Jarda píše:
Protože lidem více chutná a slinivka, kterou mají většinou oslabenou, ji snadněji bere, také vždy radím kvantum syrové listové zeleniny, což slinivce tolik nevadí. Těch sacharidů by mělo být raději ještě méně já osobně vidím rozumnou dávku tak 60 g na den. Ostatní máte dobře, ale hodně bílkovin také dost komplikuje zdravotní stav, čili i zde se snažte nechodit přes 1 g na kilo váhy a den. Pokud je kefír kvalitní, tak tam zásadní rozdíl pochopitelně není, ale u špatného kefíru jde o rozdíl zásadní, čili se určitě vyplatí vyzkoušet, jak to na vás bude fungovat.
tu musim napisat svoju skusenost, mne jednoznacne menej naduvania sposobuje tepelne upravena zelenina.
este jedna zvlastna vec, v poslednej dobe dost ulietavam, jedna sa o sladkosti vsetkoho mozneho typu, ci uz je to cokolada alebo cokolvek z domacej produkcie, vcera som si robila palacinky, pohankova muka, seno, bez lepku a vajec (aspon tak), sice som natrela lekvarom z domacej dielne mojej mamy, ona aspon pouziva minimum cukru. ja som mala v palacikach iba steviu. aj tak zla kombinaia, ale nejako som musela mierne uchlacholit svedomie
no k veci, po takychto jedlach ma ovela menej naduva a je mensia plynnatost, niekedy dokonca takmer ziadna, ako po sladkom ovoci, pripadne aj po salate (tam ked je cibula, to je dovidenia). o co ide?? v oboch je cukor, ale tu nezdravu formu znasam lepsie? co to ma znamenat?