Riky píše:
Ještě jednou přeji Dobrý den pane Jardo, ikdyž je již pokročilá noc.
Na tomhle fóru se snažím zorintovat asi pár večerů. Nabídka kurzu mne velmi zaujala, ale cítím potřebu začít něco se sebou dělat co nejdříve. Proto jsem se rozhodl, že Vás zde požádám o nějakou radu.
Je mi asi 36 a poslední dobou jsem značně zatížen jak fizickou tak i mentální prací.
Dnes jsem si uvědomil, že jsem od dubna shodil cca 8 kg a to se moje váha od 15 let pohybovala v rozmezí od 70-75kg, jen párkrát na krátko klesla na 69 či 68. Posledního půl roku jsem vnímal souvislí úbytek, který zesílil tehdy, kdy k fyzické námaze přibylo dost myslící práce i na počítači. Jsem na 66kg. K tomu ještě asi už dva týdny v chřipkovém stavu.
Delší dobu se snažím směřovat k zdravějšímu ž.stylu, ale stále nemám jasno jak se opravdu zdravě stravovat, zda syrová strava, dělená, veganská, či podle krevní zkupiny.
Kamarádka mi spočetla BMI na nějakých 20 a doporučila, abych si udělal analýzu z vlasů.
Stravuji se všelijak, od běžné české k. k pokusům o zdravou stravu. Mám přísun biozeleniny, ale jinak jím spíše vše, neorganizovaně, často vařené, z mléčných výrobků spíše sýry a kefíry, mléko jen zřídka do kara. Maso asi tak 3-5 x do týdne, někdy i 2x za den. Piji převážně vodu upravenou reverzní osmózou s mineralizační patronou, tu a tam nějaké šťávy (rád bych mnohem více)
Znepokojuje mne takový nedobrovolný úbytek váhy, také jsem poslední dobou dost podrážděný a často vzteklý z mnoha běžných často rodinných situací.
Nedělám si dost času na aktivní pohyb mimo práci, cvičení nebo relaxaci a meditaci. Jinak kromě hemoroidů, oslabeného pánevního dna a občasného nachlazení, se cítím spíše docela zdráv a pamatuji se ještě nedávmo i docela psychycky v pohodě a stabilně.
Pokud vás napadá, jak bych mohl začít a vydat se k lepšímu zdraví a pohodě, prosím poraďte.
Předem moc děkuji.
Riky
Tak z uvedeného celkem plyne značný nedostatek hořčíku a patrně i nízké dávky tuku, který by ve stravě rozhodně neměl chybět. Udělejte si plivací a krkací test a dle výsledku se znovu ozvěte, patrně za tím budou kvasinky.