Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv zář 17, 2026 6:11 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 496 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 34  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Chlorid hořečnatý
PříspěvekNapsal: pát říj 28, 2011 9:12 am 
Administrátor
Administrátor

aja píše:
Je nutné pít chlorid hořečnatý v roztoku v doporučeném poměru nebo je možné jej prostě polknout a bezprostředně poté zapít - nemůže takto podráždit sliznici? Ptám se, protože mi vyloženě chutná \":)\"

A dále, snáší se dobře s jablečným octem?

Pokud vám to tak chutná, což jste asi jediná, tak v tom nehledejte problém, patrně by to nijak vadit nemělo. S jablečným octem jsem ho nikdy nezkoušel, ale předpokládám, že ani zde nebude problém.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát říj 28, 2011 9:58 am 

nevadi nejako dlhodoba aplikacia iba na pokozku chloridu horecnateho urceneho na kupele?

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát říj 28, 2011 10:01 pm 

ovekyska píše:
nevadi nejako dlhodoba aplikacia iba na pokozku chloridu horecnateho urceneho na kupele?

Před pár měsíci jsem se ptal v podstatě na stejný dotaz- prý to nevadí.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát říj 28, 2011 10:28 pm 
Administrátor
Administrátor

ovekyska píše:

To nemá jak vadit, pokud vám to nijak nedráždí pokožku, tak to je zbytečné zkoumat.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtv pro 01, 2011 8:49 pm 

Dobry deň,ma problem a to že sa mi trasu ruky(ne furt len občas).A čital som že môže pomôcť horčik.Skušal som tieto tablety http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/de ... 25612.html ale nejak mi nepomohli(možno obsahuju male množstvo horčika).
Mohol by mi tento chlorid horečnaty pomôcť,a či by sa dalo poslať na slovensko a za koľko?

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtv pro 01, 2011 10:19 pm 

To Jany:

Zkuste se poptat:
http://centralchem.sk/?IDe=40419

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát pro 02, 2011 10:40 am 
Administrátor
Administrátor

Jany píše:
Dobry deň,ma problem a to že sa mi trasu ruky(ne furt len občas).A čital som že môže pomôcť horčik.Skušal som tieto tablety http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/de ... 25612.html ale nejak mi nepomohli(možno obsahuju male množstvo horčika).
Mohol by mi tento chlorid horečnaty pomôcť,a či by sa dalo poslať na slovensko a za koľko?

Tak hořčík by vám pomoci určitě mohl, ale také některé byliny jako třeba schizandra čínská a další. Jako vhodné vidím zjištění minerálních deficitů rozborem krve v laborce, což stojí pár korun a pokud budete mít hořčík deficitní, tak určitě dodávat. Zaslat se na Slovensko dá, ale vyplatí se to pouze v rámci větší objednávky, poštovné je pak cca 250-300,-Kč dle váhy balíku.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: úte pro 06, 2011 10:32 pm 

Na test krvi som bol asi pred 2 mesiacmi.Že vraj mam všetko v poriadku.Ako sa ma tento horčik davkovať?A k tej firme napisal som im,uvidime čo odpišu,ale je to spravny chlorid horečnaty?

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: úte pro 06, 2011 10:57 pm 

Jany píše:
Na test krvi som bol asi pred 2 mesiacmi.Že vraj mam všetko v poriadku.Ako sa ma tento horčik davkovať?A k tej firme napisal som im,uvidime čo odpišu,ale je to spravny chlorid horečnaty?

Ten link na Centralchem je správny a tiež aj označený chlorid horečnatý je správne. Ja ho tam tiež chodím kupovať. Tie magnéziové tabletky, ktoré si označil vyššie, sú tiež dobré, pretože je v nich horčík vo forme laktátu, ktorý sa takto tiež dobre vstrebáva, ibaže tie tabletky výjdu dosť draho oproti chloridu.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř pro 07, 2011 10:31 am 
Administrátor
Administrátor

Jany píše:

To, že se vejdete do jejich rozmezí, vůbec neznamená, že to je v pořádku, ty výsledky bych musel vidět. Hořčík se dodává těsně před stavem průjmu, to je zde mnohokrát popsáno, tak si to dohledejte.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát pro 16, 2011 3:32 pm 

No tak dnes mi to prišlo v takej modrej flaške.Je tam napisane ,že nesmie prisť do styku s pokožkou,noste rukavice ,nejedzte a nepite.Určite sa to ma piť Sybilla?A načo sa vlastne použiva?

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob pro 17, 2011 3:30 am 

Jany píše:
No tak dnes mi to prišlo v takej modrej flaške.Je tam napisane ,že nesmie prisť do styku s pokožkou,noste rukavice ,nejedzte a nepite.Určite sa to ma piť Sybilla?A načo sa vlastne použiva?

Je to balené v modrej plastovej fľaši so žltým uzáverom. Ak tam máš napísané na štítku Chlorid horečnatý hexahydrát p.a. - MgCl2 6H2O, tak je to ono. Používa sa to ako výborne vstrebateľný a lacný zdroj horčíka. Len to nezabudni rozpustiť vo vode, určite sa to pije \":D\" .

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob pro 17, 2011 10:16 am 

A prečo je tam napisane? http://imageshack.us/photo/my-images/44 ... 0764d.jpg/

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob pro 17, 2011 10:58 am 
Administrátor
Administrátor

Jany píše:

Tak něco strašidelného vám tam napsat musejí, jinak by si to kupoval každý a kam by mocná farmacie přišla. Nebojte se, je to správně a v roztoku bez problémů pitné, nebo aplikovatelné na pokožku.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob pro 17, 2011 8:54 pm 

Jarda píše:
Tak něco strašidelného vám tam napsat musejí, jinak by si to kupoval každý a kam by mocná farmacie přišla. Nebojte se, je to správně a v roztoku bez problémů pitné, nebo aplikovatelné na pokožku.

Chtěla bych se zeptat, zda máte ten chlorid hořečnatý tekutý nebo v prášku, já jsem dostala přesně tuto láhev a je v ní tekutina, údajně v ní byl prášek a ten zvodnatěl, že chlorid hořečnatý velmi pojímá vlhkost až do rozpuštění se na kapalný stav. Beru toho jednu až jednu a půl lžičky do vody brrr, při dvou lžičkách už u mě nastává průjem ( občas toho využívám místo cečka, které také při dvou lžičkách u mě projímají, ten chlorid hořečnatý používám hlavně, když beru zrovna mms )

Odpovědět s citací  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 496 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 34  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]