Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 16, 2024 1:07 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 54 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Surove vajicka
PříspěvekNapsal: stř kvě 19, 2010 7:54 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28395
Bydliště: Poděbrady
NOWOCAYN píše:
Prihodím tu jeden úryvok z textu...."Až tridsaťšesť vajec na deň odporúčal ako súčasť tréningu aj populárny učiteľ najznámejších svalovcov - „Iron Guru" Vince Gironda. Hoci ich do seba ládovali hlavne surové, 35 až 49 percent bielkovín zo surového vajca zostáva nestrávených - po uvarení ich však využijeme až do 95 percent (zo spečeného volského oka alebo z „hemendexu" to bude však isto menej).

Čítajte viac: http://domacnost.sme.sk/c/5282119/vajce ... z0oNeTS4Kc
"
************************************************************
Je jasné, že jesť 36 vajec denne až príliš hlúpy nápad. Ale čo hovoríte na toto ? "35 až 49 percent bielkovín zo surového vajca zostáva nestrávených - po uvarení ich však využijeme až do 95 percent"....kto na to prišiel a ako to chce dokázať !? Je to zavádzanie ľudí ? Ak áno, tak za akým účelom ? Aby nehrozila salmonela ľuďom, ktorý by jedli "staré" surové vajíčka z klietkového chovu ( aj takí hlupáci sa totiž nájdu ) ?

Tak je to jistě informace směřující davy nějakým směrem, akorát jako skoro vždy špatným. Počítejte s tím, že výrobci vajíček také musí ty svoje šunty prodat a je klidně možné, že jde o placenou reklamu, pouze šikovně umístěnou do vhodně napsaného článku. Rozumné je sníst tak dvě vejce týdně, což se mi povede opravdu málo kdy, navíc naprosto čerstvá, maximálně dva dny od snůšky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Surove vajicka
PříspěvekNapsal: stř lis 10, 2010 9:33 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 06, 2009 6:56 pm
Příspěvky: 445
Jarda píše:
...Velice dobrá je syrová majonéza z naprosto čerstvého vejce. Na jedno vejce, nedoporučuji dělat více vajec naráz, dáme cca 1 dcl oleje, trochu česneku, případně cibulku, malinko soli a jablečného octa...

Co tento balzamikový ocet http://zkracene.cz/wzMb Zkusil jsem ho a přijde mi docela fajnový...teda ne že bych ho tam nějak extra cítil, ale aspoň nesmrdí jako ten klasický lihový šmejd


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Surove vajicka
PříspěvekNapsal: stř lis 10, 2010 9:41 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28395
Bydliště: Poděbrady
Host píše:
Co tento balzamikový ocet http://zkracene.cz/wzMb Zkusil jsem ho a přijde mi docela fajnový...teda ne že bych ho tam nějak extra cítil, ale aspoň nesmrdí jako ten klasický lihový šmejd

Chuťově asi špatný nebude, ale z hlediska zdravotního to nebude nic moc, já bych se mu raději vyhnul a najel na ten jablečný, který je opravdu dobrý.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Surove vajicka
PříspěvekNapsal: úte lis 30, 2010 2:50 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř dub 28, 2010 9:48 am
Příspěvky: 441
Pane Jardo, vždy doporučujete jíst z vajíčka jen žloutek, jak u syrových tak opečených. Je v bílku něco špatného a nebo jen proto, že je hodně kyselinotvorný?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Surove vajicka
PříspěvekNapsal: úte lis 30, 2010 9:48 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28395
Bydliště: Poděbrady
Beladona píše:
Pane Jardo, vždy doporučujete jíst z vajíčka jen žloutek, jak u syrových tak opečených. Je v bílku něco špatného a nebo jen proto, že je hodně kyselinotvorný?

Je hlenotvorný a kyselinotvorný, jinak proti němu nic nemám a klidně se jíst dá.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Surove vajicka
PříspěvekNapsal: stř pro 01, 2010 10:35 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv zář 30, 2010 11:14 am
Příspěvky: 24
Je to možno hlúpa otázka, ale ako sa vlastne prejavuje zahlienenie?

Mávam vodnatý sopel keď som vonku v zime, ktorý ale v teple
prestane, ale to je asi jediná vec čo ma s hlienom napadá.
Znamená to že som zahlienený?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Surove vajicka
PříspěvekNapsal: stř pro 01, 2010 10:41 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28395
Bydliště: Poděbrady
Atman píše:
Je to možno hlúpa otázka, ale ako sa vlastne prejavuje zahlienenie?

Mávam vodnatý sopel keď som vonku v zime, ktorý ale v teple
prestane, ale to je asi jediná vec čo ma s hlienom napadá.
Znamená to že som zahlienený?

To bych si nedovolil tvrdit, takové projevy má v zimním období asi skoro každý, spíše to poznáte podle bílého jazyka a dalších projevů nekomfortu při dýchání a vyprazdňování.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Surove vajicka
PříspěvekNapsal: čtv pro 02, 2010 11:55 am 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 1:10 pm
Příspěvky: 735
Bydliště: Slovensko - Košice
Ja som čítal toto, a takto aj robím .... Mám k dispozícii čerstvé domáce vajíčka sliepok, ktoré pobehujú po dvore. Žĺtka jem surové, bielka tepelne upravené. Źiaľ, tepelne ich upravujem na masle, lebo na vode je to oničom (jedine, žeby som ich robil "do stratena", tak to skúsim). Prečo žiaľ ? Lebo ak si ich urobím na masle, tak mi nesadnú "extra" na žalúdok. Takže skúsim to "do stratena", dúfam, že voda ich "nepohltí" tak, že ich nenájdem (ale nemalo by, veď keď doma navaria vajíčkovú polievku - ktorú nejem -, tak je všetko o.k. ...). Asi bielka treba hodiť do vriacej vody (zase nie veľkého, ale ani malého množstva), nechať kým cekom zbelejú, potom odstaviť, zliať vodu a zjesť ich.

_________________
Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012)
RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu.
Tešilo ma (9.5. 2012) dieta


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Surove vajicka
PříspěvekNapsal: čtv pro 02, 2010 12:11 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28395
Bydliště: Poděbrady
NOWOCAYN píše:
Ja som čítal toto, a takto aj robím .... Mám k dispozícii čerstvé domáce vajíčka sliepok, ktoré pobehujú po dvore. Žĺtka jem surové, bielka tepelne upravené. Źiaľ, tepelne ich upravujem na masle, lebo na vode je to oničom (jedine, žeby som ich robil "do stratena", tak to skúsim). Prečo žiaľ ? Lebo ak si ich urobím na masle, tak mi nesadnú "extra" na žalúdok. Takže skúsim to "do stratena", dúfam, že voda ich "nepohltí" tak, že ich nenájdem (ale nemalo by, veď keď doma navaria vajíčkovú polievku - ktorú nejem -, tak je všetko o.k. ...). Asi bielka treba hodiť do vriacej vody (zase nie veľkého, ale ani malého množstva), nechať kým cekom zbelejú, potom odstaviť, zliať vodu a zjesť ich.

Bílek se okamžitě po vložení do horké vody srazí a nevidím v tom tedy problém. Nicméně dost zahleňuje a není extra vhodné ho používat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Surove vajicka
PříspěvekNapsal: čtv pro 02, 2010 1:20 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned dub 26, 2009 7:59 pm
Příspěvky: 535
NOWOCAYN píše:
Takže skúsim to "do stratena", dúfam, že voda ich "nepohltí" tak, že ich nenájdem (ale nemalo by, veď keď doma navaria vajíčkovú polievku - ktorú nejem -, tak je všetko o.k. ...). Asi bielka treba hodiť do vriacej vody (zase nie veľkého, ale ani malého množstva), nechať kým cekom zbelejú, potom odstaviť, zliať vodu a zjesť ich.

Aby sa ti "nestratili" alebo "nerozutekali", daj do hnca, keď bude voda vrieť, naberačku a do nej triafaj, ostanú pekne pokope \":)\" .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Surove vajicka
PříspěvekNapsal: čtv pro 02, 2010 9:23 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28395
Bydliště: Poděbrady
Sybilla píše:
Aby sa ti "nestratili" alebo "nerozutekali", daj do hnca, keď bude voda vrieť, naberačku a do nej triafaj, ostanú pekne pokope \":)\" .

Dobrá finta, člověk se stále má co učit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: syrová vejce
PříspěvekNapsal: ned úno 20, 2011 4:24 pm 
Offline

Registrován: pon úno 07, 2011 1:35 pm
Příspěvky: 24
Co přesně namítáte proti kupovaným vejcím? Bohužel nemám žádnou zahrádku, žádná zvířata a musím se živím se hlavně věcmi z obchodu.. Čas od času si dávám syrová vajíčka, je na nich napsáno, že jsou z volného chovu, to je asi ta nejlepší kvalita kterou mohu dostat, mám je docela v oblibě. Dokonce jsem si myslela, že je to dobře kvůli jejich výživné hodnotě. A vy píšete že jen domácí a jen do 3 dnů, hm, tak to mi zase zkazilo náladu \</div

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: syrová vejce
PříspěvekNapsal: ned úno 20, 2011 5:29 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28395
Bydliště: Poděbrady
[quote="dagi":a5r8mqc4]Co přesně namítáte proti kupovaným vejcím? Bohužel nemám žádnou zahrádku, žádná zvířata a musím se živím se hlavně věcmi z obchodu.. Čas od času si dávám syrová vajíčka, je na nich napsáno, že jsou z volného chovu, to je asi ta nejlepší kvalita kterou mohu dostat, mám je docela v oblibě. Dokonce jsem si myslela, že je to dobře kvůli jejich výživné hodnotě. A vy píšete že jen domácí a jen do 3 dnů, hm, tak to mi zase zkazilo náladu \</div

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Surove vajicka
PříspěvekNapsal: úte dub 26, 2011 11:59 am 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 1:10 pm
Příspěvky: 735
Bydliště: Slovensko - Košice
to Jarda : Dobrý deň, pán Jarda.
Chcem sa opýtať, koľko % vlákniny obsahuje doma namletý prášok so škrupín domácich vajec. Napr. 15g vaječných škrupín.... bude obsahovať koľko gramov vlákniny ? Na základe toho, živočíchy konzumujú vajíčka aj so škrupinou (možno s výnimkou vtákov, lebo majú zobák a nie pysk či papuľu ...ale možno aj vtáci...), tak chcem toto robiť aj ja. Zmenil som totiž stravu na stravu čisto živočíšneho pôvodu ( ale aj so 6-7dcl zeleninových štiav denne + takých 100g drte zo zeleniny) vysokej kvality (takmer všetko domáce), no nakoľko moje hrubé črevo bolo roky navyknuté na "tonu" vlákniny z troch porcií obilnín + 1 porcie strukovín denne, tak trpím trochu zápchami (i keď stolica nie je vôbec tvrdá... len proste črevo je lenivé...). Viem, že eskimáci zápchami určite netrpia, a pritom nekonzumujú vlákninu rastlinného charakteru. A aj človek pred tým než konzumoval obilniny, tak jedol vlastne živočíšne potraviny a lesné plody. Stopercent netrpel lenivým hrubým črevom, ktoré spôsobovalo spomínaný druh zápchy (lebo typujem, že druhov zápchy je viac...). Jedol určite aj kosti (a vlákninu z nich), škrupiny vajec, atď... jedno je isté, zo zeleniny nemal viac vlákniny ako ja teraz, pochybujem, že schrúmal napr. 2 veľké mrkvy denne (hlavne, keď mrkva vtedy neexistovala)....
Takže sa opýtam ešte raz - pán Jarda, považujete vaječné škrupinky (z domácich vajec) mletého charakteru za bezpečný zdroj vlákniny ? Viem, že obsahujú veľa vápnika, ale ak to neuškodí zvieratám čo konzumujú vajíčka v celku, tak to s najväčšou pravdepodobnosťou nemôže uškodiť ani mne.
PS : hýbem sa aktívne 5 dní v týždni.
Ďakujem za odpoveď.

_________________
Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012)
RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu.
Tešilo ma (9.5. 2012) dieta


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Surove vajicka
PříspěvekNapsal: úte dub 26, 2011 10:04 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28395
Bydliště: Poděbrady
NOWOCAYN píše:
to Jarda : Dobrý deň, pán Jarda.
Chcem sa opýtať, koľko % vlákniny obsahuje doma namletý prášok so škrupín domácich vajec. Napr. 15g vaječných škrupín.... bude obsahovať koľko gramov vlákniny ? Na základe toho, živočíchy konzumujú vajíčka aj so škrupinou (možno s výnimkou vtákov, lebo majú zobák a nie pysk či papuľu ...ale možno aj vtáci...), tak chcem toto robiť aj ja. Zmenil som totiž stravu na stravu čisto živočíšneho pôvodu ( ale aj so 6-7dcl zeleninových štiav denne + takých 100g drte zo zeleniny) vysokej kvality (takmer všetko domáce), no nakoľko moje hrubé črevo bolo roky navyknuté na "tonu" vlákniny z troch porcií obilnín + 1 porcie strukovín denne, tak trpím trochu zápchami (i keď stolica nie je vôbec tvrdá... len proste črevo je lenivé...). Viem, že eskimáci zápchami určite netrpia, a pritom nekonzumujú vlákninu rastlinného charakteru. A aj človek pred tým než konzumoval obilniny, tak jedol vlastne živočíšne potraviny a lesné plody. Stopercent netrpel lenivým hrubým črevom, ktoré spôsobovalo spomínaný druh zápchy (lebo typujem, že druhov zápchy je viac...). Jedol určite aj kosti (a vlákninu z nich), škrupiny vajec, atď... jedno je isté, zo zeleniny nemal viac vlákniny ako ja teraz, pochybujem, že schrúmal napr. 2 veľké mrkvy denne (hlavne, keď mrkva vtedy neexistovala)....
Takže sa opýtam ešte raz - pán Jarda, považujete vaječné škrupinky (z domácich vajec) mletého charakteru za bezpečný zdroj vlákniny ? Viem, že obsahujú veľa vápnika, ale ak to neuškodí zvieratám čo konzumujú vajíčka v celku, tak to s najväčšou pravdepodobnosťou nemôže uškodiť ani mne.
PS : hýbem sa aktívne 5 dní v týždni.
Ďakujem za odpoveď.

Žádnou vlákninu neobsahují, je to vápník, tedy minerál a ne vláknina, jinak komentovat tuto stravu ani nebudu, jen bych se zdržoval psaním to je ve vašem případě stejně zbytečné.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 54 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz