Lenka píše:
Trošičku kašičky vyšlo až po 2. dávce, a to krátce před grepem s olejem (mimochodem mňam mňam). Stačí to i tak ?
Dále mám otázku, zda po těch 20 minutách ležení je pak potřeba pokračovat v ležení, nebo už můžu vyvíjet jakoukoliv činnost, potažmo i vleže na břiše? (nevím, jak je to se stlačováním jater).
A o co vlastně jde v průběhu těch 20 minut? Nesmím na ta játra tlačit, nesmím kýchnout, nesmím se zkroutit tak, že bych přerušila tok žlučovodem.... Ležela jsem na zádech, ale měla jsem v láhvi moc horkou vodu, a navíc mě to tlačilo, tak jsem nenápadně pořád rukama tu láhev posunovala, abych ulevila kůži. Láhev jsem měla opřenou tak, že mě to i trošku tlačilo do břicha, nepřekáží, když se stlačí játra, pokud to vůbec jde ?
Nijak to nevadí, ale příště dejte soli více, aby se střevo vyprázdnilo. Po těch 20ti minutách jsou již játra prázdná a dělat můžete co chcete, ale vhodnější je ležet. V průběhu těch 20ti minut jsou játra v křeči a plivou ven ty úsady docela velkým tlakem, proto je vhodnější se nepohybovat. Stlačit játra tou lahví je naopak vhodné, ale moc horká voda je nepříjemná, sám jsem se zpočátku také docela slušně připálil, ale to je holt o zkušenostech.