Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 16, 2024 9:18 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 70  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř lis 02, 2011 9:47 pm 

Dobrý deň. Užívame 3,5% hcl 40 kvapiek x 6 denne /pred a po jedle/ cca 3 týždne. Ale dávku sme zvyšovali postupne, začali sme 10 kvapkami. Ja mám zvýšenú teplotu 37,2 ale manžel mal 38,7 a celkovo sa cítime hrozne unavení, ospalí, manžel v noci ťažko spí, asi pred včerom sa u mňa v noci objavila aj dosť silná bolesť hlavy. Máme premnožené kvasinky, tak by som sa chcela spýtať, či to môže mať podľa Vás nejaký súvis s ich vymieraním a to že sa telo čistí a zbavuje toxínov, a či máme pokračovať v braní Hcl. Ja jej mám určite nedostatok lebo pred začatím užívania som si pri grgacom teste vôbec negrgla a mala som veľké problémy s nafukovaním a kŕče v bruchu.Ďakujeme.

PříspěvekNapsal: čtv lis 03, 2011 9:34 am 
Administrátor
Administrátor

tomaso píše:
Chodím na tyhle stránky v poslední době spíš zřídka... vždy mě ale zaujmou příspěvky ohledně HCl. Pro mne je to totiž snad ten nejpodstatnější výdobytek, který jsem čtením Jardova fora získal... Pomocí cca 10-15 kapek 3,5%ní HCl zředěné 50ml vody dokážu vyřešit všechny mé bývalé stravovací problémy (časté nadýmání, občasný kámen v žaludku po pozdním večerním jídle). Nosím si s sebou skleničku s tímto roztokem a když cítím, že tělo neumí naložit s tím, co jsem před chvílí snědl, prostě to vypiju a je VŽDY dobře. Při pozdních večeřích občas vypiju HCl i v průběhu jídla. O mé nedostatečné tvorbě HCl jsem se mnohokrát přesvědčil při nočním zvracení, kdy tělo neumělo potravu natrávit a posunout dál a přišel povel NECHCI- VEN... Po vyzvracení jsem totiž VŮBEC neměl popálený krk, jak to bývalo dřív zamlada. Rodiče říkají, že i děda užíval nějaký preparát na zvýšení kyselosti žaludečních šťáv.
Přesto všechno jsem přesvědčen, že podstata řešení problému je ještě někde jinde, než dodáváním preparátů zvenčí. Letošní léto jsem se vrhl na renovaci interiéru mého domu a hned jak jsem skončil, pokračoval jsem tím samým u mých 80letých rodičů. Dva a půl měsíce neustálé fyzické práce podpořené faktem, že mě to ŠÍLENĚ bavilo. Znovu jsem se vrátil do let, kdy jsem každé ráno po probuzení jasně věděl, na co se ten den těším (byť by to byl třeba trénink ve fotbale). Lidi, já někdy končil s opravou zdi ve dvě v noci a už v šest jsem byl probuzený a uvnitř to úplně vřelo dychtivodtí, abych mohl v práci pokračovat a třeba stěnu natřít... V tom období mi metabolismus naskočil na uspokojivou úroveň, což v podstatě trvá doposud. Ta paráda- moci se napít piva (jak chutná po 5 hodinách hrabání škváry v kuchyni...) a COKOLIV sníst kdykoliv během dne, protože organismus JEDE, to bylo úžasné. Takže to nejpodstatnější pro tzv. zdravotní stav člověka vidím v úpřímné vnitřní motivaci pro COKOLIV- nějaké čisté tužby, idey... idey..

To máte plnou pravdu, již pouhý pobyt u moře vám ukáže to samé a trávení naskočí naprosto špičkově, což opět odezní po naskočení do předchozího nesmyslného životního tempa.

PříspěvekNapsal: čtv lis 03, 2011 9:38 am 
Administrátor
Administrátor

Miruša píše:
Dobrý deň. Užívame 3,5% hcl 40 kvapiek x 6 denne /pred a po jedle/ cca 3 týždne. Ale dávku sme zvyšovali postupne, začali sme 10 kvapkami. Ja mám zvýšenú teplotu 37,2 ale manžel mal 38,7 a celkovo sa cítime hrozne unavení, ospalí, manžel v noci ťažko spí, asi pred včerom sa u mňa v noci objavila aj dosť silná bolesť hlavy. Máme premnožené kvasinky, tak by som sa chcela spýtať, či to môže mať podľa Vás nejaký súvis s ich vymieraním a to že sa telo čistí a zbavuje toxínov, a či máme pokračovať v braní Hcl. Ja jej mám určite nedostatok lebo pred začatím užívania som si pri grgacom teste vôbec negrgla a mala som veľké problémy s nafukovaním a kŕče v bruchu.Ďakujeme.

Tak tyto dávky již mohou dost silně čistit tělo a není nic snazšího, než trochu ubrat a vyzkoušet, co to udělá. Ne vždy hodně znamená lépe, protože žaludek se snadno přizpůsobí a nijak se pak nesnaží. Jednoznačně vhodné by bylo čistit pravidelně střevo, to by patrně hodně pomohlo a nechte si zjistit stav draslíku, to by její tvorbu mohlo také zásadně ovlivnit.

PříspěvekNapsal: čtv lis 03, 2011 8:33 pm 

ďakujeme za odpoveď.
Aké konkrétne čistenie čriev odporúčate?Klystírom alebo niečo takéto http://www.detoxikaciatela.sk/pages/02a.htm

PříspěvekNapsal: pát lis 04, 2011 8:21 am 
Administrátor
Administrátor

Miruša píše:
ďakujeme za odpoveď.
Aké konkrétne čistenie čriev odporúčate?Klystírom alebo niečo takéto http://www.detoxikaciatela.sk/pages/02a.htm

To je jedno, hlavně čistit, klystýry bohatě stačí i když na začátek je odborný výplach asi vhodnější.

PříspěvekNapsal: sob lis 05, 2011 2:57 pm 

Můžete mi prosím někdo odvážit na mikrováze kolik je oněch 1,25cm3 sodyna krkací test gramů?

Děkuji

PříspěvekNapsal: ned lis 06, 2011 9:27 am 
Administrátor
Administrátor

sakul píše:
Můžete mi prosím někdo odvážit na mikrováze kolik je oněch 1,25cm3 sodyna krkací test gramů?

Děkuji

To nemusí být naprosto přesně, jde zhruba o 1,25 g a pokud toho bude nepatrně méně, nebo více tak to zase tolik nevadí.

PříspěvekNapsal: ned lis 06, 2011 11:50 am 

Děkuji velice

PříspěvekNapsal: pon lis 07, 2011 11:40 pm 

Jarda píše:
Atman píše:
Zaujímavý experiment:
Pre matku som chystal 3,5% HCl a pri tom som na skúšku zarobil aj "pitnú" koncentráciu 0.0035% a to tak že som dal 0,5ml do 500ml vody.
Keď som to zarobil s destilkou, malo to jemne nakyslastú chuť, tak som zmeral pH a bol 2,9.
Potom som to rovnako zarobil s obyčajnou vodou a prekvapenie: chuť bola prakticky normálna (bez chuti)
a pH bolo 6,8!
Je to samozrejme spôsobené tým, že vo vode sa nachádzajú uhličitany
predovšetkým vápnika a horčíka a iné soli, ktoré HCl zneutralizuje a sama sa tým "minie" a
vzniknú chloridy.
Takže ak sa používa HCl s kohútikovou vodou, je to celé otázne, v tom prípade by bolo zrejme vhodnejšie
kvapkať postupne do vody 3,5% HCl a merať pH, kým nedosiahne 2,9 a potom je vo vode dostatok
voľnej HCl v rovnakom množstve ako v destilke.
Docela by ma zaujímalo, akú pH má váš pitný roztok zarobený do normálnej, nie destilovanej vody.

Druhá zásadná otázka ktorej nerozumiem, je nasledovná:
koncentrácia žalúdočnej kyseliny je vraj okolo 3promile, čo znamená 0,3% resp celková koncentrácia 0.003 gHCl/gH2O (1promile je 0,1%, 1% je 0,01 z celku, teda 1 promile je 0.001 z celku to je predpokladám bez diskusie)

Ináč našiel som aj údaj o molárnej koncentrácii vylučovanej HCl v žalúdku - je to 160mmol/L teda 0,16mol/L a tomu odpovedá cca 0,55%-ná HCl, teda 5,5promile koncentrácia HCl, samozrejme že následne je tento výlučok zrieďovaný žalúdočným obsahom.

Takže zarobiť koncentráciu HCl = 3,5 promile z pripravenej 3,5% kyseliny znamená zriediť ju v pomere 1:10 a nie 1:1000 ako to robíte vy. (prípadne ak vychádzate 1,75% tak ju zrieďujete 1:500, lebo dáte 1ml do 500ml vody)
Vy vašim riedením vyrábate tak ako píšete 0,0035promilovú koncentráciu, a nie 3,5promilovú koncentráciu, čo by bola 0,35%ná HCl.
Je teda údaj o koncentrácii 3,5promile v žalúdku nesprávny alebo je nesprávne riedenie tu vo vlákne viac krát popisované?

Naše voda z kohoutku je tvrdá a má vysoké pH, tedy přesně 7,8 -7,9 pH. Tu ovšem nepoužívám a nepoužívám ani destilku, ale osmotickou vodu, která má základní hodnotu kyselosti 6,5 - 6,6 pH a po nakapání 10 kapek 3,5%tní kyseliny chlorovodíkové na 0,5 litru vody má 4,9 - 5 pH. Dost to ovšem bude záviset na opravdové koncentraci té základní kyseliny, protože výchozí koncentrace před ředěním se může dost lišit a pokud vím tak rozpětí je od 32% do 37%, což dost ovlivní konečné pH připraveného roztoku.

Žaludeční kyseliny člověka mají opravdu koncentraci 0,3 % a 0,5 - 0,6%tní koncentraci má v žaludku pes, na člověka je to nesmysl.

Upozornění na chybu.

Bohužel vám musím dát za pravdu a uznat, že jsem se seknul při tom popisu ředění. Jak zde často píšu, jsem také jenom člověk a tedy jsem omylný. Správně je to opravdu deset kapek 3,5 %tní kyseliny na 0,5 dcl vody, nikoliv 0,5 litru, jinak vše ostatní je v pořádku a dá se toho vypít naráz vždy tak 1-2 dcl cca 20-30 minut před jídlem a 1-2 dcl cca 20-30 minut po jídle. Celá chyba nastala tak, že já sám to takto přesně pochopitelně nedělám a většinou objem použité kyseliny ani nijak neměřím, prostě namíchám odhadem roztok zhruba o kyselosti vody s citrónem, ale lidem jsem to takto podávat nechtěl. Sám pracuji běžně s plnou koncentrací tedy 35% a dávám si odhadem těch 10 kapek na 0,5 litru vody, což se mě pro běžné uživatele nezdálo vhodné, vzhledem k možnosti poleptání při manipulaci. Pak při pokusu o přesné vyjádření, té mnou používané náhodné koncentrace, jsem se do toho trochu zamotal. Pokusím se chybu v textech odstranit, ale je otázka, zda to všude najdu, no snad se mě to povede.

Pokud někde zapomenu a někdo na to přijde, tak vás poprosím o upozornění, abych to odstranil všude a nemátlo to další uživatele fóra.

Za chybu se všem uživatelům fóra omlouvám, ale nikomu uškodit nemohla, pouze případně zpomalila rychlost reakce organizmu, pokud šlo o jediný používaný léčebný postup. Někoho toto sdělení mohlo vystrašit, zda si neuškodil, vysvětlím to tedy srozumitelně a pro ty vylekané popíšu celou věc co nejpřesněji.

Žaludek zdravého člověka si za normálních okolností produkuje cca 1,5-3 litry žaludečních šťáv, kde se vyskytuje kyselina chlorovodíková v koncentraci zhruba 0,3%, tedy 3‰. Pokud se z důvodu stresu, nebo nemoci kyselina chlorovodíková netvoří, tak se musí dodávat a staří lékárníci pamatují vhodnou náhražku, tedy 10% roztok kyseliny chlorovodíkové s pepsinem. Zde je potřeba upozornit, že v případě těch 10% jde o lékárnickou koncentraci, která odpovídá 3,5%tní koncentraci technické o které se zde bavíme, tedy zředění plné koncentrace 35%tní základní kyseliny v poměru 1:9. Tohoto 10%tního pepsinového roztoku se užívalo dle potřeby, celkem empiricky, tak lžička do sklenice vody, vždy před jídlem, případně i po jídle, podle toho jak pacient reagoval. Za celý den tedy spotřeboval celkem náhodné množství roztoku, nicméně zhruba šlo o 1,5-3ccm 3,5%tní kyseliny chlorovodíkové v náhodném množství vody. Důležité je, že dle mých doporučení je napsán použitý objem 3,5%tní kyseliny chlorovodíkové správně, pouze ji člověk pije ve větším zředění, což ničemu určitě neškodí a reakce organizmu je zhruba stejná. Jde tedy pouze o matematickou chybu, která z hlediska zdraví uživatele nijak nevadí, ale opravdu mate uživatele tohoto fóra, za což se znovu všem uživatelům fóra omlouvám. Každopádně tato chyba není nijak podstatná a opravdu nikomu uškodit nemohla.

Jarda píše:
Beladona píše:
Sehnala jsem HCl 37% (kvalita: čistá HCl 36,46%) 1 litr za 100,- v obchůdku Alchema, kde prodává skutečný alchymista \":)\".
Úplně se té koncentrované kyseliny bojím \":)\" Už jsem zapomněla i takové základy, jestli se nesmí lít kyselina do vody nebo naopak. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe ji zředit a s jakou dávkou začít? Díky.

Do nějaké prázdné lahve nalijete devět dílů vody a do ní pomalu přiléváte jeden díl kyseliny. Počítejte s tím, že směs se celkem dost ohřívá a na vlastní manipulaci je vhodné si vzít brýle, plastové rukavice, případně dýchací roušku, ale zase taková hrůza to není. Namíchejte si tak 0,5 l, na což vám stačí 0,5 dcl kyseliny a budete jí lít do 4,5 dcl vody. Odměřit se dá kyselina klidně do té kuchyňské plastové odměrky, která se běžně používá, nebo se za pár korun koupí. Dělejte to ideálně ve vaně, nebo sprchovém koutě, kde případný úkap snadno opláchnete vodou. Nerezový dřez k tomuto účelu není vhodný a i malé potřísnění je na nerezu obtížně odstranitelné. Zbytek koncentrované kyseliny důkladně uzavřete a bezpečně uložte mimo dosah dětí.

Jarda píše:
AIM_FREEMAN píše:
Dobrý den, mám tu jednak HCl v koncentraci, kterou se aktivuje MMS v poměru 1:1. Poraďte mi prosím kolik jí užívat pro podporu trávení. Děkuji.

Dále tu mám koncentrovanou. Pokud někdo umíte spočítat kolik 31% kyseliny chlorovodíkové (syntetická, technická drogerie teta) je třeba na vytvoření třeba 0,5l roztoku o správné koncentraci (jako je ta první zmíněná), tak mi prosím poraďte. Vybavuji si, že je nějaké dvojí označování konecentrace a nerad bych se spletl.

A ještě dotaz - rozleptá ta koncentrovaná (31%) stříkačku, nebo plastovou pipetku?

To záleží na tom kolik má vlastně procent, protože je tolik variant aktivace, že na takto položenou otázku nelze odpovědět. Nicméně pokud má 3,5 %, tak se dává deset kapek do 0,5 dcl vody. Jeden díl ostré kyseliny se lije do devíti dílů vody, ne obráceně!!! Plasty neleptá, toho se bát nemusíte.

Dobrý večer Jardo, dneska jsem si chtěl namíchat HCl k pití, ale jelikož jsem tradičně někam zašantročil papírek, jak to mám namíchat, zadal jsem si to na stránkách s křížovým pravidlem (http://web.quick.cz/kitten/page/crossrule.html) a zjistil jsem, že pokud chci namíchat 0,35 % roztok HCL z 3,5 % HCL tak mi nevychází ten poměr 10 kapek na 0,5 dcl vody. Pokud počítám a chápu správně příspěvky výše, tak 10 kapek je přibližně 0,5 ml, takže poměr ředění, který uvádíte je 1:100 a ne 1:10. Můžete mi to potvrdit nebo vyvrátit? Jelikož si to míchám do 0,5 litrové lahve, tak mi vychází cca na 4,5 dcl vody 0,5 dcl 3,5% HCL.

PříspěvekNapsal: stř lis 09, 2011 10:04 am 
Administrátor
Administrátor

Marťan píše:
Dobrý večer Jardo, dneska jsem si chtěl namíchat HCl k pití, ale jelikož jsem tradičně někam zašantročil papírek, jak to mám namíchat, zadal jsem si to na stránkách s křížovým pravidlem (http://web.quick.cz/kitten/page/crossrule.html) a zjistil jsem, že pokud chci namíchat 0,35 % roztok HCL z 3,5 % HCL tak mi nevychází ten poměr 10 kapek na 0,5 dcl vody. Pokud počítám a chápu správně příspěvky výše, tak 10 kapek je přibližně 0,5 ml, takže poměr ředění, který uvádíte je 1:100 a ne 1:10. Můžete mi to potvrdit nebo vyvrátit? Jelikož si to míchám do 0,5 litrové lahve, tak mi vychází cca na 4,5 dcl vody 0,5 dcl 3,5% HCL.

Takto bych to nedělal, prostě si dejte cca 10-40 kapek 3,5%tní HCl do 0,5 dcl vody a vypijte jako panáka, až dozadu do trubek. Po vypití je třeba ještě vykloktat ústa čistou vodou, aby jste si neničil zuby. To přesné množství, které zde všichni honí, není nijak podstatné, prostě na chuť jako citronáda.

PříspěvekNapsal: stř lis 09, 2011 9:56 pm 

Jarda píše:
Takto bych to nedělal, prostě si dejte cca 10-40 kapek 3,5%tní HCl do 0,5 dcl vody a vypijte jako panáka, až dozadu do trubek. Po vypití je třeba ještě vykloktat ústa čistou vodou, aby jste si neničil zuby. To přesné množství, které zde všichni honí, není nijak podstatné, prostě na chuť jako citronáda.

No, nedalo mi to a namíchal jsem si to. To se opravdu nedá. Projel jsem ještě fórum o HCL U pramene a tam doporučují dávky ještě o řád nižší a také uvádí, že ta 0,35% HCl je vlastně na výstupu a v potom se v žaludku dále ředí. Také podle zkušeností některých členů vyhovuje koncentrovanější kyselina těm, co jedí maso, kdežto ti co jedí ovoce a zeleninu stačí koncentrace nižší. Nicméně jako citronáda mi to s naší vodou z kohoutku nepřipadá, ale tak to zřejmě bude tím, že u nás je voda poměrně vápenitá, což tu kyselinu dost neutralizuje. Budu muset zakoupit destilku, abych to mohl porovnat. Od člena Altmana je to asi dobrý postřeh i s tím PH.

PříspěvekNapsal: čtv lis 10, 2011 9:24 am 
Administrátor
Administrátor

Marťan píše:
No, nedalo mi to a namíchal jsem si to. To se opravdu nedá. Projel jsem ještě fórum o HCL U pramene a tam doporučují dávky ještě o řád nižší a také uvádí, že ta 0,35% HCl je vlastně na výstupu a v potom se v žaludku dále ředí. Také podle zkušeností některých členů vyhovuje koncentrovanější kyselina těm, co jedí maso, kdežto ti co jedí ovoce a zeleninu stačí koncentrace nižší. Nicméně jako citronáda mi to s naší vodou z kohoutku nepřipadá, ale tak to zřejmě bude tím, že u nás je voda poměrně vápenitá, což tu kyselinu dost neutralizuje. Budu muset zakoupit destilku, abych to mohl porovnat. Od člena Altmana je to asi dobrý postřeh i s tím PH.

Nepíšete, co se na tom nedá, ale zde je voda tvrdá jak hrom a dávám to do ní běžně, přičemž to je pak trochu kyselejší roztok, který po zapití další várkou vody v ústech jako sládne.

PříspěvekNapsal: čtv lis 10, 2011 10:17 am 

Jarda píše:
Nepíšete, co se na tom nedá, ale zde je voda tvrdá jak hrom a dávám to do ní běžně, přičemž to je pak trochu kyselejší roztok, který po zapití další várkou vody v ústech jako sládne.

Pokud to namíchám jako 0,35% roztok HCL do vody z kohoutku, tak už je to na citronádu příliš silné. Spíše vyhovuje 20 kapek na 0,5 dcl vody, což je roztok o koncentraci 0,006%. Na fóru U pramene uvádí pitnou koncentraci 0,0035%.

PříspěvekNapsal: čtv lis 10, 2011 7:46 pm 
Administrátor
Administrátor

Marťan píše:
Pokud to namíchám jako 0,35% roztok HCL do vody z kohoutku, tak už je to na citronádu příliš silné. Spíše vyhovuje 20 kapek na 0,5 dcl vody, což je roztok o koncentraci 0,006%. Na fóru U pramene uvádí pitnou koncentraci 0,0035%.

A nebylo by lepší číst pozorně co jsem vám napsal. Raději to sem okopíruji.

PříspěvekNapsal: čtv lis 10, 2011 8:52 pm 

Jarda píše:
A nebylo by lepší číst pozorně co jsem vám napsal. Raději to sem okopíruji.

Jasně, už Vás nebudu zdržovat ani prudit. \":)\"

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 70  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]