Naonka píše:
Dobrý den, mám 28 let, 175 cm, necelých 60 kg a už několik let se snažím zdravě stravovat (všechno celozrnné, hodně ovoce, zeleniny, nic smaženého, tučného, sladkého...) a celkově se cítím dobře a zdravě až na jednu věc - nadýmání, pšoukání a obtížné vyprazdňování. Nejvíc mi vadí ty pšouky, protože když to na mě příjde, tak to jde prostě všechno ven, ať se snažím to zadržet sebevíc, je to hrozně trapné. Někdy jsem třeba měsíc úplně v pořádku, ale pak třeba týden je to každý den málem od rána do večera. A je jedno, co ten den jím - někdy se třeba i přejím vším možným a nic; jindy si dám jenom suchou rýži a spustí se to.
Absolvovala jsem snad všechna gastroenterologická vyšetření a podle doktorů jsem naprosto zdravá. Pak jsem objevila vaše stránky, udělala jsem úspěšně šanku, ale pšouky se vrátily. Včera jsem udělala jaterní očistu přesně podle návodu, všechno probíhalo v pořádku, až na to, že ze mě nevyšly žádné kamínky, ale ani nic jiného - prostě jenom hnědá voda jako při shankhaprakshalaně a brzy se z ní stala voda úplně čistá. Ani mi při tom nebylo vůbec špatně, necítila jsem se nemocná, zničená, jenom trošku unavená z nedostatku jídla, ale po dopití poslední dávky soli jsem se cítila už naprosto fit a normálně. Znamená to, že mám játra čistá, nebo je vhodné pro jistotu očistu jater zopakovat?
Mohl byste mi prosím říct, co si o mém problému myslíte? Pokud mám čisté střeva, játra a jím zdravě, proč pořád pšoukám? Mohlo by to být candidou nebo ještě něčím jiným? Poraďte prosím, vyzkouším všechno.
Jak to popisujete, tak bych si troufnul hádat ty kvasinky, je potřeba se podle toho zařídit a změnit stravování, tedy hlavně zařadit fungicidní potraviny a klidně můžete vyzkoušet i peroxid hořčíku. Je zde popsán i jednoduchý kvasinkový plivací test, tak si to přezkoušejte a uvidíte.U jaterní kůry je možné, že se na první pokus toho mnoho nevyloučí, většinou se sajrajt v játrech pouze utrhne a vychází až při dalších kůrách, čili bych to minimálně jednou určitě opakoval.