AIM_FREEMAN píše:
Chci se zeptat zda se nějak snižuje účinnost lichořeřišnice, když jí přidám do salátu. Jím jí namletou, odvary nedělám je to ok? Stejně tak česnek mixuju do směsi rajčat + vitamínu c a oregána. Nehomogenizované mi to už začalo připadat jako zbytečný extrém. Jen přemýšlím, jestli se tím rozvrstvením pálivosti do většího objemu nesnižuje očišťující potence.
Stevii také moc doporučuju. Kefír se skořicí a stévií, to je jak krupicová kaše. Totálně mě to uspokojuje. Craving po sladkém nemám vůbec. I když občas mám chuť na nějakou prasárnu. Nicméně když už, tak volím okyselující prasárny které kvasinku přímo neživí a dorovnávám bystře odkyselujícími tabletami nebo citronovou vodou atp.
Strašně doporučuju každodenní startér - šťáva ze dvou citronů s 0,4 dcl + zelenej drink taky tak nějak, pokud nic takovýho neprovozujete. Do toho házim ještě tak 6 tablet DM odkyselujících tablet. Trochu mě tam zneklidňuje ten vápník. 500mg vápník 200mg hořčík, 5mg zinek na 6 tablet. Jak to vidíte, Jardo?
Chci se vás Jardo zeptat ještě na brambory - Youngovi je nedoporučují ani syrové. Můžete nějak vysvětlit proč Vám přijdou bezpečné. CHápu že mají poměrně vysoký přínos jako zdroj křemíku, ale nerad bych kvasince moc podkuřoval tak chci udělat informované rozhodnutí.
Jinak po měsíci stravy s převahou čerstvé zeleniny, bez obilovin, s lichořeřišnicí, MMS2, kokosovým olejem, koloidním stříbrem, kvanty česneku, kefíru, hřebíčkového čaje atp. atp. se mi vrací síly a objevují se místy stavy zářivé energie. Po letech odešly stavy občasné úzkosti, pocity viny atp. Přestaly mě bolet klouby. Kdybych věděl, že to je kvasinka, nemusel jsem se nořit tak hluboko do alternativních způsobů života, meditací atp. Ale víte, že jsem nakonec té kvasince vděčný? Vždyť ona mě přivedla zpět k prameni života..u nějž hodlám setrvat. Byla to cesta..je to cesta. Ono to není jen o stravě, ale o celkovém postoji k životu, vesmíru, lidem (i ktomu svému člověku;), k sobě) a tak vůbec.
Youngovi jsou kromě brambor i silně proti dalším potravinám, které Jarda doporučuje. Například nedopurčují žádné ovoce (kromě kyselých grepů), sladkovodní řasy (ani tedy chlorelu), houby (hlíva), červené víno a pivovasrké kvasnice. Všechny tyto potraviny z důvodu že kvasinky a mikroorganismy krmí nebo přímo obsahují.
Na druhou stranu jsou velcí zastánci sóji. Drtivá většina doporučení a názorů je však totožných a podstata zůstává stejná - vyrovnané Ph a potraviny které jsou živé a pomáhající likvidovat různé brebery.