Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned pro 22, 2024 9:55 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 872 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 59  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Štítná žláza
PříspěvekNapsal: pát led 21, 2011 9:51 am 

to Jarda : Pán Jarda, myslíte že by bol dobrý nápad primiešať "Lugolov roztok" zakaždým pred použitím do jednej lyžice tekvicového oleja, nechať zreagovať 5 minút a potom to zapiť vodou ? Mohli by sa takto jód a jodid draselný (obsiahnuté v Lugolovom roztokuk) stať organicky viazané, alebo aspoň "mať ten image" ? \":D\"
Ďakujem za odpoveď.

PříspěvekNapsal: pát led 21, 2011 10:14 am 
Administrátor
Administrátor

NOWOCAYN píše:
to Jarda : Pán Jarda, myslíte že by bol dobrý nápad primiešať "Lugolov roztok" zakaždým pred použitím do jednej lyžice tekvicového oleja, nechať zreagovať 5 minút a potom to zapiť vodou ? Mohli by sa takto jód a jodid draselný (obsiahnuté v Lugolovom roztokuk) stať organicky viazané, alebo aspoň "mať ten image" ? \":D\"
Ďakujem za odpoveď.

Tak to netuším, ale asi to ani smíchat nepůjde, je to olej a voda, což se obecně nemá rádo.

PříspěvekNapsal: pon led 24, 2011 2:48 pm 

Tak...konečne som si spomenul na čo som zabudol...a to, zohnať "Lugolov roztok". Našiel som lekáreň kde ho majú, ale dajú mi ho len na predpis. Zavolal som teda mojej lekárke (ktorá má vzťah aj ku prírodnej medicíne - či skôr homeopatikám, ktoré aj tak môžem ok*kať...), a tá povedala, že musíme urobiť odber krve (nepríjemná záležitosť, ale čo už...). Pred 5timi mesiacmi keď mi robili odber krve, mi povedali, že mám štítnu žľazu v normále. RIADNY BLUD, ale čo už... mám jasnú hypofunkciu štítnej žľazy. Teraz to zistia znova - znova bude "akože v normále". Povedal som cez telefón doktorke, že ja viem, že budem mať hypofunkciu (aj keď náhodou vyjdu testy inak), že potrebujem na zlepšenie funkcie štítnej žľazy Lugolov roztok. Povedala, že prídem v piatok, v pondelok budú výsledky, sadneme si, a porozprávame sa, nájdeme vhodné riešenie... Tak to som zvedavý.... Aké haló robia z toho roztoku... Je to super prípravok, ale ako ho nechcú "uvoľniť" záujemcovi bez toho, kým nezískajú vyšetrením nejaké body... Proste pacient asi vkuse musí ísť cez doktora, aby si mohol kúpiť niečo iné ako vitamíny, minerály, alebo bilinky... Alebo bude dôvod iný ?
Zatiaľ si robím cvik na štítnu žľazu, ale ten sám o sebe spásou zďaleka nemôže byť... \":D\"
edit : 100ml Lugolovho roztoku bude stačiť ?

PříspěvekNapsal: pon led 24, 2011 9:31 pm 
Administrátor
Administrátor

NOWOCAYN píše:
Tak...konečne som si spomenul na čo som zabudol...a to, zohnať "Lugolov roztok". Našiel som lekáreň kde ho majú, ale dajú mi ho len na predpis. Zavolal som teda mojej lekárke (ktorá má vzťah aj ku prírodnej medicíne - či skôr homeopatikám, ktoré aj tak môžem ok*kať...), a tá povedala, že musíme urobiť odber krve (nepríjemná záležitosť, ale čo už...). Pred 5timi mesiacmi keď mi robili odber krve, mi povedali, že mám štítnu žľazu v normále. RIADNY BLUD, ale čo už... mám jasnú hypofunkciu štítnej žľazy. Teraz to zistia znova - znova bude "akože v normále". Povedal som cez telefón doktorke, že ja viem, že budem mať hypofunkciu (aj keď náhodou vyjdu testy inak), že potrebujem na zlepšenie funkcie štítnej žľazy Lugolov roztok. Povedala, že prídem v piatok, v pondelok budú výsledky, sadneme si, a porozprávame sa, nájdeme vhodné riešenie... Tak to som zvedavý.... Aké haló robia z toho roztoku... Je to super prípravok, ale ako ho nechcú "uvoľniť" záujemcovi bez toho, kým nezískajú vyšetrením nejaké body... Proste pacient asi vkuse musí ísť cez doktora, aby si mohol kúpiť niečo iné ako vitamíny, minerály, alebo bilinky... Alebo bude dôvod iný ?
Zatiaľ si robím cvik na štítnu žľazu, ale ten sám o sebe spásou zďaleka nemôže byť... \":D\"
edit : 100ml Lugolovho roztoku bude stačiť ?

Tak to víte, berete jim chleba a dovíte se, že jim to vadí. Jinak na základní kůru by mělo těch 100 ml stačit, ale raději si ho kupte při jednom blbnutí více, on se nijak nekazí a vydrží tedy jak dlouho chcete.

PříspěvekNapsal: úte led 25, 2011 9:03 am 

NOWOCAYN píše:
Tak...konečne som si spomenul na čo som zabudol...a to, zohnať "Lugolov roztok". Našiel som lekáreň kde ho majú, ale dajú mi ho len na predpis.

Ja som tiež hľadala po lekárňach až som našla jednu, kde si nemyslia že lugolov roztok je na predpis. Skús obehnúť viac lekární, nájdi najlepšie takú, kde je starší lekárnik, ten nebude robiť problém. Keby sa moc pýtali na čo to potrebuješ, povedz, že na dezinfekciu, pretože komerčné prostriedky sú moc drahé \":D\" .

PříspěvekNapsal: stř led 26, 2011 3:28 pm 

Jen pro informaci - už se tu na fóru o tom někde psalo - Lugolův roztok nabízí na dobírku
lékárna Galenica -

PříspěvekNapsal: sob úno 05, 2011 5:58 pm 

Dobrý den pane Zajíčku,

Nikde v diskusním fóru jsem nenašel informace o léčbě hyperfunkce štíné žlázy. Asi měsíc jsem trpěl problémy s
- bušením srdce
- rychlým hubnutím
- pocitem tepla a pocením
- třes, únava

Po mnoha vyšetřeních mi diagnostikovali Tyreotoxikózu - Zvýšenou produkci hormónů štíné žlázy a zvýšenou hladinu obraných látek v těle.
Předepsali mi Thyrozol na znížení produkce štítné žlázy a Vasocardin na bušení srdce. Léky problémy částečně utlumili a mně se ulevilo. Na otázku proč tomu tak je, jsem ale odpověd nedostal.

Až do doby obtíží jsem pravidelně sportoval (běh, kolo). Stravoval jsem se normální komerční stravou. Po předčtení vašich stránek jsem koupil odstavnovač a zacal eperimentovat se štávami. Omezil jsem maso a přidal zeleninu a ovoce. Provedl jsem taky očistu tlustého střeva. V dalším kroku se chci zaměřit na odstranění acidózy.
Věk=35
Výška = 200cm
Váha = normální 83kg, Teď 79,5kg
BMI = normální 20,8, Teď= 19,8
pH moči = ráno, večer 5,6 odpoledne různě 6-7

Chci se vás tedy zeptat, jestli by jste neuměl poradit léčbu, nebo doporučit literaturu.

PříspěvekNapsal: sob úno 05, 2011 10:36 pm 
Administrátor
Administrátor

Dandy píše:
Dobrý den pane Zajíčku,

Nikde v diskusním fóru jsem nenašel informace o léčbě hyperfunkce štíné žlázy. Asi měsíc jsem trpěl problémy s
- bušením srdce
- rychlým hubnutím
- pocitem tepla a pocením
- třes, únava

Po mnoha vyšetřeních mi diagnostikovali Tyreotoxikózu - Zvýšenou produkci hormónů štíné žlázy a zvýšenou hladinu obraných látek v těle.
Předepsali mi Thyrozol na znížení produkce štítné žlázy a Vasocardin na bušení srdce. Léky problémy částečně utlumili a mně se ulevilo. Na otázku proč tomu tak je, jsem ale odpověd nedostal.

Až do doby obtíží jsem pravidelně sportoval (běh, kolo). Stravoval jsem se normální komerční stravou. Po předčtení vašich stránek jsem koupil odstavnovač a zacal eperimentovat se štávami. Omezil jsem maso a přidal zeleninu a ovoce. Provedl jsem taky očistu tlustého střeva. V dalším kroku se chci zaměřit na odstranění acidózy.
Věk=35
Výška = 200cm
Váha = normální 83kg, Teď 79,5kg
BMI = normální 20,8, Teď= 19,8
pH moči = ráno, večer 5,6 odpoledne různě 6-7

Chci se vás tedy zeptat, jestli by jste neuměl poradit léčbu, nebo doporučit literaturu.

Ono to může mít celkem dost příčin a patrně bych tedy začal s tím zdánlivě nejjednodušším a to je hladina minerálních látek a stopových prvků v těle. Většinou se srovnáním deficitů porovná tělo do slušně fungujícího stavu a pak se to dá celkem snadno udržovat. Zpravidla jde paradoxně o velice podobné problémy jako u snížené funkce a vždy to pramení z rozházení hladin jódu, tedy deficitu, nebo přebytku dalších látek, například selenu. Konkrétní literatura na dané téma asi ani neexistuje, informace budete muset vychytat z velkého množství textů na internetu a to dá opravdu hodně práce, přičemž bych upřednostnil anglicky mluvící země, tam se o své zdraví lidé už dost starají a na místních fórech je to znát.

PříspěvekNapsal: čtv úno 24, 2011 11:18 am 

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na vaše rady či zkušenosti s uzlíky ve štítné žláze. Funkce štítné žlázy je snížená, ale šž funguje i bez léků, takže odstranění, jak "doporučují" lékaři nechci. Zvýšené dávky jódu jsem už zkoušela (ale ne Lugol, ten jsem ještě neznala), s uzlem to nijak nehnulo. Na fóru U pramene jsem našla příspěvek, že někomu pomohly koupele v mms, ale jestli došlo k úplnému vymizení tam už není.

PříspěvekNapsal: pát úno 25, 2011 9:09 am 
Administrátor
Administrátor

Elliška píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na vaše rady či zkušenosti s uzlíky ve štítné žláze. Funkce štítné žlázy je snížená, ale šž funguje i bez léků, takže odstranění, jak "doporučují" lékaři nechci. Zvýšené dávky jódu jsem už zkoušela (ale ne Lugol, ten jsem ještě neznala), s uzlem to nijak nehnulo. Na fóru U pramene jsem našla příspěvek, že někomu pomohly koupele v mms, ale jestli došlo k úplnému vymizení tam už není.

Štítná žláza, jako každá jiná žláza, potřebuje správné zásobení celým spektrem živin z nichž jód je pouze jedna, dále tam patří selen, zinek a další. Vhodné je znát výsledky vlasové analýzy a deficity vyrovnat. Pokud se týká MMS, tím není co pokazit a mě se zdá vhodné ho užívat při jakémkoliv problému, kde moderní medicína radí hned něco uříznout.

PříspěvekNapsal: pon úno 28, 2011 1:27 pm 

Už jsem si objednala testovací sadu na vlasovou analýzu. Myslíte si, že "jenom" vyrovnáním chybějících prvků se může tělo nastartovat a uzel se začít zmenšovat? Mně totiž tělo moc nefunguje, i když podle oficiální medicíny jsem, až na ten uzel, zdravá.

PříspěvekNapsal: pon úno 28, 2011 9:09 pm 
Administrátor
Administrátor

Elliška píše:
Už jsem si objednala testovací sadu na vlasovou analýzu. Myslíte si, že "jenom" vyrovnáním chybějících prvků se může tělo nastartovat a uzel se začít zmenšovat? Mně totiž tělo moc nefunguje, i když podle oficiální medicíny jsem, až na ten uzel, zdravá.

Vyrovnáním deficitů se spraví celé tělo a uzel do celého těla patří, to není výjimka. Také výraz „jenom“ není na místě, to uvidíte až budete ty deficity rovnat. Podle moderní medicíny je zdravý každý, kdo ještě není mrtvý, čili to bych jako měřítko moc nebral.

PříspěvekNapsal: úte bře 01, 2011 9:13 am 

To jenom bylo v uvozovkách právě proto, že to zřejmě bude pro tělo docela velká změna \":wink:\"

PříspěvekNapsal: úte bře 01, 2011 9:05 pm 

Můžu poprosit informaci, kde se dá objednat vlasová analýza? Nebo testovací sada?

PříspěvekNapsal: stř bře 02, 2011 8:34 am 

http://www.biomol.pl/index.php/cze/kont ... wej_wlosow

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 872 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 59  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]