NOWOCAYN píše:
James_S : Ak môžem povedať za seba, chcel som si dať 40 dňovú "klystírovačku".... Ale nakoľko som nedokázal v drvivej väčšine pred klystírom ísť na veľkú potrebu (lebo som cítil stolicu niekde úplne hlboko, nebola to zápcha, bola to akoby lenivosť čreva - začína u mňa vždy, ak robím urinový klystír za sebou dva, tri dni), tak moja stolica zo mňa odchádzala celých 12 dní (toľko dní som vydržal robiť klystíry za sebou) len formou klystíru.... a zdalo sa mi, že jej bolo málo - bola to totiž zmes moču so stolicou, ale dooosť riedka.
Pointa - po 12-tom dni som prestal robiť klystíry, lebo som mal zlý pocit, že nemám normálnu stolicu, že ju mám len po klystíre, spolu s tým močom zmiešanú - proste hrozný pocit, nejak mi to nesadlo takto dlhodobo.
A na 14-ty deň (dva dni bez klystíru) som konečne šiel na veľkú potrebu - hrubé črevo sa konečne hlásilo samo.
Bola to dosť veľká bolesť, veľa nechýbalo a plakal by som. Proste sa mi nejak podráždili črevá. A vyšlo toho zo mňa skutočne dosť... (vypnite zvýšenú fantáziu, možno za 3 veľké potreby, nie za 12 dní...).
Dnes (klystíry nerobím už 4 dni) som mal stolice zase veľa, ale vyšlo to hladko, a - je kvalitná. Síce bola kašovitá, ale bola bez zápachu, dokonca by som povedal, že jej pach nebol vôbec nepríjemný (nech to znie akokoľvek strelene).
Jedno je ale isté - hrubé črevo nemám v poriadku.... ale ako ho riešiť, ak mi niekoľkodňové klystíry (klystíry niekoľko dní za sebou) znemožňujú normálne vyprázdňovanie čreva ? Urobí tá Sankhapraksalana (do ktorej som sa ešte nepustil) skutočne takú veľkú službu, že by jej pár "prevedení" mohlo zlepšiť stav hrubého čreva ? Ja problémy s ním nijak nepociťujem, no viem, že je oslabené, nakoľo mám aj oslabené ľadviny (obličky) a celé to ústrojenstvo (z nevyriešených vzťahov všeobecne, a podobne - psychologick príčina).
..... Je mi to ale veda... asi sa dá len tak, že buď sa pracuje na všetkom naraz (strava, očisty, vzťahy, psychika), alebo nie, a potom výsledok za veľa stáť nebude....
Nezkoumejte to tak detailně, vždy je potřeba při potížích tělo čistit a je jedno jakou cestou a v jaké frekvenci. Samozřejmě je mnohem vhodnější dělat vše najednou, ale není to podmínkou.