sakul píše:
Mohy díky za to, to je pěkný přehled. O většině věcí jsem informovaný ale například ten chróm mě překvapil, vstebatelnost pilulí je opravdu mizivá.
Hodně o tom teď přemýšlím, dělám si další testy a dávám dohoramdy víc dat, abych mohl zjistit kde je chyba. Co se například HCL týče, myslel jsem že jí musím mít vzhledem k mé výživě, očistám žaludku a masivní konzumaci potravin, které ji podpurjí velký dostatek. Ale už třetí den dělám krkací test a s nulovým výsledek. Její deficit by mohl mnohé vysvětlovat a znamenal by, že jsem do sebe cpal suplementy za tisíce které se nevstřebávaly nebo vstřebávaly minimálně.
Zde mne napadla jakýsi bludný kruh draslíku, kterého podle VA mám tragický nedostatek a právě HCL. Ke tvorbě HCL je nezbytný, na druhou stranu bez HCL se špatně vstřebává, tedy těžko tohle rozseknout. Vše ale platí jen pokud tedy je VA validní, o čemž pochybuji.
Mám totiž částečné výsledky krevních testů (chybí zatím pouze D3, měď a zinek) a vše je v naprosté normě. Dokonalý výsledek je i u železa, sodíku, draslíku, které byly výrazně deficitní ... dokonce vápník je v normě, toho mám mít hrozný přebytek. I další krevní testy vyšly výborně, i když na polovinu ještě čekám.
Jakmile přijde zbytek testů, napíši zde kompletní porovnání. Zvažuji, že vlasy v rámci ověření pošlu ještě do jedné laboratoře. Pokud se rámcově budou výsledky shodovat, je metoda v pořádku, pokud se budou výrazně lišit, je s ní něco špatně. Pakliže by se shodovali s krevními testy, něco pouze podělali v biomolu
Tak s tím draslíkem máte plnou pravdu a je možné ho suplementovat pomocí chloridu draselného za současného podávání HCl a to funguje. Pokud není HCl, je vstřebávání minerálů opravdu žalostné. Výsledky z krve vyjadřují momentální hodnoty a vlasová analýza akumulaci, tedy naprosto něco jiného a nejde to porovnávat. Něco jiného je srovnávat výsledky dvou laboratoří, ovšem to by zase bylo nutné je dělat ze stejného vzorku, jinak to i tak nedokazuje prakticky nic.