Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je úte lis 26, 2024 12:31 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: pon čer 27, 2011 7:18 am 

dorothy píše:
Dobrý den,
od ledna držím půst- 1denní každý týden, asi 4x 3denní- bez problému, potom 1x 5ti denní, ten měl být původně 7- denní, ale bohužel jsem musela skončit kvůli úplnému vyčerpání, měla jsem i pocit, že se mi trávení úplně nezastavilo, teď se pokouším o další 7, dnes je pátý den, bohužel se cítím úplně stejně jako minule- energie na absolutní nule \":roll:\" . Po psychické stránce není problém. Piju jenom vodu (z kohoutku), pokud je třeba, tak klystýr, ale na ten už asi taky nemám sílu \":|\" . Nevíte, kde by mohl být problém, jestli je to normální nebo jestli by to vyřešila destilka? Nechce se mi zase předčasně končit,
děkuji za odpověď, hezký den \":)\"

Dobrý den,
jsem na tom stejně ...střídají se únavy, bolesti hlavy a vyčerpání...procházky jsou pro mně jako uběhnuté kilometry, mám zrychlený tep a velmi povrchní dýchání..nicméně jelikož je to můj první půst (nyní jsem na 7. dnu) a pokus o totální očistu těla myslím, že je to stupněm znečištění..Podle mého názoru se jedná o acidózu spojenou s odplavováním nečistot z těla a měla by odeznít 6.-10. den. Zkusila jsem si na radu Jardy dát klistýr ( jelikož jsem od 2- do 4. dne nebyla na stolici) a vážně to pomohlo..nyní se čistí střevo samovolně každé ráno a každý večer a stejně nadále proočišťuji klistýry...já zkouším vydržet do 10. dne půstu a pokud mně únava nepřejde pomalu začnu s návratovkou...zkuste se překonat...zhluboka dýchat..odpočívat co to jen jde..sprchovat se (to mi strašně pomáhá) a kratší procházky...držím palce...

PříspěvekNapsal: pon čer 27, 2011 10:14 pm 
Administrátor
Administrátor

dorothy píše:
Dobrý den,
od ledna držím půst- 1denní každý týden, asi 4x 3denní- bez problému, potom 1x 5ti denní, ten měl být původně 7- denní, ale bohužel jsem musela skončit kvůli úplnému vyčerpání, měla jsem i pocit, že se mi trávení úplně nezastavilo, teď se pokouším o další 7, dnes je pátý den, bohužel se cítím úplně stejně jako minule- energie na absolutní nule \":roll:\" . Po psychické stránce není problém. Piju jenom vodu (z kohoutku), pokud je třeba, tak klystýr, ale na ten už asi taky nemám sílu \":|\" . Nevíte, kde by mohl být problém, jestli je to normální nebo jestli by to vyřešila destilka? Nechce se mi zase předčasně končit,
děkuji za odpověď, hezký den \":)\"

Tak určitě to chce vodu co nejčistší, nejlépe destilku a pokud je vám slabo, čistit střeva.

PříspěvekNapsal: úte čer 28, 2011 9:13 am 

Dobrý den,

přítel je na 4. dni půstu a s jeho stolicí údajně odchází jakýsi bezbarvý sliz..mohlo se jednat o přemnožené kvasinky, které způsobovaly jeho bolest hlavy? Bolestí trpí stále ale nyní má údajně menší intenzitu.
Dále mám dotaz dnes jsem na 8. dni, před 16cti lety jsem měla prasklou holenní kost..po sundání sádry mi zůstala na kosti jizva.. včera mně začka noha bolet..dnes již méně...Myslíte, že je to nedostatkem některých živin? Po celou dobu piji jen a jen vodu..
Díky za radu

PříspěvekNapsal: úte čer 28, 2011 11:53 am 

Umirajici kvasinky vypusti do tela spoustu sajrajtu takze to muze byt klidne z toho. Mluvite o 4. dnu a o stolici? To neudelal pred pustem vycisteni streva a pak kazdy den klystyr? To je docela odvaha. Tohle je jen muj nazor, ale postit se bez klystyru muze jen uplne vycisteny clovek nebo nekdo kdo si libuje v utrpeni a chce si privodit nejakou ujmu.
Pri pustech se casto ozyvaji stara zraneni. Nekomu se ale potom treba zmensi nebo uplne zmizi nektere jizvy.

PříspěvekNapsal: úte čer 28, 2011 12:27 pm 

aerokh píše:
Dobrý den,

přítel je na 4. dni půstu a s jeho stolicí údajně odchází jakýsi bezbarvý sliz..mohlo se jednat o přemnožené kvasinky, které způsobovaly jeho bolest hlavy? Bolestí trpí stále ale nyní má údajně menší intenzitu.
Dále mám dotaz dnes jsem na 8. dni, před 16cti lety jsem měla prasklou holenní kost..po sundání sádry mi zůstala na kosti jizva.. včera mně začka noha bolet..dnes již méně...Myslíte, že je to nedostatkem některých živin? Po celou dobu piji jen a jen vodu..
Díky za radu

Ten bezbarvy sliz ze me take vychazi okolo 4. dne pustu a to pri kazdem pustu, osobne se domnivam, ze to bude ochranna vrstva strev?

PříspěvekNapsal: stř čer 29, 2011 8:33 pm 
Administrátor
Administrátor

aerokh píše:
Dobrý den,

Díky za radu

Člen sokol vám to píše správně, kvasinky jsou velice vyčůrané a nějakou dobu trvá než je vyhladovíte. Nedostatek živin bych v tom nehledal, stejně většinu sežere kvasinka, tak raději odstranit ji.

PříspěvekNapsal: stř čer 29, 2011 10:15 pm 

aerokh píše:
Dobrý den,

Díky za radu

k těm jizvám- můžu jenom potvrdit, co napsal sokol. také jsem měla po operaci- následek- spousta malých jizev. prášky proti bolesti jsem hodila do koše, nasadila půst jen o vodě cca 4 dny a potom každý týden 1 den. Bolest byla a při půstu se vždy vracela- dost silná, ale dalo se to vydržet, některé jizvy zmizely úplně, větší se krásně zahojily, doktor nevěřil \":-)\".

PříspěvekNapsal: pát črc 01, 2011 7:31 am 
Administrátor
Administrátor

dorothy píše:
k těm jizvám- můžu jenom potvrdit, co napsal sokol. také jsem měla po operaci- následek- spousta malých jizev. prášky proti bolesti jsem hodila do koše, nasadila půst jen o vodě cca 4 dny a potom každý týden 1 den. Bolest byla a při půstu se vždy vracela- dost silná, ale dalo se to vydržet, některé jizvy zmizely úplně, větší se krásně zahojily, doktor nevěřil \":-)\".

Půst je operace bez nože, tak proč se tomu divit.

PříspěvekNapsal: pon črc 04, 2011 8:32 pm 

Dobry den,

dnes mam prvni den navratu po 21ce. Odpoledne jsem zvykal ananas a polykal z nej jen stavu, duzninu vyplivoval. Asi ani ne po 2 koleckach me palila pusa, tak jsem prestal. Po chvili jsem si vsiml, ze mi docela silne pali a krvaci dasne, absolutne nemam tuseni co by to mohlo znamenat? \":roll:\"

PříspěvekNapsal: pon črc 04, 2011 8:52 pm 

kawasaky píše:
Dobry den, dnes mam prvni den navratu po 21ce. Odpoledne jsem zvykal ananas a polykal z nej jen stavu, duzninu vyplivoval. Asi ani ne po 2 koleckach me palila pusa, tak jsem prestal. Po chvili jsem si vsiml, ze mi docela silne pali a krvaci dasne, absolutne nemam tuseni co by to mohlo znamenat? \":roll:\"

Po 21? Tak to je nářez, smekám...docela by mě zajímal průběh a taky mentální odolnost, protože mě to po 5 dnech přestávalo bavit. Být tebou tak jsem 10 dnů jen na ovo/zel šťávách a pak teprve zařazuju tuhou stravu. Přepálit návratovku u 3 denní hladovky můžeš, ale po 21 bych byl velmi opatrný \":idea:\"

PříspěvekNapsal: pon črc 04, 2011 8:59 pm 

JJ 21, trenoval jsem na to od ledna dle pust.cz. Toto uz bylo poprve, co jsem s psychikou musel bojovat. Po 15ce jsem mel navratovku 10 dnu a naprosto v poradku, ted planuji navrat alespon 15 dnu, snad to bude vsechno v pohode, nic jineho nez ovoce a zelenina nepripadav uvahu, at to ma maximalni efekt, kdyz uz jsem se do toho pustil.

On ten ananas me docela sokoval-nechapu, jako projev silne alergicke reakce mi to nejde s pustem dohromady, nikdy jsem nic takoveho nezazil a alergiemi netrpel(maximalne kdyz neco silne kvetlo), snad to nekdo dokaze objasnit.

PříspěvekNapsal: pon črc 04, 2011 9:11 pm 

kawasaky píše:
JJ 21, trenoval jsem na to od ledna dle pust.cz. Toto uz bylo poprve, co jsem s psychikou musel bojovat. Po 15ce jsem mel navratovku 10 dnu a naprosto v poradku, ted planuji navrat alespon 15 dnu, snad to bude vsechno v pohode, nic jineho nez ovoce a zelenina nepripadav uvahu, at to ma maximalni efekt, kdyz uz jsem se do toho pustil.
On ten ananas me docela sokoval-nechapu, jako projev silne alergicke reakce mi to nejde s pustem dohromady, nikdy jsem nic takoveho nezazil a alergiemi netrpel(maximalne kdyz neco silne kvetlo), snad to nekdo dokaze objasnit.

Nedivil bych se postřikům, takže pokuds ho třeba neměl ideálně okrájený a byly v něm sračky tak se nediv \"8)\" Já bych do sebe pro jistotu cpal jen domácí věci u kterých máš jistotu co v nich je...

PříspěvekNapsal: úte črc 05, 2011 12:09 am 

Tak jsem nejspis nasel vysvetleni:

"You are not having an allergic reaction. Pineapple contains an enzyme that breaks down the protiens in your gums and toung. This particullar pineapple had plenty of those enzymes. This is not uncommon and has happened to me several times.
Try eating pineapple out of a can, will the same thing happen? No. Why? Enzymes are very delicate; heating or processing them will kill the enzymes."

Pry nejde o alergickou reakci, ale o enzym zpusobujici ono krvaceni, ktery cerstve ananasy obsahuji... uff no tak to aspon ze tak...

PříspěvekNapsal: úte črc 05, 2011 8:10 am 
Administrátor
Administrátor

kawasaky píše:
Dobry den,

dnes mam prvni den navratu po 21ce. Odpoledne jsem zvykal ananas a polykal z nej jen stavu, duzninu vyplivoval. Asi ani ne po 2 koleckach me palila pusa, tak jsem prestal. Po chvili jsem si vsiml, ze mi docela silne pali a krvaci dasne, absolutne nemam tuseni co by to mohlo znamenat? \":roll:\"

To jste to pojal tedy hodně odvážně, ananas je enzymatická bomba a ty pak sežerou skoro všechno a samozřejmě i nechráněné tkáně, čili s tím bych si po delším hladovění rozhodně nehrál. Začínat napařenou zeleninou a nedráždivým druhem potravin, což ananas určitě není.

PříspěvekNapsal: úte črc 05, 2011 11:00 am 

Diky za potvrzeni, ananas uz je v kosi, bylo to z neznalosti, nikdy jsem o nicem podobnem ani neslysel, ted si zbytek navratu pohlidam 3x tolik \":shock:\"

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]