Dobrý deň, pred mesiacom mi zistili intoleranciu na laktozu. Bol som na gastre (endoskopia a fibroskopia). Preto som tam bol, lebo som schudol z 65 na 56 kg a nemohol som pribrat. Stolicu mam iba rano, kazdy den. Dalsi problem je v tom, ze mam nafuknuty zaludok. Pozriem sa na brucho a vidim ten zaludok. Pri namahe v praci, ked som zohnuty tak mam akoby tlak v hrudniku. Asi ho mam zapaleny alebo co. Bud creva nepracuju alebo zaludok. To je zapricinene vlastne tou intoleranciou na mlieko. Odvtedy vobec nepijem mlieko a nekonzumujem mliecne vyrobky ako su smotana, syry, tvaroh. Laktozu obsahuju aj vela liekov, sladkosti ale aj potraviny ju obsahuju (kečup atď.). Čiže vzdal som sa mliecnych vyrobkov. Pozorne citam na kazdej potravine, ci neobsahuje mlieko.
Mnuli rok som jedol strasne vela sladkosti, tvrdych syrov, pizze, majonezy, slahacky a podobne sracky. Od Januara som drasticky nejedol ziadne sladkosti. Akurat teraz ked zacinam posilnovat, som zacal denne tych 5 kuskov piškot od Opavie jeest.
Pred troma tyzdnami som si robil aj ten grgaci test so soda bikarbona. Stale som si odgrgol okolo 2. minuty, co vlastne znamena ze mam trocha nadbytok tej kyseliny. Ale iba kus. Po mesacnej diete od mlieka chcem pribrat na vahe. zacinam posilnovat, kedze som chudsi clovek a chcem nabrat svoju vahu naspet. Mam 170 cm vysku a 56 kg vahu. A vazil som tych 65 kilogramov este ked som do seba trieskal same sladkosti a nezmysli, tvrde syry a pod. Viem ze ked sa nejedia sladkosti, mlieko, syry, tvaroh, tak schudne clovek. Ja k tomu mam aj tu intoleranciu na mliecnu bielkovinu (laktozu)
Teraz snazim pribrat, takze potrebujem viac
bielkovin do seba davat. Konzumujem teraz 4 vajicka denne (iba bielka), strukoviny (sosovica, fazula, hrach), mandle (10 kuskov denne, obsahuju vela bielkovin ale aj vitaminov a mineralov), kupil som si aj tie susene vajecne bielka (tazko sa vstrebavaju, preto ich konzumujem pred spanim a rano. Davku mam rozlozenu na 25g prasku rano+ 25g pred spanim to je vlastne 40g bielkovin), obac si dam aj kuracie prsia (2x do tyzdna)
No telo potrebuje aj
sacharidy, preto jem celozrnny chlieb, grahamovy rozok, kukuricna krupica, pecene zemiaky, ryza, ovocie (banany, hrozno), slnecnicove semienka, ovsene vlocky, sosovica
Môj jedalníček pre naberanie sval. hmoty:
(jasne, nejem to vsetko naraz, ale napr. rano si dam 3 vajickove bielka, a pohankove mlieko od Zajica + mandle)
Ráno: 7:00Sacharidy: celozrnný chlieb s cesnakom, grahamový rožok, ovsené vločky, kukuričná krupica, ovocie, slnečnicové semienka (2 lyžičky denne)
Bielkoviny: vajíčka (2-3 bielka), mandle (8 kúskov)
Desiata: 9:00Sacharidy: ovocie (banany, hrozno, jablka)
Bielkoviny: sušené vajíčkové bielka (proteíny) 25g (20g bielkovin)
Obed: 12:00Sacharidy: ryža, zemiaky, šosovica, fazula
Bielkoviny: kuracie mäso, ryby
Olovrant:15:00Sacharidy: piškóty, ovocie (banany, hrozno, jablka),
Bielkoviny: vajicka (2 bielka)
Večera: 17:00Sacharidy: ryža, zemiaky
Bielkoviny: kuracie mäso,
Pred spaním: sušené vajíčkové bielka (proteín) 25g (20g bielkovin)
Jem denne aj zeleninu. vecer pijem aj ten psyllium (vlaknina), kupil som si aj papaya enzymy (4 eura - 100 kusov) tie enzymi vlastne potrebujem aby mi stiepili bielkoviny v creve. Takto lepsie vstrebavam tie bielkoviny do svalov. Potom denne si rozomeliem kavovu lyzicku lanovych semienok a skonzumujem, jem aj dve lyzicky denne kokosoveho oleja (za studena lisovaneho BIO kvalita)
- Objemový tréning by mal najdlhšie trvať 50 minút po 8-12 opakovaní. Nikdy netrenejum dlhsie! Tak 3x do týždňa. Treba veľa odpočívať a piť vody. Nejazdiť veľmi na bicykli. Treba odpočívať a nechať regenerovať svaly !!
- Hneď po tréningu jesť sacharidy!! Piškóty alebo 2-3 banány. 40-50g sacharidov
- Hodinu po tréningu sa poriadne najesť. Dosť bielkovín (vajíčkové bielka aspoň 2)+ mandle a ľanové semienka. Kokosový olej + Pápaya enzým
- Pred spaním sušené vajíčkové bielka (proteín)
To čo jem po tréningu je veľmi dôležité, pretože sa takmer vśetko urýchlene spracuje.
Co by ste mi poradili este k tomu, nestravujem sa zle. Akurat som tu zahliadol ze niekto pisal o tych susenych vajecnych bielkov, ze sa zle vstrebavaju, no preto si ich davam pred spanim aby pocas spanku pracovali. Banany si do nich uz nemixujem, kedze som sa du docital zeby sa mali jest cele a nemixovat ziadne ovocie.
Akurat potrebujem, aby sa mi uzdravil zaludok, aby sa zmensil jeho objem - preto nejem vela mäsa. Pijem denne dve salky rumancekoveho (harmancekoveho) caju + tie papaya enzymi aby mi pomohli so stiepenim tych bielkovin. Takze budem musiet pockat aspon ten mesiac a uvidim ako to bude zo zaludkom.
Poprosim o radu, k mojmu jedalnicku a vsetkemu co som sem napisal. Dakujem