Kometa píše:
Uznávám, že jídlo pečené při 160 stupních na pomazaném plechu asi není to nejzdravější, ale občas člověk musí dělat nějaké kompromisy, aby byla rodina nejen zdravá, ale i spokojená.
Proto bych byla ráda, kdybychom mohli sdílet recepty na různé zdravější varianty v Čechách tolik oblíbených karbanátků.
Můj dnešní pokus:
500g kysané zelí
200g kukuřičná mouka
trocha tvarohu
2 vajíčka
2 cibule
koření - majoránka a ostatní zeleň dle chuti, mořské řasy atd, jak je kdo zvyklý.
Zelí půl hodiny povařit, nechat trochu vychladnout, vše smíchat a zformátovat do tenčích karbanátků a péct dokud nejsou na povrchu suché. Plech jsem vymazala olejem a vysypala kukuřičnou moukou, ale třeba by to šlo i na pečícím papíru.
Kupodivu docela drží pohromadě. Pro mlsouny lze vylepšit posypáním a zapečením tvarůžků a po upečení očesnekovat.
Jako příloha se k tomu hodí třeba brokolice nebo brambory vařené v páře.
Docela hustá kombinácia, že by vyvolávala pocit spokojnosti,hmm, no jo...
Nechal by som tam len zelí a cibulu, ale to by nebolo ono