[quote="Beladona":1t13eia8]Když se u mě začaly před pár lety projevovat první zdravotní problémy z vyčerpání a stresu, tak jsem začala chodit do práce pěšky. Ne nějak cíleně, ale úplně spontánně si o to tělo řeklo. Každý den jsem si přivstala a hodinu jsem tlapala celou cestu. Úplně to změnilo moje rozpoložení a přístup k životu. Ta hodina byla nejhezčí částí mého dne, na kterou jsem se těšila a stresy v práci mi byly ukradené. Později jsem začala běhat. Na tělo to má možná účinek podobný, i když mnohem intenzivnější. Ale psychicky je to aspoň pro mě něco úplně jiného. Zatímco chůze je spíš meditativní, uklidňuje a harmonizuje, běh je spíš taková radikální katarze
Každopádně potřebuju obojí.
Dneska jsem se poprvé po zimě pořádně prošla na sluníčku a mám pocit, že je ze mě nový člověk
[/quote:1t13eia8]
Já sem taky běhal v nejhorších obdobích života...teď dávám přednost chůzi s hůlkama...(krokoměr,neboli pedometr, může být motivací...)-
internetový překlad:
"..Kvalitní, fyzická aktivita, jako je monitor Yamax Digi-Walker krokoměr je skvělý způsob, jak sledovat vaši činnost vzory. Pokaždé, když zkontrolovat krokoměr, motivuje vás vzít další kroky. Jak si zvýšit svůj denní kroku počítat, budete brzy začnou všímat skutečných změn ve své fyzické a duševní stav, s více energie, méně stresu a lepší spánek. Začněte tím, že prostě zaznamenávání počtu kroků každý den po dobu jednoho týdne. Připněte jej když ráno vstanete a nosit až do před spaním. Uchovávat záznamy o každodenní kroky. Do konce týdne budete znát svůj denní průměr. Ty by mohly být překvapeni, jak mnoho (či jak málo!) Kroků se dostanete na každý den. Pokud jste pravidelnými víkend chodec můžete využít také krokoměr měřit počet kroků ve vašem delší procházky."
http://www.digiwalker.co.uk/index.php/S ... day-memory-Do schodů chodím zásadně pěšky, výtah používám jen s těžkými nákupy....
S tou sponntáností souhlasím, pokud nasloucháme tělu, tak je to vždy nejlepší...
(ne nadarmo se říká když je člověk pod náhlou zátěží a stresem, že to musí JÍT ven " ROZDÝCHAT ", nebo se taky říká sarkasticky o někom komu tzv.není už pomoci, že " TO UŽ NEROZCHODÍ " (odtud vyvozuji, že většinu stresů LZE rozchodit a rozdýchat
...viz také vlákno Kyslík:...!
Naposledy upravil Návštěvník dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0 |
1 |