Mimochodom tú ryžu som varil cca 45min iba som ju dal do hrnca a zalial teplou vodou a varil. Nijako ju predtým nepreplachoval ani nesolil ani nepražil. Ked bola hotová tak som ju ochutil čistou kurkumou. Som jej dal trochu viac, tak to bolo po nej trochu horkasté. Dúfam, že tá kurkuma bola ok.
Jem ožné zjest to čo mi ostalo na druhý den alebo radšej prpravit čerstvú v ten den?
Ďakujem
Co máte vyzkoušet jíst, si asi nedokážete najít, tak se zopakuji:
Na pomeranče bych se nyní vykašlal a přešel na melouny, ty odšťavňujte celé i se slupkou a před ovocnou snídaní je tato šťáva velmi dobrá. Také se dá bez problémů pít před zeleninou.
Snídaně nejlépe ovocná, například grapefruit, jablko, avokádo, kiwi, borůvky, švestky, ostružiny, maliny, jahody, kokosová moučka, nebo nakrájený čerstvý kokos, pár mandlí, lžíce lněného, nebo dýňového oleje, trochu skořice. Po jídle dodat laktobacily, nejlépe lžička Lepicolu.
Oběd jako příklad, základ tvoří sudové kysané zelí a vyberte si z těchto zelenin, fenykl, celer, pórek, česnek, brokolice, tuřín (brukvovité druhy zeleniny), kapusta, zelí, artyčoky, avokádo, brambory, cibule, cuketa, čekankové puky, černý kořen, červená řepa, fazole, chřest, karotka, kedlubna, křen, lilek, listový salát, mangold, mrkev, okurky, olivy, paprika, pažitka, polníček, rajčata, ředkev, ředkvičky, řeřicha, špenát. Velice dobrá je majonéza z naprosto čerstvého syrového vejce. Na jedno vejce, nedoporučuji dělat více vajec naráz, dáme cca 1 dcl oleje, trochu česneku, případně cibulku, malinko soli a jablečného octa. Celé vejce rozklepneme do mixéru, přidáme jablečný ocet a sůl, pustíme mixér na nejvyšší otáčky a malým pramínkem přiléváme pomalu olej až do zhoustnutí, potom ještě přidáme rozmačkaný česnek a pokrájenou cibulku a krátce promixujeme. Olej se dá použít jakýkoliv, ale každý také jinak chutná, mám to vyzkoušené z naprosto veškerých panenských olejů, ale jako u jiných potravin lépe vždy chutnají ty více škodlivé a tak zde je chuťově nejvhodnější panenský olej slunečnicový. Na zeleninový salát je tato majonéza opravdu super.
Večeři bych dal nejlépe opět zeleninovou, hlavně s kysaným zelím, avokádem a fungicidními rostlinami s tím, že majonézu bych nahradil kokosovou moučkou, jako koření dal majoránku, kurkumu, trochu pálivé papriky a lžíci lněného, nebo řepkového oleje.
Po většinu dne pijte melounovou šťávu, případně šťávy zeleninové a po večeři si opět vezmete Lepicol.
Rýže se má propláchnout před vařením v každém případě, kurkuma v rozumném množství nijak škodit nemůže a rýže vydrží v lednici i několik dní, ale ideální je vždy čerstvá, není důvod ji vařit do zásoby.