Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát zář 27, 2024 11:36 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 168 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Ovocie a zelenina vseobecne
PříspěvekNapsal: čtv srp 12, 2010 9:19 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28370
Bydliště: Poděbrady
gonzales01 píše:
Zdravim vsechny, konzumujete nejak dozravajici kukurici (bile klasy)? Je vhodne ji s necim kombinovat?

Je výborná jak samotná, tak do zeleninových salátů a určitě se jako zpestření stravy dá doporučit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovocie a zelenina vseobecne
PříspěvekNapsal: čtv srp 12, 2010 2:49 pm 
Offline

Registrován: úte úno 23, 2010 2:22 pm
Příspěvky: 286
Bydliště: Roudnice nad Labem
Mohl byste mi, prosím, vysvětlit, co přesně je ta monodieta? Abych to zas špatně nepochopila. To se jí jen jeden druh potraviny po celý den, nebo jeden druh potraviny na jednu dávku jídla a s dostatečným odstupem od dalšího jídla? Třeba 3broskve a za dvě hodiny třeba 3 jablka?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovocie a zelenina vseobecne
PříspěvekNapsal: čtv srp 12, 2010 8:41 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28370
Bydliště: Poděbrady
zuzis píše:
Mohl byste mi, prosím, vysvětlit, co přesně je ta monodieta? Abych to zas špatně nepochopila. To se jí jen jeden druh potraviny po celý den, nebo jeden druh potraviny na jednu dávku jídla a s dostatečným odstupem od dalšího jídla? Třeba 3broskve a za dvě hodiny třeba 3 jablka?

Ta druhá varianta je správně, na jedno jídlo jeden druh a na další jídlo další druh, přičemž množství jídla dle potřeby, ale stejně není vhodné se přežírat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovocie a zelenina vseobecne
PříspěvekNapsal: ned srp 15, 2010 8:17 pm 
Offline

Registrován: pon črc 19, 2010 2:53 pm
Příspěvky: 61
A jak si mám vysvětlit, že pro tělo je lepší nekombinovat různé druhy potravin (různé druhy ovoce atd.) Když se často leckde píše, že na určitý problém je potřeba kombinace "toho a toho" vitamínu. Přitom jeden druh ovoce často takovou kombinaci vitamínů, nebo prvků nemá?? Nebo můžu uvést jako příklad i tvaroh se lněným semínkem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovocie a zelenina vseobecne
PříspěvekNapsal: pon srp 16, 2010 11:26 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28370
Bydliště: Poděbrady
Janka píše:
A jak si mám vysvětlit, že pro tělo je lepší nekombinovat různé druhy potravin (různé druhy ovoce atd.) Když se často leckde píše, že na určitý problém je potřeba kombinace "toho a toho" vitamínu. Přitom jeden druh ovoce často takovou kombinaci vitamínů, nebo prvků nemá?? Nebo můžu uvést jako příklad i tvaroh se lněným semínkem.

Pokud máte rozbujelé kvasinky, tak se jedná o nejspolehlivější způsob, jak se jich zbavit. Veškeré kombinace ovoce a hlavně ovoce s čímkoliv jiným, mají tendenci kvasit a tak si zase krmíte kvasinky, což je začarovaný kruh. Navíc tady stále píšu, že běžné ovoce a zelenina stejně nemohou být nosným zdrojem vitamínů, protože již to nemá s běžně dozrálým produktem nic společného. Vám tvaroh s lněným semínkem připadá jako kombinace nějakého ovoce? Mě moc ne a jde o velice dobře vyladěnou kombinaci, která nijak neškodí, ba právě naopak.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovocie a zelenina vseobecne
PříspěvekNapsal: pát dub 22, 2011 4:07 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
Skusal som odstavovat pastrnak, a vsimol som si, ze oproti petrzlenu z neho vyteka uplne ina konzistencia stavy... taka husta, mazlava, akoby mastna... a ak je pomiesany s inymi stavami, udrzuje sa navrchu stavy. V knizke ovocne a zeleninove stavy je uvedene, ze obsahuje vitamin D. Avsak, nikde inde som tuto zmienku nenasiel.
Je mozne, ze obsahuje nejake esencialne oleje, proste tuk? Takisto, ked som si ho cez dzusovy post skusal odstavit vacsie mnozsto do stavy, mal som pocit, akoby sa mi rozbehla slinivka/pecen... uz mam tolko postou a diet za sebou, ze viem rozoznat, kedy sa mi na traveni podielaju tieto organy, takisto citim, kedy mi ide zlc cez zlcovody, vdaka nespocetnemu mnozstvu pecenovych ocist, ktore som absolvoval, no a prave taketo pochody som mal, ked som si dal viac pastrnakovej stavy (3 vacsie kusky odstavene, cca 1,5 dcl).
Pokial totiz obsahuje tuk, potom je aj nadej, ze by mohol skutocne obsahovat vitamin D rozpustny v tukoch, takisto by odpadol blby zvyk liat si olej do stavy "kvoli vstrebatelnosti vitaminov rozpustnych v tukoch", co som vzdy ja osobne povazoval za blbost, stacilo by pridat kusok pastrnaku.

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovocie a zelenina vseobecne
PříspěvekNapsal: pát dub 22, 2011 9:38 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28370
Bydliště: Poděbrady
Xion píše:
Skusal som odstavovat pastrnak, a vsimol som si, ze oproti petrzlenu z neho vyteka uplne ina konzistencia stavy... taka husta, mazlava, akoby mastna... a ak je pomiesany s inymi stavami, udrzuje sa navrchu stavy. V knizke ovocne a zeleninove stavy je uvedene, ze obsahuje vitamin D. Avsak, nikde inde som tuto zmienku nenasiel.
Je mozne, ze obsahuje nejake esencialne oleje, proste tuk? Takisto, ked som si ho cez dzusovy post skusal odstavit vacsie mnozsto do stavy, mal som pocit, akoby sa mi rozbehla slinivka/pecen... uz mam tolko postou a diet za sebou, ze viem rozoznat, kedy sa mi na traveni podielaju tieto organy, takisto citim, kedy mi ide zlc cez zlcovody, vdaka nespocetnemu mnozstvu pecenovych ocist, ktore som absolvoval, no a prave taketo pochody som mal, ked som si dal viac pastrnakovej stavy (3 vacsie kusky odstavene, cca 1,5 dcl).
Pokial totiz obsahuje tuk, potom je aj nadej, ze by mohol skutocne obsahovat vitamin D rozpustny v tukoch, takisto by odpadol blby zvyk liat si olej do stavy "kvoli vstrebatelnosti vitaminov rozpustnych v tukoch", co som vzdy ja osobne povazoval za blbost, stacilo by pridat kusok pastrnaku.

Popsán je poměrně dobře zde http://cs.wikipedia.org/wiki/Pastin%C3%A1k_set%C3%BD a nějaký tuk skutečně obsahuje, jako ostatně každá zelenina i když zde je ho relativně dost.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovocie a zelenina vseobecne
PříspěvekNapsal: pát dub 22, 2011 11:59 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
Jarda píše:
Popsán je poměrně dobře zde http://cs.wikipedia.org/wiki/Pastin%C3%A1k_set%C3%BD a nějaký tuk skutečně obsahuje, jako ostatně každá zelenina i když zde je ho relativně dost.

Tak podla tohto http://www.bestveganguide.com/parsnip-nutrition.html
neobsahuje vitamin D, takze to bol asi preklep.
A tych mastnych kyselin ma 0,25g na 100g, takze tiez nic moc. \":-)\"

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovocie a zelenina vseobecne
PříspěvekNapsal: sob dub 23, 2011 8:41 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28370
Bydliště: Poděbrady
Xion píše:
Tak podla tohto http://www.bestveganguide.com/parsnip-nutrition.html
neobsahuje vitamin D, takze to bol asi preklep.
A tych mastnych kyselin ma 0,25g na 100g, takze tiez nic moc. \":-)\"

Tabulky se na první pohled značně liší, ale u toho déčka je všude nula, čili to asi bude správně.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovocie a zelenina vseobecne
PříspěvekNapsal: pát dub 29, 2011 8:59 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
Nejake tipy, ako jednoducho zbavit citrusove plody od toho mastneho chemickeho sajrajtu, aby som nemal pri supani cele ruky mastne a obchytal nimi vsetko bez supky?
Dalej, ako najlepsie umyt hrozno a jablka od chemie, ktorou ich striekaju?

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovocie a zelenina vseobecne
PříspěvekNapsal: pát dub 29, 2011 11:29 pm 
Offline

Registrován: čtv úno 18, 2010 12:38 pm
Příspěvky: 319
Xion píše:
Nejake tipy, ako jednoducho zbavit citrusove plody od toho mastneho chemickeho sajrajtu, aby som nemal pri supani cele ruky mastne a obchytal nimi vsetko bez supky?
Dalej, ako najlepsie umyt hrozno a jablka od chemie, ktorou ich striekaju?

Niekto tu už taký návod dával. Niečo sa pridávalo do vody a ovocia sa malo do toho na chvíľu namočiť. Ale čo to bolo neviem, skús to tu trošku presnoriť.. Osobne to robím tak, že ošúpem, umyjem ruky a na koniec konzumujem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovocie a zelenina vseobecne
PříspěvekNapsal: sob dub 30, 2011 8:02 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28370
Bydliště: Poděbrady
Xion píše:
Nejake tipy, ako jednoducho zbavit citrusove plody od toho mastneho chemickeho sajrajtu, aby som nemal pri supani cele ruky mastne a obchytal nimi vsetko bez supky?
Dalej, ako najlepsie umyt hrozno a jablka od chemie, ktorou ich striekaju?

Na to by mělo celkem stačit pouhé namočení do horké vody, což u plodů ve slupce, které se pak loupou, není problém a klidně může jít i o vařící vodu, tím rychleji se ten bordel uvolní a dužině se tím za pár minut nic nastane.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovocie a zelenina vseobecne
PříspěvekNapsal: sob dub 30, 2011 5:31 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
mohy píše:
Niekto tu už taký návod dával. Niečo sa pridávalo do vody a ovocia sa malo do toho na chvíľu namočiť. Ale čo to bolo neviem, skús to tu trošku presnoriť.. Osobne to robím tak, že ošúpem, umyjem ruky a na koniec konzumujem.

Toho mastneho sajrajtu sa tazko zbavuje, okrem toho uz pri supani to musim postupne chytat aj za duzinu, takze by som si musel ruky umyvat niekolko krat. Ten mastny sajrajt davam dole s jarou, a potom si do papieroveho kapesniku poutieram ruky, no i tak na nich ten pach este citim.

Vriaca voda, to je uz trochu mimo surovej stravy, navyse, kvoli pomarancu zohrievat vodu... to je take plytvanie energiou. Potreboval by som nejake elegantnejsie riesenie.

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovocie a zelenina vseobecne
PříspěvekNapsal: sob dub 30, 2011 10:27 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned dub 26, 2009 7:59 pm
Příspěvky: 535
Xion píše:
Vriaca voda, to je uz trochu mimo surovej stravy, navyse, kvoli pomarancu zohrievat vodu... to je take plytvanie energiou. Potreboval by som nejake elegantnejsie riesenie.

Tak tú kôru jednoducho okrájaj nožom až na dužinu. Nič praktickejšie a elegantnejšie nenájdeš. \":D\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovocie a zelenina vseobecne
PříspěvekNapsal: čtv čer 02, 2011 7:34 pm 
Offline

Registrován: pon říj 25, 2010 1:04 pm
Příspěvky: 46
Po zprávách o krvácivém průjmu mám docela strach odšťavnovat okurky nebo si udělat zeleninový salát. V případě, že by zelenina byla napadená nějakou bakterií, jak zabránit tomu, aby při konzumaci napadla tělo? Mám ji nějak zvlášť před konzumací upravovat? Díky za odpověd.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 168 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz