jahaman : Z určitého dôvodu ti absolútne neverím... proste mi niečo hovorí, že si napísal veľký blud... A keď si bol fakt náhodou 3 roky na nejakej nízkosacharidovej diéte, tak to nebola "Kwasniewskeho diéta", ale nejaká Atkinsova, kde sú bielkoviny a tuky v rovnakom pomere, alebo dokonca tuky v menšom pomere ku bielkovinám.... a to má obrovsky ďaleko od Kwasniewskeho diéty... Už do tohto topicu prosím neprispievaj, lebo Kwasniewskeho diéta rozhodne neurýchľuje starnutie, a navyše také obrovské množstvo správne trávených tukov (lebo sa nebudú "biť" so sacharidmi) predsa logicky nemôže spôsobovať predčasné starnutie pokožky... Už sa ku tebe viac vyjadrovať nebudem, píšeš tu niečo, čo nie je reálne, a píšeš to len preto, aby si zosmiešnil a zpochybnil Kwasniewskeho diétu, a to buď z vlastnej hlúposti, alebo jednoducho preto, lebo nepodporuješ konzumáciu živočíšnych produktov.
To Xion : mäso tvorí časť Kwasniewskeho diéty, pričom je asi na treťom mieste. Na prvom mieste sú vajíčka, potom syry, a až tak mäso. To znamená, že človek nebude "veľký mäsožravec", lebo keď bude jesť tri krát denne, tak za týždeň mu stačia 4 porcie mäsa (najlepšie vnútorností), ale je pravda, že taká slanina ako tuk, sa bude dlhšie "vyvíjať" v tele prasaťa, ako maslo v mlieku kravy.... Našťastie, prasatá nepotrebujú tak veľa obživy, ako kravy. Navyše, Kwasniewski odporúča mäso najmä prasačie - bravčové. Sliepky znášajú vajíčka každý deň... syr vznikne oveľa skôr, než celá koza.... A z jednej kozy môže byť za určitú dobu toľko syra, koľko by bolo mäsa z mnohonásobne väčšieho množstva kôz. Takže to nie je až tak urgentné - čo sa týka životného prostredia..... Tak či tak, Kwasniewskeho diéta asi nikdy nebude diétou určenou pre všetkých, a ja môžem byť asi len rád (žiaľ...), lebo sa ujde pre mňa. Proste využijem podmienky, že mám možnosť získať suroviny, ktoré nemajú možnosť získať v Afrike a inde vo svete, alebo im na tom proste nezáleží, a to je už ich vina (alebo právo). A ešte dôležitá vec .... to človek si zvykol na sacharidy.... lebo začal pestovať obilniny.... ale nezvykol si na ne dostatočne dobre.... Tuky sú "domovské palivo" človeka (ja súhlasím s týmto názorom), takže keď by človek začal fungovať na palivo zvané "tuk", namiesto paliva zvaného "sacharidy", tak by to nebolo o "nutnom prispôsobení sa", ale o návrate ku koreňom.
A to, že Kwasniewskeho diéta nemôže byť ideálna pre všetkých ľudí z dôvodu, že nie je dostatok potravín, ktoré "tvoria" Kwasniewskeho diétu, tak to nie je problém Kwasniewskeho diéty, ale je to problém a VINA ĽUDÍ, lebo vďaka tomu zlu (áno, myslim obilniny) je naša Zem príliš zaľudnená. A práve preto nie je možné, aby sa Kwasniewskeho diétou stravoval každý.
To Jarda : Posilňovna kde chodím nie je zatuchnutá, to rozhodne. Je mi jasné, že lepšie je pohybovať sa vonku, na čerstvejšom vzduchu a na Slnku. Ale to môžem aj tak. Navyše väčšie svaly (pokiaľ tam nie sú doplnky výživy na cvičenie, alebo dokonca chémia...) spôsobujú to, že srdce sa menej namáha... a na tom nevidím nič zlé. Navyše to dobre vyzerá, to povie takmer každá žena, ale samozrejme, nie je to zárukou toho, že muž bude mužný... ale my sa tu teraz bavíme o tele. A keby boli muži rozumní, uctievali ženy, nevyvolávali konflikty vo svete a podobne, tak by bola svalnatá postava (primerane) pekným bonusom navyše. Keď môžeme odšťavovať zeleninu, jazdiť v aute, pri spaní mať pod hlavou vankúš, v zime kúriť, obliekať sa...... Prečo by malo byť posilňovanie (s rozumom,ale zas nie zbytočne málo - raz týždenne...to je MÁLO) neprirodzené ? V dnešnej dobe je jednoduchšie ísť si zacvičiť, ako budovať telo v bazéne (plno chlóru, fuj...), alebo pri lezení po stromoch, keď sa treba vyšplhať po vajíčka, alebo behať pri prenasledovaní divokej zvery, a podobne... beh je fajn, chôdza tak isto. Ale posilňovanie svalstva v posilňovni.... nie je o nič horšie. A navyše je to sexy, je to budovanie potenciálu tela... Ak môžeme budovať myseľ, duchovno, nejakú "psychologickú technológiu", ktorá nám zmení život k lepšiemu... tak môžeme budovať aj telo. A to nie len zvnútra, ale aj zvonku. Aby nastala harmónia. Ale - nie je to podmienka. To je môj názor.
_________________ Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012) RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu. Tešilo ma (9.5. 2012) dieta
|