slunce píše:
Zdravím a děkuji všem za rady .
Zatím zlepšení snad jen o malinký krok spaní je u mně moc špatné budím se pravideně mezi 11.30a 3h což je žlučník játra ne?? pak dospávám ráno Někdy se stane že spím jen pár hodin . Velké jsou i třesy asi nervy pracují . Plivací test posdledních pár dnu mám dobrý. Není to zpusebeno léky které beru -doplnky? myslím homeopatika candida albicans a kyselina kaprylová? snad zabralo? zařadím ostropestřec dle rad Sakula .
Klystýr ted 2týden a to tak co 2den.
Stravu se snažím jíst takovou jakou zde popisujete .. ráno ovoce na lačno , oběd vesměs zelenina dušená +ryba nebo kousek masa , česnek , olivový olej polévky zeleninové . mungo naklíčené,vyhýbám se veškerým škrobum tj i bramborum jáhly . zatím určitě zase zařadím , občas luštěniny , asi bych mněla častěji ,denně ořechy, kokos -a večer kefir -houbu jsem již sehnala zatím mám malé množství , jogurty nebo brynzu tu mám ráda .
Test dříve vzpomínaný jsem zatím nepoužila - mám testy od alergologa . tak počkám asi měsíc , dle situace .
Tvář je zatím ráno trochu nateklá a pokožka na celém těle honě!!!!! suchá a denně ji ráno kartáčuji odumřelé bunky .Dělám dobře ?a pak koloidním stříbrem a pak až masti ,tak3-4denně se musím mazat .
Věřím že se vše bude zlepšovat ,jen co zima pomine a bude teplo a slunce . děkuji za odpovědi a a čas moc mi pomáhjí tyto stránky .
Ovoce ráno na lačno je určitě super věc pro běžného člověka ale u ekzematika ve stavu v jakém jste vy bych jej určitě nedoporučil. Obvzláště citrusy mohou mít výrazně zhoršující účinek. Stejně tak i další rady jako konzumace ostrého koření nebo naklíčených věcí jsou určitě obecně výborné ale pro ekzematika v akutním stavu bych je nedoporučil. Pozor i na rybu a kokos, jsou to časté alergeny.
Mám i na sobě vyzkoušeno: půl roku s velkými dávkami čerstvého ovoce, šťáv, zázvoru, chilli apod a ekzém se u mne po delší době opět ukázal. Nyní po zklidnění stravy je jasné zlepšení.
Znovu si dovolím doporučit co nejjednoduší stravu alespoň po nějakou dobu - vařené jáhly, quinou, pohanku, brambory, lehce povařenou zeleninu, mírně masa pokud máte ráda s minimmem soli a spíše bylinkami než pálivým kořením. Z čerstvých věcí jsou méně problematické zelené saláty. U toho praktikovat očisty a teprve po zmizení ekzému bych jednotlivé potraviny postupně zařazoval a plně stravu kterou zde navrhuje zkušený Jarda si dal za cíl třeba do roka.
A s kartáčováním kůže ... to mě přijde dost šílené. Pokud se člověk se zdravou kůží drhne v sauně aby urychlil vylučování škodlivin z kůže tak určitě ano, ale vy si tím dráždíte již tak podrážděnou kůži.
Veškeré rady které najdete zvažte a berte s ohledem na svoji osobu, vaše specifika a specifika ekzému. Co pro jednoho platí bez pochyb, nemusí platit pro Vás.