Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 23, 2024 9:54 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 88  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: ned říj 16, 2011 10:06 pm 
Offline

Registrován: pon led 17, 2011 1:20 pm
Příspěvky: 34
Stále pročítám Vaše vynikající stránky ale přesto mám pár otázek at vím že dělám správně .
Ráno beru na lačno chl. zinečnatý pak po 10minutách magnium z him. solí . Do práce si dělám ovocnou štávu -přenáším ji v skleněné láhvi tak půl litru +mák nebo sezam ,kokos , ořechy +skořice anýz zázvor. -střídám to a práškovývit C, láhev je plná aby bylo co nejmín vzduchu .piju ji tak kolem 7h.
Svačina bud sirná patlanice nebo kefír z kravského nebo kozího mléka , nebo ovoce . zeleninu,.a po ní B-komplex.
Před obědemasi půl hod- tak 2dcl okurkové nebo rajčatové štávy s cibulí nebo česnekem .
Oběd bud vařená zelenina s žampionáma nebo občas kousek masa ryby vejce , luštěniny +olivový olej a koření, vločky nori . Přes den beru hcl-2-3krát
Večer zeleninovou štávu kolem 20h po které dostanu hlad.pak po půl hod chl mednatý a chl manganu a kolem 21.30 piju kefír tak 2-3dcl.
mám pár otázek
1-kolik práškového vit C na půl litra ov nebo zel štávy?
brambory,rýži, pohanku , jáhly jím málo -nevadí?tj tak 1-2 za 14 dní
2-je vhodné dělat ov nebo zel štávy z více druhů ? nebo vybrat 2 až 3 druhy a střídat to aby nevznikla alergie ? při denním pití?
3-co kefír nevadí tak pozdě večer? a jeho denní pití?stále mi chutná
4- klystýr a očistu žaludku dělám 1krát týdně a neti i častěji .může být?

Prosím o radu (netýká se to mně)na nizký tlak-operac srdce - před zhruba 6lety -chlopen a budík? na posílení - stále se cítí slabá a hodně se zadychává pří chuzi .
střeva vychlípky - častý průjem
problémy se štitnou žlázou, culkrovka a má jen jednu ledvinu věk 76- let
velmi děkuji za vše, čas ,ochotu a zdraví které díky Vám získaváme .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: ned říj 16, 2011 10:16 pm 
Offline

Registrován: úte dub 26, 2011 8:57 pm
Příspěvky: 560
Dobry vecer Jarda, zaujimal by ma Vas nazor na nazor konzumacie ocovia dopoludnia podla TCM, cinania tvrdia, ze jest rano ovocie nie je spravne, lebo ochladzuje organizmus a ak sa to robi dlhodobo, vyhasina tym energia zaludka.
podla tohto clanku o organovych hodinach - http://www.ezofit.sk/index.php?menu=1179 nasi predkovia ranajkovavali hrstkovu polievku
"Naši predkovia raňajkovali hustú polievku, ktorá sa nazývala hŕstková. Bolo tam trošku strukovín, obilovín, veľa zeleniny. Polievku zakvasili kváskom, (vznikol nakvasením ražnej múky) ktorý podporuje trávenie. Takáto polievka obsahovala veľa enzýmov, vitamínov, minerálov."
Vas nazor na polievky poznam.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: pon říj 17, 2011 12:37 am 
Offline

Registrován: čtv úno 18, 2010 12:38 pm
Příspěvky: 319
Ak sa môžem zapojiť do sikusie, tak začínam zisťovať, že to čo platí pre iné národy ako sme my, nemusí hneď platiť aj opačne. V prastarých poznatkoch našich predkov sa uvádza, že všetci príjmame okolitý svet cez energetické kanály vnímania. Čo národ, to iný počet a kvalita týchto kanálov vnímania. Všetky pracujú zároveň a dodávajú nám nevyhnutné informácie.
Mňa osobne zaujalo usporiadanie, ktoré je nasledovné. Národy alebo ľudia s čiernou pokožkou majú šesť kanálov vnímania. Červenokožci deväť. Sivý desať, žltí dvanásť teda aj dvanástoričný systém ponímania. Na vrchole rebríčka sú biel národy s počtom 16, teda aj šestnástoričným systémom ponímania.
Tiež je zaujímavé, že u našich predkov nový deň začínal o 18:00 SEČ a týždeň mal 9 dní.
Týmto som chcel iba poukázať, že zatiaľ čo krajiny, ktoré sa držia ich systémov a poňímania sveta, už dosiahli množstvo cez 1 miliardu obyvateľov. Konkrétne čína a india. Čína má TČM a India Ajurvédu (TIM)
ČTM to stavia na piatich hmotných prvkoch (voda, zem, kov, drevo, oheň) a TIM na piatich éterických prvchok (zem, voda, oheň, vzduch a éter).
Až teraz keď píšem tento príspevok, tak mi došlo, že prečo tam má ČTM miesto etéru kov. Bližšie súvislosti sa dajú zistiť pri čítaní histórie a vývoja žltej rasy.
V múdrostiach našich predkov sa tiež hovorí, že len dve zvieratá môžu krímiť človeka. Krava a včela. A ďalej sa spomína, že len súrovú tepelne neupravenú stravu vie naše telo zúžitkovať.
Príspevok som chcel nasmerovať tak, že sa snažíme ku nám ťahať rôzne východne smery či už v ponímaní stravovania, zdravia, duchovna či materiálna a zabúdame na najväčší poklad a to je dedičstvo našich predkov.

Jedno z prikázaní Boha Svaroga:
Nejedzte potravu s krvou, lebo budete ako zvery divé a mnohé choroby vás navštívia. Jedzte stravu čistú, ktorá rastie na poliach vašich, v lesoch a sadoch vašich, nadobudnete vy vtedy sily ohromné, sily svetlé a nepostihnú vás choroby a mučenia so strádaním.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: pon říj 17, 2011 9:26 am 
Offline

Registrován: úte dub 26, 2011 8:57 pm
Příspěvky: 560
mohy píše:
Ak sa môžem zapojiť do sikusie, tak začínam zisťovať, že to čo platí pre iné národy ako sme my, nemusí hneď platiť aj opačne. V prastarých poznatkoch našich predkov sa uvádza, že všetci príjmame okolitý svet cez energetické kanály vnímania. Čo národ, to iný počet a kvalita týchto kanálov vnímania. Všetky pracujú zároveň a dodávajú nám nevyhnutné informácie.
Mňa osobne zaujalo usporiadanie, ktoré je nasledovné. Národy alebo ľudia s čiernou pokožkou majú šesť kanálov vnímania. Červenokožci deväť. Sivý desať, žltí dvanásť teda aj dvanástoričný systém ponímania. Na vrchole rebríčka sú biel národy s počtom 16, teda aj šestnástoričným systémom ponímania.
Tiež je zaujímavé, že u našich predkov nový deň začínal o 18:00 SEČ a týždeň mal 9 dní.
Týmto som chcel iba poukázať, že zatiaľ čo krajiny, ktoré sa držia ich systémov a poňímania sveta, už dosiahli množstvo cez 1 miliardu obyvateľov. Konkrétne čína a india. Čína má TČM a India Ajurvédu (TIM)
ČTM to stavia na piatich hmotných prvkoch (voda, zem, kov, drevo, oheň) a TIM na piatich éterických prvchok (zem, voda, oheň, vzduch a éter).
Až teraz keď píšem tento príspevok, tak mi došlo, že prečo tam má ČTM miesto etéru kov. Bližšie súvislosti sa dajú zistiť pri čítaní histórie a vývoja žltej rasy.
V múdrostiach našich predkov sa tiež hovorí, že len dve zvieratá môžu krímiť človeka. Krava a včela. A ďalej sa spomína, že len súrovú tepelne neupravenú stravu vie naše telo zúžitkovať.
Príspevok som chcel nasmerovať tak, že sa snažíme ku nám ťahať rôzne východne smery či už v ponímaní stravovania, zdravia, duchovna či materiálna a zabúdame na najväčší poklad a to je dedičstvo našich predkov.

Jedno z prikázaní Boha Svaroga:
Nejedzte potravu s krvou, lebo budete ako zvery divé a mnohé choroby vás navštívia. Jedzte stravu čistú, ktorá rastie na poliach vašich, v lesoch a sadoch vašich, nadobudnete vy vtedy sily ohromné, sily svetlé a nepostihnú vás choroby a mučenia so strádaním.

dakujem \":)\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: úte říj 18, 2011 7:38 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
slunce píše:
Stále pročítám Vaše vynikající stránky ale přesto mám pár otázek at vím že dělám správně .
Ráno beru na lačno chl. zinečnatý pak po 10minutách magnium z him. solí . Do práce si dělám ovocnou štávu -přenáším ji v skleněné láhvi tak půl litru +mák nebo sezam ,kokos , ořechy +skořice anýz zázvor. -střídám to a práškovývit C, láhev je plná aby bylo co nejmín vzduchu .piju ji tak kolem 7h.
Svačina bud sirná patlanice nebo kefír z kravského nebo kozího mléka , nebo ovoce . zeleninu,.a po ní B-komplex.
Před obědemasi půl hod- tak 2dcl okurkové nebo rajčatové štávy s cibulí nebo česnekem .
Oběd bud vařená zelenina s žampionáma nebo občas kousek masa ryby vejce , luštěniny +olivový olej a koření, vločky nori . Přes den beru hcl-2-3krát
Večer zeleninovou štávu kolem 20h po které dostanu hlad.pak po půl hod chl mednatý a chl manganu a kolem 21.30 piju kefír tak 2-3dcl.
mám pár otázek
1-kolik práškového vit C na půl litra ov nebo zel štávy?
brambory,rýži, pohanku , jáhly jím málo -nevadí?tj tak 1-2 za 14 dní
2-je vhodné dělat ov nebo zel štávy z více druhů ? nebo vybrat 2 až 3 druhy a střídat to aby nevznikla alergie ? při denním pití?
3-co kefír nevadí tak pozdě večer? a jeho denní pití?stále mi chutná
4- klystýr a očistu žaludku dělám 1krát týdně a neti i častěji .může být?

Prosím o radu (netýká se to mně)na nizký tlak-operac srdce - před zhruba 6lety -chlopen a budík? na posílení - stále se cítí slabá a hodně se zadychává pří chuzi .
střeva vychlípky - častý průjem
problémy se štitnou žlázou, culkrovka a má jen jednu ledvinu věk 76- let
velmi děkuji za vše, čas ,ochotu a zdraví které díky Vám získaváme .

Ten zinek by měl mít větší odstup, tak půl hodiny a jinak to je správně a kefír takto na noc nemusí každému vyhovovat, ale je to možné.
1)Od jednoho gramu nahoru, horní dávka bez omezení. Uvedené potraviny v takto malém množství většinou nepředstavují zásadní problém.
2)Určitě je vhodné dělat šťávy z málo druhů ovoce, nebo zeleniny, vždy se šťáva lépe tráví a nekvasí jak nějaké složité směsi.
3)Jak u koho, pokud vám dělá dobře nevadí.
4)Uvedená frekvence vyhovuje.
Tam jde podle všeho o nedostatek žaludečních kyselin a zaplísnění organizmu, čili udělat si krkací a plivací test a dle výsledků testů upravit životosprávu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: úte říj 18, 2011 7:42 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
ovekyska píše:
Dobry vecer Jarda, zaujimal by ma Vas nazor na nazor konzumacie ocovia dopoludnia podla TCM, cinania tvrdia, ze jest rano ovocie nie je spravne, lebo ochladzuje organizmus a ak sa to robi dlhodobo, vyhasina tym energia zaludka.
podla tohto clanku o organovych hodinach - http://www.ezofit.sk/index.php?menu=1179 nasi predkovia ranajkovavali hrstkovu polievku
"Naši predkovia raňajkovali hustú polievku, ktorá sa nazývala hŕstková. Bolo tam trošku strukovín, obilovín, veľa zeleniny. Polievku zakvasili kváskom, (vznikol nakvasením ražnej múky) ktorý podporuje trávenie. Takáto polievka obsahovala veľa enzýmov, vitamínov, minerálov."
Vas nazor na polievky poznam.

Tak samotné ovoce určitě ochlazuje a člověk si vždy musí uvědomit souvztažnost jídla k ročním obdobím. V parném létě tedy vidím ovoce bez problémů a v zimním období si klidně dejte tu polévku, která zase bude problematická v letním období. Jinak i v zimním období se dá ovoce bohatě posypat skořicí, nebo jíst se zázvorem a pak také dle mého názoru neochlazuje, to je vždy pouze otázka kombinací.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: úte říj 18, 2011 7:47 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
mohy píše:
Ak sa môžem zapojiť do sikusie, tak začínam zisťovať, že to čo platí pre iné národy ako sme my, nemusí hneď platiť aj opačne. V prastarých poznatkoch našich predkov sa uvádza, že všetci príjmame okolitý svet cez energetické kanály vnímania. Čo národ, to iný počet a kvalita týchto kanálov vnímania. Všetky pracujú zároveň a dodávajú nám nevyhnutné informácie.
Mňa osobne zaujalo usporiadanie, ktoré je nasledovné. Národy alebo ľudia s čiernou pokožkou majú šesť kanálov vnímania. Červenokožci deväť. Sivý desať, žltí dvanásť teda aj dvanástoričný systém ponímania. Na vrchole rebríčka sú biel národy s počtom 16, teda aj šestnástoričným systémom ponímania.
Tiež je zaujímavé, že u našich predkov nový deň začínal o 18:00 SEČ a týždeň mal 9 dní.
Týmto som chcel iba poukázať, že zatiaľ čo krajiny, ktoré sa držia ich systémov a poňímania sveta, už dosiahli množstvo cez 1 miliardu obyvateľov. Konkrétne čína a india. Čína má TČM a India Ajurvédu (TIM)
ČTM to stavia na piatich hmotných prvkoch (voda, zem, kov, drevo, oheň) a TIM na piatich éterických prvchok (zem, voda, oheň, vzduch a éter).
Až teraz keď píšem tento príspevok, tak mi došlo, že prečo tam má ČTM miesto etéru kov. Bližšie súvislosti sa dajú zistiť pri čítaní histórie a vývoja žltej rasy.
V múdrostiach našich predkov sa tiež hovorí, že len dve zvieratá môžu krímiť človeka. Krava a včela. A ďalej sa spomína, že len súrovú tepelne neupravenú stravu vie naše telo zúžitkovať.
Príspevok som chcel nasmerovať tak, že sa snažíme ku nám ťahať rôzne východne smery či už v ponímaní stravovania, zdravia, duchovna či materiálna a zabúdame na najväčší poklad a to je dedičstvo našich predkov.

Jedno z prikázaní Boha Svaroga:
Nejedzte potravu s krvou, lebo budete ako zvery divé a mnohé choroby vás navštívia. Jedzte stravu čistú, ktorá rastie na poliach vašich, v lesoch a sadoch vašich, nadobudnete vy vtedy sily ohromné, sily svetlé a nepostihnú vás choroby a mučenia so strádaním.

To jsou velice dobré poznatky, je vidět, že jdete do hloubky problému a máte plnou pravdu, člověk by měl konat co je normální, ne to co je obvyklé, nebo doporučované konzumní společností.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: stř říj 19, 2011 2:33 am 
Offline

Registrován: úte dub 26, 2011 8:57 pm
Příspěvky: 560
Jarda píše:
Tak samotné ovoce určitě ochlazuje a člověk si vždy musí uvědomit souvztažnost jídla k ročním obdobím. V parném létě tedy vidím ovoce bez problémů a v zimním období si klidně dejte tu polévku, která zase bude problematická v letním období. Jinak i v zimním období se dá ovoce bohatě posypat skořicí, nebo jíst se zázvorem a pak také dle mého názoru neochlazuje, to je vždy pouze otázka kombinací.

dakujem.
v stave mam vzdy zazvoru statocne, skoricu sa snazim na ovocie sypat.
je mi luto sa vsak vzdat rano ovocia, hoci, co sa tyka ochladzovania, musim s tym nieco robit, lebo som uzimena ovela viac ako kedysi a to som ola zimomrava vzdy! no suroca strava.... treba pridat nejake korenie, len s tym nejako nechcem experimentovat, vela voni - chuti - mi vadi....
polievku by som si tak ci tak radsej dala vecer....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: stř říj 19, 2011 8:37 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
ovekyska píše:
dakujem.
v stave mam vzdy zazvoru statocne, skoricu sa snazim na ovocie sypat.
je mi luto sa vsak vzdat rano ovocia, hoci, co sa tyka ochladzovania, musim s tym nieco robit, lebo som uzimena ovela viac ako kedysi a to som ola zimomrava vzdy! no suroca strava.... treba pridat nejake korenie, len s tym nejako nechcem experimentovat, vela voni - chuti - mi vadi....
polievku by som si tak ci tak radsej dala vecer....

Tak v zimním období si člověk určitě může dát nějaké tepelně upravené a prohřívající jídlo, v tom problém nehledejte a prostě to vyzkoušejte.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: stř říj 19, 2011 2:10 pm 
Offline

Registrován: úte dub 26, 2011 8:57 pm
Příspěvky: 560
Jarda píše:
Tak v zimním období si člověk určitě může dát nějaké tepelně upravené a prohřívající jídlo, v tom problém nehledejte a prostě to vyzkoušejte.

budem sa trosku riadit asi pocitom....

zvlastne je, ze som nasla na nete zdroje, ktore niektore uvadzaju zazvor ako jin, inne ako jang....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: stř říj 19, 2011 9:00 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
ovekyska píše:
budem sa trosku riadit asi pocitom....

zvlastne je, ze som nasla na nete zdroje, ktore niektore uvadzaju zazvor ako jin, inne ako jang....

To je vždy podle autora, žádné závazné postupy na určení potravin z tohoto pohledu neexistují, jde pouze o dojmy.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: pát říj 21, 2011 7:12 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 06, 2009 6:56 pm
Příspěvky: 445
Jeden technický: Čím se dá potlačit aroma zeleninového salátu? Dělám je ráno z různých ingrediencí a když ho v poledne otevřu, tak je to cítit na celé patro \":-)\" Je nějaká specialita, která dokáže potlačit (pro mě vůni) česneku, zázvoru, zelí atd.?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: sob říj 22, 2011 11:44 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Host píše:
Jeden technický: Čím se dá potlačit aroma zeleninového salátu? Dělám je ráno z různých ingrediencí a když ho v poledne otevřu, tak je to cítit na celé patro \":-)\" Je nějaká specialita, která dokáže potlačit (pro mě vůni) česneku, zázvoru, zelí atd.?

Tak to váz zklamu, to se dá sice do určité míry přerazit kořením, ale to by jste ho tam musel dávat opravdu mnoho.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: sob říj 22, 2011 12:41 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned dub 26, 2009 7:59 pm
Příspěvky: 535
Host píše:
Jeden technický: Čím se dá potlačit aroma zeleninového salátu? Dělám je ráno z různých ingrediencí a když ho v poledne otevřu, tak je to cítit na celé patro \":-)\" Je nějaká specialita, která dokáže potlačit (pro mě vůni) česneku, zázvoru, zelí atd.?

Pomáha petrželová vňať, ale dosť veľa zamiešať do šalátu, nie iba postrašiť. A potom si na vrch na šalát zľahka polož servítku. neodstráni to arómu úplne, ale dosť to zmierni.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: sob říj 22, 2011 2:15 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 06, 2009 6:56 pm
Příspěvky: 445
Sybilla píše:
Pomáha petrželová vňať, ale dosť veľa zamiešať do šalátu, nie iba postrašiť. A potom si na vrch na šalát zľahka polož servítku. neodstráni to arómu úplne, ale dosť to zmierni.

No ta servítka by asi nacucla obsah protože to nosím naštorc v tašce v plastové vakuované misce. Mě spíš zajímalo jestli není nějaká například bylina=pohlcovač pachů atd.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 88  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz