Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 6:29 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 362 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 25  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: úte bře 01, 2011 1:07 am 
Offline

Registrován: čtv úno 03, 2011 5:09 pm
Příspěvky: 402
Jedna pekárna peče prý tradiční kváskový chléb z žitné mouky. Chuťově je hodně dobrý, otázkou je jestli to dělají poctivě. Kdyžtak sem můžu napsat která pekárna to je, kdyby to chtěl někdo vyzkoušet, teda jestli se to vůbec smí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: úte bře 01, 2011 10:04 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Igi píše:
Jedna pekárna peče prý tradiční kváskový chléb z žitné mouky. Chuťově je hodně dobrý, otázkou je jestli to dělají poctivě. Kdyžtak sem můžu napsat která pekárna to je, kdyby to chtěl někdo vyzkoušet, teda jestli se to vůbec smí.

To klidně napište, na tom nic špatného není a i když já nedoporučuji jíst chleba vůbec, tak mnoho lidí ho stejně jí a tak ať jedí alespoň nějaký kvalitní.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: stř bře 02, 2011 12:09 pm 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 1:10 pm
Příspěvky: 735
Bydliště: Slovensko - Košice
Práve som si urobil výpočet.... odvážil som, koľko himalájskej soli denne používam na solenie jedla (pričom vodu z varenia nezlievam, varím tak, aby sa presne vyparila, a na konci pridám maslo, nech sa nepripáli "obilnina").
Vypočítal som si, koľko štipiek dávam do jedla za celý deň, a tu je výsledok v gramoch : 9 gramov himalájskej soli.
Môže mať aj to dopad na stav mojej pokožky tváre ? To bude vyše 8 gramov sodíka denne... možno aj rovných 9 gramov....
Na koľko gramov mám znížiť podiel himalájskej soli ? Očividne mi nerobí dobre - nejako tuším, že má na stav mojej pokožky vplyv aspoň z 1/3 celkových vplyvov...
Ďakujem za odpoveď.

_________________
Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012)
RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu.
Tešilo ma (9.5. 2012) dieta


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: stř bře 02, 2011 5:54 pm 
Offline

Registrován: čtv úno 03, 2011 5:09 pm
Příspěvky: 402
Igi píše:
Jedna pekárna peče prý tradiční kváskový chléb z žitné mouky. Chuťově je hodně dobrý, otázkou je jestli to dělají poctivě. Kdyžtak sem můžu napsat která pekárna to je, kdyby to chtěl někdo vyzkoušet, teda jestli se to vůbec smí.

Vyrábí ho pekárna Vašíček, Zábřeh.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: stř bře 02, 2011 6:57 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
NOWOCAYN píše:
Práve som si urobil výpočet.... odvážil som, koľko himalájskej soli denne používam na solenie jedla (pričom vodu z varenia nezlievam, varím tak, aby sa presne vyparila, a na konci pridám maslo, nech sa nepripáli "obilnina").
Vypočítal som si, koľko štipiek dávam do jedla za celý deň, a tu je výsledok v gramoch : 9 gramov himalájskej soli.
Môže mať aj to dopad na stav mojej pokožky tváre ? To bude vyše 8 gramov sodíka denne... možno aj rovných 9 gramov....
Na koľko gramov mám znížiť podiel himalájskej soli ? Očividne mi nerobí dobre - nejako tuším, že má na stav mojej pokožky vplyv aspoň z 1/3 celkových vplyvov...
Ďakujem za odpoveď.

I já se chystám více měřit kolik soli vlastně sním, ale nějak nemám odvahu \":)\" Přestože jsem ji silně omzeil stále to myslím budou cca 2 kávové lžičky, což je myslím tak 4x více než by mělo být. Sůl je zatím asi jediný zlý návyk, kterého jsem se nezbavil ještě


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: stř bře 02, 2011 8:24 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
NOWOCAYN píše:
Práve som si urobil výpočet.... odvážil som, koľko himalájskej soli denne používam na solenie jedla (pričom vodu z varenia nezlievam, varím tak, aby sa presne vyparila, a na konci pridám maslo, nech sa nepripáli "obilnina").
Vypočítal som si, koľko štipiek dávam do jedla za celý deň, a tu je výsledok v gramoch : 9 gramov himalájskej soli.
Môže mať aj to dopad na stav mojej pokožky tváre ? To bude vyše 8 gramov sodíka denne... možno aj rovných 9 gramov....
Na koľko gramov mám znížiť podiel himalájskej soli ? Očividne mi nerobí dobre - nejako tuším, že má na stav mojej pokožky vplyv aspoň z 1/3 celkových vplyvov...
Ďakujem za odpoveď.

Sůl obsahuje cca 39% sodíku a tak vysoká dávka tedy opravdu může dost negativně ovlivňovat váš organizmus.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: stř bře 02, 2011 8:26 pm 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 1:10 pm
Příspěvky: 735
Bydliště: Slovensko - Košice
to jarda : Len 39 % sodíku ? A prečo je potom tak slaná, len o trošičku menej slaná ako bežná kuchynská soľ ? Nechce sa mi tomu veriť...

_________________
Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012)
RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu.
Tešilo ma (9.5. 2012) dieta


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: stř bře 02, 2011 8:51 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
NOWOCAYN píše:
to jarda : Len 39 % sodíku ? A prečo je potom tak slaná, len o trošičku menej slaná ako bežná kuchynská soľ ? Nechce sa mi tomu veriť...

Tady zřejmě jakékoli spekulování, počítání a přemýšlení vezme mnohem více energie než na čas prostě prestat úplně sůl používat a pozorovat jak kůže reaguje. Já to dělám tak, že jsem si dal typy jídel do kterých postupně sůl nedávám vůbec (patlanice, saláty apod) a do vařených jídel a polívek dávám méně a méně. Ideální by ale bylo okamžitě se solí skončit, výsledky je tak možné snadno sledovat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: stř bře 02, 2011 10:14 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
NOWOCAYN píše:
to jarda : Len 39 % sodíku ? A prečo je potom tak slaná, len o trošičku menej slaná ako bežná kuchynská soľ ? Nechce sa mi tomu veriť...

Slané jsou i sole, kde sodík není vůbec, ten na slanost zase takový vliv nemá. Výpočet je zhruba, ale nebude se lišit nijak moc, maximálně o 2-3%, protože jsem nebral v úvahu stopové prvky v ní obsažené, ale pouze hlavní minerály. Jinak sakul vám to píše správně, prostě ji vynechte zcela a uvidíte.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: stř bře 30, 2011 11:54 pm 
Offline

Registrován: pon srp 30, 2010 2:07 pm
Příspěvky: 280
Zdá se mi, že ricotta ( http://www.italat.cz/vyrobky/ricotta/ricotta-o-hmotnosti-250-g-znacka-italat.aspx ) je méně závadná než olomoucké syrečky. Především má jenom 1% soli (syrečky 5%), neobsahuje žádné špatné konzervanty a jinak je stejně jako syrečky vyrobena ze syrovátky.
Mají tedy vůbec olomoucké syrečky oproti tomuto sýru nějakou přednost?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: čtv bře 31, 2011 7:15 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
ravima píše:
Zdá se mi, že ricotta ( http://www.italat.cz/vyrobky/ricotta/ricotta-o-hmotnosti-250-g-znacka-italat.aspx ) je méně závadná než olomoucké syrečky. Především má jenom 1% soli (syrečky 5%), neobsahuje žádné špatné konzervanty a jinak je stejně jako syrečky vyrobena ze syrovátky.
Mají tedy vůbec olomoucké syrečky oproti tomuto sýru nějakou přednost?

Já jsem ji nikdy nejedl, čili to objektivně nemohu posoudit, ale zdánlivě se skutečně liší pouze místem původu a technologií zpracování. Nicméně asi ani jedno není vhodné k pravidelné konzumaci, ovšem jako pochutina a jednou za čas, nemůže uškodit žádný z nich.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: úte kvě 17, 2011 3:48 pm 
Offline

Registrován: stř bře 16, 2011 3:53 pm
Příspěvky: 28
Když někomu řeknu, že pití kravského mléka zdraví nijak neprospívá a spíš může přispívat k různým nemocem (cukrovka, osteoporoza, alergie, zvětšená nosní mandle atd.) dotyčný obvykle oponuje, že naši předkové vždycky pili mléko a na nic takového netrpěli. Je to opravdu tak? Jak to bylo s našimi předky a nemocemi, které se dnes připisují krom jiného i konzumaci mléka?

(Osobně si myslím, že naši předci - tak 100 a více let dozadu - konzumovali mléko v lepší a průmyslově neupravené podobě, krávy měli lepší (čistější) krmivo, také ostatní strava lidí byla vesměs v bio kvalitě, protože v prostředí nebyli různé jedy a znečišťující látky. Děti byli zřejmě vice kojeny matkami, než je tomu dnes. Také nebyli antibiotika a imunita lidí byla vyšší tak se negativní vlivy mléka nemuseli zřetelně projevovat. Také si nemyslím, že by lidé tyto zdravotní problémy tehdy neměli. Úmrtnost byla dost vysoká a málokdy se zjišťovalo na co kdo umřel. Když měl někdo cukrovku tak prostě umřel na neznámou nemoc a nikdo příčinu nezjistil, zvlášť u chudých lidí. Zrovna tak byla přirozeně vysoká úmrtnost dětí. - to jsou ale jenom moje doměnky).

_________________
"Zdraví je předpokladem všeho." (Miloš Kopecký)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: úte kvě 17, 2011 9:14 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Don Alejo píše:
Když někomu řeknu, že pití kravského mléka zdraví nijak neprospívá a spíš může přispívat k různým nemocem (cukrovka, osteoporoza, alergie, zvětšená nosní mandle atd.) dotyčný obvykle oponuje, že naši předkové vždycky pili mléko a na nic takového netrpěli. Je to opravdu tak? Jak to bylo s našimi předky a nemocemi, které se dnes připisují krom jiného i konzumaci mléka?

(Osobně si myslím, že naši předci - tak 100 a více let dozadu - konzumovali mléko v lepší a průmyslově neupravené podobě, krávy měli lepší (čistější) krmivo, také ostatní strava lidí byla vesměs v bio kvalitě, protože v prostředí nebyli různé jedy a znečišťující látky. Děti byli zřejmě vice kojeny matkami, než je tomu dnes. Také nebyli antibiotika a imunita lidí byla vyšší tak se negativní vlivy mléka nemuseli zřetelně projevovat. Také si nemyslím, že by lidé tyto zdravotní problémy tehdy neměli. Úmrtnost byla dost vysoká a málokdy se zjišťovalo na co kdo umřel. Když měl někdo cukrovku tak prostě umřel na neznámou nemoc a nikdo příčinu nezjistil, zvlášť u chudých lidí. Zrovna tak byla přirozeně vysoká úmrtnost dětí. - to jsou ale jenom moje doměnky).

Píšete to prakticky správně a není pomalu co dodat, prostě dnešní mlíko je šmejd a na tom se dlouhodobě nedá změnit zhola nic. Navíc náš předek tam neměl spoustu dalších faktorů likvidujících imunitu a zdraví, tak si kvalitní mléko mohl občas dopřát, ale buď naprosto čerstvé, nebo kvašené, ale určitě ne homogenizované a pasterizované.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: úte kvě 17, 2011 9:25 pm 
Offline

Registrován: úte dub 26, 2011 8:57 pm
Příspěvky: 560
Jarda píše:
Píšete to prakticky správně a není pomalu co dodat, prostě dnešní mlíko je šmejd a na tom se dlouhodobě nedá změnit zhola nic. Navíc náš předek tam neměl spoustu dalších faktorů likvidujících imunitu a zdraví, tak si kvalitní mléko mohl občas dopřát, ale buď naprosto čerstvé, nebo kvašené, ale určitě ne homogenizované a pasterizované.

ku konzumacii mlieka nasimi predkami mozem spomenut jednu spomienku mojej znamej, ktora si este z detsva pamatala mlieko od ich kravy, ktore vsak vydrzalo ako cerstve pramalo, cize ona si skor pamata, ze pili to mlieko uz ako kysle.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: úte kvě 17, 2011 10:01 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
ovekyska píše:
ku konzumacii mlieka nasimi predkami mozem spomenut jednu spomienku mojej znamej, ktora si este z detsva pamatala mlieko od ich kravy, ktore vsak vydrzalo ako cerstve pramalo, cize ona si skor pamata, ze pili to mlieko uz ako kysle.

Tak vidíte, to pouze potvrzuje moje závěry, protože tehdy nebylo jak ho uchovat před zkysáním. Tedy buď naprosto čerstvé, maximálně do 4 hodin od nadojení, nebo již kyselé.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 362 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 25  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 17 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz