Zdravim, rad bych zde zminil svuj problem. Delam kulturistiku a jim tim padem dost zivocisnych bilkovin a take hodne sacharidu (predevsim ryze parboiled a ovesne vlocky). Strava je urcite jednotvarnejsi, ale u kazde porce, tudiz 5x denne min 1-2 kusy syrove zeleniny, ci ovoce, vody kolem 2-4l denne, zalezi jestli mam trenink, ci nikoliv. Protoze jsem ektomorfni typ a spatne nabiram hmotu, tak sacharidy jsou dost vysoko kazdy den, tak 500-600g a zivocisne bilkoviny tak 120-130g. Je mi jasne, ze musim byt prekyseleny z tohoto mnozstvi, kulturistika neni zrovna nejzdravejsi sport a tak bych chtel dosahnout aleson urciteho kompromisu, abych mohl delat sport ktery mne bavi a zaroven se snazil zbytecne nejak neposkozovat zdravi. Muj problem je, ze trpim dost extremnim pocenim, ale zvysenou potivost jsem mel snad uz od mala. Kazdopadne si myslim, ze se to rapidne zhorsilo prave tou zmenou stravy a naslednym prekyselenim organismu, takze s pocenim mam ted opravdu dost velke problemy. Staci rychlejsi chuze, vyssi teploty, ale i samotny stres ci jakykoliv psychicky problem a opravdu hodne se zacnu potit na celem tele, hlavne ve vlasech, na cele a zadech. Za chvilku se to uklidni a uplne se prestanu potit, jakmile prestanu byt nervozni, ci prestanu s fyzickou aktivitou, ale to uz jsem krasne cely propoceny a ve spolecnosti to neni nic moc. V klidu se nepotim v podstate vubec, snad jen dlane mam odjakziva vice vlhke. Nedavno jsem zacal uzivat zinek jako doplnek stravy ve forme mlecnanu zinecnateho ve vyssich davkach - kolem 50g cisteho zinku a take horcik, ale zde jen male mnozstvi (jednu tabletu - tj. 51 mg ionizovatelneho horciku) - a musim rict, ze se mi poceni trochu upravilo a je to poprve, co citim, ze se potim rozhodne o neco mene.
Ted teda k veci. Uvazuji nad koupi pripravku Alkala N, kterym bych se snazil zbavit kyselosti. Premyslel jsem i nad obycejnou jedlou sodou (aspon dokud nekoupim Alkalu), ale vubec nevim, kdy a jak ji mam davkovat. Nemuzu se toho nikde nejak dopatrat. Mohl by mi nekdo poradit? Rad bych take vedel, jestli uzivani sody pro tento ucel a tudiz asi dlouhodobe uzivani neni nebezpecne, treba pro zaludek. Zkousim ted take mezi jidly davat 2 lzicky jablecneho octa do 200ml vody na snizeni prekyseleni. Potreboval bych jen poradit co by bylo nejlepsi udelat v mem pripade, jestli se vyplati ta Alkala, ci staci opravdu jen ta soda? Popripade neco dalsiho na odkyseleni organismu. Predem moc dekuji
PS: Myslite, ze vyse zminovany zinek muze mit tak silny vliv na poceni? Mel bych zkusit jeste zvysit davkovani alespon kratkodobe? Uvazoval jsem i nad tim horcikem, ktery mam doma. Mystlite ze by bylo vhodne zkusit davkovat kratkodobe zvysenou davku?