[quote="ev22":rqo418k2]Dobrý den,
pročítám Vaše stránky a ráda bych se zeptala na Váš názor.
Cca rok s přestávkami trpím kvasinkovou poševní infekcí. Na gynekologii jsem dostala opakovaně čípky, mastičky atd. které příliš nezabíraly, infekce se vracela. Zhruba po půl roce se přidalo nadýmání (mývala jsem problémy i dříve ale v menší intenzitě), říhání po jídle, bolest břicha, bílý povlak na jazyku, po jídle mi bylo těžko, mastná stolice, pálení žáhy. Hledala jsem tedy informace na internetu a z nich jsem pochopila, že mám pravděpodobně kvasinky rozmnožené i ve střevech. Začala jsem tedy omezovat sladké, na které jsem do té doby měla obrovské chutě prakticky stále. Před zhruba 2 měsíci po neustávajících problémech jsem si konečně uvědomila, že musím opravdu radikálně změnit své stravovací návyky. Začala jsem užívat bylinný přípravek fungilen (doporučovaný na stránkách
http://www.novyobzor.cz/). Nasadila jsem zároveň kvasinkovou dietu, vyhýbám se naprosto všem cukrům, přestala jsem jíst výrobky z mouky (po vynechání chleba zmírnění nadýmání), zvýšila jsem příjem bílých jogurtů (selský jogurt), nyní si vyrábím kefíry z tibetské houby, nepiji kávu ani sladké čaje, piji pouze čistou vodu někdy s vymačkaným citronem nebo čaje rooibos a z aloe vera. Má kvasinková dieta má ještě mezery, které se snažím "vychytat" je mi však podstatně lépe. Přesto ale některé příznaky přetrvávají je jimi říhání po jídle nyní již velmi mírné, někdy mastná oka ve stolici a občasné bolesti zřejmě střev, gynekologický zánět bohužel přetrvává (s malými přestávkami). Minulý týden jsem navštívila praktického lékaře, popsala jsem mu můj stav s otázkou zda nemohu mít v těle přemnožené kvasinky. Nad mou otázkou se pousmál, doporučil volně prodejné léky na slinivku a vyšetřil mě. Pohmatem vše ok, výsledky krve v pořádku (játra, slinivka, žaludek, žlučník, ledviny, cukrovka, cholesterol, štítná žláza, krevní obraz v pořádku). Na sonu vše také naprosto v pořádku. Pana doktora jsem upozornila na hraniční hodnoty mojí maminky při testech na lepek takže krev byla také poslána na toto testování, na výsledky stále čekám.
Asi před 3 týdny jsem poprvé provedla klystýr s citronem a dle toho co bylo patrné ze mě vyšly kusy kvasinek. Minulý týden ve čtvrtek jsem klystýr opakovala tenkráte kávový, podařilo se mi jej udržet jen chviličku, druhý den vše ok tedy do pátečního večera kdy mě začalo bolet v levém boku a podbřišku. Trvalo to skoro celý víkend, chtěla jsem původně klystýr opakovat i o víkendu, ale měla jsem obavu abych si nějak neublížila. Teď už je zdá se vše v pořádku, sem tam mě něco zabolí.
Můj dotaz tedy zní zda klystýry opakovat, zda se mohlo jednat o podráždění kvasinek ve střevě? Stolici mám stále většinou při prvním ranním vyprázdění s mastnými oky, další už je ok. Jím teď více oříšků - mandlí, slunečnicové oříšky, také kokosový olej. Stolice je spíše žlutá, jím ovšem hodně kefíru, jogurtů které mi, zdá se, pomáhají. Se zácpou jsem nikdy problém neměla, chodím pravidelně 2 - 3 denně na WC, je mi 26 let, jsem štíhlé postavy.
Vím že s kvasinkami je to běh na dlouhou trať, bojovat tedy budu, uvidím ještě co výsledky alergie na lepek.
Děkuji za Vaši odpověď
Eva[/quote:rqo418k2]
2 - 3 denně na WC??? No nevim estli je tohle normalni...Podle meho neco nefunguje jak by melo. Streva jsou podrazdena, traveni nefunguje jak by melo, alespon prvni podil stolice ma byt zbytnely jak cep, kruhoveho prumeru, leskleho povrchu a jakoby "skladana", zadne hleny ci ridsi kapsy, ci prouzkoveho prurezu znaci hemeroidy nebo jinak nateklou sliznici strev, cim tmavsi hneĎ tim lepe, zavisi to na castecne strave ale ne tolik jak se tvrdi, pokud spravne funguje HCl v zaludku a jine enzymy dale, cely system traveni je jako dokonale propojeny system, staci aby neco malo selhalo a hnedka ja problem. Ze spravne vytravene stravy zbyde tak malo ze zdrave travici clovek chodi na stolici prumerne 1 za 2-5 dni. Zajimavou otazkou je z ceho ty streva jsou podrazdena estli je drazdi strava nebo jsou jen obrazem dlouhodobe patologicke psychiky a zivotospravy. Mudr. Jan Hnizdil to krasne vysvetluje:
http://www.csfd.cz/zebricky/nejlepsi-filmy/
Naposledy upravil Petr 2 dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0 |
1 |