Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát lis 22, 2024 1:44 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 446 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 30  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon lis 22, 2010 9:51 pm 
Administrátor
Administrátor

ravima píše:
Mám denní průměr pH moče víc než 6,8 bez ohledu na stravu.
Včera jsem udělal pokus a na oslavě jsem se přežral jako nikdy v životě: míchal jsem různě dohromady obrovská množství potravin jako pečené kuře, cukroví, chlebíčky, čokoládu, dorty, a podobně. Výsledné pH bylo kolem 7, vydrželo to až do večera. Tak jsem se navíc asi hodinu před spaním nažral snad ještě víc, ještě v době kdy mě bolelo břicho z té oslavy, namazal jsem si na 100g čokolády skoro stejné množství másla a to jsem snědl, ještě jsem k tomu přikusoval bílé pečivo, pak jsem si dal dort, kuře a nakonec čokoládové lupínky s mlékem. Ráno bylo pH jenom kousek pod 7, dopoledne to zase narostlo, denní průměr 7, prostě jako vždycky.
Takže nevím nakolik mám věřit té vaší pH-teorii, protože teď už by mi ke zdravému pH pomohlo jedině kdybych se nějak zkoušel dostat do stresu, nebo něco takového.
Zajímal by mě váš názor, jestli mi může nějak uškodit strava založená na pečivu, mléku a podobně, když budu mít zároveň pH kolem 7...

To průměrné pH 6,8 už je dost vysoko, ale asi to ještě není velký problém. Problém to začíná představovat v případě, že se pH za celý den nehne pod hodnotu 7 pH, což by znamenalo městnání kyselin v těle a to je pak dost nebezpečné. Jinak jednorázové hovadské přežrání, jak já říkám prasení, zdaleka nemusí s ničím hnout, pokud jste srovnaný, tak to může trvat i mnoho dní, než se to pohne. Já jsem jednou rovnal alkalózu a jedl jsem jenom vepřové maso s chlebem, pil k tomu vepřový vývar a stejně nic. Trvalo to skoro dva týdny, než se mě povedlo s tím cuknout a to jsem už uvažoval o tom, že přesvědčím známého lékaře, aby mě dal infuzí kyselinu chlorovodíkovou do žíly. Jinak pokud udržíte správné pH, tak můžete jíst co chcete a pokud k tomu i dobře kadíte, tak to nemůže ničemu vadit, ale to vám dlouho fungovat asi nebude.

PříspěvekNapsal: pon lis 22, 2010 10:09 pm 

Jarda píše:
To průměrné pH 6,8 už je dost vysoko, ale asi to ještě není velký problém. Problém to začíná představovat v případě, že se pH za celý den nehne pod hodnotu 7 pH, což by znamenalo městnání kyselin v těle a to je pak dost nebezpečné. Jinak jednorázové hovadské přežrání, jak já říkám prasení, zdaleka nemusí s ničím hnout, pokud jste srovnaný, tak to může trvat i mnoho dní, než se to pohne. Já jsem jednou rovnal alkalózu a jedl jsem jenom vepřové maso s chlebem, pil k tomu vepřový vývar a stejně nic. Trvalo to skoro dva týdny, než se mě povedlo s tím cuknout a to jsem už uvažoval o tom, že přesvědčím známého lékaře, aby mě dal infuzí kyselinu chlorovodíkovou do žíly. Jinak pokud udržíte správné pH, tak můžete jíst co chcete a pokud k tomu i dobře kadíte, tak to nemůže ničemu vadit, ale to vám dlouho fungovat asi nebude.

Hm, tak to možná problém je, protože pokud jde moje pH pod hodnotu 7, tak maximálně jednou za den a to ještě ne moc, ještě nikdy jsem nebyl pod 6,5. Většinu dne jsem těsně kolem 7, kolem poledne klidně i nad 7,5. Když jsem ještě pil zeleninové šťávy, měl jsem skoro vždy celý den od rána do večera pH mezi 7,5 až 8.
Znamená to, že mi špatně fungují ledviny, nebo tak něco? Nebo jenom stačí prostě zařadit víc těch kyselinotvorných potravin?

PříspěvekNapsal: pon lis 22, 2010 10:26 pm 
Administrátor
Administrátor

ravima píše:
Hm, tak to možná problém je, protože pokud jde moje pH pod hodnotu 7, tak maximálně jednou za den a to ještě ne moc, ještě nikdy jsem nebyl pod 6,5. Většinu dne jsem těsně kolem 7, kolem poledne klidně i nad 7,5. Když jsem ještě pil zeleninové šťávy, měl jsem skoro vždy celý den od rána do večera pH mezi 7,5 až 8.
Znamená to, že mi špatně fungují ledviny, nebo tak něco? Nebo jenom stačí prostě zařadit víc těch kyselinotvorných potravin?

Prostě bych zatím zařadil více kyselinotvorných potravin a větší dávky vitamínu C. Dle mého názoru se to srovná a bude to chodit správně.

PříspěvekNapsal: ned lis 28, 2010 9:25 pm 

Dobrý den, moc by mě zajímal Váš názor, co se týká škodlivosti na tyto potraviny:

- Kakao
- Bílá rýže parboiled (Jakou rýži byste doporučil?)

Dále bych se chtěl zeptat:

Jak je to tedy s mrkví? - známý lékař mi říkal, že vitamin A z čerstvé mrkve tělo nezpracuje, pouze když je dušená (jenže to zmizí enzymy). Co je na tom pravdy?
Syrové brambory se doporučují, ale vždyť také obsahují škrob a ten tělo nezpracuje, proč se tedy doporučují?

Poslední dotaz se sice netýká jídelníčku, ale připojím ho sem. Často je mi zima na ruce a chodidla. Pátral jsem, čím by to mohlo být způsobeno, ale žádná z odpovědí mě dostatečně nepřesvědčila. Co by to podle Vás mohlo způsobovat? (Je mi 26, BMI 20.7). Od doby, kdy piju zeleninové štávy se situlace mírně lepší.

Děkuji za odpovědi.

PříspěvekNapsal: pon lis 29, 2010 10:46 am 
Administrátor
Administrátor

Ondras píše:
Dobrý den, moc by mě zajímal Váš názor, co se týká škodlivosti na tyto potraviny:

- Kakao
- Bílá rýže parboiled (Jakou rýži byste doporučil?)

Dále bych se chtěl zeptat:

Jak je to tedy s mrkví? - známý lékař mi říkal, že vitamin A z čerstvé mrkve tělo nezpracuje, pouze když je dušená (jenže to zmizí enzymy). Co je na tom pravdy?
Syrové brambory se doporučují, ale vždyť také obsahují škrob a ten tělo nezpracuje, proč se tedy doporučují?

Poslední dotaz se sice netýká jídelníčku, ale připojím ho sem. Často je mi zima na ruce a chodidla. Pátral jsem, čím by to mohlo být způsobeno, ale žádná z odpovědí mě dostatečně nepřesvědčila. Co by to podle Vás mohlo způsobovat? (Je mi 26, BMI 20.7). Od doby, kdy piju zeleninové štávy se situlace mírně lepší.

Děkuji za odpovědi.

Kakao neškodí pouze nepražené a již se to zde rozebíralo, bílá rýže je škodlivá veškerá a rýže i celozrnná také nic moc, čili rýži nedoporučuji. S tím vitamínem A je to pochopitelně blbost, to by již lidstvo vymřelo, protože na samém počátku nebyl ani oheň, tak jak by tedy získal náš předek ten vitamín A, pokud to bez tepelného zpracování je nemožné. U těch syrových brambor jde o naprosto jiný škrob než po tepelném zpracování, ten tepelně upravený střeva zalepuje, zatím co ten druhý čistí. Patrně jste prostě nedokrvený a zřejmě máte už v tomto věku přicpané cévy, což není bohužel nic divného a chce to omega 3 mastnou kyselinu.

PříspěvekNapsal: pon lis 29, 2010 1:16 pm 

Snažím se důsledně dodržovat Vaše rady, ale přesto se často do situace, která mě zaskočí a ještě se neumím správně rozhodnout, protože nemám dostatek informací. Na Vašich stránkách je toho napsáno hodně a chápu Váš nekompromisní přístup. Čtu i knihy Dr. Normana Walkera, ale stále se objevují nové otázky \":)\"

Třeba Vy jíte stále stejná jídla?
Kde berete potraviny k jídlu?
Jak uchovat potraviny vypěstované na zahradce - třeba mrkev tak, aby vydržela co nejdéle a přitom byla výživná?
Chci si koupit kvalitní odstavnovac a rozhodl jsem se pro champion - je to předpokládám dobrá volba?
Uvažuji o koupi vodní čističky, můžete prosím nějakou doporučit?

Jinak když jste mi odpovídal na dotaz ohledně chladu na ruce a chodidla, Vaše odpověď se mi nezdá jako pravděpodobná z následujících důvodů:

- nekouřím a hodně sportuji
- jsem myslím ještě relativně mladý a omega 3 užívám (Jsou to nějaké kapsle - nevím, zdali jsou vhodné - popřípadě poradte prosím nějaký vhodný zdroj omega 3)
- pátral jsem sám a spíše se mi jako pravděpodobnější varianta jeví nějaký problém s orgány, které mají na starost rozvod tepla po těle (slinivka, štítná žláza - alespon tyto informace jsem našel, na slinivku by to teoreticky sedělo, hodně jsem drív jedla sladká jídla.)

Netvrdím, že Váš tip - zanesení cév nemůže být správný, přece jen moje vědomosti v této oblasti jsou malé v porovnání s Vámi. Důležitá informace je ještě asi to, že mám celiakiji- na to se přišlo cca před dvěma měsíci.

Pokud některá z mých otázek je již na tomto foru zodpovězena, stačí mi to jen sdělit, najdu si ji \":)\", Děkuji.

PříspěvekNapsal: pon lis 29, 2010 10:55 pm 
Administrátor
Administrátor

Ondras píše:
Snažím se důsledně dodržovat Vaše rady, ale přesto se často do situace, která mě zaskočí a ještě se neumím správně rozhodnout, protože nemám dostatek informací. Na Vašich stránkách je toho napsáno hodně a chápu Váš nekompromisní přístup. Čtu i knihy Dr. Normana Walkera, ale stále se objevují nové otázky \":)\"

Třeba Vy jíte stále stejná jídla?
Kde berete potraviny k jídlu?
Jak uchovat potraviny vypěstované na zahradce - třeba mrkev tak, aby vydržela co nejdéle a přitom byla výživná?
Chci si koupit kvalitní odstavnovac a rozhodl jsem se pro champion - je to předpokládám dobrá volba?
Uvažuji o koupi vodní čističky, můžete prosím nějakou doporučit?

Jinak když jste mi odpovídal na dotaz ohledně chladu na ruce a chodidla, Vaše odpověď se mi nezdá jako pravděpodobná z následujících důvodů:

- nekouřím a hodně sportuji
- jsem myslím ještě relativně mladý a omega 3 užívám (Jsou to nějaké kapsle - nevím, zdali jsou vhodné - popřípadě poradte prosím nějaký vhodný zdroj omega 3)
- pátral jsem sám a spíše se mi jako pravděpodobnější varianta jeví nějaký problém s orgány, které mají na starost rozvod tepla po těle (slinivka, štítná žláza - alespon tyto informace jsem našel, na slinivku by to teoreticky sedělo, hodně jsem drív jedla sladká jídla.)

Netvrdím, že Váš tip - zanesení cév nemůže být správný, přece jen moje vědomosti v této oblasti jsou malé v porovnání s Vámi. Důležitá informace je ještě asi to, že mám celiakiji- na to se přišlo cca před dvěma měsíci.

Pokud některá z mých otázek je již na tomto foru zodpovězena, stačí mi to jen sdělit, najdu si ji \":)\", Děkuji.

To postupně dostudujete v tom není problém. Já mám velice omezený jídelníček z pohledu běžných lidí, ale je v něm vše potřebné, což na běžné stravě nelze zajistit. Kupuji je jako každý jiný, akorát možná mám větší přehled. To se vám doma uchovat bez kvalitního sklepa, nebo krechtu nepovede. Champion je už dost překonaný, to si ještě trochu nastudujte. Já mám tu, co je na baneru na hlavních stránkách pod mojí fotografií. Vhodný zdroj omega 3 mastné kyseliny je sirná patlanice a pokud máte celiakii, tak patrně trpíte i zánětem střeva, což zase ukazuje na nadledvinky a štítnou žlázu, ovšem to zdaleka neznamená, že nemůžete mít ty cévy zanesené, ba právě naopak. Jinak vše na co se ptáte, je zde již mnohokrát probráno.

PříspěvekNapsal: čtv pro 02, 2010 9:35 pm 

Hezký den,

hodně zde bylo napsáno o ph moči a denním průběhu hodnot, ale méně o ph slin. Uváděl jste Jardo že ph slin ukazuje na zásobu zásaditých látek v těle. Můžete to prosím více vysvětlit? Jaké hodnoty, případně denní průběh hodnot je vhodný?

Děkuji

PříspěvekNapsal: čtv pro 02, 2010 10:02 pm 
Administrátor
Administrátor

sakul píše:
Hezký den,

hodně zde bylo napsáno o ph moči a denním průběhu hodnot, ale méně o ph slin. Uváděl jste Jardo že ph slin ukazuje na zásobu zásaditých látek v těle. Můžete to prosím více vysvětlit? Jaké hodnoty, případně denní průběh hodnot je vhodný?

Děkuji

Sliny mají schopnost zobrazovat zásaditou rezervu v játrech a slinivce, začínají ráno na hodnotě nad 6,4 pH a v průběhu dne se prakticky stále pohybují výše, než pH moče. Je tam jenom jeden moment, kdy se to obrátí a pak zase vykazují sliny vyšší pH než moč. Nejvyšší hodnoty jsou u slin těsně po jídle, to mají hodnotu 7,8-8 pH.

PříspěvekNapsal: čtv pro 02, 2010 10:42 pm 

Pokud se tedy hodnota pohybuje nízko, znamená to že v příslušných orgánech není dostatek zásaditých zásob a pokud vysoko, znamená to že zásoby jsou příliš velké?

PříspěvekNapsal: čtv pro 02, 2010 10:46 pm 
Administrátor
Administrátor

sakul píše:
Pokud se tedy hodnota pohybuje nízko, znamená to že v příslušných orgánech není dostatek zásaditých zásob a pokud vysoko, znamená to že zásoby jsou příliš velké?

V zásadě ano a zrovna tak jako u moči není dobré se od optimálních hodnot příliš vzdalovat, což vám je ovšem schopen zajistit i stres a právě vystresovaný člověk se celkem snadno odhalí podle nízkého pH slin.

PříspěvekNapsal: úte pro 07, 2010 10:16 pm 

Jarda píše:
Prostě bych zatím zařadil více kyselinotvorných potravin a větší dávky vitamínu C. Dle mého názoru se to srovná a bude to chodit správně.

Tak jsem poslední týden jedl samé co nejvíc kyselinotvorné potraviny, a to ještě ve velkém množství a nejvíc na noc těsně před spaním - hlavně sladkosti. pH mělo celou dobu správný průběh (akorát jednou jsem si neuváženě vzal kousek zeleniny a to pH okamžitě vyletělo nad 7, tak pak už jsem se zeleniny ani nedotkl), a kromě toho že mě občas docela bolelo břicho z toho přežírání, jsem se cítil mnohem líp než když jsem jedl zeleninu atp. Včera jsem se zase vrátil ke svému dřívějšímu jídelníčku (pohanka, zelenina, ořechy), a teď večer už mám pH zase přes 7,5 a celkově jsem zase slabší, a to se mi nelíbí, protože bych rád jedl zdravě... když totiž budu jíst jenom sladkosti, rohlíky, máslo, maso, sýry a tak podobně, tak se bojím že budu mít nedostatek hlavně minerálů, jenže zase budu mít správné pH, tak nevím co je teda lepší...

PříspěvekNapsal: úte pro 07, 2010 10:58 pm 
Administrátor
Administrátor

ravima píše:
Tak jsem poslední týden jedl samé co nejvíc kyselinotvorné potraviny, a to ještě ve velkém množství a nejvíc na noc těsně před spaním - hlavně sladkosti. pH mělo celou dobu správný průběh (akorát jednou jsem si neuváženě vzal kousek zeleniny a to pH okamžitě vyletělo nad 7, tak pak už jsem se zeleniny ani nedotkl), a kromě toho že mě občas docela bolelo břicho z toho přežírání, jsem se cítil mnohem líp než když jsem jedl zeleninu atp. Včera jsem se zase vrátil ke svému dřívějšímu jídelníčku (pohanka, zelenina, ořechy), a teď večer už mám pH zase přes 7,5 a celkově jsem zase slabší, a to se mi nelíbí, protože bych rád jedl zdravě... když totiž budu jíst jenom sladkosti, rohlíky, máslo, maso, sýry a tak podobně, tak se bojím že budu mít nedostatek hlavně minerálů, jenže zase budu mít správné pH, tak nevím co je teda lepší...

Ono není tak snadné vyskočit z vysokého pH. Také jsem to kdysi absolvoval a proti své vůli jsem jedl pouze vepřové s běžným šmejdovým chlebem, nebo tlačenky a jiné zabijačkové speciality, opravdu dlouhou dobu a pokud si správně vzpomínám, tak rozhodně mnohem déle, než týden. Ani v tomto případě není vhodné potraviny moc střídat, pokud si nejste jistý, že jsou ve vašem těle jednoznačně kyselinotvorné, ale u vepřového máte naprostou jistotu, navíc vyšší kyselost už mají pouze ústřice, nebo škeble, což bych nebyl schopen jíst delší dobu, proto to vepřové. Správný průběh pH je opravdu důležitý a snažil bych se ho nějak docílit.

PříspěvekNapsal: pát pro 10, 2010 4:32 am 

Jaký je názor na burákový máslo.

PříspěvekNapsal: pát pro 10, 2010 9:06 am 
Administrátor
Administrátor

mila001 píše:
Jaký je názor na burákový máslo.

Já buráky odmítám v jakékoliv podobě, ale burákové máslo je ze všech burákových produktů až tak nejméně problematické, čili občas ano, ale nepřehánět.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 446 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 30  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]