Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát lis 22, 2024 3:21 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 327 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 22  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Úprava pH moče
PříspěvekNapsal: čtv čer 09, 2011 8:38 pm 
Administrátor
Administrátor

pedrito píše:
Dobrý den. Zaujaly mě vaše znalosti a tak se na vás obracím s dotazem, na který těžko hledám odpověď já, i lékař.
Jsem diabetik 1. typu, věk 48 let, 27 let na inzulinu, s uspokojivou kompenzací, a výsledky pravidelných testů víceméně v normě. Užívám léky na snížení tlaku a na cholesterol. V pondělí ráno jsem na doporučení známého, jehož otec je diabetik 2. typu a níže uvedená kůra mu celkově velmi pomohla, začal s touto kůrou, jíž jeden z cílů je i úprava pH. Kůra se skládá z těchto třech složek (zjednodušeně):
1.Aloe vera sirup s přísadami medu /30ml 2x denně/
2.Kolostrum /1 tableta ráno/
3.Minerály a stopové prvky /dávky dle ranního pH, první den ráno 6,2 = 3x3 tablety/
Ten samý den kolem 20.30 jsem začal najednou ztrácet vědomí(pocitově), po příjezdu ZS tlak 210/140, puls 110, nevolnost, třes, zmatenost, glykemie v pořádku 6,4 mmol, teplota 37,5, EKG v normě. Dle lékaře dehydratace, aplikace 2x fyz, roztok. Po hodině mírné zlepšení, ale ne úplně, dnes stále mírná nevolnost.
Pro úplnost uvádím , že takovýto stav jsem nikdy předtím neměl, ani takto vysoký krevní tlak (běžně do 140/80). Otázka zní, zda je možné, aby úprava pH mohla v mém (nejen) případě vést ke kolapsovému stavu a když ano, tak proč, a proč u diabetika 2. typu ne. Za jakoukoliv odpověď i názor děkuji. P.

To bych ten případ musel znát mnohem podrobněji, takto jde o čiré jasnovidectví a hlavně naprosto netuším o jaké minerály jde. Podle mě to s tou vaší cukrovkou vůbec nesouvisí a je otázka, zda to souvisí s dehydratací, což možné sice je, ale také tomu moc nevěřím. Je zde možná i prudká reakce na detoxikaci těla některou z uvedených látek a také docela pochybuji, že by tato sestava vyřešila juvenilní diabet. Ten se dá řešit dost obtížně a mám dojem, že jsem zde o tom již také někde psal, tak to trochu projděte. Také netuším co jste jedl, ale pokud něco, co krmí kvasinky a do toho dodal více sodíku, tak může jít tlak i kyselost dost nahoru, což zahustí krev a to by vašemu stavu docela odpovídalo.

PříspěvekNapsal: pát čer 10, 2011 10:54 pm 

Jarda píše:
Na dodávání minerálů musíte znát co vlastně chybí a co přebývá, jinak nevím jak vám poradit, to je střelba naslepo. Pokud bych tuto kombinaci jedl já, tak budu mít pH určitě nižší, tedy já je vidím jako dost kyselinotvorné a s případnou kvasinkou je kyselinotvorné s naprostou jistotou. Nedovedu s jistotou určit, zda je v blokaci, nebo v alkalóze, ale spíše bych si dovolil odhadnout to první. Podobné zařízení buduji, ale jde to pomalu a já ani v našem politicky nestabilním kocourkově nijak nespěchám.

Dobrý večer, Jardo. Doporučil jste mi, aby se nechaly manželovi udělat testy na D3, homocystein a stav jódu. Myslela jsem si, že to nebude jednoduché přemluvit ošetřující dr v nemocnici, ale bylo to těžší, než jsem čekala. Pravděpodobně tu hrálo roli to, že bude mít dovolenou a nestíhala práci v normální pracovní době. Hlavně se ptala, kdo mi to doporučil a že to jsou testy na nic, ničemu to prý nepomůže. Když jsem řekla, že mi to řekl léčitel, bylo to, jako by ji někdo píchnul špendlíkem. V tu ránu mi bylo jasné, že tuhle dr nepřemluvím. Ať si to prý zařídíme, až bude manžel mimo nemocnici. Naštěstí ji během dovolené bude zastupovat jiný lékař, tak uvidíme, jestli to půjde zařídit. Ještě že tam je příjemná zdravotní sestra, která se toho ujala a dokonce řekla, že věří na léčitele.
Taky Vám chci napsat, že pH měl manžel večer 6,19! Nikdy by mě dřív nenapadlo, že se budu radovat z takové hodnoty pH. Tak nevím, jestli si tělo samo reguluje vypouštění kyselin takovým zvláštním způsobem nebo jestli třeba pomohly nemocniční odvodňovací procedury. Protože nemocniční strava je příšerná (fascinuje mě vždycky ta mimořádně nezdravá skladba bez jakéhokoliv ovoce a zeleniny) a už aby byl doma a mohl do sebe cpát Vámi doporučené okurky a melouny.
Jardo, když zatím nemáte to sanatorium, nevíte o nějakém solidním tady v Čechách?

PříspěvekNapsal: sob čer 11, 2011 8:03 pm 
Administrátor
Administrátor

Jitka píše:
Dobrý večer, Jardo. Doporučil jste mi, aby se nechaly manželovi udělat testy na D3, homocystein a stav jódu. Myslela jsem si, že to nebude jednoduché přemluvit ošetřující dr v nemocnici, ale bylo to těžší, než jsem čekala. Pravděpodobně tu hrálo roli to, že bude mít dovolenou a nestíhala práci v normální pracovní době. Hlavně se ptala, kdo mi to doporučil a že to jsou testy na nic, ničemu to prý nepomůže. Když jsem řekla, že mi to řekl léčitel, bylo to, jako by ji někdo píchnul špendlíkem. V tu ránu mi bylo jasné, že tuhle dr nepřemluvím. Ať si to prý zařídíme, až bude manžel mimo nemocnici. Naštěstí ji během dovolené bude zastupovat jiný lékař, tak uvidíme, jestli to půjde zařídit. Ještě že tam je příjemná zdravotní sestra, která se toho ujala a dokonce řekla, že věří na léčitele.
Taky Vám chci napsat, že pH měl manžel večer 6,19! Nikdy by mě dřív nenapadlo, že se budu radovat z takové hodnoty pH. Tak nevím, jestli si tělo samo reguluje vypouštění kyselin takovým zvláštním způsobem nebo jestli třeba pomohly nemocniční odvodňovací procedury. Protože nemocniční strava je příšerná (fascinuje mě vždycky ta mimořádně nezdravá skladba bez jakéhokoliv ovoce a zeleniny) a už aby byl doma a mohl do sebe cpát Vámi doporučené okurky a melouny.
Jardo, když zatím nemáte to sanatorium, nevíte o nějakém solidním tady v Čechách?

Tak pokud neukecáte doktora, můžete si je zaplatit i když u toho vitamínu D3 je to docela drahé, tady cca 1800,-Kč. Ostatní nestojí tolik a neměl by to tedy nikdo nijak zkoumat a laboratoř vám to za peníze ráda udělá. Tak hrdost nepodceňujte, že vám takovou věc řekl někdo bez diplomu, to musí být pro člověka v bílých montérkách docela rána pod pás a málo z nich to ustojí. Nemocnice potřebují svoje pacienty udržet v poloze v leže co nejdéle, jde o peníze a pak se té stravě nesmíte divit, kdyby dostával během pobytu jenom vodu a klystýry, funguje do dvou dnů. Nic podobného co se chystám rozjet není ani v Evropě, natož v našem kocourkově a nejblíže by jste teoreticky uspěla v USA, ale tam Evropany neberou, mají dost svých lidí.

PříspěvekNapsal: ned čer 19, 2011 10:31 pm 

zdravim,
tak jsem obetoval minutku casu a udelal sem pripadnym zajemcum graf idealniho ph telnich tekutin, muzete si to vyvesit treba na wc nebo kamkoli a snadno si najdete co potrebujete, pripadne mohu upravit jak bude kdo chtit, staci napsat, take se to muze v pripade potreby vyvesit do nejakeho tematu na web zdravi-az.cz

Přílohy:
Poznámka: ph telnich tekutin
pH.JPG
pH.JPG [ 93.16 KiB | Zobrazeno 15187 krát ]

PříspěvekNapsal: ned čer 19, 2011 11:03 pm 

6ma píše:
zdravim,
tak jsem obetoval minutku casu a udelal sem pripadnym zajemcum graf idealniho ph telnich tekutin, muzete si to vyvesit treba na wc nebo kamkoli a snadno si najdete co potrebujete, pripadne mohu upravit jak bude kdo chtit, staci napsat, take se to muze v pripade potreby vyvesit do nejakeho tematu na web zdravi-az.cz

Nechci být nezdvořilý, ale to jste vykýval kyvadlem, nebo jste měřil sebe, nebo je to z nějakého jiného inf. zdroje? Z jakého? Děkuji. A pokud bude relevantní, tak moc děkuju za grafy.

PříspěvekNapsal: pon čer 20, 2011 8:47 am 
Administrátor
Administrátor

6ma píše:
zdravim,

To je pěkně udělaný graf a vypovídá o skutečném průběhu pH člověka mnohem více, než strohé hodnoty vztažmo k času, jak jsem je v té tabulce publikoval. Pokud by šlo něco podobného vytvořit jako živou tabulku, která by po zadání jednotlivých naměřených bodů v průběhu dne udělala po stisknutí tlačítka takovouto výslednou křivku, tak si myslím, že by to docela dost lidí ocenilo.

PříspěvekNapsal: pon čer 20, 2011 8:51 am 

AIM_FREEMAN píše:
Nechci být nezdvořilý, ale to jste vykýval kyvadlem, nebo jste měřil sebe, nebo je to z nějakého jiného inf. zdroje? Z jakého? Děkuji. A pokud bude relevantní, tak moc děkuju za grafy.

ne to jsem si nevymyslel jen tak, je to dle tabulky spravneho denniho prubehu pH, ktera je tady na foru a kterou publikoval Jarda v casopise Receptar , zde je jeste jednou

Ideální hodnoty pH zdravého člověka.
Čas......pH moči..pH slin
6.00......5.50.......6.40
7.30......5.50.......6.40
9.00......5.80.......6.80
10.30....6.20.......7.00
12.00....6.40.......7.60
14.00....6.60.......7.80
15.30....7.80.......7.00
18.00....6.60.......7.20
20.30....6.40.......6.60
23.30....6.00.......6.60

PříspěvekNapsal: pon čer 20, 2011 8:53 am 

Jarda píše:
To je pěkně udělaný graf a vypovídá o skutečném průběhu pH člověka mnohem více, než strohé hodnoty vztažmo k času, jak jsem je v té tabulce publikoval. Pokud by šlo něco podobného vytvořit jako živou tabulku, která by po zadání jednotlivých naměřených bodů v průběhu dne udělala po stisknutí tlačítka takovouto výslednou křivku, tak si myslím, že by to docela dost lidí ocenilo.

Tak to by asi urcite slo, ale spis je otazka v jake forme, jestli jako dokument v excelu, coz je sice caste programove vybaveni pc, ale ne kazdy ho v pc muze mit nebo ma, nebo jestli to chcete treba jako soucast www stranek?

PříspěvekNapsal: pon čer 20, 2011 9:08 am 

6ma píše:
Tak to by asi urcite slo, ale spis je otazka v jake forme, jestli jako dokument v excelu, coz je sice caste programove vybaveni pc, ale ne kazdy ho v pc muze mit nebo ma, nebo jestli to chcete treba jako soucast www stranek?

Dobrý nápad! Takéto kalkulačky by mohli byť súčasťou týchto stránok. Keby si to chcel urobiť, mnohom ľudí by to iste ocenilo a Jardovi by si ušetril kopu roboty s tým spojenej. Exel je zradný a mnoho ľudí nie je zvyknutých ho používať, tak myslím, že by bolo lepšie, keby to bolo ako súčasť web stránky.

PříspěvekNapsal: pon čer 20, 2011 7:27 pm 
Administrátor
Administrátor

6ma píše:

Tak pokud by jste to dokázal udělat jako součást stránek, jako zde mám třeba to BMI, to by bylo naprosto dokonalé. Pokud se vám do toho chce, tak se mě prosím ozvěte na skype a nějak se domluvíme na představách a možnostech.

PříspěvekNapsal: pon čer 20, 2011 8:46 pm 

Jarda píše:
Tak pokud by jste to dokázal udělat jako součást stránek, jako zde mám třeba to BMI, to by bylo naprosto dokonalé. Pokud se vám do toho chce, tak se mě prosím ozvěte na skype a nějak se domluvíme na představách a možnostech.

urcite to rad udelam, aspon mala oplatka, za vsechny ty informace od vas a ostatnich, ozvu se vam, ale ted mam jeste zkouskove a musim se ucit,takze to vidim nekdy zacatkem cervence, do te doby nad tim trochu popremyslim , ozvu se a poslu vam moji predstavu , aby jste na to mrknul ,upravil to.Jen si do te doby jeste musim nastudovat kresleni grafu v php,ale to snad nebude zase takovy problem \":)\"

PříspěvekNapsal: úte čer 21, 2011 8:43 am 
Administrátor
Administrátor

6ma píše:
urcite to rad udelam, aspon mala oplatka, za vsechny ty informace od vas a ostatnich, ozvu se vam, ale ted mam jeste zkouskove a musim se ucit,takze to vidim nekdy zacatkem cervence, do te doby nad tim trochu popremyslim , ozvu se a poslu vam moji predstavu , aby jste na to mrknul ,upravil to.Jen si do te doby jeste musim nastudovat kresleni grafu v php,ale to snad nebude zase takovy problem \":)\"

Tak dejte vědět, ono to nespěchá, ale určitě půjde o velice dobrou pomůcku, která mnoha lidem zajistí lepší pochopení problematiky.

PříspěvekNapsal: stř čer 22, 2011 1:53 pm 

pane Jardo, chci se zeptat, do jaké míry můžu poznat z hodnot pH, zda postupuju v očistách správným směrem, když mám dost velkou nadváhu (cca 50 kg) a hubnutí tedy bude práce na měsíce. z diskuze jsem vyrozuměla, že u hubnoucích mohou ty výkyvy pH být méně jednoznačné v tom smyslu, že v určitých případech i když pH odpovídá tabulkám, tak se tělo nečistí a naopak, hodnoty mimo tabulky mohou nastat i v situaci, kdy v těle probíhá čištění...teď držím melounovou kůru, jak jsme se v sobotu u vás domluvili a přemýšlím, zda měření má v této fázi vůbec význam, zda se tím nemám zabývat raději až dosáhnu normální váhy, má to teď nějakou výpovědní hodnotu?

ještě se chci zeptat na ty melouny, manžel začal až včera, ale večer se z toho kompletně poblil až do úplného vyprázdnění žaludku a dnes pochopitelně nechce meloun ani vidět, nicméně zde v diskuzi byla zmínka, že dobré účinky mají i pomeranče a jablka, tak dneska zobe je...co mohlo být příčinou takové reakce? napadlo mě, že s tím pravidelným vyprazdňováním není zrovna kamarád a tak by asi vše usnadnila očista střeva, ale nevím, jestli to s tím má vůbec cokoliv společného....co si myslíte vy?

PříspěvekNapsal: stř čer 22, 2011 9:58 pm 
Administrátor
Administrátor

marcelka píše:
pane Jardo, chci se zeptat, do jaké míry můžu poznat z hodnot pH, zda postupuju v očistách správným směrem, když mám dost velkou nadváhu (cca 50 kg) a hubnutí tedy bude práce na měsíce. z diskuze jsem vyrozuměla, že u hubnoucích mohou ty výkyvy pH být méně jednoznačné v tom smyslu, že v určitých případech i když pH odpovídá tabulkám, tak se tělo nečistí a naopak, hodnoty mimo tabulky mohou nastat i v situaci, kdy v těle probíhá čištění...teď držím melounovou kůru, jak jsme se v sobotu u vás domluvili a přemýšlím, zda měření má v této fázi vůbec význam, zda se tím nemám zabývat raději až dosáhnu normální váhy, má to teď nějakou výpovědní hodnotu?

ještě se chci zeptat na ty melouny, manžel začal až včera, ale večer se z toho kompletně poblil až do úplného vyprázdnění žaludku a dnes pochopitelně nechce meloun ani vidět, nicméně zde v diskuzi byla zmínka, že dobré účinky mají i pomeranče a jablka, tak dneska zobe je...co mohlo být příčinou takové reakce? napadlo mě, že s tím pravidelným vyprazdňováním není zrovna kamarád a tak by asi vše usnadnila očista střeva, ale nevím, jestli to s tím má vůbec cokoliv společného....co si myslíte vy?

Nejde sice o vypovídající hodnoty, ale o kompenzaci vyloučených kyselin, čili já bych si stav jednoznačně sledoval a snažil se pH srovnat klidně i pomocí jedlé sody. U manžela vidím to střevo jako docela stěžejní, meloun se tělo snaží vyčistit a pokud neprojde spodem, čistí horem, nebo přes ledviny, jemu je to jedno, ale hlavně že čistí. Jablka mohou čistit podobně, tak aby ho to nevylekalo, pak už by nechtěl vůbec nic.

PříspěvekNapsal: sob čer 25, 2011 3:09 pm 

tak hlásím, že pH pozitivně ovlivňuje i čuchtání v gumovým bazénku \":D\" ...jsem šestý den na melounech, ale ph zatím nikdy nešlo moc nad sedm...včera jsem byla úplně hrozně unavená, tak jsem změřila odpoledne pH a po naměřených 6,8 se mi konečně povedlo vytáhnout manžela do lesa...dýchali jsme sice jen standardně, protože jsme si povídali a na správné dýchání se nesoustředili, ale po návratu bylo ph 7,2.....dneska je u nás pod mrakem, ale domluvili jsme se se sousedama, že napustíme jejich bazén na naší zahradě a tak jsem ho šla po obědě dopustit a vůbec jsem neměla v úmyslu se koupat...krátce předtím jsem měřila pH a bylo 6,8, tak jsem uvažovala, že dám sodu (ale nedala)..jak jsem tak stála u té vody, tak jsem dostala šílenou chuť do té vody skočit, seběhla jsem se tedy převléknout a i když není zrovna koupací počasí (dvacettři stupňů, ale hodně studeně fouká) a hupsla jsem do vody...pravda vody lehce nad kolena, plavání nic moc, ale s trochou fantazie se to dalo, chvíli jsem se tam ráchala a kupodivu i plavala a po návratu jsem se cítila tak úžasně, že jsem si šla změřit pH (se mi z té zimy hrozně chtělo čůrat) a bylo 7,6!......teď jsem hezky zabalená v teplé dece a cítím se fakt báječně! všem mátohám doporučuju koupat se za chladnějšího počasí, ten energizer, kterej pak stoupne do těla je fakt super!

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 327 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 22  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]