Tak jednak bych rád trochu oživil toto ne příliš rozvinuté vlákno, druhak sedím večer doma u compu nemaje nikoho kolem sebe (asi to tak chci) a mám sdílnou... Asi za 7 hodin to bude 50let, co jsem přišel na svět...
Chci zde sděli svou radost nad podařenými zdravotními aktivitami posledních měsíců. Asi hlavní problémy, které mě přinutily se rozhýbat, byly:
- už skoro nehybná bedra (netušil jsem, co je to ohnout se v pánvi, ohýbal jsem se jen v bedrech)
- zažívací problémy (nadýmání, průjmy hubenost)
- v posledních týdnech se stupňují problémy s otoky kotníků, zhoršování zraku na blízko, velice slabá sexuální chuť
Asi rok a půl cvičím pravidelně jógu s velmi fundovanou cvičitelkou. Některé cviky dělám i doma a výsledky v oblasti kříže jsou ohromné. Hanka (jogistka) tvrdí, že jsem se zlepšil o 80%...
Také chodím k jiné kamarádce na muzikoterapii. Jednak se tím zlepšuji coby sborový zpěvák a druhak se pracuje na přetváření některých mých rysů či postojů. Je to moc zajímavé a mnohdy fakt úžasné.
Asi před třemi lety jsem si založil druhou živnost- masážní studio. Je to činnost, ve které je mi dobře a cítím zde značný potenciál. Uvědomuji si také, že potíže, ze kterých se hrabu, mi umožňují pochopit totéž u jiných.
Taky jsem přestal se závodním sportem (tenis). Dřív jsem byl zvyklý pořád se honit za balonem, teď mi ta soutěživost začíná připadat spíš docela absurdní. Začínám mít spíš cuky občas se podívat do přírody a tak...
No a teď asi 7 měsíců se dost zabývám otázkami výživy, čištění, zklidňování, odkyselování, remineralizace a tak. Jednou z významných učebnic je pro mne toto fórum (thanks, Jarda).
Rozhodl jsem se vyčistit tlusté střevo a nadále ho už tak nemučit a dopřát zažívání, aby mohlo využívat kvanta stravy, která se do něj dostávají. Nejprve hydrocolon a zvýšení procenta živé stravy, omezení pečiva a sladkostí (med), pití čerstvé (zatím hlavně ovocné) šťávy, denní pití 0,5 l domácího kefíru atd.
V posledních dnech- po obdržení výsledků z vlasové diagnostiky- jsem zařadil příjem jódu, zvýšil příjem draslíku a sodíku a také jsem začal používat zředěnou HCl asi 20 minut před všemi jídly.
Ta Kyselina chlorovodíková se jeví jako jeden z klíčů k dalšímu zlepšování mé pohody a zdraví. Vždycky jsem měl tušení, že mám slabou žaludeční kyselinu a teď se to nepřímo potvrzuje. Dokonce jsem v posledních týdnech nabral asi 2kg váhy. Mám teď 79 kg na 194 cm a byl bych rád, kdyby to ještě tak o pět kilo popolezlo...
Teď v posledních dvou týdnech se mi velmi zhoršilo otékání kotníků. nebývale moc teď sedím (časté zkoušky pěveckého sboru a studium skladeb doma). Prý je to žilní nedostatečnost. Léky ale brát nechci i když detralex mi docela zabíral. Věřím, že pes je zakopaný jinde, tak na tom musím nějak zapracovat. Z akutního stavu mi pomohla dvojí návštěva thajské masáže (šílená bolest na vnitřní straně stehen), dočasné zvednutí nohou při spánku a zakoupení elastických punčoch. Teď mám kotníky jak modelka...
Zhoršuje se mi vidění na blízko. Brýle jsem oddaloval, ale teď jsem si je opatřil (1,5 diop) a nouzově je používám.
Další obtíží, která zatím nemizí, je sklon ke svalovým křečím, který mě provází celý život. Je to něco s distribucí cukru. Vlasová anylýza odhalila téměř absenci sodíku a draslíku, naopak hořčík mám ve vyšší normě...
Křeče jsou u mne spojeny se zažívací nepohodou. Dnes se chystám na zítřejší jaterní očistu a mám tedy beztučný den. Teď po návratu z jógy jsem neodolal a nacpal se zeleninovým vývarem s pohankou, rýží a zeleninou. Udělal jsem si toho nějak moc a trochu se nafoukl. No a jak ťukám do klávesnice, chytla mne křeč do pravé ruky, že se mi dlaň úplně srolovala do ruličky... Vzal jsem si dvě tablety glukózy a hned to přešlo. Dá se ale čekat, že mně to lapne do nohou ve spánku... to je vždycky legrace k popukání..
No takže je pořád dál na čem pracovat. Přehoupla se půlnoc, tak jdu spát. mějte se všichni krásně, jsem rád, že jste...
T.