Díval jsem se na nabídku, abych měl představu, jaký odšťavňovač by byl do budoucna pro mě nejlepší. Přes různé výhody a nevýhody jednotlivých odšťavňovačů mi jako stále více důležitá připadala výtěžnost a kvalita džusů, protože odšťavňuji každý den. Raději vydržím s odstředivkou déle a pak koupím něco pořádného.
Angel Juicer je v tomto ohledu uznávaným vítězem (Norwalk nepočítám). Když si vezmu, že obecně na surovinách s ním člověk ušetří nejméně 1/5, tak to i při poměrně nízkých měsíčních nákladech (např. 1000 kč) znamená za desítky let ohromnou úsporu (48 tisíc za 20 let). A tak si stačí říct, zda jsem ochoten platit měsíčně nejméně pětinu nákladů na suroviny za to, že zpočátku investuji méně a budu mít přístroj, který se třeba rychleji a lépe čistí (a samozřejmě chápu, že pro někoho, kdo finance neřeší, to nemusí být žádný problém). A ještě nutriční hodnota šťávy: podle analýzy (Recent research analysis conducted by the Korea Advanced Food Research Institute:
http://www.libraryclub.com/) je v zachování toho dobrého ze šťáv Angel o dost lepší, takže k dosažení stejného "léčivého" účinku by bylo nutné s jinými přístroji použít podstatně více surovin.
Tak nějak mi z toho vychází, že pokud je Angel v domácnosti, kde se odšťavňuje často, je to vlastně z dlouhodobého hlediska jednoznačně nejlevnější přístroj. A na to, jak levný, má taky dost dobrou výtěžnost, výtečnou chuť šťáv a sakra dobře vypadá
.