Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je úte lis 26, 2024 2:25 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: pát dub 15, 2011 10:03 am 

Když po půstu začnu zeleninovou šťávou, tak do hodiny ta šťáva jde ze mne ven průjmem. Znamená to, že mám špatné trávení nebo špatně fungující střeva? A co mám pro zlepšení udělat? Na střeva beru ted týden každý večer (mimo v půstu) lepicol. HCL beru 1-2 kapky 3,5% s ostatními vitamíny. Děkuji

PříspěvekNapsal: sob dub 16, 2011 7:46 am 
Administrátor
Administrátor

zuzis píše:
Když po půstu začnu zeleninovou šťávou, tak do hodiny ta šťáva jde ze mne ven průjmem. Znamená to, že mám špatné trávení nebo špatně fungující střeva? A co mám pro zlepšení udělat? Na střeva beru ted týden každý večer (mimo v půstu) lepicol. HCL beru 1-2 kapky 3,5% s ostatními vitamíny. Děkuji

To je asi normální a stává se to většině lidí. Ona ta šťáva je daleko agresivnější čistič než napařená zelenina, kterou je vhodné trávení startovat.

PříspěvekNapsal: sob dub 16, 2011 10:06 am 

Jarda píše:
To je asi normální a stává se to většině lidí. Ona ta šťáva je daleko agresivnější čistič než napařená zelenina, kterou je vhodné trávení startovat.

Tak to jo, děkuju. Asi bych měla změnit druh zeleniny a vynechat červenou řepu po půstu, když je takový čistič.

PříspěvekNapsal: ned dub 17, 2011 7:28 pm 
Administrátor
Administrátor

zuzis píše:
Tak to jo, děkuju. Asi bych měla změnit druh zeleniny a vynechat červenou řepu po půstu, když je takový čistič.

Tak to by asi opravdu bylo vhodné.

PříspěvekNapsal: pon kvě 23, 2011 4:52 pm 

Krásný den přeji půstařům..

je to pár měsíců, co jsem tu psala své postřehy z mé 21čky..

Půst mě baví, v kombinaci s hydrocolonterapií jsem dosáhla pěkných výsledků po zdravotní stránce..
Bohužel mám obavy, že je někde chyba, co se týče návratovky.. jela jsem přesně podle Dr. Partykové, v návratovce byla časem i rýže, vývar, vinegret ( kys.zelí, brambory, řepa, kys.smetana ), kaše z pohanky atd..
prostě věci, o kterých tady ani neslyším..
Začínalo se ovocnýma šťávama..

Postřehy ze zdravi-az a z pustu - prvni den zelenina sparena, pak mozna stavy jen zeleninove..atd.. no jsem zmatena \":(\"
samozrejme, ze jsem nabrala zpatky polovinu ztracene vahy.. kterou jsem si chtela udrzet..

zdravím
Míša

PříspěvekNapsal: pon kvě 23, 2011 5:04 pm 

misinkass píše:
Bohužel mám obavy, že je někde chyba, co se týče návratovky.. jela jsem přesně podle Dr. Partykové, v návratovce byla časem i rýže, vývar, vinegret ( kys.zelí, brambory, řepa, kys.smetana ), kaše z pohanky atd..

Postřehy ze zdravi-az a z pustu - prvni den zelenina sparena, pak mozna stavy jen zeleninove..atd.. no jsem zmatena \":(\"

Napařenou zeleninu na začátek nedoporučuje nikdo kromě Pavla z pust.cz a jeho následovníků(alespoň o nikom jiném nevím). Pak se nepokračuje šťávami, ale syrovou zeleninou střídanou s ovocem.
Většina zahraničních půstovních klinik začíná zeleninovými/ovocnými šťávami, vím také o zkušených půstařích, kteří začínají syrovou zeleninou. Například v Partykové nebo v Malachovovi je popsáno několik variant nejpoužívanějších návratovek, ale na můj vkus jsou opravdu moc rychlé a některé potraviny bych v návratovce nezařazoval vůbec, například celozrnný chleba, který používají snad všichni od Malachova až po Pavla z půstu.cz. Taky mám pocit, že v Partykové jsem viděl v návratovce po 10denním půstu už druhý nebo třetí den vejce... zkrátka půstaři stravu asi neřeší tak přísně jako je tomu zde na zdravi-az.cz \":-)\"

PříspěvekNapsal: pon kvě 23, 2011 8:23 pm 
Administrátor
Administrátor

misinkass píše:
Krásný den přeji půstařům..

je to pár měsíců, co jsem tu psala své postřehy z mé 21čky..

Půst mě baví, v kombinaci s hydrocolonterapií jsem dosáhla pěkných výsledků po zdravotní stránce..

samozrejme, ze jsem nabrala zpatky polovinu ztracene vahy.. kterou jsem si chtela udrzet..

zdravím
Míša

Víte, to je těžké, protože kolik lidí tolik názorů a každý propaguje to, co mu sedí, což rozhodně nezaručuje, že totéž bude sedět i dalším lidem. Vzhledem k tomu, že pokud náš předek hladověl někde v lese 14 a více dní a pak našel chcíplého koně, tak prostě konal návratovku chcíplým koněm a moc nad tím asi nespekuloval, ovšem dnes se z toho dělá pomalu univerzitní záležitost a názorové spektrum je opravdu široké. Předpokládejme, že sníst se dá tedy prakticky cokoliv, akorát jde o množství a odolnost organizmu, což dosvědčuje i stav vězňů na konci války v koncentračních táborech. Těm tam také nikdo nevyráběl ovocné, nebo zeleninové šťávy, či napařenou zeleninu. Prostě se jim dal chleba, někdo přežil, jiný ne, tak to chodí, ale tak to asi zkoušet nebudete, vy patrně chcete jistou a přežít.

PříspěvekNapsal: pát kvě 27, 2011 1:59 pm 

Krásný den,
děkuji pane Jardo za duchaplnou odpověď..

teď ale stejně tápu..když má člověk po půstu čhuť na úplně všechno..musí vědět, jakou cestou se vydat..
jsem v situaci asi takové :
dnes je 11. den půstu, za týden jdu na oslavu třicetin.. to nebudu řešit, to bude 19. den půstu..
další víkend od pátku 10.6. 3 denní akce - 25. výročí svatby..4. den návratovky.. jsou to lázně v horách na SK..co jíst v restauraci ? To ani není problém, dám si salát bez zálivky..nic jiného předpoklám nepříchází v úvahu.
A teď ten problém - další víkend 17.5. - svatba. Tam si nemůžete vybrat..pokusím se poprosit o porci pouze se zeleninovou přílohou..ale také už je to více než polovina návratovky..mohu si dovolit kousek brambory, rýže ?? Co když budou švédské stoly..tam zřejmě najdu jen míchané saláty se zálivkama, šunky, sýry.. ach jo, nechci si ublížit, nejsem ještě úplně zkušený půstař.. a přitom návod neexistuje..
Nevím, čeho se mám držet.. tělo mi napovídá, ale to mi zřejmě řekne..dej si, vytančíš to..\":)\" ( obrazně řečeno )

PříspěvekNapsal: pát kvě 27, 2011 9:02 pm 
Administrátor
Administrátor

misinkass píše:
Krásný den,
děkuji pane Jardo za duchaplnou odpověď..

teď ale stejně tápu..když má člověk po půstu čhuť na úplně všechno..musí vědět, jakou cestou se vydat..
jsem v situaci asi takové :
dnes je 11. den půstu, za týden jdu na oslavu třicetin.. to nebudu řešit, to bude 19. den půstu..
další víkend od pátku 10.6. 3 denní akce - 25. výročí svatby..4. den návratovky.. jsou to lázně v horách na SK..co jíst v restauraci ? To ani není problém, dám si salát bez zálivky..nic jiného předpoklám nepříchází v úvahu.
A teď ten problém - další víkend 17.5. - svatba. Tam si nemůžete vybrat..pokusím se poprosit o porci pouze se zeleninovou přílohou..ale také už je to více než polovina návratovky..mohu si dovolit kousek brambory, rýže ?? Co když budou švédské stoly..tam zřejmě najdu jen míchané saláty se zálivkama, šunky, sýry.. ach jo, nechci si ublížit, nejsem ještě úplně zkušený půstař.. a přitom návod neexistuje..
Nevím, čeho se mám držet.. tělo mi napovídá, ale to mi zřejmě řekne..dej si, vytančíš to..\":)\" ( obrazně řečeno )

Tak, jak to popisujete, by to mělo vyhovovat, ale opravdu je lepší si zvykat na vzorné návratovky, protože veškeré to blbnutí je pak v čudu a vlastně jste stále na začátku. Nicméně pokud se nespustíte moc, tak by to mohlo být v pořádku.

PříspěvekNapsal: čtv čer 02, 2011 10:01 am 

Hezký den \":)\" ,

jdu na poradu, možná nesmyslnou, ale raději se ptám, než blbě skončím. Při HONBĚ za destilovanou vodou po lékárnách, mi v 1 ze 4 prodali ubohých půl litru. Je prý na předpis, jako feťák rozhodně nevypadám \":lol:\" . Navíc je to nazváno "voda na injekci", je mi jasné, že je to ta nejčisčí forma destil. vody, ale ten název mě trošku znepokojuje. Nevím proč, nejspíš zbytečně. Je ve skle a má gumový vršek, předpokládám na napíchnutí na jehlu. Tak zatím piji obyč vodu, nic jiného mi nezbývá. Stačí mi jenom odpověď: ano můžeš jí pít, ne nemůžeš, nebo je lepší s ní ředit během dne obyč. vodu. Nebo vypít čistou destilku za sebou (ne na ráz) a pak pokračovat v pití čisté vody. Jsou to detaily, ale třeba je to podstatné, jedná se o můj 1. jednodenní půst, tak snad každý pochopí \":lol:\" zatím je mi od rána fajn, mám pocit, jako když se probudím s prázdným žaludkem a nemám vůbec hlad.

Je možné u půstu praktikovat vamanadhautí v odpoledních hodinách?

děkuju

PříspěvekNapsal: čtv čer 02, 2011 11:28 am 
Administrátor
Administrátor

Andrea píše:
Hezký den \":)\" ,

jdu na poradu, možná nesmyslnou, ale raději se ptám, než blbě skončím. Při HONBĚ za destilovanou vodou po lékárnách, mi v 1 ze 4 prodali ubohých půl litru. Je prý na předpis, jako feťák rozhodně nevypadám \":lol:\" . Navíc je to nazváno "voda na injekci", je mi jasné, že je to ta nejčisčí forma destil. vody, ale ten název mě trošku znepokojuje. Nevím proč, nejspíš zbytečně. Je ve skle a má gumový vršek, předpokládám na napíchnutí na jehlu. Tak zatím piji obyč vodu, nic jiného mi nezbývá. Stačí mi jenom odpověď: ano můžeš jí pít, ne nemůžeš, nebo je lepší s ní ředit během dne obyč. vodu. Nebo vypít čistou destilku za sebou (ne na ráz) a pak pokračovat v pití čisté vody. Jsou to detaily, ale třeba je to podstatné, jedná se o můj 1. jednodenní půst, tak snad každý pochopí \":lol:\" zatím je mi od rána fajn, mám pocit, jako když se probudím s prázdným žaludkem a nemám vůbec hlad.

Je možné u půstu praktikovat vamanadhautí v odpoledních hodinách?

děkuju

Na pití se používat určitě dá, ale je to zbytečné vyhazování peněz, na objednávku vám dodají pětilitrové kanystry s méně čistou destilovanou vodou a cenově jste někde úplně jinde. Čištění žaludku by asi mělo význam hned ráno, ale odpoledne to již vidím docela zbytečné, nicméně ničemu to vadit určitě nebude.

PříspěvekNapsal: čtv čer 02, 2011 11:40 am 

Dobrý den,

Mám takový možná hloupý dotaz je možné při půstu provádět další očisty jako néti (očista nosu), derivační koupel, reminelizační koupel ?
protože mám už vyzkoušený, že u té derivační koupeli začne trávení, jednoduše to slyšim tak jestli to nevadí... a nenastartuje se nějak ty střeva a žaludek \":)\" ale zase když si vezmu tak klystýr se provádět může takže taky trochu střeva pracují ne? děkuji moc

Předmět příspěvku: Návratovka
PříspěvekNapsal: čtv čer 02, 2011 8:10 pm 

Dobrý den, prosím poraďte mi, jak se vrátit k "normální" stravě. Nedržím půst, ale Breussovu dietu (pijí se zeleninové šťávy a bylinky). Spadla jsem do toho po hlavě, bez předchozí přípravy a hodně naivně jsem se domnívala, že bude stačit 42 dnů nejíst a tím to skončí. Dietu jsem začala držet když mi po 4. našli rakovinový nádor. Doposud jsem věřila doktorům, že mě z toho dostanou.
Dnes mám 24. den a jsem docela v pohodě, bez problémů.
Sháním informace o návratovce, ale každý píše něco jiného. Jednou se začíná šťávami, podruhé dušenou zeleninou, jinde ovesnou kaší,.. Existuje nějaký návod, kde by bylo popsáno čím začít a hlavně kdy a co postupně přidávat?
Díky moc, nechci nic pokazit, protože u mne jde opravdu o život.
Dagmar

PříspěvekNapsal: pát čer 03, 2011 8:52 am 
Administrátor
Administrátor

Mikard píše:
Dobrý den,

Mám takový možná hloupý dotaz je možné při půstu provádět další očisty jako néti (očista nosu), derivační koupel, reminelizační koupel ?
protože mám už vyzkoušený, že u té derivační koupeli začne trávení, jednoduše to slyšim tak jestli to nevadí... a nenastartuje se nějak ty střeva a žaludek \":)\" ale zase když si vezmu tak klystýr se provádět může takže taky trochu střeva pracují ne? děkuji moc

Podle mého názoru by neměla vadit ani jedna z uvedených procedur.

Předmět příspěvku: Re: Návratovka
PříspěvekNapsal: pát čer 03, 2011 9:03 am 
Administrátor
Administrátor

DagmarM píše:
Dobrý den, prosím poraďte mi, jak se vrátit k "normální" stravě. Nedržím půst, ale Breussovu dietu (pijí se zeleninové šťávy a bylinky). Spadla jsem do toho po hlavě, bez předchozí přípravy a hodně naivně jsem se domnívala, že bude stačit 42 dnů nejíst a tím to skončí. Dietu jsem začala držet když mi po 4. našli rakovinový nádor. Doposud jsem věřila doktorům, že mě z toho dostanou.
Dnes mám 24. den a jsem docela v pohodě, bez problémů.
Sháním informace o návratovce, ale každý píše něco jiného. Jednou se začíná šťávami, podruhé dušenou zeleninou, jinde ovesnou kaší,.. Existuje nějaký návod, kde by bylo popsáno čím začít a hlavně kdy a co postupně přidávat?
Díky moc, nechci nic pokazit, protože u mne jde opravdu o život.
Dagmar

Tak o život jde vlastně vždycky a co se týká návratovky tak jsem se k tomu zde již několikrát vyjadřoval. Já vidím rozumné startovat napařenou zeleninou a ve velice malém množství, šťávy zvláště ovocné zařazovat později a obilí opravdu až po nějaké době. Navíc půst je na destilované vodě, ale ten váš postup je vlastně pouze dietní režim. Čili návrat by měl být mnohem jednodušší. Navíc mimo půstování vyžaduje rakovina i dodržování následného režimu a je potřeba se tedy seznámit i s ním, aby se zabránilo recidivě.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]