Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned lis 24, 2024 4:29 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 122  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon pro 20, 2010 9:53 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř dub 28, 2010 9:48 am
Příspěvky: 441
Jarda píše:
Ono u těch olejovitých rostlin se kvůli podělané bionaftě za pár let nebude dát spotřebovat k jídlu cokoliv. Pokud by se tato informace potvrdila, tak už zbývá pouze domácí výroba a někdo sem již také dával video na domácí lis i když nevím jak by mě bavilo točit klikou, nebo si rovnou dokonce pěstovat ten správný len.

Také jsem před týdne kupovala od agra lněný olej a překvapilo mě, že má úplně jinou barvu než posledně, je oranžový.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon pro 20, 2010 10:38 am 
Offline

Registrován: úte pro 14, 2010 10:43 pm
Příspěvky: 19
Tak mám také již několik zkušeností s patlanicí. Zkoušela jsem ji z tofu, z kozího kefíru a z bryndzy. Musím říci, že dětem to strašně chutná, ať to udělám z čehokoliv \":)\" Jedly by to pořád \":D\"

Z tofu byla chuťově nejlepší. (Bílé,bez genetické manipulace). A k mému překvapení jsem to i strávila(samozřejmě i díky dodané HCl). Z kozího kefíru to bylo lehce stravitelné. Z Brynzy to však bylo jako cihla v žaludku. Snědla jsem to na oběd. (zel.šťáva, po chvíli salát, zel.polévka a patlanice) A měla jsem to tam až do rána druhého dne.

Také jsem u sebe vypozorovala jednu zajímavou věc. První z čeho jsem ji dělala, bylo tofu. Už dva roky, co dělám určitá pravidelná opatření mě perfektně fungují střeva. Dalo by se říci, jako malému dítěti. (Nechci se zde o tom více rozepisovat \":lol:\" ) Po tofu to bylo stále v pořádku, ale po kefíru už ne a po té bryndze to raději ani komentovat nebudu. Již 4 roky nejím mléčné výrobky, jen nárazově lžičku zakys.smetany do jídla na zjemnění chuti, jinak nic. Teď jsem to s tou patlaninou zkusila a docházím k tomu, že ji budu muset dělat tzv.vegansky, protože mě osobně to z mléč.produktů nesedí.


Naposledy upravil Jolly dne pon pro 20, 2010 3:11 pm, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon pro 20, 2010 11:40 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Beladona píše:
Také jsem před týdne kupovala od agra lněný olej a překvapilo mě, že má úplně jinou barvu než posledně, je oranžový.

Len má celkem dost barevných variant a velice záleží z jaké odrůdy byl olej vylisován.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon pro 20, 2010 11:44 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Jolly píše:
Tak mám také již několik zkušeností s patlanicí. Zkoušela jsem ji z tofu, z kozího kefíru a z bryndzy. Musím říci, že dětem to strašně chutná, ať to udělám z čehokoliv \":)\" Jedly by to pořád \":D\"

Z tofu byla chuťově nejlepší. (Bílé,bez genetické manipulace). A k mému překvapení jsem to i strávila(samozřejmě i díky dodané HCl). Z kozího kefíru to bylo lehce stravitelné. Z Brynzy to však bylo jako cihla v žaludku. Snědla jsem to na oběd. (zel.šťáva, po chvíli salát, zel.polévka a patlanice) A měla jsem to tam až do rána druhého dne.

Také jsem u sebe vypozorovala jednu zajímavou věc. První z čeho jsem ji dělala, bylo tofu. Už dva roky, co dělám určitá pravidelná opatření mě perfektně fungují střeva. Dalo by se říci, jako malému dítěti. (Nechci se zde o tom více rozepisovat \":lol:\" ) Po tofu to bylo stále v pořádku, ale po kefíru už ne a po té bryndze to raději ani komentovat nebudu. Již 4 roky nejím mléčné výrobky, jen nárazově lžičku zakys.smetany do jídla na zjemnění chuti, jinak nic. Teď jsem to s tou patlaninou zkusila a docházím k tomu, že ji budu muset dělat tzv.vegansky, protože mě osobně to z mléč.produktů nesedí. \":wink:\"

Máte pravdu u pár lidí s vysokou intolerancí na mléčné výrobky se může nějakou dobu tento problém vyskytovat, ale podle mých zkušeností většinou zmizí, ovšem nemusí to platit pro každého. V takovém případě je opravdu vhodné použít nějakou potravinu s vysokým obsahem síry, kdy luštěniny vyhovují, stejně tak i některé ořechy a již jsem to zde popisoval.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon pro 20, 2010 3:17 pm 
Offline

Registrován: úte pro 14, 2010 10:43 pm
Příspěvky: 19
Pro zajímavost. Osvědčilo se mi do ní přidávat "Tebi" tj.neaktivní droždí (lahůdkové droždí). Je to plné vitamínů skupiny B a dodá to tomu výbornou chuť. Používám ho i do salátů.

Chtěla jsem si objednat ten čerstvý z toho Agra, ale když to tady čtu, tak nevím. Třeba by stačilo jim říct, že to chceme z toho hnědého semínka.

Olej se zatím koupila v DM. Zn.Alnatura. Pravda, není čerstvě vylisován. Není nijak konzervován, je v kvalitě Bio, z prvního lisu, za studena. Neotevřený má trvanlivost do srpna. Cena za 250ml je asi 70 kč. Je tam napsán poměr Omega 3 (53,8g na 100g) Omega 6 (15,3g na 100g).


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon pro 20, 2010 10:06 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Jolly píše:
Pro zajímavost. Osvědčilo se mi do ní přidávat "Tebi" tj.neaktivní droždí (lahůdkové droždí). Je to plné vitamínů skupiny B a dodá to tomu výbornou chuť. Používám ho i do salátů.

Chtěla jsem si objednat ten čerstvý z toho Agra, ale když to tady čtu, tak nevím. Třeba by stačilo jim říct, že to chceme z toho hnědého semínka.

Olej se zatím koupila v DM. Zn.Alnatura. Pravda, není čerstvě vylisován. Není nijak konzervován, je v kvalitě Bio, z prvního lisu, za studena. Neotevřený má trvanlivost do srpna. Cena za 250ml je asi 70 kč. Je tam napsán poměr Omega 3 (53,8g na 100g) Omega 6 (15,3g na 100g).

Tebi je opravdu dobré, ale také ho každý nemusí snášet. Jinak u těch olejů z obchodní sítě, tam je důležité uskladnění v temnu a chladnu, tedy v lednici, jinak je olej zpravidla špatný.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte pro 21, 2010 10:58 am 
Offline

Registrován: stř kvě 20, 2009 4:06 pm
Příspěvky: 21
Bydliště: Olomouc
ravima píše:
Ptal jsem se jich už asi tak před dvěma měsíci mailem, a dosud nikdo neodpověděl.
Každopádně vyšlechtěný světle žlutý len, který se nazývá linola, skutečně existuje, a tedy šlechtitelům neodolal, obsahuje pouze kolem 3% alfa-linolenové kyseliny (omega-3), zbytek jsou převážně omega-6. Podle wikipedie (http://en.wikipedia.org/wiki/Linola) je to kyselina gama-linolenová, která, přestože patří mezi omega-6, je protizánětlivá. To je ale docela zvláštní informace, a možná jsem to z té wikipedie pouze nepochopil. Podle všech jiných zdrojů (např. http://www.healingcancernaturally.com/l ... mega3.html) je tam převážně kyselina linoleová, což by znamenalo, že ten olej je nejspíš naprosto bezcenný.

Tak mně z Agro- el už odpověděli, že se jedná o tiskovou chybu a že již pracují na nové etiketě. Poslali mi i nějaké údaje z analýzy,ale nejde mi to tady vložit. Tam uvádějí mj. 54% linolenová a 16% linolová, ale kde to vzali, těžko říct.... \":roll:\"


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte pro 21, 2010 9:49 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Mikeš píše:
Tak mně z Agro- el už odpověděli, že se jedná o tiskovou chybu a že již pracují na nové etiketě. Poslali mi i nějaké údaje z analýzy,ale nejde mi to tady vložit. Tam uvádějí mj. 54% linolenová a 16% linolová, ale kde to vzali, těžko říct.... \":roll:\"

Tak mě to pošlete na email a já se to pokusím zveřejnit, třeba to ostatním pomůže.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř pro 22, 2010 3:57 pm 
Offline

Registrován: čtv lis 04, 2010 12:30 pm
Příspěvky: 350
Jarda píše:
Tebi je opravdu dobré, ale také ho každý nemusí snášet. Jinak u těch olejů z obchodní sítě, tam je důležité uskladnění v temnu a chladnu, tedy v lednici, jinak je olej zpravidla špatný.

dobry den, rada by som sa opytala, preco by tebi mohol niekto zle znasat.
inac som rada tejto info o tebi, lebo ho obcas pouzivam do salatu a nemala som istotu, ci je to ok.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř pro 22, 2010 9:56 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Martina46 píše:
dobry den, rada by som sa opytala, preco by tebi mohol niekto zle znasat.
inac som rada tejto info o tebi, lebo ho obcas pouzivam do salatu a nemala som istotu, ci je to ok.

Stále jde o kvasnice i když inaktivované a někteří lidé na podání jakýchkoliv kvasnic velice bouřlivě reagují.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon led 03, 2011 9:03 am 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 1:10 pm
Příspěvky: 735
Bydliště: Slovensko - Košice
Dobrý deň, pán Jarda. Mám otázku.
Ak chcem neutralizovať (už vo svojom tele)sodík zo zjedenej bio nepasterizovanej 100% ovčej bryndze... ako to mám urobiť ? Jedávam 300-500 gramov týždenne (cca až do 15g sodíka...). Ďakujem pekne za odpoveď.

_________________
Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012)
RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu.
Tešilo ma (9.5. 2012) dieta


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon led 03, 2011 9:38 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
NOWOCAYN píše:
Dobrý deň, pán Jarda. Mám otázku.
Ak chcem neutralizovať (už vo svojom tele)sodík zo zjedenej bio nepasterizovanej 100% ovčej bryndze... ako to mám urobiť ? Jedávam 300-500 gramov týždenne (cca až do 15g sodíka...). Ďakujem pekne za odpoveď.

Musíte dodat protiváhu draslíku, tedy buď jíst potraviny, které ho ve velkém obsahují, třeba banány, jablka, brambory, nebo pít bramborovou šťávu, případně zakoupit chlorid draselný a užívat denně 1-4 g této draselné soli, což celkem spolehlivě porovná poměr těchto minerálů.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte led 18, 2011 10:33 am 
Offline

Registrován: stř úno 24, 2010 12:11 pm
Příspěvky: 25
[quote="Jarda":15xmyj76]Ono u těch olejovitých rostlin se kvůli podělané bionaftě za pár let nebude dát spotřebovat k jídlu cokoliv. Pokud by se tato informace potvrdila, tak už zbývá pouze domácí výroba a někdo sem již také dával video na domácí lis i když nevím jak by mě bavilo točit klikou, nebo si rovnou dokonce pěstovat ten správný len.[/quote:15xmyj76]
No pozeral som, že sa to dá robiť aj doma, už existujú domáce mašinky na olej za studena lisovaný. Otázka je, aká bude cena za liter takéhoto oleja.
Tu je video:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte led 18, 2011 10:47 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
[quote="Miroslav":rog496ax]No pozeral som, že sa to dá robiť aj doma, už existujú domáce mašinky na olej za studena lisovaný. Otázka je, aká bude cena za liter takéhoto oleja.
Tu je video:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte led 18, 2011 5:16 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned lis 21, 2010 8:02 pm
Příspěvky: 98
Tak jsem vyrobil druhou várku sirné patlanice. Někde jsem psal, že mi patlanice hrubě nechutná kvůli pachu rybiny a chuti fermeže... První várku jsem udělal z 500 g plnotučného tvarohu a 250 ml lněného oleje s přidáním asi 4 lžic mletého semínka. Bylo to fakt dost chuťově nelibě výrazné. Nicméně s každým dne spotřebovávání této várky můj odpor klesal. Novou várku jsem udělal míň koncentrovanou a dal jsem 750 g tvarohu na 250 ml oleje a 2 lžíce semínka. Hned jsem ochutnal a je to pro mne poměrně nezávadné až přijatelné...\":-)\". Hned jsem si udělal mírně dušenou zeleninu s namočenou pohankou a listovým salátem a světe div se- patlanici jsem si musel dokonce přidat, jak mi ti šmakovalo...\":-)\". Ochucování patlanice jsem zatím nezkoušel, chtěl jsem jí přijít na chuť jako takové a to se, zdá se, povedlo. Vidina jejího účinku na organismus je mi silným hnacím motorem...\":-)\"


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 122  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 16 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz