Dobrý den, pane Jardo.
Již delší dobu pročítám Vaše stránky a děkuji za to, že jsou
Nyní si dovoluji položit svůj dotaz. V krátkosti o mně: 29 let, 53 kg, 165 cm. Od 19 let do cca 24 let jsem trpěla anorexií
, takže podvýživa (45 - 49 kg), posledních asi 5 let mám 52 - 55 kg, tlak velice nízký - 78/58 v průměru.
Antikoncepci jsem brala od cca 19 do 25 let, od té doby ji neberu. Takže se objevily mé problémy s vymizelou menstruaci. Od té doby jsem brala různé hormony a injekce na vyvolání, ale verdikt od doktorů zněl, že nemám ovulaci, mám velmi slabou sliznici, tudíž ani k přirozené menstruaci, natož k otěhotnění, nemůže dojít. Vaječníky "spí" a zkrátka moje tělo nefunguje tak, jak by mělo. Zpočátku jsem měla i rozházené hormony štítné žlázy, ale časem se mi štít. žl. srovnala.
Asi před rokem (v březnu 2010) jsem šla k léčiteli + do toho jsem stále brala hormony (do srpna 2010), ale trpěla jsem depresemi, únavou, podrážděním, nezájmem o okolí, koníčky, dokonce i výbušností..., tak jsem je zkrátka přestala brát a po cca 2 měsících jsem dostala menstruaci sama od sebe, z čehož jsem měla obrovskou radost. Další mens. přišla po 35 dnech, další po 29 dnech, ale další se zpozdila o 21 dnů a nyní už týden opět čekám a zatím jsem se nedočkala. Od bylináře Jukla jsem si objednala před 3 týdny čaj na endometriózu (protože mi doktorka sdělila, že ji možná mám, ovšem na vyšetření jsem nechtěla a ani nechci) + jsem si objednala bylinný čaj podle Mojžíšové.
Už 3 roky toužím po miminku, což ale samozřejmě kvůli výše popsaným problémům není možné. Začínám být zoufalá, ale k doktorům zbytečně chodit nechci (od ledna t.r. tuším, že je to jenom továrna na peníze, ne na opravdové vyléčení), takže jsem si řekla, že zkusím svůj organismus odkyselit a že se třeba vše navrátí k původnímu stavu.
Snažím se jíst co nejvíce raw stravy, akorát k obědu + večeři mívám VAŘENÉ jáhly/pohanku/quinou se zeleninou. Jím ovoce, zeleninu, ovocné šťávy, nyní na jaře zelenou šťávu, dále kešu, para, dýňová + slunečnicová semínka, mandle, mák/kokos, med, lněný + olivový olej, občas sirnou patlanici a bohužel i tofu (ale jenom málo). Dříve jsem se ládovala rádoby "zdravě" tak, jak kážou různé lifestylové portály - celozrnné pečivo, netučný tvrdý sýr, kuřecí maso, tuňák, rýže, cottage, tvarohy, jogurty, také kafe 3 x denně, občas čokolády a různé podobné jedy. Nyní cca 2 měsíce tyto potraviny jím opravdu jenom výjímečně (tak 1 x týdně oběd), a to ze společenských důvodů. Cítím se velice dobře, mám častěji dobrou náladu, nepálí mě žáha, mám zkrátka více chuti do života, zlepšila se mi pleť. Hmotnost spadla sama od sebe z 55 na 53 kg. Kyselost těla pH bylo před "raw" stravou kolem 5, nyní mám papírek alespoň 1 x - 2 x denně dozelena, čili pH kolem 7 (vím ale, že lakmusáky jsou méně spolehlivé).
Takže bych Vás (popř. i jiné uživatele tohoto fóra) chtěla poprosit o radu, co mám dělat dál, čím podpořit plodnost, co dalšího dělat. Možná jsem si už navždy zničila tělo tou dlouholetou podváhou (?).
A jelikož Vy víte, že jedna zdánlivě nepodstatná věc má obrovský vliv na určitý orgán/probém/nemoc, tak to vypadá, že jste moje jediná naděje
Přeji Vám pěkný den