Dobrý den,
děkuji za odpovědi
Abych přispěl i svou troškou do mlýna, přidám pár vlastních zjištění, která se dostavila po několika dnech užívání odvaru v kombinaci s česnekem
Pokud konzumuji česnek a zapíjím jej odvarem, snižuje se míra jeho pálivosti a to zejména s ohledem na příští sousta
Jinak mému organismu to zdá se svědčí, protože se potom cítí uvnitř tak nějak "lehčeji"
Na druhou stranu tvoří ale určitý protipól poměrně nechutný zápach z úst, který patrně souvisí s konzumací jablečného octa... Sám to necítím, ale prý je to vážně nápor
Co se peristaltiky týče, ustálila se již další den na obvyklých 2 - 3 zastávkách na WC denně
Předpokládám tedy, že se mé tělo možná chtělo co nejdříve zbavit určitých nečistot, které česnek uvolnil v trávicím traktu... je to možné?
Jinak k bodu I-6, ono je to trochu složitější. Samozřejmě nekonzumuji česnek proto, abych si protáhl střeva "na povrchu". K tomu mi čas od času pomůže Shankprankshalana, s níž mám poměrně bohaté - pozitivní - zkušenosti
Česnek konzumuji proto, aby pročistil především sliznice a to do hloubky (doufám, že tento efekt má a mohu od něj tuto "generálku" trávicího traktu očekávat). Stejně tak, aby pomohl pročistit organismus celkově.
Přitom je mi víc než jasné, že je následná pravidelná konzumace česneku (v menších dávkách
více než vhodná a stejně tak moudrá životospráva. Přesto by patrně k případné opětovné kontaminaci trávicího traktu docházelo jen velice pozvolna a dlouhodobě (bavíme-li se tedy o sliznicích ne o povrchním bujení mikroorganismů).
Můj pohled přirozeně nemusí být z komplexního hlediska 100%, ale myslím, že se dá v hrubých náčrtech považovat za objektivní. Nebo jsem v daných úvahách úplně mimo?
Přeji hezký den.