Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát srp 28, 2026 4:14 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4105 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 274  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Očista jater
PříspěvekNapsal: ned pro 05, 2010 8:05 am 

Já jsem při své první kůře jedla den před očistou jenom čerstvé šťavňaté ovoce a popisovaný výsledek se dostavil. Za čtrnáct dnů jsem očistu oprováděla znova, ale den před ní jsem večer snědla asi 150 g datlí (přiznávám se - měla jsem na ně hroznou chuť, i když jsem věděla, že jsou dost tučné) a po kůře žádné kamínky nevyšly - hledala jsem příčinu nezdaru a napadají mě jedině ty datle, myslíte, že je to možné?

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned pro 05, 2010 6:35 pm 
Administrátor
Administrátor

Naonka píše:
Já jsem při své první kůře jedla den před očistou jenom čerstvé šťavňaté ovoce a popisovaný výsledek se dostavil. Za čtrnáct dnů jsem očistu oprováděla znova, ale den před ní jsem večer snědla asi 150 g datlí (přiznávám se - měla jsem na ně hroznou chuť, i když jsem věděla, že jsou dost tučné) a po kůře žádné kamínky nevyšly - hledala jsem příčinu nezdaru a napadají mě jedině ty datle, myslíte, že je to možné?

Je to možné a cokoliv, co obsahuje tuk, vyprázdní zásoby žluče, čímž se očistný efekt výrazně oslabí a kůra pak nic moc nezlepší. Důležité je nakumulovat co nejvíce žluče a teplem maximálně plastifikovat kamínky, pak jsou výsledky perfektní.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř pro 08, 2010 5:27 pm 

Byl jsem ve 2 lekarnach a nemaji ani poneti, co je Epsomska sul. Snad uspeju v nemocnicni lekarne. V zivote bych neveril, ze tak zakladni cast kury nejde bezne sehnat. Asi lobby farmaceutickych firem \":(\"

PS: Kdyby jste Jardo vydal nejakou knizku, tak bych pro ni hned bezel. Vase rady jsou k nezaplaceni

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř pro 08, 2010 10:27 pm 
Administrátor
Administrátor

Jirka 2 píše:
Byl jsem ve 2 lekarnach a nemaji ani poneti, co je Epsomska sul. Snad uspeju v nemocnicni lekarne. V zivote bych neveril, ze tak zakladni cast kury nejde bezne sehnat. Asi lobby farmaceutickych firem \":(\"

PS: Kdyby jste Jardo vydal nejakou knizku, tak bych pro ni hned bezel. Vase rady jsou k nezaplaceni

Pokud ji neseženete, tak vám ji mohu poslat, koukněte do inzerce. Knížku píšu, ale jde to pomalu, pořád nemám dost času, ale snad se zadaří.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř pro 08, 2010 10:40 pm 

Ahoj Jardo,
Mam uja v nemocnici. Ma 67rokov. Nevyzera to s nim dobre.
Jedna sa o klasickeho celozivotneho klobaso zruta.
Jeho problemy
- Behom poslednych 2 mesiacov 2 operacie s cielom spriechodnit. Mocovody upchate zrastami.
- Nasledne studeny zapal pluc. Nasledne hospitalizovany. Lieceny antibiotikami. Tesne po vysadeni antibiotik opatovny zapal. Opat nasadene antibiotika.
- Sucasne zle krvne testy. Husta krv s rizikom vytvarania embolii. Podavane lieky na riedenie krvi
- Dlhodobo problemy s oblickami, vysokym krvny tlakom a srdcom. Podavana kopa liekov. Znaky nedokrvenia na kozi a ustach nie su (nemodrie).
- Stolica pravidelna kazde rano, skor redsia, ziadne kozacie bobky.
- Mocenie pravidelne cca. 5 krat denne.
- V noci medzi 1 a 3 sa vzdy silne spoti. Koza nema zlty nadych.

Podla mna je blizko konca. Chcem mu dat pomocnu ruku. Umiestnil som to do fora s pecenou, pretoze si myslim, ze treba zacat tu.
Co by si odporucil? Zajtra by ho mali na skusku prepustit z nemocnice domov.

Vdaka,

Marcel

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř pro 08, 2010 11:14 pm 

Marcel píše:
Ahoj Jardo,
Jeho problemy
- Behom poslednych 2 mesiacov 2 operacie s cielom spriechodnit. Mocovody upchate zrastami.
- Nasledne studeny zapal pluc. Nasledne hospitalizovany. Lieceny antibiotikami. Tesne po vysadeni antibiotik opatovny zapal. Opat nasadene antibiotika.
- Sucasne zle krvne testy. Husta krv s rizikom vytvarania embolii. Podavane lieky na riedenie krvi
- Dlhodobo problemy s oblickami, vysokym krvny tlakom a srdcom. Podavana kopa liekov. Znaky nedokrvenia na kozi a ustach nie su (nemodrie).

Podla mna je blizko konca. Chcem mu dat pomocnu ruku. Umiestnil som to do fora s pecenou, pretoze si myslim, ze treba zacat tu.

Vdaka,

Marcel

Nahustou krev pomaha vyrovnat pH - hodne zeleniny. Zadne veprove, neprehanet kavu, cerny caj, cigarety a cukr. Sam vim jak je slozite nekoho starsiho presvedcovat... Na ty problemy s plicemi a mocovody bych doporucil lichorerisnici zpocatku v malych davkach (kvuli mozne silne reakci). Jaterni ocistu zkuste, jestli ma jatra/zlucnik prohlidnute na sonografii.

PS: Co klistyry? Jist mrsiny (maso) = zanesena streva.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtv pro 09, 2010 10:46 pm 
Administrátor
Administrátor

Marcel píše:
Ahoj Jardo,
Jeho problemy

Vdaka,

Marcel

Co píše Jirka 2 je správně, akorát na toho vašeho staříka to nebude přijatelné, čili začněte měřit pH moče a dokopejte ho k pití odkyselovací směsi. Pro začátek stačí jedlá soda, melasa a citrónová šťáva, od každého lžičku, rozmíchat ve sklenici vody a vypít. Jinak se dá koupit v lékárně i Alkala-N, což funguje stejně, ale je to dražší. Po cca 30 minutách změřit pH a pokud nemá 7,5 pH tak další dávka, klidně i 6-8 dávek denně, ale nejít přes 8 pH, tam by to bylo už nebezpečné. Pokud to přeženete, tak vypít trochu silného vepřového vývaru, tak 1 dcl a pH začne hned klesat.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned pro 12, 2010 1:35 pm 

Tak jsem zkusila očistu jater, ale asi jsem někde trochu pochybila (asi v té dietě den předem), protože první trochu průjem až v půl 1 v noci a ráno až poté, co jsem během chvíle vypila cca 1,2 l vody (po soli). Přitom 2 dny předem jsem poctivě klystýrovala... Nakonec ze mě vyšly takové spíše tmavě zelené hrudky (cca 5 ks, do 5 mm a byly po zmáčknutí relativně měkké - rozhodně ne kamenné)...?

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned pro 12, 2010 10:57 pm 
Administrátor
Administrátor

Jemná píše:
Tak jsem zkusila očistu jater, ale asi jsem někde trochu pochybila (asi v té dietě den předem), protože první trochu průjem až v půl 1 v noci a ráno až poté, co jsem během chvíle vypila cca 1,2 l vody (po soli). Přitom 2 dny předem jsem poctivě klystýrovala... Nakonec ze mě vyšly takové spíše tmavě zelené hrudky (cca 5 ks, do 5 mm a byly po zmáčknutí relativně měkké - rozhodně ne kamenné)...?

Na první pokus dobré a právě to, co se vám jako kameny nezdá, to kameny jsou, jde o cholesterolové hrudky a právě o ně při očistě kráčí, čili se vám to evidentně povedlo.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon pro 13, 2010 2:24 pm 

Dobry den jarda, rada by som sa opytala co robit, ked chcem ocistit pecen a nemam odstavovac, teda neviem, cim nahradit jablcnu stavu a samozrejme ine šťavy. je nejaky sposob?
Dakujem.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon pro 13, 2010 8:54 pm 
Administrátor
Administrátor

Martina46 píše:
Dobry den jarda, rada by som sa opytala co robit, ked chcem ocistit pecen a nemam odstavovac, teda neviem, cim nahradit jablcnu stavu a samozrejme ine šťavy. je nejaky sposob?
Dakujem.

Asi by to šlo tak, že jablka rozmixujete do menšího množství vody a pak výslednou směs nalijete do plátýnka, uděláte uzlík a postupně šťávu kroucením, nebo zatížením vyždímáte jako při výrobě domácího tvarohu. Sice jsem to takto nikdy nezkoušel, ale mělo by to fungovat.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon pro 13, 2010 9:05 pm 

Jarda píše:
Asi by to šlo tak, že jablka rozmixujete do menšího množství vody a pak výslednou směs nalijete do plátýnka, uděláte uzlík a postupně šťávu kroucením, nebo zatížením vyždímáte jako při výrobě domácího tvarohu. Sice jsem to takto nikdy nezkoušel, ale mělo by to fungovat.

dakujem, skusim to teda takto.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: úte pro 14, 2010 7:07 pm 

Martina46 píše:
dakujem, skusim to teda takto.

Keď boli moji synovia ešte maličkí, tiež som nemala odšťavňovač a tak som im nastrúhanú mrkvičku aj jablko žmýkala cez gázu. Vtedy nebolo treba tej šťavy toľko \":D\" . To plátno bude asi lepšie lebo je hustejšie. Ale pôjde to.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř pro 15, 2010 1:35 pm 

Martina46 píše:
Dakujem.

Při svých prvních 2 očistách jsem ze stejného důvodu použila koupenou šťávu, bez jakýchkoliv přídavků a konzervantů. Asi to není ideální, ale funguje to stejně.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř pro 15, 2010 9:35 pm 

Beladona píše:
Při svých prvních 2 očistách jsem ze stejného důvodu použila koupenou šťávu, bez jakýchkoliv přídavků a konzervantů. Asi to není ideální, ale funguje to stejně.

No našla som v obchode jablkovú šťavu, čistú bez prisad a jemne pasterizovanú, to je tam uvedené, chuť je naozaj výborná, pokiaľ možno poznať, že je čistá, povedala až som že áno. No predsa už to nie je čisté a hlavne čerstvé a tepelne upravené.

Odpovědět s citací  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4105 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 274  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]