Honza28 píše:
Zdravím Jardo,
v jiné diskuzi jste mi mimo jiné doporučoval na snížení krevního tlaku pít okurkovo/cibulovou šťávu. Na těch + - 500ml to jsou dvě okurky a dvě větší či tři menší cibule. Je možné tuto šťávu vylepšit ještě nějakou zeleniou případně jí pít bez té cibule? Po vypití mám 20 minut stav že čekám každou chvíli jestli se pozvracím nebo ne.
Jinak jsem si pořídil Angle Juicer 5500 a je to bomba. Žasnul jsem nad tou výtěžností oproti centrifugovému co jsem používal do teď
Předem díky moc za Váš čas pro odpověď
Honza
Já tam také nepíšu, že jde o nějaký gurmánský zážitek, vím že je dost hnusná, ale zase dobře funguje a právě ta cibule tam má zásadní význam. Jediné, co se pro to dá udělat, je dát ji méně, ale zase to bude trvat déle, tak ono to vyjde asi nastejno, buď rychle a je to rána, nebo pomalu a mořit se dlouho. Cibule obsahuje vedle četných sirných sloučenin rovněž řadu účinných fenolových látek, mezi něž patří zejména flavonoid kvercetin. Experimentální výsledky u pokusných zvířat se vesměs shodují, že cibule snižuje krevní tlak. Klinických studií u lidí je však málo a proto se zatím nedají vyvodit zobecňující závěry, ale funguje to. Výtěžnost dvouhřídelového lisu je opravdu někde jinde a hlavně umí zelené byliny, což je další, co můžete vyzkoušet, ale o moc chutnější než ta cibule to zase není.