Jindra píše:
Dobrý den Vám přeji, Jaroslave, páteční setkání s Vámi bylo inspirující, děkuji, že jsem se s Vámi mohl setkat a vidět, ať se nekontaktujeme jen a jen přes Internet.
Prosím Vás, chtěl jsem se zeptat k zeleným potravinám - mladý ječmen a chlorella. Kdesi jsem četl, že jde o komplexní potraviny, které tělu dodají všechny potřebné vitaminy, minerály, stopové prvky a enzymy. Nevím, zda je to pravda, ale pokud ano, tak mne napadlo... manželka skončila 14denní půst (při návštěvě u Vás měla 12. den) a já půst právě zahájil, ale jen krátký - jen pár dní (nejvýše sedmidenní) a pak mne napadlo, že bych na půst navázal stravovacím režimem, kdy bych jedl denně pouze uvedené zelené superpotraviny. Spočítal bych si, kolik ječmene a kolik chlorelly jíst s ohledem na energii, abych denně přijal například 4000 kJ no a bral bych tyto zelenáče v poměru 1:1 (nebo v poměru jiném?) v množství, které by tento energetický příjem zajistilo. Krom toho samozřejmě vodu, jakou pijete Vy = osmotickou.
Slibuju si od toho jednak zkusit, jak by se člověk cítil, no a také to, že bych vlastně nejedl nic, co by mne zanášelo... ze zelenáčů v těle nic nesedimentuje, vše se zužitkuje a navíc chlorella přece perfektně čistí, váže na sebe škodliviny a vynáší je z těla ven... doufám by se mi přestaly rozpadat i ty zuby, které se mi na vitariánství rozpadají... tedy pokud zelenáče obsahují i ten molybden, který v souvislosti s kazivostí zubů zmiňujete.
Lze tedy dlouhodobě žít jen na ječmeni a chloreře a vodě, dostane tělo vše co potřebuje včetně energie, přijímá-li se dostatečně velké množství těchto superpotravin?
Děkuji předem za Váš názor, Jindra
Tak obávám se, že to není ideální nápad a členka dandeliona vám to píše správně. Jako doplněk ano, ale jako hlavní potravinu to vidím dosti problematické i když nikdy jsem nic takového nezkoušel, jde pouze o názor.