sakul píše:
Pro mne je to zatím okrajová potravina ... je bohatý na některé specifické látky nebo vhodný na léčbu konkrétních problémů?
Amarant má vysoký obsah kvalitních bílkovin a nízký glykemický index, protože téměř neobsahuje jednoduché cukry. Nezpůsobuje tedy rychlé vyplavování inzulínu a snižuje tvorbu tukových rezerv. Je proto velmi vhodnou potravinou pro cukrovku, bezlepkovou dietu, vysoký krevní tlak, střevní potíže a mnoho dalších zdravotních problémů. Amarant dodá organismu dostatek vlákniny, která je ve stravě běžné populace obvykle v deficitu. Amarant je také dobrým zdrojem vitamínů a minerálních látek. Obsahuje ve zvýšeném množství vitamín E, vitamín C a zinek, což pomáhá při posilování imunity organismu,. dále obsahuje vápník, hořčík, draslík i železo. Jde o velice kvalitní potravinu a určitě je vhodné ji občas vyzkoušet.