Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned lis 24, 2024 6:43 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 122  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát úno 11, 2011 3:47 pm 
Offline

Registrován: stř kvě 26, 2010 3:23 pm
Příspěvky: 16
Kometa píše:
Nemáte někdo tip na dobrý mlýnek na lněné semínko? S litinovým ručním jsem nespokojená, nemele dost na jemno a musím to v něm proto mlít 2x a mixér od ety ta malá tvrdá semínka nezvládá rozšmelcovat. Zahlédla jsem tip, že je dobré mlít semínko v el.mlýnku na kávu. Můžete mi doporučit nějaký konkrétní? Koukám, jaká je nabídka, asi by bylo dobré vybrat co nejsilnější, ale těžko se to posuzuje, když některý výrobce uvádí výkon, některý jen příkon. A já opravdu netuším, co je víc, zdali výkon 150w nebo příkon 180w.

Já teda melu semínko v mlýnku na mák.Sice ručně,ale je jemné a pak pouze utřu šnek ubrouskem do čista.Melu v něm i ostropestřec,když ho nechci kousat a že jsou ta semínka pěkně tvrdá,mlýnek to zvládá. \":D\"


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát úno 11, 2011 4:33 pm 
Offline

Registrován: čtv lis 04, 2010 12:30 pm
Příspěvky: 350
Kometa píše:
Nemáte někdo tip na dobrý mlýnek na lněné semínko? S litinovým ručním jsem nespokojená, nemele dost na jemno a musím to v něm proto mlít 2x a mixér od ety ta malá tvrdá semínka nezvládá rozšmelcovat. Zahlédla jsem tip, že je dobré mlít semínko v el.mlýnku na kávu. Můžete mi doporučit nějaký konkrétní? Koukám, jaká je nabídka, asi by bylo dobré vybrat co nejsilnější, ale těžko se to posuzuje, když některý výrobce uvádí výkon, některý jen příkon. A já opravdu netuším, co je víc, zdali výkon 150w nebo příkon 180w.

ja mam mlyncek na kavu, no name, kupeny v tchibo, cize nejaky obycajny, no je uplne v pohode, pokial to neprezeniem s mnozstvom,, namelie komplet na jemno, ak dam viac, je tam kusocek nedokonale pomixovaneho, ale nijako to nevadi. dobre sa cisti, mixujem s nim aj mak.
myslim, ze co sa tyka vykonu, je dolezity udaj - prikon.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát úno 11, 2011 10:33 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Kometa píše:
Nemáte někdo tip na dobrý mlýnek na lněné semínko? S litinovým ručním jsem nespokojená, nemele dost na jemno a musím to v něm proto mlít 2x a mixér od ety ta malá tvrdá semínka nezvládá rozšmelcovat. Zahlédla jsem tip, že je dobré mlít semínko v el.mlýnku na kávu. Můžete mi doporučit nějaký konkrétní? Koukám, jaká je nabídka, asi by bylo dobré vybrat co nejsilnější, ale těžko se to posuzuje, když některý výrobce uvádí výkon, některý jen příkon. A já opravdu netuším, co je víc, zdali výkon 150w nebo příkon 180w.

V tom výkonu problém nebude, tam jde vyloženě o konstrukci nožů a otáčky.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob úno 12, 2011 12:31 pm 
Offline

Registrován: čtv čer 03, 2010 2:10 pm
Příspěvky: 435
Vím, ale to se bohužel nikde neuvádí. Takže jediný, podle čeho se dají jednotlivé strojky posuzovat je jen cena, design a výkon/příkon, víc výrobci neprozrazují.

_________________
You cannot solve a problem with the same thinking that created it.” – Albert Einstein


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob úno 12, 2011 1:25 pm 
Offline

Registrován: sob úno 12, 2011 1:14 pm
Příspěvky: 0
Ten lanovy olej mi vrtal v hlave,až mi pomohol pan google a nasiel som toto: http://www.piteba.com/eng/index_eng.htm
Neviem prečo,ale odkazy na videá nejdu,tak este link na youtube..

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned úno 13, 2011 9:52 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
[quote="votas":10gbrk8z]Ten lanovy olej mi vrtal v hlave,až mi pomohol pan google a nasiel som toto: http://www.piteba.com/eng/index_eng.htm
Neviem prečo,ale odkazy na videá nejdu,tak este link na youtube..

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned úno 13, 2011 6:13 pm 
Offline

Registrován: stř čer 02, 2010 6:10 am
Příspěvky: 389
Zdravim!
Chci se zeptat jestli mohu sirnou patlaninu zmrazit.Kvůli žlučníkovým potížím jím jen tak 1-2 lžičky denně a v takhle malém množství ji nedokážu vytvořit.Myslel jsem že bych ji dal na plech,zmrazil a pak nakrájel jako kokosové máslo a dal do pytlíku.Lněný olej mám také v mrazáku tak by to nemuselo vadit...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon úno 14, 2011 11:16 am 
Offline

Registrován: pon srp 02, 2010 11:20 am
Příspěvky: 3
Pavel Veselý píše:
Zdravim!
Chci se zeptat jestli mohu sirnou patlaninu zmrazit.Kvůli žlučníkovým potížím jím jen tak 1-2 lžičky denně a v takhle malém množství ji nedokážu vytvořit.Myslel jsem že bych ji dal na plech,zmrazil a pak nakrájel jako kokosové máslo a dal do pytlíku.Lněný olej mám také v mrazáku tak by to nemuselo vadit...

Dobrý den, já jsem také žlučníkář, už bez žlučníku, ale problémy mám stále - 2 roky stenoza (zúžení, zánět) hlavního žlučovodu (cholangoitida). Pro mě je tvaroh s olejem také rána, takže jsem to vyřešila kompromisem: dávám si polosirnou p. cca 3 měsíce a jsem naprosto bez obtíží, dokonce jsem již přitvrdila a to tak, že každý den k obědu (už 3,5 měsíce) si dám půl vaničky polotučného tvarohu (18%) a půl tučného (40%), celkem tedy 250 g. Do toho si dávám 2,5 pol. lžíce namletého semínka, rozinky, hr. víno, banán, vlašské ořechy 3 a zasypu skořicí. A to jsem ze začátku nemohla jíst ani ten polotučný tvaroh, sotva pár lžiček. Také mi pomohlo dělat si čerstvou polopatlanici, tedy neuskladňovanou, nerozleželou. Omega 3 se z toho nějak dostane i tak, i když v tom oleji je zřejmě koncentrovanější, ale nespěchám. Ještě to není dokonalé, ale myslím, že se mi zdravotní stav stabilizoval a zvolna se zlepšuje. Já osobně po tom nepřibírám, i když bych 5-6 kilo do normálu snesla. Možná byste mohl zkusit tenhle postup, aby vám útroby přivykly - i když v našem případě je to tak trochu běh na delší trať. Tak se držte!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon úno 14, 2011 6:59 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Pavel Veselý píše:
Zdravim!
Chci se zeptat jestli mohu sirnou patlaninu zmrazit.Kvůli žlučníkovým potížím jím jen tak 1-2 lžičky denně a v takhle malém množství ji nedokážu vytvořit.Myslel jsem že bych ji dal na plech,zmrazil a pak nakrájel jako kokosové máslo a dal do pytlíku.Lněný olej mám také v mrazáku tak by to nemuselo vadit...

Klidně můžete, je to vlastně skoro jenom tuk a tomu mražení určitě nevadí.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon úno 14, 2011 7:04 pm 
Offline

Registrován: čtv zář 16, 2010 8:07 am
Příspěvky: 26
Používám tento mlýnek k naprosté spokojenosti - http://www.elektro-kuchyne.cz/mlynek-na-kavu-bosch-mkm-6003
Výsledný produkt je nádherně nadýchaný a krásně provoní skoro celou kuchyň..


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon úno 14, 2011 7:05 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
shine píše:
Dobrý den, já jsem také žlučníkář, už bez žlučníku, ale problémy mám stále - 2 roky stenoza (zúžení, zánět) hlavního žlučovodu (cholangoitida). Pro mě je tvaroh s olejem také rána, takže jsem to vyřešila kompromisem: dávám si polosirnou p. cca 3 měsíce a jsem naprosto bez obtíží, dokonce jsem již přitvrdila a to tak, že každý den k obědu (už 3,5 měsíce) si dám půl vaničky polotučného tvarohu (18%) a půl tučného (40%), celkem tedy 250 g. Do toho si dávám 2,5 pol. lžíce namletého semínka, rozinky, hr. víno, banán, vlašské ořechy 3 a zasypu skořicí. A to jsem ze začátku nemohla jíst ani ten polotučný tvaroh, sotva pár lžiček. Také mi pomohlo dělat si čerstvou polopatlanici, tedy neuskladňovanou, nerozleželou. Omega 3 se z toho nějak dostane i tak, i když v tom oleji je zřejmě koncentrovanější, ale nespěchám. Ještě to není dokonalé, ale myslím, že se mi zdravotní stav stabilizoval a zvolna se zlepšuje. Já osobně po tom nepřibírám, i když bych 5-6 kilo do normálu snesla. Možná byste mohl zkusit tenhle postup, aby vám útroby přivykly - i když v našem případě je to tak trochu běh na delší trať. Tak se držte!

Tak u takovéto varianty nedovedu odhadnout, kolik vlastně je tam procentuálně zastoupeno jednotlivých variant omega kyselin a zda tedy zase nepřevažuje ta omega 6 mastná kyselina, což by bylo špatně. Dle mého názoru by tam alespoň trochu toho lněného oleje být mělo.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon úno 14, 2011 7:41 pm 
Offline

Registrován: pon srp 30, 2010 2:07 pm
Příspěvky: 280
Jarda píše:
Tak u takovéto varianty nedovedu odhadnout, kolik vlastně je tam procentuálně zastoupeno jednotlivých variant omega kyselin a zda tedy zase nepřevažuje ta omega 6 mastná kyselina, což by bylo špatně. Dle mého názoru by tam alespoň trochu toho lněného oleje být mělo.

V této variantě jsou přibližně 2g omega6 a 6g omega3, takže poměr není vůbec špatný, ale vzhledem k tomu, že tvaroh je vlastně čistý kasein, který asi moc zdravý nebude, tak bych také pochyboval o pozitivních účincích takové směsi. Ten kasein z tvarohu se totiž v tomto případě nepromíchá se lněným olejem a se sirnou patlanicí to tedy nemá nic společného.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte úno 15, 2011 4:10 pm 
Offline

Registrován: stř dub 21, 2010 2:24 pm
Příspěvky: 160
Jarda píše:
Ono u těch olejovitých rostlin se kvůli podělané bionaftě za pár let nebude dát spotřebovat k jídlu cokoliv. Pokud by se tato informace potvrdila, tak už zbývá pouze domácí výroba a někdo sem již také dával video na domácí lis i když nevím jak by mě bavilo točit klikou, nebo si rovnou dokonce pěstovat ten správný len.

Tak to teď pročítám, neboť mi dnes přišel olej od Agro-el 5 litrů, a docela mě to znepokojilo. Jak se tedy k tomu mám postavit ?!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte úno 15, 2011 5:53 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
ravima píše:
V této variantě jsou přibližně 2g omega6 a 6g omega3, takže poměr není vůbec špatný, ale vzhledem k tomu, že tvaroh je vlastně čistý kasein, který asi moc zdravý nebude, tak bych také pochyboval o pozitivních účincích takové směsi. Ten kasein z tvarohu se totiž v tomto případě nepromíchá se lněným olejem a se sirnou patlanicí to tedy nemá nic společného.

To máte pravdu, vzniká opravdu něco jiného i když je otázkou, jak moc prospěšného, nebo škodlivého.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte úno 15, 2011 5:57 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Lenka píše:
Tak to teď pročítám, neboť mi dnes přišel olej od Agro-el 5 litrů, a docela mě to znepokojilo. Jak se tedy k tomu mám postavit ?!

Sám to od nich beru a zatím jsem nezaznamenal nějakou negativní změnu, čili bych se zatím asi nebál. Pokud mohu zatím prohlásit, tak jsou to slušní lidé a předpokládám, že nějakou lumpárnu nemají důvod vymýšlet.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 122  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz