Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned pro 22, 2024 9:47 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 834 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 56  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Reverzní osmóza
PříspěvekNapsal: pon srp 30, 2010 8:08 pm 
Administrátor
Administrátor

Sarka píše:
ani ty termosky z nerezu nejsou dokonalé, jak jsem se bohužel dnes dočetla.
http://ekonomika.idnes.cz/test-mf-dnes- ... 6_test_ven

doma používám skleněný džbán a vymyté pivní lahve \":D\" (s takovým tím plast-kovovým uzávěrem, co se prodává hlavně na sirupy, vždy dbám, aby se osmotická voda nedotýkala plastu), to by mělo být doufám naprosto bezpečné.

Tak současný nerez opravdu není zárukou, že se z něho nic neuvolní, to platí pouze pro kvalitní nerez, ale nějaký čínský šmejd, to je takový polonerez, který tak trochu rezne a navíc vypouští i velice nebezpečné reziduální látky. Ty pivní flašky jsou ideální a dají se používat stále, nicméně hrozí riziko rozbití a pořezání, ale všechno na světě má nějaké mouchy.

PříspěvekNapsal: úte zář 07, 2010 9:47 pm 

Dobrý den Jardo, dnes jsme nainstalovali RO. Dotaz zní: dá se tato voda použít i na vaření (i pro malé děti - necelé 2 roky)? Je vhodná i pro těhotné? Přítelkyně je těhotná a jako potravinový doplněk užívá jistý produkt bohatý na minerály. Jste schopen říci když Vám zašlu složení tohoto produktu či je tento přísun minerálů dostatečný?
Díky za odpověď

PříspěvekNapsal: stř zář 08, 2010 8:23 am 
Administrátor
Administrátor

Honza28 píše:
Dobrý den Jardo, dnes jsme nainstalovali RO. Dotaz zní: dá se tato voda použít i na vaření (i pro malé děti - necelé 2 roky)? Je vhodná i pro těhotné? Přítelkyně je těhotná a jako potravinový doplněk užívá jistý produkt bohatý na minerály. Jste schopen říci když Vám zašlu složení tohoto produktu či je tento přísun minerálů dostatečný?
Díky za odpověď

Vaření obecně nedoporučuji, tím přicházíte o množství nutných látek, ale používat se tato voda dá, nicméně je potřeba si stále uvědomovat, že je to voda extrémně čistá a tím pádem hladová, která z těla likviduje hlavně usazený sajrajt, ale i nějakou dávku minerálních látek. V případě, že je použita souběžně s velkým množstvím čerstvých šťáv, nebo člověk bohatě doplňuje potřebné látky, tak nijak škodit nemůže ba právě naopak, ale pokud je strava na životně důležité látky chudá a k tomu ještě hladová voda, to již může dlouhodobě škodit. Jinak ty minerály neodhadnu, to se velice liší podle stavu organizmu a každý má zásadně jiné nároky, nejlepší je nechat si udělat vlasovou analýzu a víte přesně na čem jste.

PříspěvekNapsal: stř zář 29, 2010 1:40 pm 

Dobrý den, Jardo, taky jsem konečně doma nainstaloval reverzní osmózu a již týden piji tuto vodu namísto vody z vodovodu. Konečně ten příjemný pocit, že nepiju anorganické minerály a chemii z běžného vodovodu. Jsem si vědom, že tato filtrovaná voda je hladová, ale jsem vitarián, tedy jsem na spoustě čerstvě lisovaných šťáv a ovoci, zelenině, oříškách. Předpokládám, že tato čistá voda by mi měla jedině prospět po čtyřiceti rocích na vařené stravě. Zatím ji stáčím výhradně do skla; PET lahve už pár dní touto hladovou vodou chystám, jak tu je jinde popsáno.
Co je mi ale divné - začalo mi znatelně víc hučet v uších. Jelikož jsem poslední dobou nic jiného zásadně neměnil, napadá mne souvislost s touto čistou vodou? Je možné usoudit, zda něco dělám špatně, prosím Vás? Děkuji.

PříspěvekNapsal: stř zář 29, 2010 9:21 pm 
Administrátor
Administrátor

Jindra píše:
Dobrý den, Jardo, taky jsem konečně doma nainstaloval reverzní osmózu a již týden piji tuto vodu namísto vody z vodovodu. Konečně ten příjemný pocit, že nepiju anorganické minerály a chemii z běžného vodovodu. Jsem si vědom, že tato filtrovaná voda je hladová, ale jsem vitarián, tedy jsem na spoustě čerstvě lisovaných šťáv a ovoci, zelenině, oříškách. Předpokládám, že tato čistá voda by mi měla jedině prospět po čtyřiceti rocích na vařené stravě. Zatím ji stáčím výhradně do skla; PET lahve už pár dní touto hladovou vodou chystám, jak tu je jinde popsáno.
Co je mi ale divné - začalo mi znatelně víc hučet v uších. Jelikož jsem poslední dobou nic jiného zásadně neměnil, napadá mne souvislost s touto čistou vodou? Je možné usoudit, zda něco dělám špatně, prosím Vás? Děkuji.

To by potřebovalo přesnější informace, ale dost lidí má sedimentované vápno v ušních orgánech, které tím zvápenatí a při jeho rozpouštění může člověk nějaké změny pociťovat, ale také to s tím vůbec nemusí souviset. Špatně zjevně neděláte nic, akorát ji nepijte zcela čistou a dávejte si do ní trochu solanky, aby rozpouštění úsad probíhalo pomaleji.

PříspěvekNapsal: čtv zář 30, 2010 8:38 am 

Děkuji Vám, Jaroslave. Vápno usazené všademožně v těle rozhodně mám, byl jsem milovník mléčných výrobků, minerálek atd. Aha, určitě to může být tím relativně rychlým rozpouštěním usazenin touto hladovou vodou, no uvidím. Díky!

PříspěvekNapsal: sob říj 02, 2010 11:12 am 

Precital som vsetky prispevky, vratane celeho odkazu na pravda.sk. Tema ma zaujima uz dlho a ozivil som si ju opat, na zaklade opakovaneho precitania knihy: PaulnC. Bragg, Patricia Braggova-Šokujíci pravda o vodě.
Ale je tu dost protirecivych veci, osobne som nachylny verit viacej knihe ako vam, ktora jednoznacne odsudzuje akukolvek inu vodu, ako cistu H2O. Ja som sa o problem zacal zaujimat uplne nahodou, ked som zistil, ze ten isty caj, ma s roznou vodou roznu chut. Najvodnejsiu chut som prisudil destilovanej vode. Bohuzial, uz ku nej pristup nemam, ale pouzivam vodu z RO. Vodu z RO pouzivam na pitie, ale nakolko pristroj zatial nevlastnim, nemozem povedat ze vylucne.
Zaujima ma teda, ci ste niekto knihu citali a Vas nazor na nu. Pretoze zhodneme sa sice na to, ze voda uz davno nie je to co byvala, ale finalna uprava podporovana v tejto teme je ina, ako v spomiananej knihe. Je mi jasne, ze kniha je starsieho datumu a medzitym veda pokrocila, ale zatial mam z toho vsetkeho len nejasne pocity...

PříspěvekNapsal: sob říj 02, 2010 9:42 pm 
Administrátor
Administrátor

jopal píše:
Precital som vsetky prispevky, vratane celeho odkazu na pravda.sk. Tema ma zaujima uz dlho a ozivil som si ju opat, na zaklade opakovaneho precitania knihy: PaulnC. Bragg, Patricia Braggova-Šokujíci pravda o vodě.
Ale je tu dost protirecivych veci, osobne som nachylny verit viacej knihe ako vam, ktora jednoznacne odsudzuje akukolvek inu vodu, ako cistu H2O. Ja som sa o problem zacal zaujimat uplne nahodou, ked som zistil, ze ten isty caj, ma s roznou vodou roznu chut. Najvodnejsiu chut som prisudil destilovanej vode. Bohuzial, uz ku nej pristup nemam, ale pouzivam vodu z RO. Vodu z RO pouzivam na pitie, ale nakolko pristroj zatial nevlastnim, nemozem povedat ze vylucne.
Zaujima ma teda, ci ste niekto knihu citali a Vas nazor na nu. Pretoze zhodneme sa sice na to, ze voda uz davno nie je to co byvala, ale finalna uprava podporovana v tejto teme je ina, ako v spomiananej knihe. Je mi jasne, ze kniha je starsieho datumu a medzitym veda pokrocila, ale zatial mam z toho vsetkeho len nejasne pocity...

Co tam máte nejasné, můžete pít sajrajt z vodovodu a nebo čistou filtrovanou vodu, která je chemicky pouze H2O, podle mě to je jasné, ale pokud chcete něco víc, tak si připlaťte a máte stejnou vodu jak z lesního pramene, například zde http://www.ziva-voda.estranky.cz/stranka/cena

PříspěvekNapsal: ned říj 03, 2010 9:27 am 

Jarda píše:
...Co tam máte nejasné, můžete pít sajrajt z vodovodu a nebo čistou filtrovanou vodu, která je chemicky pouze H2O, podle mě to je jasné...

To, ze kniha doporucuje pit vylucne cistu (destilovanu) vodu, ale vy tu pisete, ze cosi do tej osmotickej pridavate (nejake soli), je to nutne?

PříspěvekNapsal: ned říj 03, 2010 9:42 pm 
Administrátor
Administrátor

jopal píše:
To, ze kniha doporucuje pit vylucne cistu (destilovanu) vodu, ale vy tu pisete, ze cosi do tej osmotickej pridavate (nejake soli), je to nutne?

Nutné to není, ale je to vhodné, protože mnoho lidí nemá dostatečný příjem minerálních látek z potravy, nebo mají nějak poškozené jejich vstřebávání, třeba díky stálé řídké stolici.

PříspěvekNapsal: pon říj 04, 2010 12:48 pm 

Vdaka za odpoved. JA som nad kupou pristroja uvazoval uz pred mnohymi rokmi, ale mam stale problem s tym, ze uz 20 rokov nam slubuju kanalizaciu na ulici, ale stale ideme na vlastne zumpy. Chcel som odpad poriesit tak, ze vyvediem hadicku niekde von ku stromu, ale co v zime?
1. Vy idete podla prispevkov tiez zo studne, ako to mate poriesene, ci mate kanalizaciu?
2. Je mozne odpadovu vodu pouzivat na polievanie rastlin?
3. Bude mat vstupna kvalita vody vplyv na vystupnu? (Mam moznost pouzit studnu, alebo mestsku vodu. Studna by bola lacnejsia. \":wink:\" )

PříspěvekNapsal: pon říj 04, 2010 7:53 pm 
Administrátor
Administrátor

jopal píše:
Vdaka za odpoved. JA som nad kupou pristroja uvazoval uz pred mnohymi rokmi, ale mam stale problem s tym, ze uz 20 rokov nam slubuju kanalizaciu na ulici, ale stale ideme na vlastne zumpy. Chcel som odpad poriesit tak, ze vyvediem hadicku niekde von ku stromu, ale co v zime?
1. Vy idete podla prispevkov tiez zo studne, ako to mate poriesene, ci mate kanalizaciu?
2. Je mozne odpadovu vodu pouzivat na polievanie rastlin?
3. Bude mat vstupna kvalita vody vplyv na vystupnu? (Mam moznost pouzit studnu, alebo mestsku vodu. Studna by bola lacnejsia. \":wink:\" )

Zde je opravdu kanalizace, ale není potřeba, protože voda se dá využívat na mnoho jiných postupů a je škoda ji vypouštět do kanalizace. Kvalita vstupní vody nemá na kvalitu výstupní vody žádný vliv, ale rychleji se zanesou filtry, čili musí se častěji vyměňovat.

PříspěvekNapsal: pon říj 04, 2010 8:01 pm 

Jarda píše:
... voda se dá využívat na mnoho jiných postupů a je škoda ji vypouštět do kanalizace....

Bolo by velkou trufalostou spytat sa, ako mate poriesenu odpadovu vodu Vy? Popr. nejaku radu, ako to mam teda urobit, bez tej kanalizacie? \":o\"

PříspěvekNapsal: pon říj 04, 2010 8:11 pm 
Administrátor
Administrátor

jopal píše:
Bolo by velkou trufalostou spytat sa, ako mate poriesenu odpadovu vodu Vy? Popr. nejaku radu, ako to mam teda urobit, bez tej kanalizacie? \":o\"

Po většinu roku odtok běží do sudu a manželka s tím zalévá kytky, ale také není problém vykopat jámu dát do ní cca 1 m3 kačírku a do toho pustit trativod, což také používám, jak u této, tak u dešťové vody. Nejde to ovšem všude, nicméně zde máme pískovité podloží s naprosto perfektní schopností odebírat a filtrovat vodu, ale v nějaké nepropustné jílovité půdě to bude problém.

PříspěvekNapsal: úte říj 05, 2010 7:15 am 

Jarda píše:
.... manželka s tím zalévá kytky...

Sused ma cisticku a ako logicky uzaver bolo u neho zbierat "cistu" vodu do nadob, na polievanie zahrady (myslim zeleninovej). Hygiena mu to zatrhla, vraj ta voda nie je na to vhodna a potrebuje este docistit podou, takze musel spravit trativod. Polievat kvetiny mi je jasne. Jedna sa mi o to, ci mate serioznu vedomost o tom, ze tato voda by sa mohla bez obav pouzit aj na eko zeleninu. Predpokladam, ze vsetky svinstva budu dost v koncetrovanej forme a nerad by som zistil ze sice vodu filtrujem, ale bordel ziskavam spat cez svoju zahradu.
A este prosba, na vystupe z RO predpokladam, ze je nejaky tlak. Aky, vstupny?

Naposledy upravil jopal dne úte říj 05, 2010 12:13 pm, celkově upraveno 1

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 834 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 56  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]