Jarda píše:
Toho se bát nemusíte, mandlová, nebo ořechová mléka jsou výborná. Nemusíte to dělat pouze na odšťavovači, klidně se dá používat i mixér. Syrový květák asi zrovna není ideální příklad, ale také to jde, ovšem ne ve velkém množství, obsažené indoly jsou sice velice zdravé, ale jinak jde o dost nadýmavou potravinu, čili to musíte pomalu vyzkoušet. Do kefíru můžete mixovat jakékoliv ovoce, syrové, mražené i sušené dle libosti.
tak som skussila 1.x mandlove mlieko, no mala ho nechcela, uvedomila som si, ze asi chcem naaraz od nej privela, kedze ona ani obycajne mlieko bez problemov nepije
tak som jej dala mandloveho zatial iba 1/5 a budem postupne pridavat. no neviem, nasla som navody, kde sa prisladza, ci uz medom alebo nejakou alternativou cukru, ja som samozrejme neprisladiila, aj by som to nerada robila. no v krajnom pripade predsa, je to mozne? ak ano, cim "dochutit"?
este by som sa vas chcela opytat jednu vec. svokor pred casom pozeral nejaku relaciu, kde bol nejaky lekar ci odbornik na zdravu vizivu a debatoval som skupinou ludi, co nejedia maso ci zivocisne produkty. ci uz to boli iba vegetariani, to nevime, no to nie je dolezite. islo o to, ze oni mu davali argumenty, preco nejest maso a ze vlastne nie je potrebne, na co ten pan tvrdil, ze maso obsahuje nejaku velmi dolezitu zlozku, ktoru, ked dieta do urciteho veku nedostane, bude mat nejake zdravotne problemy. opozite skupina mu tvrdila, ze onu zlozku obsahuje to ci ono, na co pan potvrdil, ze ano, lenze telo si ju dokaze vziat a pouzit iba z masa!!! neviete nahodou, o co ide?