Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je úte lis 26, 2024 5:33 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5316 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133 ... 355  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: stř zář 21, 2011 8:57 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
yucca píše:
Dobrý den pane Zajíčku,
chtěla jsem se zeptat, proč v rámci protikvasinkové diety doporučujete raději napařenou zeleninu, je vhodné ji jíst s trochou syrové? Jím to tak k snídani s ořechovou zálivkou a olejem po malém množství zeleninové šťávy (je sladká a je to fuška vejít se do těch 100g sacharidů/den, co doporučuje vlasová analýza) , oběd a večeři syrovou zeleninu s kozím sýrem nebo vejci,popř. maso...je to tak dobře? Vše jsem si propočítala vzhledem k váze a z vlasové analýzy doporučeném množství max. 100g sacharidů/den.
Ještě jsem se chtěla zeptat jak je rozdíl v účinku kefíru a mléka s laktobacily a lepicolem. Děkuji.

Protože lidem více chutná a slinivka, kterou mají většinou oslabenou, ji snadněji bere, také vždy radím kvantum syrové listové zeleniny, což slinivce tolik nevadí. Těch sacharidů by mělo být raději ještě méně já osobně vidím rozumnou dávku tak 60 g na den. Ostatní máte dobře, ale hodně bílkovin také dost komplikuje zdravotní stav, čili i zde se snažte nechodit přes 1 g na kilo váhy a den. Pokud je kefír kvalitní, tak tam zásadní rozdíl pochopitelně není, ale u špatného kefíru jde o rozdíl zásadní, čili se určitě vyplatí vyzkoušet, jak to na vás bude fungovat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: stř zář 21, 2011 9:52 am 
Offline

Registrován: úte dub 26, 2011 8:57 pm
Příspěvky: 560
Jarda píše:
Protože lidem více chutná a slinivka, kterou mají většinou oslabenou, ji snadněji bere, také vždy radím kvantum syrové listové zeleniny, což slinivce tolik nevadí. Těch sacharidů by mělo být raději ještě méně já osobně vidím rozumnou dávku tak 60 g na den. Ostatní máte dobře, ale hodně bílkovin také dost komplikuje zdravotní stav, čili i zde se snažte nechodit přes 1 g na kilo váhy a den. Pokud je kefír kvalitní, tak tam zásadní rozdíl pochopitelně není, ale u špatného kefíru jde o rozdíl zásadní, čili se určitě vyplatí vyzkoušet, jak to na vás bude fungovat.

tu musim napisat svoju skusenost, mne jednoznacne menej naduvania sposobuje tepelne upravena zelenina.

este jedna zvlastna vec, v poslednej dobe dost ulietavam, jedna sa o sladkosti vsetkoho mozneho typu, ci uz je to cokolada alebo cokolvek z domacej produkcie, vcera som si robila palacinky, pohankova muka, seno, bez lepku a vajec (aspon tak), sice som natrela lekvarom z domacej dielne mojej mamy, ona aspon pouziva minimum cukru. ja som mala v palacikach iba steviu. aj tak zla kombinaia, ale nejako som musela mierne uchlacholit svedomie \":D\" no k veci, po takychto jedlach ma ovela menej naduva a je mensia plynnatost, niekedy dokonca takmer ziadna, ako po sladkom ovoci, pripadne aj po salate (tam ked je cibula, to je dovidenia). o co ide?? v oboch je cukor, ale tu nezdravu formu znasam lepsie? co to ma znamenat?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: stř zář 21, 2011 11:53 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
ovekyska píše:
tu musim napisat svoju skusenost, mne jednoznacne menej naduvania sposobuje tepelne upravena zelenina.

este jedna zvlastna vec, v poslednej dobe dost ulietavam, jedna sa o sladkosti vsetkoho mozneho typu, ci uz je to cokolada alebo cokolvek z domacej produkcie, vcera som si robila palacinky, pohankova muka, seno, bez lepku a vajec (aspon tak), sice som natrela lekvarom z domacej dielne mojej mamy, ona aspon pouziva minimum cukru. ja som mala v palacikach iba steviu. aj tak zla kombinaia, ale nejako som musela mierne uchlacholit svedomie \":D\" no k veci, po takychto jedlach ma ovela menej naduva a je mensia plynnatost, niekedy dokonca takmer ziadna, ako po sladkom ovoci, pripadne aj po salate (tam ked je cibula, to je dovidenia). o co ide?? v oboch je cukor, ale tu nezdravu formu znasam lepsie? co to ma znamenat?

Tak, jak to píšu, pokud je oslabená slinivka, tak syrové potraviny mohou dělat problémy, nicméně to neznamená, že jsou zdravější jak vařené, nebo pečené.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: stř zář 21, 2011 12:24 pm 
Offline

Registrován: úte dub 26, 2011 8:57 pm
Příspěvky: 560
Jarda píše:
Tak, jak to píšu, pokud je oslabená slinivka, tak syrové potraviny mohou dělat problémy, nicméně to neznamená, že jsou zdravější jak vařené, nebo pečené.

lenze co s tym, ja velmi na varenom byt nechcem, to som odkazana na varenu zeleninu? doplnam pancreolan, no nezda sa mi, ze by to malo nejaky ucinok. tiez hcl.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: čtv zář 22, 2011 7:31 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
ovekyska píše:
lenze co s tym, ja velmi na varenom byt nechcem, to som odkazana na varenu zeleninu? doplnam pancreolan, no nezda sa mi, ze by to malo nejaky ucinok. tiez hcl.

To netvrdím, ale je potřeba si to vyzkoušet a pokud problém pramení zrovna z této oblasti, tak holt to dušené jídlo asi budete muset jíst i když určitě ne do konce života. Navíc je vhodné dodávat k němu listovu syrovou zeelninu, mixovanou papayu a digestivní enzymy.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pon zář 26, 2011 8:36 am 
Offline

Registrován: úte čer 28, 2011 10:22 pm
Příspěvky: 122
zdravim. chcem sa spytat, ked som zaplesneny, tak je velky problem, ak popri protikvasinkovej diete uzivam prirodny pripravok (extrakt palmy sabalovej a zihlavy dvojdomej), ktory obsahuje dve ecka a to konkretne E131 a E172? a celkovo sa chcem spytat ako to je s vyzivovymi doplnkami, lebo vsetko co kupim, tak obsahuje nejake ecko a sladidlo?...napriklad teraz som si kupil cisty Zinok od walmarku a uz som sa tesil, ze tam nic nebude a zrazu vidim, ze tam je sorbitol...su tieto ecka a nosice vo vyzivovych doplnkoch velky problem pri kvasinkach alebo je to individualne?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pon zář 26, 2011 9:57 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
jiddu píše:
zdravim. chcem sa spytat, ked som zaplesneny, tak je velky problem, ak popri protikvasinkovej diete uzivam prirodny pripravok (extrakt palmy sabalovej a zihlavy dvojdomej), ktory obsahuje dve ecka a to konkretne E131 a E172? a celkovo sa chcem spytat ako to je s vyzivovymi doplnkami, lebo vsetko co kupim, tak obsahuje nejake ecko a sladidlo?...napriklad teraz som si kupil cisty Zinok od walmarku a uz som sa tesil, ze tam nic nebude a zrazu vidim, ze tam je sorbitol...su tieto ecka a nosice vo vyzivovych doplnkoch velky problem pri kvasinkach alebo je to individualne?

Tak éčka jsou vždy problém, ale v tak malé dávce jako v pilulkách to asi nebude problém zásadní, nicméně 100x nic umoří i vola a to pak máte těžké, protože ten sajrajt je napraný prakticky všude, čili já bych vynechal, co se dá.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: stř zář 28, 2011 9:59 am 
Offline

Registrován: pon čer 27, 2011 11:17 am
Příspěvky: 60
Pekny den prajem, ja sa s kvasinkou morím uz teda tiez pekné mesiace. Vsimla som si jednu vec. Odkedy som vynechala chlieb som na to neporovnatelne lepsie. Pritom chlieb peciem doma zo spaldovej múky, bolo to naozaj tazké zrieknut sa ho. Robím si lokse muka a voda, teda kvasnice som vyradila a to bolo to najlepsie co som mohla urobit. Cize nic v com su kvasnice ani pivo. Pán Jarda ako je to s vodou z obchodu ktorá má pH 9? Je to riesenie na zdvihnutie pH?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: čtv zář 29, 2011 8:30 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Joy píše:
Pekny den prajem, ja sa s kvasinkou morím uz teda tiez pekné mesiace. Vsimla som si jednu vec. Odkedy som vynechala chlieb som na to neporovnatelne lepsie. Pritom chlieb peciem doma zo spaldovej múky, bolo to naozaj tazké zrieknut sa ho. Robím si lokse muka a voda, teda kvasnice som vyradila a to bolo to najlepsie co som mohla urobit. Cize nic v com su kvasnice ani pivo. Pán Jarda ako je to s vodou z obchodu ktorá má pH 9? Je to riesenie na zdvihnutie pH?

No vidíte jak je to jednoduché a kolik lidí zbytečně trpí kvůli chlebu a pečivu. Já zde píšu pořád, že chleba nebrat, ale je to droga a lidé se jí těžko vzdávají i mě by určitě chutnal i když ho nejím už 27 let. Tu vodu nedovedu posoudit, tam není garance toho deklarovaného pH, ale patrně ano, tedy pokud opravdu má těch 9 pH tak určitě, ale za jaké peníze.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pon říj 03, 2011 9:23 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
Jardo v několika protiplísňových doporučeních jsem mimo jiné četl doporučení vynechat z jídelníčku rajčata. Nerozumím tomu proč, napadá Vás nějaký důvod a souhlasil byste s tímto názorem?

Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: úte říj 04, 2011 7:25 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
sakul píše:
Jardo v několika protiplísňových doporučeních jsem mimo jiné četl doporučení vynechat z jídelníčku rajčata. Nerozumím tomu proč, napadá Vás nějaký důvod a souhlasil byste s tímto názorem?

Děkuji

Vím o tom také, ale moc se mě to nezdá, nedovedu si představit způsob, jak mohou v této oblasti škodit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Božena
PříspěvekNapsal: stř říj 05, 2011 12:01 am 
Offline

Registrován: úte říj 04, 2011 11:16 am
Příspěvky: 3
Dobrý večer Pane Zajíček,moc Vám děkuji za Vaši rychlou odpověď ,ohledně té přemnožené kvasinky to bude pravda.mám ráno i takový výtok,stále do kola,jen nevím jaké teď mohu jíst ovoce,abych zas neživila tu kvasinku.Děkuji moc Bpžena


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Božena
PříspěvekNapsal: stř říj 05, 2011 8:20 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
jeberan píše:
Dobrý večer Pane Zajíček,moc Vám děkuji za Vaši rychlou odpověď ,ohledně té přemnožené kvasinky to bude pravda.mám ráno i takový výtok,stále do kola,jen nevím jaké teď mohu jíst ovoce,abych zas neživila tu kvasinku.Děkuji moc Bpžena

Z ovoce je možné používat citrón papáyu a grepy v omezené míře, jinak zeleninu veškerou, mimo velkých dávek mrkve a červené řepy.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Xylitol
PříspěvekNapsal: stř říj 05, 2011 8:30 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
Jardo máte zkušenosti s tímto sladidlem?

http://www.salviaparadise.cz/xylitol-pr ... ath=13_363

Kromě toho, že toto sladidlo by mělo být zdravotně nezávadné, s ohledem na kandidu podle informací co jsem našel ji nejen nekrmí, ale dokonce dokáže hubit.

Jaký je Váš názor?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Xylitol
PříspěvekNapsal: čtv říj 06, 2011 7:24 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
sakul píše:
Jardo máte zkušenosti s tímto sladidlem?

http://www.salviaparadise.cz/xylitol-pr ... ath=13_363

Kromě toho, že toto sladidlo by mělo být zdravotně nezávadné, s ohledem na kandidu podle informací co jsem našel ji nejen nekrmí, ale dokonce dokáže hubit.

Jaký je Váš názor?

Tak asi v tom nebude zásadní problém, ale mě více oslovil Sladík, která je uveden v nabídce na konci fóra, sám ho pro děti v našem baráku používám a haranti si to dost chválí. Ten Xylitol má přeci jenom některé nepříjemné vlastnosti a nic takového jsem u Sladíku nezaznamenal, tím se mohou narvat zcela bez omezení. Ono toho stejně mnoho použít nejde, to pak prakticky nejde pít, dokonce když dáte Sladík do chloridu hořečnatého, tak to pohodlně tu hořkou chuť přerazí a výsledkem je sladký roztok. Já ho beru také od té uvedené firmy, čili pokud by jste trval zrovna na tom Xylitolu, nebyl by ho problém také dodat, nicméně skladem ho nemám. Pokud se týká kvasinek, tak ty Sladík určitě nekrmí a ten Xylitol patrně také ne.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5316 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133 ... 355  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz