Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je úte lis 26, 2024 2:27 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: pon úno 21, 2011 8:15 pm 

..."Na jaře a na podzim si provádím důkladnou očistu organismu, tedy pětidenní hladovku....Začínala jsem pozvolna. Prvně jsem si zkusila vydržet celý den pouze o zeleninových šťávách, jakmile jsem to zvládla, prodloužila jsem si tento interval až na tři dny." :
http://www.relaxuj.cz/art_doc-C4E757207 ... 9A5C6.html

V životě se za vše musí zaplatit, nikdy nedostaneme nic zadarmo, což je jeden ze zákonů přírody. Bez rozhodnutí a silné vůle nemůžeme čekat žádné výsledky.

Historie hladovění
Hippokrates doporučoval půst pro udržení pevného zdraví. Léčil s ním i akutní případy. Plutarchos například tvrdil: „Místo léku hladověj den či dva“. Průkopníkem této oblasti byl Dr. Edvar Rocker, který z hladovění vytvořil novou vědeckou disciplinu. Dr. Heindrich Tanker dvakrát hladověl čtyřicet dní, aby všem dokázal, že člověk může lehce vydržet dlouho bez jídla, aniž by došlo k poškození organismu. Dr. Hellmut Lutzner o něm zase mluví jako o operaci bez skalpelu. Přispělo k tomu i pozorování zvířat, které jsou řízené pouze instinktem a hladu využívají jako léčebného prostředku. Když onemocní, automaticky přestávají na nějakou dobu žrát.

PříspěvekNapsal: pon úno 21, 2011 8:36 pm 
Administrátor
Administrátor

muflon píše:
..."Na jaře a na podzim si provádím důkladnou očistu organismu, tedy pětidenní hladovku....Začínala jsem pozvolna. Prvně jsem si zkusila vydržet celý den pouze o zeleninových šťávách, jakmile jsem to zvládla, prodloužila jsem si tento interval až na tři dny." :
http://www.relaxuj.cz/art_doc-C4E757207 ... 9A5C6.html

V životě se za vše musí zaplatit, nikdy nedostaneme nic zadarmo, což je jeden ze zákonů přírody. Bez rozhodnutí a silné vůle nemůžeme čekat žádné výsledky.

Historie hladovění
Hippokrates doporučoval půst pro udržení pevného zdraví. Léčil s ním i akutní případy. Plutarchos například tvrdil: „Místo léku hladověj den či dva“. Průkopníkem této oblasti byl Dr. Edvar Rocker, který z hladovění vytvořil novou vědeckou disciplinu. Dr. Heindrich Tanker dvakrát hladověl čtyřicet dní, aby všem dokázal, že člověk může lehce vydržet dlouho bez jídla, aniž by došlo k poškození organismu. Dr. Hellmut Lutzner o něm zase mluví jako o operaci bez skalpelu. Přispělo k tomu i pozorování zvířat, které jsou řízené pouze instinktem a hladu využívají jako léčebného prostředku. Když onemocní, automaticky přestávají na nějakou dobu žrát.

Je to zajímavé počtení, zvláště pokud si člověk prohlédne naše moderní lékaře a srovná je s těmito skutečnými lékaři a uznávanými odborníky své doby. Ono to ani nepůsobí dobře pokud má lékař hodně nad cent a psychiku v hajzlu, přičemž má být příkladem pro své pacienty.

PříspěvekNapsal: úte úno 22, 2011 9:33 pm 

zdravim Jardo,
zacal jsem drzet takovy ,,rezim" bez jidla, ale ne jen o vode, prvni den jsem pil okurkove stavy a protze jsem to vydrzel tak druhy den uz jen vodu, ale dal jsem si k tomu 1pol. lz. jilu na kremik a take horcik, a pak jsem si dal 2x odkyselujici smes v podobe soda+chlorid draselny+citronova stava , dnes jsem byl jen o vode ,zase jil a horcik a 3x tu odkyselujici smes, kazdy den aspon jeden klystyr, a je to humus co ze me leze, ale rad bych to jeste protahl na ocistu lymfy dle Dr.Normana Walkera, ale nevim jestli je mozne po takovemto rezimu pit hned stavu nebo je nutne predtim jist zeleninu na páře? pak jsem take planoval treba jeden ,dva az tri dny jen na kefiru, takova skladba abych dal taky nafrak candide ale take procistil lepe strevo a vubec telo,
je to mozne takto jak jsem to psal po sobe podstoupit, nebo je nutne mezi tim nic nejedenim a pak ocistou lymfy a kefirovou monodietou dat tu navratovou dietu?

Diky

PříspěvekNapsal: úte úno 22, 2011 9:58 pm 
Administrátor
Administrátor

6ma píše:
zdravim Jardo,
zacal jsem drzet takovy ,,rezim" bez jidla, ale ne jen o vode, prvni den jsem pil okurkove stavy a protze jsem to vydrzel tak druhy den uz jen vodu, ale dal jsem si k tomu 1pol. lz. jilu na kremik a take horcik, a pak jsem si dal 2x odkyselujici smes v podobe soda+chlorid draselny+citronova stava , dnes jsem byl jen o vode ,zase jil a horcik a 3x tu odkyselujici smes, kazdy den aspon jeden klystyr, a je to humus co ze me leze, ale rad bych to jeste protahl na ocistu lymfy dle Dr.Normana Walkera, ale nevim jestli je mozne po takovemto rezimu pit hned stavu nebo je nutne predtim jist zeleninu na páře? pak jsem take planoval treba jeden ,dva az tri dny jen na kefiru, takova skladba abych dal taky nafrak candide ale take procistil lepe strevo a vubec telo,
je to mozne takto jak jsem to psal po sobe podstoupit, nebo je nutne mezi tim nic nejedenim a pak ocistou lymfy a kefirovou monodietou dat tu navratovou dietu?

Diky

Ono se to blbě odhaduje, ale patrně se vám trávení zatím vůbec nezastavilo, čili by neměl být problém se pomalu rozjíst, nebo to jet tak, jak jste popsal, ale pro jistotu si zvykněte na normální návratovky, ty se vám určitě hodí při delších hladovkách. Rozhodně si nemyslím, že je vhodné z ničeho nic a bez potřebných zkušeností držet delší hladovku než tři dny, čili raději si dejte chvilku pauzu a pak další, což vás lépe připraví na delší půsty a nebudete mít žádný problém. Očista lymfy není hladovka a totéž se týká toho kefíru, jde vlastně o specifické diety, hladovka je pouze voda a nic.

PříspěvekNapsal: čtv úno 24, 2011 11:57 pm 

CHtěla by jsem se zeptat. Je možné držet týdenní půst potom týdenní návratovku a týdenní půst a poté pokračovat normálně podle www.pust.cz citila jsem se skvěle, ale cítím že by to chtělo ješte týden. Je to možné?

PříspěvekNapsal: pát úno 25, 2011 9:29 am 
Administrátor
Administrátor

Nicol181 píše:
CHtěla by jsem se zeptat. Je možné držet týdenní půst potom týdenní návratovku a týdenní půst a poté pokračovat normálně podle http://www.pust.cz citila jsem se skvěle, ale cítím že by to chtělo ješte týden. Je to možné?

Určitě ano v tom problém nebude, vždy záleží na pocitech a naučit se vnímat signály, které vám tělo dává.

Předmět příspěvku: Jak dlouho pít kotvičník?
PříspěvekNapsal: pát úno 25, 2011 3:35 pm 

Jarda píše:
Kromě buráků a sóji, bych bral všechno, první je dnes již nepřirozená modifikovaná záležitost a druhé je zdrojem plísní. Teoreticky by se dalo tolerovat burákové máslo, ale pouze to vyrobené v zemích původu suroviny. U toho kotvičníku nespěchejte a hlavně pořádně prozkoumejte ceny, dost zásadně se liší a účinky jsou skoro stejné.

Dobrý den, Jardo.
Manžel pije po půstu a návratovce odvar z kotvičníku, už máme 3. balení (50 g). S půstem skončil 12. ledna (držel ho 17 dnů, návratovku taky tak dlouhou). To přibírání mu nějak nejde:-(
Chci se zeptat, jestli nevadí, že ten odvar z kotvičníku stále pije a jestli ho může pít neomezeně dlouho. Moc Vám děkuji.

Předmět příspěvku: Re: Jak dlouho pít kotvičník?
PříspěvekNapsal: pát úno 25, 2011 8:55 pm 
Administrátor
Administrátor

Jitka píše:
Dobrý den, Jardo.
Manžel pije po půstu a návratovce odvar z kotvičníku, už máme 3. balení (50 g). S půstem skončil 12. ledna (držel ho 17 dnů, návratovku taky tak dlouhou). To přibírání mu nějak nejde:-(
Chci se zeptat, jestli nevadí, že ten odvar z kotvičníku stále pije a jestli ho může pít neomezeně dlouho. Moc Vám děkuji.

Na to nedovedu s jistotou odpovědět, na kotvičník nejsem odborník, ale na internetu jsem zaznamenal v diskuzích, že by u něj dlouhodobé užívání nijak vadit nemělo. Velice zajímavá zkušenost s touto rostlinou je například popsána zde http://www.prodejbylin.cz/kotvicnik_nat/index.html .

Předmět příspěvku: Půst
PříspěvekNapsal: sob úno 26, 2011 3:26 pm 

Dobrý den pane Jardo,

předem bych chtěla poděkovat za cenné informace na tomto fóru, dozvěděla jsem se spoustu zajímavých věcí.
Měla bych jenom pár otázek.
Moje BMI je 20, váha 49, výška 155cm, špatné zažívání, problémy s metabolismem atd to je na delší povídání, chtěla jsem se zeptat zda mohu podstoupit 3denní hladovku bez zdravotních komplikací, nerada bych se dostala do stavu podvýživy a také zda doporučujete očistu jater a žaludku před hladovkou nebo po ní. Zvracení mi moc nejde, proto jsem si říkala, že náprava žaludku by řešila hladovka.
Předem děkuji za odpověď.
Kristyna

PříspěvekNapsal: sob úno 26, 2011 6:38 pm 

Je hodně špatné při půstu cvičit a posilovat, jsem zvyklá každý den posilovat nebo aspon se venovat aerobní činnosti. \":-)\")

PříspěvekNapsal: ned úno 27, 2011 11:18 am 
Administrátor
Administrátor

Nicol181 píše:
Je hodně špatné při půstu cvičit a posilovat, jsem zvyklá každý den posilovat nebo aspon se venovat aerobní činnosti. \":-)\")

To rozhodně ne, rozumný pohyb bych viděl jako velice prospěšný, ale vysokou námahu zase tak moc vhodnou nevidím.

PříspěvekNapsal: ned úno 27, 2011 1:12 pm 
Administrátor
Administrátor

rozarka píše:
Dobrý den pane Jardo,

předem bych chtěla poděkovat za cenné informace na tomto fóru, dozvěděla jsem se spoustu zajímavých věcí.
Měla bych jenom pár otázek.
Moje BMI je 20, váha 49, výška 155cm, špatné zažívání, problémy s metabolismem atd to je na delší povídání, chtěla jsem se zeptat zda mohu podstoupit 3denní hladovku bez zdravotních komplikací, nerada bych se dostala do stavu podvýživy a také zda doporučujete očistu jater a žaludku před hladovkou nebo po ní. Zvracení mi moc nejde, proto jsem si říkala, že náprava žaludku by řešila hladovka.
Předem děkuji za odpověď.
Kristyna

Hladovění by vám uškodit nemělo a pokud se týká těch kůr, tak asi je vhodnější si trochu udělat v těle pořádek ještě před tím půstem. Při půstu se totiž vylučuje spousta svinstva a pokud jsou vylučovací orgány oslabené, tak to člověka dost překyseluje a není mu zrovna moc dobře. Základ je ovšem čisté střevo a to nezmiňujete, čili tím bych začal.

PříspěvekNapsal: úte bře 01, 2011 12:58 pm 

Tiskové prohlášení pro Mirusku a Olinku :

Naposledy upravil Adam Bernau dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
1

PříspěvekNapsal: sob bře 05, 2011 2:10 pm 

Chtěla by jsem se zeptat kolik člověk průměrně shodí při 15denním půstu. Chystám se na něj, ale trochu mě trápí abych neshodila příliš mnoho kilo. Děkuji \":-)\"

PříspěvekNapsal: sob bře 05, 2011 2:59 pm 

Nicol181 píše:
Chtěla by jsem se zeptat kolik člověk průměrně shodí při 15denním půstu. Chystám se na něj, ale trochu mě trápí abych neshodila příliš mnoho kilo. Děkuji \":-)\"

To je hodně individuální záležitost. Zpravidla záleží na tom, co zrovna tělo "potřebuje pustit", čeho se potřebuje zbavit. Takže u otylých lidí to obvykle bývá více než u hubených. Já například shazuji při 17-ti dnovém půstu kolem 10-12 kg, s tím, že první dny návratovky třeba ještě kilo dvě ztratím, než začnu nabírat zpět. Ale zase ty první kila, co začnou naskakovat, přibírají poměrně rychle.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]