Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned pro 22, 2024 10:10 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 201 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Ľadviny a močové cesty
PříspěvekNapsal: ned říj 10, 2010 9:05 pm 
Administrátor
Administrátor

Inka píše:
Dobrý den, pročetla jsem si celé téma. Už delší dobu mám problémy s oslabením (záněty) močových cest, ledvin, častým močením. Z toho, jak je to zde popisováno, bude pravděpodobně příčinou příliš velká zásaditost, jelikož pH moči mám vždy spíše kolem 7-8. Nicméně moc tomu nerozumím. Myslela jsem, že hlavní příčinou všech nemocí je kyselé prostředí a zásadité prostředí je vhodné pro prevenci ochoření. Vždyť se i všude uvádí, že mnohé zánětlivé procesy jako artritida apod.jsou důsledkem kyselého prostředí. Zde však platí opak - zásadité prostředí záněty vyvolává.Tak jsem z toho docela zmatená. Jak mám tedy tento problém řešit dlouhodobě? Vím, že krátkodobě nasadit brusinky atd.,ale jak dlouhodobě na syrové stravě docílit správného prostředí? Zařadit více ořechů a semínek? Děkuji moc.

Ano snížit pH na hodnoty, které to vyvolávat nebudou, což by mělo být zhruba 5,5-6 pH ráno, pak přes den to vystoupá na 7,5-7,8 pH a večer zase klesne na cca 6 pH.

PříspěvekNapsal: pon říj 11, 2010 7:22 am 

Jarda píše:
Ano snížit pH na hodnoty, které to vyvolávat nebudou, což by mělo být zhruba 5,5-6 pH ráno, pak přes den to vystoupá na 7,5-7,8 pH a večer zase klesne na cca 6 pH.

děkuji, jak to mám ale řešit, když kvůli jiným chorobám potřebuji naopak udržovat co nejvíce zásadité prostředí?

PříspěvekNapsal: pon říj 11, 2010 8:17 am 
Administrátor
Administrátor

Inka píše:
děkuji, jak to mám ale řešit, když kvůli jiným chorobám potřebuji naopak udržovat co nejvíce zásadité prostředí?

Je to vždy o určitém kompromisu a zánětlivé procesy lze tlumit i jinak, buď omega 3 mastnou kyselinou, nebo se dá vyzkoušet papáya, která je tlumí také velice dobře.

PříspěvekNapsal: pon říj 11, 2010 8:21 am 

Doporučuji Swiss - brusinky ve formě megakapslí - v jedné kapsli je tolik brusinek, co byste trhala tři dny...

PříspěvekNapsal: úte říj 12, 2010 11:45 am 

Děkuji moc za rady, nasadím brusinky a omega 3. Mohu nasadit i vyssi davky vitaminu C (jak k lecbe zanetu, tak ke snizeni ph)? Nebo se vitamin C v pripade oslabeni ledvin nedoporucuje?

PříspěvekNapsal: úte říj 12, 2010 4:21 pm 
Administrátor
Administrátor

Inka píše:
Děkuji moc za rady, nasadím brusinky a omega 3. Mohu nasadit i vyssi davky vitaminu C (jak k lecbe zanetu, tak ke snizeni ph)? Nebo se vitamin C v pripade oslabeni ledvin nedoporucuje?

Vitamín C by nijak vadit neměl, je to silný antioxidant a na anaerobní šmejdy působí celkem dobře.
Podle mého názoru by to nemělo vadit ani ledvinám, ale to holt budete muset vyzkoušet.

PříspěvekNapsal: úte říj 19, 2010 9:38 am 

Jarda píše:
Zadržovat močení bych zrovna nedoporučoval, nebo určitě ne násilně a na farmaka bych se vyprdnul, je třeba řešit kyseliny. Pít jak velbloud u oázy je opravdu nutné a kafe nelze brát jako pití, ale jako diuretikum. To se počítá do pitného režimu jako mínus celý objem a to tak, že dvakrát, tedy při vypití 0,2 litru kávy odečtete 0,4 litru tekutin.
No tak já vypiju >3 litry tekutin denně v podobě vody+ovo/zel šťáv. Bohužel mě to nutí na WC celkem často (8-10x den). Možná je to i tím že mám často studené nohy a občas i ruce. Nevím taky jestli tímto pitným režimem nedostávají ledviny zbytečný záhul?

PříspěvekNapsal: úte říj 19, 2010 11:08 am 
Administrátor
Administrátor

Host píše:
No tak já vypiju >3 litry tekutin denně v podobě vody+ovo/zel šťáv. Bohužel mě to nutí na WC celkem často (8-10x den). Možná je to i tím že mám často studené nohy a občas i ruce. Nevím taky jestli tímto pitným režimem nedostávají ledviny zbytečný záhul?

Čistá voda ledvinám neškodí, a objem kolem 3 litrů je normální, spíše záleží na kyselosti moče a tam může být problém. Pokud je moč hodně kyselá, nebo hodně zásaditá, oboje ledvinám vadí a může s tím být problém.

PříspěvekNapsal: úte říj 19, 2010 5:58 pm 

Jarda píše:
Čistá voda ledvinám neškodí, a objem kolem 3 litrů je normální, spíše záleží na kyselosti moče a tam může být problém. Pokud je moč hodně kyselá, nebo hodně zásaditá, oboje ledvinám vadí a může s tím být problém.
Podle lakmusáků se držím po většinu dne lehce nad pH 7 (někdy jsem níž a někdy výš samozřejmě, ale tak o ±1 stupeň). Spíš mě zajímalo, jestli je to v pořádku s tou frekvencí nebo se zaměřit na nějaké čistky/nápravné opatření...?

PříspěvekNapsal: úte říj 19, 2010 9:15 pm 
Administrátor
Administrátor

Host píše:
Podle lakmusáků se držím po většinu dne lehce nad pH 7 (někdy jsem níž a někdy výš samozřejmě, ale tak o ±1 stupeň). Spíš mě zajímalo, jestli je to v pořádku s tou frekvencí nebo se zaměřit na nějaké čistky/nápravné opatření...?

Podle mého názoru je to celkem ok, velké množství tekutin potřebuje časté močení jinak by se člověk prorval.

PříspěvekNapsal: úte říj 19, 2010 9:34 pm 

Jarda píše:
Podle mého názoru je to celkem ok, velké množství tekutin potřebuje časté močení jinak by se člověk prorval.
Já jen že mi podle té četnosti asi už moc nechybí do symptomů hyperaktivního močáku \":-)\" Při onom údajně normálním režimu 2,5 litru tekutin/den to má být v "normě" každé 3h, kdežto u mě je to tak 1,5h. Ikdyž těžko říct co je normální protože to může být u každého těla trochu jinak s ohledem na jeho aktuální stav...

PříspěvekNapsal: úte říj 19, 2010 10:52 pm 

Host píše:
Já jen že mi podle té četnosti asi už moc nechybí do symptomů hyperaktivního močáku \":-)\" Při onom údajně normálním režimu 2,5 litru tekutin/den to má být v "normě" každé 3h, kdežto u mě je to tak 1,5h. Ikdyž těžko říct co je normální protože to může být u každého těla trochu jinak s ohledem na jeho aktuální stav...

Prelievanie vodou patrilo v stredoveku k mučiacim technikám nechvalne preslávenej inkvizície. Obete spravidla zomreli na neschopnosť vstrebať ďalšiu tekutinu. Nedávno zomrela jedna mladá Američanka niekoľko hodín po tom, ako v rámci jednej mediálnej súťaže nárazovo vypila 7l vody. K prevodneniu teda spravidla dochádza pri nárazovej konzumácii tekutín. To má za následok nadmerné zaťaženie ľadvín a srdca, len v extrémnych prípadoch dochádza k ich zlyhaniu. Malý príjem tekutín je rovnako nevhodný ako zvýšený príjem. I keď je príjem tekutín dôležitý, vodný metabolizmus prebieha tiež inak u chorého a u zdravého človeka. Dobrým indikátorom okrem smädu je farba aj moča, tmavé sfarbenie u zdravého človeka znamená, že telo potrebuje doplniť tekutiny.
Ničmenej stále platí, že kdo váži pätdesiat kilogramov, má nižšiu potrebu vody, než osoba vážiaca sto kilogramov. Menej sa potí, a preto nepotrebuje neustálý prísun tekutin. Iný príjem má vrcholový športovec, iný je pod vplyvom počasia a pod. Proste je to individuálne, dávky tekutín je potrebné si rozložiť a regulovať podľa aktuálnej záťaže a potreby. Človek nie je ťava (velbloud) aby sa napil raz denne do zásoby. Zlatá stredná cesta je stáročiami overená dobrá rada.

PříspěvekNapsal: pát lis 12, 2010 8:47 pm 

Ahoj všem. Mám takový problém. Potřebuji na artroskopii kolene, kvůli úrazu (natržený meniskus), ale nechtějí mne vzít, že prý mám v moči nějaký bakterie. Ale ty bakterie v moči mi nacházejí už několik let, co si pamatuji, a nikdo mi nic neřekl, že bych měla něco řešit, nebo že by to bylo něco akutního. Zánět v těle (crp) mám stále v pořádku. Nikdy mne močák nebolel, nikdy mne nic nepálilo při močení. Chtějí mi nasadit antibiotika, jinak mne prý nevemou, ale ty jsem odmítla. Nebudu brát něco, že je někde něco napsaného, když mi nic není. Už několik let piju několikrát týdně červenou řepu, a ted pár měsíců každé ráno pár kapek propolisu. Na gynde mám vše v pořádku. Nevíte, jak se jich mám zbavit? Jsem půl roku na ovoci a zelenině, a stále tam jsou. A v létě jsem si i dělala melounovou očistu na ledviny.

PříspěvekNapsal: pát lis 12, 2010 9:00 pm 
Administrátor
Administrátor

zuzis píše:
Ahoj všem. Mám takový problém. Potřebuji na artroskopii kolene, kvůli úrazu (natržený meniskus), ale nechtějí mne vzít, že prý mám v moči nějaký bakterie. Ale ty bakterie v moči mi nacházejí už několik let, co si pamatuji, a nikdo mi nic neřekl, že bych měla něco řešit, nebo že by to bylo něco akutního. Zánět v těle (crp) mám stále v pořádku. Nikdy mne močák nebolel, nikdy mne nic nepálilo při močení. Chtějí mi nasadit antibiotika, jinak mne prý nevemou, ale ty jsem odmítla. Nebudu brát něco, že je někde něco napsaného, když mi nic není. Už několik let piju několikrát týdně červenou řepu, a ted pár měsíců každé ráno pár kapek propolisu. Na gynde mám vše v pořádku. Nevíte, jak se jich mám zbavit? Jsem půl roku na ovoci a zelenině, a stále tam jsou. A v létě jsem si i dělala melounovou očistu na ledviny.

To bych potřeboval vědět o jaké bakterie jde, ale obecně se dá tvrdit, že kyslík ve střevě vyhubí vše anaerobní i v močových cestách, čili můžete vyzkoušet peroxid hořčíku a uvidíte. Jinak velice dobré je i koloidní stříbro, ale při orální aplikaci to bude trvat dost dlouho, než se dostane i do močových cest a konkrétně v močovém měchýři by nebyl problém je vyhubit napuštěním roztoku koloidního stříbra rovnou do močového měchýře. Ovšem pokud jsou i v ledvinách, tak to už moc efektivní nebude a musíte to řešit opravdu orálně.

PříspěvekNapsal: pát lis 12, 2010 9:05 pm 

Jarda píše:
To bych potřeboval vědět o jaké bakterie jde, ale obecně se dá tvrdit, že kyslík ve střevě vyhubí vše anaerobní i v močových cestách, čili můžete vyzkoušet peroxid hořčíku a uvidíte. Jinak velice dobré je i koloidní stříbro, ale při orální aplikaci to bude trvat dost dlouho, než se dostane i do močových cest a konkrétně v močovém měchýři by nebyl problém je vyhubit napuštěním roztoku koloidního stříbra rovnou do močového měchýře. Ovšem pokud jsou i v ledvinách, tak to už moc efektivní nebude a musíte to řešit opravdu orálně.

No já to ted u sebe nemám, je to echo... něco. Koloidní stříbro jsem do sebe lila dva roky. Skončila jsem s tím loni, když to němelo žádný úspěch. Mohlo by být něco jiného? Nemůže se třeba stát, že při klystýru nějaká kapka spadne i na pohlavní orgány a tímto se tam může dostat? I když teda hygienu dodržuji dost. Kdyby byly až v ledvinách, tak by přeci byl nějaký zánět nebo by to mohlo být vidět na krevních testech na ledviny ne?

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 201 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]