Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned pro 22, 2024 9:54 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 636 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 43  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Analýza prvků z vlasů
PříspěvekNapsal: čtv lis 10, 2011 8:47 pm 
Administrátor
Administrátor

sakul píše:
Mohy díky za to, to je pěkný přehled. O většině věcí jsem informovaný ale například ten chróm mě překvapil, vstebatelnost pilulí je opravdu mizivá.

Hodně o tom teď přemýšlím, dělám si další testy a dávám dohoramdy víc dat, abych mohl zjistit kde je chyba. Co se například HCL týče, myslel jsem že jí musím mít vzhledem k mé výživě, očistám žaludku a masivní konzumaci potravin, které ji podpurjí velký dostatek. Ale už třetí den dělám krkací test a s nulovým výsledek. Její deficit by mohl mnohé vysvětlovat a znamenal by, že jsem do sebe cpal suplementy za tisíce které se nevstřebávaly nebo vstřebávaly minimálně.

Zde mne napadla jakýsi bludný kruh draslíku, kterého podle VA mám tragický nedostatek a právě HCL. Ke tvorbě HCL je nezbytný, na druhou stranu bez HCL se špatně vstřebává, tedy těžko tohle rozseknout. Vše ale platí jen pokud tedy je VA validní, o čemž pochybuji.

Mám totiž částečné výsledky krevních testů (chybí zatím pouze D3, měď a zinek) a vše je v naprosté normě. Dokonalý výsledek je i u železa, sodíku, draslíku, které byly výrazně deficitní ... dokonce vápník je v normě, toho mám mít hrozný přebytek. I další krevní testy vyšly výborně, i když na polovinu ještě čekám.

Jakmile přijde zbytek testů, napíši zde kompletní porovnání. Zvažuji, že vlasy v rámci ověření pošlu ještě do jedné laboratoře. Pokud se rámcově budou výsledky shodovat, je metoda v pořádku, pokud se budou výrazně lišit, je s ní něco špatně. Pakliže by se shodovali s krevními testy, něco pouze podělali v biomolu

Tak s tím draslíkem máte plnou pravdu a je možné ho suplementovat pomocí chloridu draselného za současného podávání HCl a to funguje. Pokud není HCl, je vstřebávání minerálů opravdu žalostné. Výsledky z krve vyjadřují momentální hodnoty a vlasová analýza akumulaci, tedy naprosto něco jiného a nejde to porovnávat. Něco jiného je srovnávat výsledky dvou laboratoří, ovšem to by zase bylo nutné je dělat ze stejného vzorku, jinak to i tak nedokazuje prakticky nic.

PříspěvekNapsal: úte lis 29, 2011 7:37 pm 

Dobrý den

Dnes jsem byla na odběru krve. Poradil by mi někdo prosím, jak si mám hodnoty rozboru přepočítat na procenta aby se dal tento výsledek porovnat s předchozí vlasovou analýzou. Výsledky krve sodík -141 ( ref. meze 136-145), vápník 2,27 ( ref. meze 2.10-2,55), hořčík 0,95 ( ref. meze 0,66-1,07), železo 20,0 ( ref. meze 6,0-27,0), draslík 3,9 ( ref. meze 3,5-5,1)
předem děkuji

PříspěvekNapsal: úte lis 29, 2011 10:53 pm 
Administrátor
Administrátor

lenka 67 píše:
Dobrý den

Dnes jsem byla na odběru krve. Poradil by mi někdo prosím, jak si mám hodnoty rozboru přepočítat na procenta aby se dal tento výsledek porovnat s předchozí vlasovou analýzou. Výsledky krve sodík -141 ( ref. meze 136-145), vápník 2,27 ( ref. meze 2.10-2,55), hořčík 0,95 ( ref. meze 0,66-1,07), železo 20,0 ( ref. meze 6,0-27,0), draslík 3,9 ( ref. meze 3,5-5,1)
předem děkuji

To se porovnávat nedá u jednoho jde o kumulativní výsledek a u druhého o momentální stav v krevním séru. Nicméně určitě bych srovnal draslík a neuškodí ani hořčík.

PříspěvekNapsal: stř lis 30, 2011 2:43 pm 

To sakul:

Zde jsou mé výsledky.

I - 250ml Lugolu
Cr - 156 kapslí 200mcg Chromium Picolinate (Swanson)
S - 100g MSM + 3kg paličáku
V - 40 kapslí 20mg Vanadyl Sulfate (Olympian Labs)
Mg - 500g MgCl*6H20 3-6g/den nepravidelně
Zn - 153ml ZnCl
Cu - 58ml CuCl

Fe - blbý kvůly relapsu candidy

(Za 259 dní.)

Přílohy:
Biomol.jpg
Biomol.jpg [ 143.92 KiB | Zobrazeno 16599 krát ]

Naposledy upravil Jenik2011 dne ned pro 04, 2011 5:20 pm, celkově upraveno 2

PříspěvekNapsal: stř lis 30, 2011 8:33 pm 

Děkuji Jeníku a také gratuluji, to jsou myslím značné pokroky až na menší výjimky.

Obvzláště ten draslík se pohnul ohromně. Dodával jsi nějak?

Zajímavý je také chrom, stejně jako u mne se i přes maximální suplementaci nepohnul ani o píď.

PříspěvekNapsal: stř lis 30, 2011 11:27 pm 

To sakul:

K - 500g KCl, 181g KHCO3 (askorbát draselný)
- ořechy & semínka

Cr - zkusím CHROMATE (Chromium Polynicotinate)
- 2x 200mcg/den

Naposledy upravil Jenik2011 dne pát pro 09, 2011 2:29 am, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: čtv pro 01, 2011 9:05 am 
Administrátor
Administrátor

Jenik2011 píše:
To sakul:

Zde jsou mé výsledky.

I - 250ml Lugolu
Cr - 156 kapslí 200mcg Chromium Picolinate (Swanson)
S - 100g MSM + 3kg paličáku
V - 40 kapslí 20mg Vanadyl Sulfate (Olympian Labs)
Mg - 500g MgCl*6H20 3-6g/den nepravidelně
Zn - 153ml ZnCl
Cu - 58ml CuCl

Fe - blbý kvůly relapsu candidy

Zajímavé výsledky a pak že to nefunguje, možná to některým skeptikům napoví.

PříspěvekNapsal: úte pro 06, 2011 5:27 pm 

Zdravím,
pro porovnání moje suplementace mezi oběma rozbory (02-11/2011):
K - 0,5 Kg KCl
Zn - v průměru 8 k. denně ZnCl
Mg - 0,5 Kg chl. hořečnatého
Cu - v průměru 8 k. denně CuCl
Cr - 200mcg Chromium Picolinate (Swanson) denně
Li - 5 mg Lithium aspartat (Sw) 50 tbl.
Sr - 340 mg Strontium citrate (Sw) 90 tbl.
Se - 200-300 mg denně
V - 5 mg Chelated vanadium glycinate (Sw) 200 tbl.
B - v průměru 20 k. denně
S - MSM cca 4 měsíce 3 g
I - lugol v průměru 30 k. denně
Příloha:
VA.jpg
VA.jpg [ 86.89 KiB | Zobrazeno 16516 krát ]

PříspěvekNapsal: pon úno 06, 2012 4:46 pm 

Dobry den, chtela jsem se zeptat,jestli z analyzu vlasu se take dozvim mnozstvi jednotlivych vitaminu (A,B,C,D atd.) v tele. Jestli teda pro cloveka,ktery trpi epi ma cenu tuto analyzu podstupovat, jestli to bude mit pro neho prinos.
Diky za odpoved.

PříspěvekNapsal: pon úno 06, 2012 9:30 pm 

Kaňa píše:
Zdravím,
pro porovnání moje suplementace mezi oběma rozbory (02-11/2011):
K - 0,5 Kg KCl
Zn - v průměru 8 k. denně ZnCl
Mg - 0,5 Kg chl. hořečnatého
Cu - v průměru 8 k. denně CuCl
Cr - 200mcg Chromium Picolinate (Swanson) denně
Li - 5 mg Lithium aspartat (Sw) 50 tbl.
Sr - 340 mg Strontium citrate (Sw) 90 tbl.
Se - 200-300 mg denně
V - 5 mg Chelated vanadium glycinate (Sw) 200 tbl.
B - v průměru 20 k. denně
S - MSM cca 4 měsíce 3 g
I - lugol v průměru 30 k. denně
Příloha:
VA.jpg

Hodně ván vyskočil sodík. Proběhla nějaká suplementace? Jak moc solíte a čím?

PříspěvekNapsal: pon úno 06, 2012 10:26 pm 

sakul píše:
Hodně ván vyskočil sodík. Proběhla nějaká suplementace? Jak moc solíte a čím?

Dříve jsem solil minimálně, po 1. VA jsem začal přisolovat himalájskou solí, ale zřejmě málo, když jsem bral KCl (K protihráč Na). KCl beru dál zhruba čajovou lžičku denně a solím ještě více než předtím - všechna slaná jídla osolím. Jen patlanici jím každé ráno v "sladké" verzi (candida).

PříspěvekNapsal: úte úno 07, 2012 8:36 am 
Administrátor
Administrátor

Gabcule píše:
Dobry den, chtela jsem se zeptat,jestli z analyzu vlasu se take dozvim mnozstvi jednotlivych vitaminu (A,B,C,D atd.) v tele. Jestli teda pro cloveka,ktery trpi epi ma cenu tuto analyzu podstupovat, jestli to bude mit pro neho prinos.
Diky za odpoved.

Vitamíny uvedená analýza neřeší, pouze prvky a některé vitamíny se ani běžně nevyšetřují, to jde o dost speciální požadavek.

PříspěvekNapsal: stř dub 11, 2012 7:32 pm 

Tak u mě byla první análnílýza v 05/2011 a druhá z 03/2012 mi dorazila dneska. Jedním slovem šok. Sice jsem si v něčem pomohl, ale většinu si totálně rozdrbal a jsou věci, které mi nelezou do palice vůbec. Například:

1) Měl jsem brutal nadbytek vápníku a podstav hořčíku. Na rozpuštění vápna jsem nasadil chlorid hořečnatý a ujal se. Vápník se dostal do normy, ale hořčík o dalších 10% spadl.
2) Sodík brutal podstav. Dřív jsem prakticky nesolil tak jsem to bral jako logické vyústění. Nasadil jsem himalájskou sůl (denně s chloridem hořečnatým) a zvlášť po sportu (tělo se potem odsolí až o několik gramů) zároveň jsem do šťáv zařadil celer, v jídlech jsem to solil o 106. Změna absolutně žádná.
3) Deficit draslíku jsem neřešil, čekal jsem kam se pohne, ale zcela beze změn (jinak třeba brambory mám ve šťávách i na sucho pečené).
4) Fosfor se nepatrně zvedl, ale pořád jsem v limitu jako dřív. No problem.
5) Zinek díky braní chloridu (denně bumbaném před spaním) ve stejně velkém nadbytku jaký byl deficit. Tu jsem to už přepískl, takže už nebudu suplementovat.
6) Železo pořád stejný deficit, ale neřešil jsem suplementaci/vstřebávání.
7) Měď byla v mírném deficitu a je v nepatrném plusu (bral jsem chlorid měďnatý spolu s bórem abych si nerozházel antagonistu zinek).
8 ) Nikl byl v mírném mínusu, neřešil jsem ho ale teď ho mám total v hajzlu, 3x takový deficit.
9) Mangan masakr. Měl jsem lehký nadstav. Teď propad o 100%. Deficit jako prase.
10) Selen a jód další facka. Selen byl ideální a jód podstav. Za stálého braní selenu jsem vychlastal několik flašek lugolu. Selen je po roce v nepatrném deficitu ovšem deficit jódu ještě 2x větší než byl. Málem jsem sletěl ze židle...
11) Chrom byl v mínusu a braním pikolinátu se deficit o cca polovinu poopravil.
12) Molybden byl relativně velký nadstav. Teď brutal podstav. Změna -120% což jsou jatka.
13) Kobalt byl podstav. Teď 2x takový deficit. Bral jsem dlouhodobě jak samotné B12 tak B-komplex.
14) Germanium, cín a křemík byly v normě. Teď všechny v prdelce, podstavy jako kráva.
15) Síru jsem měl podstav. Denně bráno MSM spolu s Céčkem. Síra se porychtovala do normy.
16) Vanad, Lithium a Stroncium jsem měl podstavy. Všechny beru ve formě tablet, ale výsledkem jsou pokračující sešupy do deficitu.
17) Bór braný jako kyselina boritá za účelem srovnání deficitu, ale koná se jen výrazné prohloubení deficitu.
18) Baryum další propad, ale nebylo řešeno.

Z toxických šmejdů mi slezlo dolů Kadmium, zbytek zůstal v pohodě. Musím konstatovat, že jsem tomu výsledku se spadlou čelistí nejdřív nevěřil. Ale rok je relativně dlouhá doba a změn mohlo být dost. Každopádně by to chtělo dokonale poznat jaké prvky se spolu mydlí, podporují nebo z jakých zdrojů je brát. Příjde mi, že jsem si po roce spíš pomohl do kytek než ku zdraví. Takže nezbývá než si dát v suplementaci repete, ale tentokrát mnohem smysluplněji...

Naposledy upravil Host dne pát dub 13, 2012 10:47 am, celkově upraveno 2

PříspěvekNapsal: stř dub 11, 2012 8:49 pm 

Host píše:
Tak u mě byla první análnílýza v 05/2011 a druhá z 03/2012 mi dorazila dneska. Jedním slovem šok. Sice jsem si v něčem pomohl, ale většinu si totálně rozdrbal a jsou věci, které mi nelezou do palice vůbec...

tak to je skutocne povzbudive.
ja mam zo svojho stavu rovnaky dojem, hoci je to len dojem, lebo 2. analyzu som si este nedala spravit, necitim sa vsak dobre, skor sa mi za posledny rok vela veci zhorsilo....

PříspěvekNapsal: stř dub 11, 2012 9:06 pm 

ovekyska píše:
tak to je skutocne povzbudive. ja mam zo svojho stavu rovnaky dojem, hoci je to len dojem, lebo 2. analyzu som si este nedala spravit, necitim sa vsak dobre, skor sa mi za posledny rok vela veci zhorsilo....

Mě je paradoxně dobře, udělalo se mi zle jen z výsledku \":-)\" Za tu dobu jsem dal jaterní čistky, teď trojče, podařilo se mi necpát do sebe tolik jídla aniž by mě honila mlsná. Jen přes víkendy si ukutlám trochu vařáčtější/komplexnější věci, ale přes týden jedu pořád stejný režim "trocha ovoce...patlanina...salát...šťávy...kefír" a nemám pocit, že bych trpěl ikdyž podle výsledků je to bída.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 636 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 43  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]