Jenik2011 píše:
To inzenyr:
EUJUICERS.CZ:
"Homogenizační pouzdro Angelu je určeno pouze pro výrobu ořechových másel. Semena sezamová, lněná, konopná nebo mák nejsou ke zpracování určená a díl mohou poničit"
------------------------------------------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=mOPDIKfulgg(EUJUICERS: Angel vs Hurom)
http://living-juice.net/?issue_id=7(Přehledná tabulka výtěžnosti Angel vs odstředivka)
Predem dekuji za radu, nez odstavovac Angel pouziji, tak si nejdrive shanim informace co jde a co nejde odstavovat.
Jeste k tomu Huromu a Omega.
Predem upozornuji, ze jsem na nem cely rok odstavoval pouze mnozstvi pro jednu osobu, ne pro celou rodinu.
Hurom a Omega je predevsim vhodny na ovoce, ale uz podstane mene na tvrdou zeleninu.
Problem neni jen s opotrebenim, ale hlavne s plisni, ktery se bohuzel bez konstrukcni upravy odstavovace odstranit neda.
Nez jsem si toho vsiml, co se deje, tak mne doslova uvnitr zcernalo siloconove tesneni sneku. Siliconove tesneni je citlive na plisne a je treba ho pri myti odstavovace dobre umyt.
Plisen se na odstavovaci tvori ve trech mistech.
Jednak pod tesnenim sneku, pak pod ozubenym koleckem, ktere otaci stiratkem. To je dost podstatna chyba, protoze zde se vytvori plisen uz za nekolik dni, pokud neni odstavovac opravdu dobre vymyty, nejlepe horkou vodou. Ja jsem to resil obcasnou demontazi kolecka pri myti, coz nakonec skoncilo strzenim zavitu v plastu.
Doporucuji, kdo ma doma parni cistic nebo parni vysavac, pouzijte obcas na vycisteni techto kritickych mist paru. Predejdete strzeni zavitu v plastu.
Treti misto, kde se tvori plisen je pod siliconovou zatkou regulujici odpad. Tam to dopadlo stejne, postupne se strhnul zavit v plastu. Pokud se to stane u te zatky, tak to neni tak moc kriticke, zatka funguje i bez prisroubovani, dokonce se i lepe myje. To ozubene kolecko mne ale stalo koupi nove nadoby.
U zatky se mi za ten rok pouzivani utrhl ten vystupek, za ktery se zatka vytahuje z otvoru.
Sitko lehce prasklo priblizne za 3/4 roku, vydrzelo asi rok a na jerabinach jsem ho pouze dorazil, abych nahodou neznicil nove sitko. Ja jsem tech jerabin odstavoval pravdepodobne asi vice nez 10 kg, bylo jich plne 4 kyble, kolik vazily nevim, odhadoval bych, ze vic jak 10 kg.
Na zelenine jsem castecne obrousil vystupky uprostred na sneku, takze se zvetsila mezera mezi sitkem a snekem a hodne stavnate ovoce je pak nutne odstavovacem prohnat nekolikrat, jinak klesa vyteznost. Tato zavada s mezerou mezi snakem a sitkem se projevovala i pri pouziti noveho sitka a stareho sneku, i kdyz podstatne mene nez u toho praskleho sitka, ktere pri prasknuti znacne zvetsi svuj prumer a snek pak k sitku netesni. Mezi sitkem a snekem se usazovaly slupky, treba ze zralych mekkych jablek a branily v odstavovani. Bylo treba spoustet zpetny chod, aby se slupky z odstavovace odstranily. Treba u pomerancu dochazelo k tomu, ze jednotlive dilky pomerace zustaly v zavitech sneku, coz se zjistilo az pri rozebrani. Problematicke take bylo hroznove vino. Ananas jsem nezkousel.
S novym sitkem, stiratkem a s novym snekem funguje Hurom zase bez problemu.
Dulezite ale bylo, coz kvituji s povdekem, ze vetsinu nahradnich dilu bylo mozne u EUJUICERS.CZ zakoupit, takze repase Huromu nebyl velky problem, i kdyz to neco stalo.
Ted uz ale bude Hurom pouzit pouze na stavnate ovoce.
Pouze jsem chtel upozornit na to, ze pokud ma byt odstavovac denne v provozu treba pro celou rodinu, tak bych se asi zamyslel nad tim, zda je vhodne kupovat Hurom nebo Omegu a sel bych radeji do neceho kvalitnejsiho. Nebo to resit tak, jak jsem to resil ja, nejdriv Hurom a nasladne Angel.
Inzenyr